Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Γιατί αρέσει στις γυναίκες το Crossdressing (των ανδρών);

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 27 Αυγούστου 2007.

  1. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Ότι υπάρχει μία αβυσσώδη διαφορά μεταξύ του ΕΙΝΑΙ και του φαντάζομε ότι είμαι. Κάποιος που δεν βιώνει το φετίχ του και αυτο-αποκαλείται φετιχιστής, είναι κατα φαντασία φετιχιστής, όποιος δεν βιώνει κάποια bdsm σχέση και δηλώνει master ή slave είναι κατα φαντασία bdsm-er και ούτο καθ' εξής.

    Δεν νομίζω ότι η πραγματεία του Παρμενίδη από μόνη της μπορεί να είναι επιχείρημα, με το υπερ-απλουστευμένο σκεπτικό ότι ήτανε αρχαίος φιλόσοφος και οι αρχαίοι κάτι παραπάνω ήξεραν. Αλλοίμονο...!!! Όλα είναι υπό κριτική και έλεγχο.

    Επιπροσθέτως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, το επιχείρημα της ιδιωτικής-μη δημόσιας πραγμάτωσης του εκάστοτε βίτσιου, φαίνεται να είναι ένα άλλοθι που κρύβει την ανυπαρξία εμπειρίας κάτω από το πέπλο της προστασίας - εχεμυθείας περί του ιδιωτικού βίου.

    Πάλι θα τονίσω την σημασία της πραγμάτωσης έναντι της φαντασίωσης... Εκτός και αν κάποιοι έχουν βολευτεί στο κατά φαντασία bdsm!
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    El_Gato η πεποίθηση πως όποιος δεν επιδίδεται σε δημόσιες δραστηριότητες στερείται εμπειρίας έχει διατυπωθεί και στο παρελθόν από άλλους συνομιλητές και φρονώ ότι δεν χρήζει περαιτέρω διαπραγμάτευσης.

    Έχει κανείς δικαίωμα να πιστεύει πως υφίστανται επί της ουσίας και όσα δεν πραγματώνονται (με τρόπο ώστε να γίνονται αντιληπτά μέσω των αισθήσεων) όπως ο Παρμενίδης και οι συμφωνούντες μαζί του, και ωσαύτως έχει κανείς δικαίωμα να πιστεύει πως γίνονται στον κόσμο μόνο όσα αντιλαμβάνεται ο ίδιος, και τίποτα πλην αυτών, όπως εσύ και οι συμφωνούντες μαζί σου. Βεβαία οι απόψεις σας δεν απέχουν και πολύ. Αν ζούσε ο Παρμενίδης και αν έγραφε στο παρόν forum, ίσως σου απαντούσε πως για τον κωφό, βεβαίως και δεν υπάρχει μουσική.
     
  3. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Ουδέποτε ταύτισα απόλυτα το δημόσιο με το πρακτικό bdsm και φετιχισμό. Όμως κάποιος ο οποίος έχει μία πρακτική επαφή με το είδος, σίγουρα θα είχε και κάποια, έστω και λίγη, δημόσια πραγμάτωση των γραφόμενων του. Αν κάποιος ήτανε φίλος του απόλυτα ιδιωτικού, δεν θα είχε και κανένα λόγω να γράφει συνεχώς σε ένα δημόσιο forum, αυτό και αν είναι αντίφαση. Επιπροσθέτως πολλά από τα γραφόμενα στο φόρουμ, μου έχουν καλλιεργήσει έντονα την πεποίθηση για την ύπαρξη του κατά φαντασία bdsm / φετιχισμού. Πάνω σε αυτό έκανα λόγω για την επίκληση του ιδιωτικού απόρρητου, ως ένα άλλοθι, πίσω από το οποίο βρίσκεται η ασχετοσύνη, η φανταστική – μη πρακτική προσέγγιση και η κατασκευή ενός εικονικού προφίλ – image.

    Σαφέστατα γίνονται και πράγματα που δεν είναι άμεσα αντιληπτά στις ανθρώπινες αισθήσεις. Όπως για παράδειγμα στην μουσική στην οποία αναφέρεσαι, υπάρχουν συχνότητες τις οποίες η ανθρώπινη ακοή δεν μπορεί να αισθανθεί (υπέρηχοι & υπόηχοι), αν και ως δονήσεις γίνονται αντιληπτές από το σώμα. Η ύπαρξη αυτών των χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων (κάτω των 20 Hz και άνω των 20kHz, δηλαδή της κλίμακας που γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο αυτί) δεν ανακαλύφθηκε χάρη στις ενοράσεις του Παρμενίδη, αλλά χάρη στην επιστημονική έρευνα. Οπότε, έχουμε κατορθώσει την κατανόηση ενός φυσικού φαινόμενου μη αντιληπτού άμεσα από τις ανθρώπινες αισθήσεις. Όπως έγραψε ο F. Engels "Γνώση είναι το μικρότερο ποσοστό άγνοιας". Η έρευνα του φυσικού κόσμου (στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο άνθρωπος και κατά συνέπεια και οι νοητικές διεργασίες του) δεν έχει ολοκληρωθεί και αέναα θα συνεχίζεται...

    Οπότε υπάρχουν μέθοδοι για να διαπιστωθούν και τεκμηριωθούν "αυτά που γίνονται πέραν των ανθρώπινων αισθήσεων". Μόνο που η μέθοδος είναι η μελέτη των φυσικών φαινόμενων και όχι η αφηρημένη πεποίθηση...

    Για τον σχεδόν κουφό L.W.Beethoven, όχι μόνο υπήρξε μουσική, αλλά σύνθεσε και τα γνωστά μεγαλειώδη έργα του... Λόγω της αυξημένης αντίληψης του αλλά και χρησιμοποιώντας ένα πρώιμο εργαλείο (δαγκώνοντας μία ράβδο πάνω στο πιάνο) με το οποίο μπορούσε να "ακούει" μέσω των δονήσεων! Αν ζούσε ο Παρμενίδης, προφανώς θα είχε αναθεωρήσει πολλές από τις απόψεις του...
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Αγαπητέ γάτε, πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα γράφεις. Έχω στο όχι κοντινό παρελθόν αναφέρει αλλού στο forum το παράδειγμα των υπόηχων και το πώς η αντίληψή τους συνιστά απόκλιση από την ανθρώπινη νόρμα αλλά όχι παθολογική κατάσταση, θα μου επιτρέψεις όμως να αμφιβάλλω, και πολύ μάλιστα, για το αν θα υπήρχε κίνητρο ανάπτυξης της Επιστήμης αν ο Παρμενίδης ή άλλοι φιλόσοφοι δεν είχαν σαφώς διατυπώσει τον προβληματισμό τους περί του είναι.  

    Αυτό το οποίο δεν αντελήφθην και θα ήθελα αν είναι εφικτό να αναπτύξεις, είναι το εξής: "Όμως κάποιος ο οποίος έχει μία πρακτική επαφή με το είδος, σίγουρα θα είχε και κάποια, έστω και λίγη, δημόσια πραγμάτωση των γραφόμενων του.". Γιατί κάποιος που έχει έστω και μικρή επαφή με το BDSM θα πρέπει να έχει συμμετάσχει απαραιτήτως σε κάποιο δημόσιο δρώμενο; Ρωτώ διότι προσωπικά διατήρησα επί μακρόν μια M/s σχέση, ένα σχεσιακό πλαίσιο που πιθανώς ξεφέυγει ακόμη και από τις φαντασιώσεις του σκληροπυρηνικότερου μαζοχιστή, πλην όμως ούτε ποτέ συμμετείχα σε κάποιο δημόσιο ή έστω ομαδικό ιδιωτικού χαρακτήρα session με συνομιλητές μου, ούτε οι λιγοστοί άνθρωποι με τους οποίους έχω συνευρεθεί ιδιωτικά διέπονται από τέτοια κουλτούρα που θα τους επέτρεπε ποτέ να με σχολιάσουν, ούτε αρέσκομαι στην εξιστόρηση των εμπειριών μου στο Personal Experiences Section και ως από τα προαναφερθέντα και της δικής σου διατύπωσης θα πρέπει να θεωρώ εαυτόν καθόλα μη προσκείμενο στο BDSM, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει.
     
  5. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Προφανώς με τον όρο πρακτικός (ο οποίος βέβαια είναι συζητήσιμος) δεν εννοώ κάποιον/α που είχε μία σχέση, με bdsm εκφάνσεις ή και ουσία ακόμη, σε παρελθόντα χρόνο, κάποιον που έκανε κάποιες συνεδρίες, κάποιον που συμμετέχει στους κύκλους για λόγους κοινωνικοποίησης. Όπως παρομοίως δεν θεωρώ cross φετιχιστή κάποιον που φοράει μία κιλότα κάτω από το τζίν του, τον άνδρα που θα ζήσει το strap-on κρυφά από την γυναίκα του, την κοπέλα που θέλει 2-3 σφαλιαρίδια στους γλουτούς της και ούτω καθ' εξής.

    Με τον όρο πρακτικός, εννοώ αυτόν/ην που προσπαθεί να είναι σε μία συνεχή διαδικασία, που θα δοκιμάσει διάφορα πράγματα, που θα δοκιμάσει και γευτεί διάφορους παρτενέρ, που θα ανταλλάξει γνώσεις σε real-time χρόνο και όχι μόνο cyber κτλ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που έθεσα, η πραγμάτωση των γραφόμενων μου, δεν μπορεί παρά να έχει και τις κοινωνικοποιημένες τις στιγμές, λίγες ή πολλές!
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Πιστεύεις ότι το να συμμετάσχει κανείς στα shows μιας έκθεσης της BDSMικής βιομηχανίας τον κοινωνικοποιεί περισσότερο από τη συμμετοχή του σε μια M/s σχέση για την οποία δεν γνωρίζει κανείς πλην του ίδιου και του συντρόφου του;

    Η κοινωνικοποίηση και η εξωστρέφεια είναι το ίδιο πράγμα;
     
  7. blutengel

    blutengel New Member

    Απάντηση: Γιατί αρέσει στις γυναίκες το Crossdressing (των ανδρών);

    Μια απλή λιτή σκέψη..Μπορεί απλώς να θέλει δει αν κάποιος συνδιασμός χρωμάτων της πηγαίνει και για αυτό να κάνει τον άντρα μανεκέν.Έτσι καταφέρνει διπλό σκοπό.Και ικανοποιεί την σεξουαλική της διαστροφή και καταφέρνει να βγει στο δρόμο κομψή αποφεύγοντας "ατυχείς" συνδιασμούς ρούχων.Μα δεν υπάρχει όριο στην γυναικεία πονηριά?
     
  8. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Γιατί αρέσει στις γυναίκες το Crossdressing (των ανδρών);

       
     
  9. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Γιατί αρέσει στις γυναίκες το Crossdressing (των ανδρών);

    Εσύ μας έλεγες ότι κάθεστε αγκαλίτσα και πίνετε γαλατάκι τα βράδια , αυτό είναι? 
    Η μήπως η φωτογραφία είναι τραβηγμένη τη μέρα ?
    Υγ. το μαύρο που φόρας δεν μ αρέσει , καλοκαίριασε πια 
     
  10. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Γιατί αρέσει στις γυναίκες το Crossdressing (των ανδρών);

    Το σχολιο για το γαλατάκι το παίρνω ως αστειο  
    To σχόλιο για το χρώμα το αφήνω στην κρίση μίας Domme.  
    Διότι κι αυτό ''έργο'' μίας Domme ειναι...  
     
  11. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Γιατί αρέσει στις γυναίκες το Crossdressing (των ανδρών);

    Αυτό μας έλειπε , εμ. αν δεν το έπαιρνες γι αστείο θα το είχαμε κλήση το μαγαζί 
    Πάντως ασχέτως αυτού , να πεις την domme να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της γιατί είναι πολύ dark τα χρώματα για την εποχή 
    Εγώ δεν θα το φορούσα:tongue2:
     
  12. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Γιατί αρέσει στις γυναίκες το Crossdressing (των ανδρών);

    Δεν θυμάμαι να ειπα ότι αυτά ήταν δικά της.   Για μένα τα πήρε...