Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Princess_of_Pain, στις 20 Αυγούστου 2006.

  1. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Άκυρο για χάρη κάποιας ψυχής
     
    Last edited: 20 Αυγούστου 2006
  2. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Οι απαιτησεις και οι αναγκες των υποτακτικων δεν μας αφορουν εφοσον πρσπαθουν να επιβαλλουν δικους τους κανονες.Οι υποτακτικες/οι που υποτασσονται εγωιστικα και μεχρι να τους περασει η γκαβλα τους δεν μας αφορουν και θα πρεπει να εκδιωχνονται. Δυστυχως το στατους δεν λεει ολη την αληθεια. Τα status που εχουμε αφορουν την D/s διασταση ενω υπαρχει και η Sm διασταση που εκφραζεται με τις λεξεις σαδιστης η μαζοχιστης. Ο πληρης προσδιορισμος του καθε ενος απ μας θα ηταν πχ Top Sadist η Dom sadist.
    Οι παραπανω περιπτωσεις που περιγραφει γλαφυροτατα η Princess of pain και δικαιως αγανακτει υποθετω οτι ανηκουν στις κατηγοριες Top/Dom μαζοχιστης, οι οποιοι διεκδικουν δυναμικα τον σωματικο πονο, και μπερδεμενοι και οι ιδιοι αυτοχαρακτηριζονται ως υποτακτικοι ενω στην ουσια ειναι το λιγοτερο δυναμικοι διεκδικητες του πονου τους.
    Ενδεχομενως για καποιους απο αυτους να ισχυει οτι εχουν μονο την μαζοχιστικη τους φυση και δεν τους ενδιαφερει η Κυριαρχια οποτε ειναι απλως μαζοχιστες που φυσικα θα αποζητησουν τον πονο τους και αντιδρασουν σε καθε προσπαθεια Κυριαρχιας πανω τους
    Αυτα τα ατομα καλο ειναι να αναγνωριζονται εγκαιρα και να απομακρυνονται απο τους Κυριαρχους.
    Και επιτελους ο/η υποτακτικη εχει θελω αλλα σε καμμια περιπτωση απαιτησεις.
     
  3. blindfold

    blindfold Contributor

    δεν είδα τι γράφτικε αλλά η θέση του Κυρίου DeSade σε πολλές περιπτώσεις ή καλήτερα σε πολλά νήματα εδώ μέσα ..
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Αν και το νήμα έχει ουσιαστικά κλείσει αφού δεν υπάρχει εναρκτήριο μήνυμα, παίρνω την ευκαιρία για να ρωτήσω αυτό που με απασχολεί.

    Με ποιές προϋποθέσεις και για ποιόν λόγο ασχολούνται οι Κυρίαρχοι με τις ανάγκες των υποτακτικών;

    Συμφωνώ κι εγώ απολύτως ότι οι υποτακτικοί δεν προσπαθούν να επιβάλλουν δικούς τους κανόνες, δεν βάζουν όρους, δεν ελίσσονται, δεν μανιπουλάρουν. Αν και είναι και θέμα εκπαίδευσης αυτό. Εκπαίδευσης που, ειδικά σ αυτό το θέμα ξεκινάει από την πρώτη στιγμή.
     
    Last edited by a moderator: 20 Αυγούστου 2006
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Συμφωνώ σε γενικές γραμμές (αν και θα ήθελα να διαβάσω και το post της princess) , αλλά θα ήθελα να συμπληρώσω ότι :
    Ο Κυρίαρχος πρέπει να έχει αποκρυσταλλωμένα μέσα του τι ζητάει από έναν υποτακτικό . Όταν θα επιλέξει , θα πρέπει να έχει διακρίνει την δυνατότητα αυτών που ζητάει , έστω και σε υποσυνείδητη μορφή αρκεί να μπορεί να τα βγάλει στην επιφάνεια , τα θέλω του υπό και κατά πόσο είναι διατεθειμένος να τα ικανοποιήσει ή αν μπορέσει να τα μεταμορφώσει σε οικεία για αυτόν αιτήματα .
    Το να βρούμε κάποιον υπό και να θελήσουμε να κάνουμε μια ολοκληρωτική σχεδόν αποδόμηση και αναδιαμόρφωση , στο μοντέλο που θέλουμε , είναι για εμένα θεμιτό , αλλά ...
    Χρειάζεται δύναμη στην προσωπικότητα , γνώση του αντικειμένου , ενδελεχή παρατήρηση του υπό , χρόνο , κόπο , υπομονή , ψυχραιμία , έλλειψη ενοχών για τον συγκεκριμένο μονοπάτι , διεισδυτικότητα , αυτοπειθαρχία , σταθερότητα , σοβαρότητα και πολλά άλλα , που θα σας το κάνουν να φανεί βουνό . Τι νομίζατε ότι τόσο απλά πλησιάζουμε κάποιον που δηλώνει υπό , εννοεί θέλω ως υπό κάποια πράγματα τις περισσότερες φορές και θα σας απλώσει το χαλί , στον δρόμο προς την ολοκληρωτική κυριαρχία πάνω του ; Αν δεν μπορείτε επιστρέψτε στην αρχική μου πρόταση .
    "Ο Κυρίαρχος...αιτήματα."
    Υ.Γ. Άρχισα να νιώθω ότι σε αυτό το forum υπάρχει πραγματικά ελπίδα και χαίρομαι γι' αυτό.
     
  6. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Να μην συμφωνήσω με τον αγαπητότατο Ηλία; Και να συμπληρώσω: αρκεί και οι Dom (με οποιαδήποτε μορφή τους) να ξέρουν τι θέλουν, τότε θα ξέρουν να εκπαιδεύσουν και θα έχουν υποτακτικούς που τους αρμόζουν.
     
  7. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ακριβώς . Έτσι απλά...
     
  8. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Ηλία, δυστυχώς δεν μπορώ να ανέβω στη Θεσσαλονίκη οι γ.... δουλειές εδώ με εμποδίζουν!!! Θα τα πούμε εν καιρώ.
     
  9. anasia

    anasia Contributor


    Καλο john, πολύ καλο !!!

     

    ... ξερεις τι λες εσυ ... !
     
  10. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Μερικές φορές....
     
  11. female

    female Contributor

    Απορία - (μάλλον μπορεί να απαντηθεί από κάποιον ειδικό)

    Είναι δυνατή μια ολοκληρωτική σχεδόν αποδόμηση και αναδιαμόρφωση; Τι γίνεται με τον υποθάλαμο, το μυϊκό σύστημα, τα υλικά μέρη της προσωπικότητας; Αμφιβάλλω οτι είναι δυνατό ή καν επιθυμητό αυτά να χάσουν τις ήδη διαμορφωμένες μορρφές και δομές τους. Γίνεται να γυρίσει κάποιος και να αποδομήσει μια προσωπικότητα που άρχισε να ριζώνει, και βιολογικά, από τα 2, τα 6, έτη της ζωής του;

    Μήπως αντί μιας μεγάλης αποδόμησης, είναι λογικό να "εκμεταλλευτεί" κανείς δημιουργικά, να στρέψει θετικά ακόμα και τα ελαττώματα;​
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Η "αποδόμηση" και αναδιαμόρφωση, με εισαγωγικά η πρώτη, χωρίς εισαγωγικά η δεύτερη, γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του υποτακτικού στοιχείου, ως προς την κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί γενικά και ως προς την τελική μορφή που θα πάρει αυτό.

    Γίνεται και με την πλήρη αποδοχή και συνεργασία του υποτακτικού στοιχείου.

    Ουσιαστικά, η αλλαγή παραδείγματος έχει το πολύ σημαντικό κίνητρο της ερωτικής εκπλήρωσης του υποτακτικού στοιχείου και ναι, είναι εφικτή.

    Βασίζεται στο ότι το υποτακτικό στοιχείο βρήκε επιτέλους εκείνο το πολύ βασικό κομμάτι που έλειπε από τη ζωή του, την γνήσια ερωτική του ταυτότητα και γι αυτό τον λόγο αποδέχεται και καλοδέχεται την παρέμβαση του Κυρίαρχου, το χέρι του οποίου πράγματι reaches deep and reaches wide στις αισθήσεις, το μυαλό αλλά και τα συναισθήματα του υποτακτικού.

    Έτσι και αλλιώς, η μεθοδευμένη παρέμβαση του Κυρίαρχου γίνεται ή οφείλει να γίνεται με πολύ μικρά βήματα, σταδιακά, προσεκτικά, με σεβασμό. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς αφουγκράζεται ο Κυρίαρχος τις αντιδράσεις του υποτακτικού στοιχείου στην παρέμβασή Του και είναι πολύ σημαντικό για τον υποτακτικό να ξέρει να δίνει σωστό feedback.

    Και πάντως, κατά τη γνώμη μου, η ολοκληρωμένη BDSM εκπαίδευση υποτακτικού δεν είναι για όλους, ακόμα και αν έχουν γνήσια ροπή στην υποτακτικότητα. Απαιτεί αξιόλογη ψυχική ελαστικότητα, γερές πνευματικές αντοχές και άλλα... που δεν είναι του παρόντος νήματος.