Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Για ποιο λόγο με τιμωρείτε;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 12 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Για ποιο λόγο με τιμωρείτε;

    Το "assuming is not allowed" αναφέρεται στην σαφήνεια του πλαισίου, των κανόνων, των εντολών, των επιπτώσεων, των ανταμοιβών κλπ. Τα πάντα είναι ξεκάθαρα, πράγμα ιδιαίτερα ανακουφιστικό και λειτουργικό. Γι αυτό - λέμε τώρα - δεν νοείται σκλάβα που να λέει, "μα εγώ νόμιζα..." Ή αυτή είναι χαζή, ή ο Αφέντης της...
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @dora_salonika: το "και" στο "και δη" είναι εμφατικό, όχι απλώς συνδετικό.

    assuming is not allowed σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει: "όταν δεν ξέρεις ή δεν κατάλαβες θα ρωτάς, δεν θα βγάζεις μόνη σου συμπεράσματα"

    όσον αφορά την υπογράμμιση της δυσαρέσκειας, "όπου δεν πίπτει λόγος...", ο λόγος είναι δεδομένος, τυχαία;
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ευχαριστώ για την διευκρίνιση MasterJp.
     
  4. beltedgirl

    beltedgirl Regular Member

    Απάντηση: Για ποιο λόγο με τιμωρείτε;

    Το βρίσκω πολύ λογικό..
     
  5. Inner_Light

    Inner_Light New Member

    Απάντηση: Για ποιο λόγο με τιμωρείτε;

    Καλησπέρα σε όλους σας. Το μήνυμα του Σαβάζιου μου τράβηξε περισσότερο την προσοχή και είπα πως είναι ορθό να γράψω το παρθενικό μου μήνυμα με αυτή την αφορμή...


    Απορώ πως ταυτοποιείς την έννοια σκλάβα με την έννοια του μη νοήμονα ανθρώπου. Θέλεις να μου πεις πως όντας κάποιος σκλάβος παραμένει έξυπνος; Η σκλαβιά προϋποθέτει παράλληλα να έχεις ρίξει τον δείκτη νοημοσύνης σου έναντι του Αφέντη/Αφέντρας σου. Η Γνώση δεν είναι για τον δούλο. Η γνώση είναι γι'αυτόν που μπορεί να την εφαρμόσει. Διαφωνώ κάθετα και θεωρώ πως ένας σκλάβος είναι σκύλος ενώ ένας δούλος είναι πιο τάπεινος. Ο σκλάβος μπορεί να αγριέψει με ζωώδη ένστικτα σε ακατάλληλες στιγμές.
    Για τον εγωισμό διαφωνώ. Ο σπασμένος εγωισμός βοηθά να είναι ο πόνος περισσότερος και πιο επώδυνος.
    Χονδρικά,επειδή βλέπω να μην έχεις την κατάλληλη εμπειρία ,νομίζω πως χρειάζεσαι άσκηση. Προσωπική συμβουλή.
    Ο ΔαημΩν άνθρωπος μπορεί να διαχειρίζεται καταστάσεις καλύτερα ,αλλά και καλύτερα μπορεί να επιβάλλεται. Δε νομίζω να μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο.


    Ένας σκλάβος δεν μπορεί να εξελιχθεί. Ταπεινώνεται από τον άρχοντα ώστε να μην έχει καν το βλέμμα να τον αντικρύσει. Η στιγμή της ταπείνωσης ,όπως την λες, μου δείχνει πως μάλλον κρύβεις μισανθρωπικά αισθήματα μέσα σου. Το ανθρώπινο κορμί είναι ένας πίνακας. Μην το μισείς,απλά ζωγράφισέ το.
     
  6. Thelemic_Hierophant

    Thelemic_Hierophant New Member

    Απάντηση: Για ποιο λόγο με τιμωρείτε;

    Η τιμωρία οφείλει να συντελείται για σοβαρά αίτια και να δίνεται η δέουσα προσοχή σε αυτό.

    Εαν π.χ τιμωρείς κάθε λιγο και λιγάκι την σκλάβα σου τότε χάνεται και η αξία της νουθεσίας καθώς και η αξία της πράξης της ίδιας απο ένα σημείο και μετά. Η τιμωρία οφείλει να είναι συνιφασμένη με την κατανόηση του λάθους και φυσικά και την ακριβέστατη επεξήγηση του γιατί αυτή λαμβάνει χώρα. Έτσι και εκπαιδευτικό χαρακτήρα λαμβάνει , αλλά και ηδονιστικό .

    Σαφώς λοιπόν θα πρέπει να δίνεται γνώση στην σκλάβα/σκλάβο του γιατί τον τιμωρείς. Δεν εχει νόημα μια άναρχη και μη δομημένη τιμωρία απλά για το σαδιστικό της υποθέσεως δίχως να αποσκοπεί κάπου βαθύτερα.

    Οφείλουμε να είμαστε σκληροί...

    Μα κυρίως λογικοί ! 
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Για ποιο λόγο με τιμωρείτε;

    Εμένα δεν μου λένε τίποτα. Μόνο την τιμωρία τρώω.
     
  8. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: Για ποιο λόγο με τιμωρείτε;

    Εάν αγαπητέ νεοεισελθόντα οι ως άνω αποστροφές του λόγου σου
    εξάγουν ακόμα και σε σένα τον ίδιο νόημα,
    τότε πιθανόν -βάσει του status που δηλώνεις - εξηγείται και το κάτωθι:

    Συνακόλουθα, όλα όσα έπονται εξηγούνται επίσης.
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Για ποιο λόγο με τιμωρείτε;

    Η επικοινωνία του Αφέντη με τη σκλάβα είναι απείρως πιο πλήρης όταν γίνεται χωρίς λόγια. Ιδεατά, η σκλάβα νιώθει γιατί τιμωρείται. Αν όμως για κάποιον λόγο όπως θόρυβοι, εσωτερικές μεροληψίες, εγωκεντρισμός, φόβοι της, απειρία, μη όσμωση με τον Αφέντη της, twisted διάθεση Εκείνου την αποτρέπουν, τότε ευκταίο είναι Αυτός να της δόσει με κάποιον τρόπο να καταλάβει την αλήθεια Του, που ακόμα δεν έχει γίνει και δική της.
    Ενίοτε μπορεί αν και δεν μπορώ να φανταστώ κάποια που να ανήκει - με την έννοια του "ανήκειν" που ταιριάζει στους Κυρίαρχους - να αφήνεται να πλέει σε τυχαία νερά, σίγουρα όχι όταν τιμωρείται. Θα ήταν κάτι σαν "φτύσε από ψηλά και" - ούτε καν - "αγνάντευε" από πλευράς Κυρίαρχου και ομολογώ πως μου είναι άγνωστη ως συμπεριφορά. Σκέψη που με ωθεί στη γενίκευση ότι υπάρχουν Κυρίαρχοι που όταν τιμωρούν, με κάποιον τρόπο αρέσκονται σε αυτό που κάνουν. Πιθανά όχι ηδονικά, πιθανά με στοιχεία αποστροφής, αλλά αρέσκονται.
    Θα αντιληφθεί με τη συναισθηματική του νοημοσύνη. Αλίμονο για το ανθρώπινο γένος, αν αντιλαμβανόμασταν μόνον εκείνα που από πριν γνωρίζαμε! Συγχρόνως, ο Τιμωρός θα ελέγχει αν η συναισθηματική νοημοσύνη του τιμωορύμενου λειτουργεί ή μην τυχόν έχει βουλιάξει προσώρας, είτε λόγω αμυντικής προδιάθεσης του τελευταίου είτε επειδή τα έχει χάσει από βίαιους χειρισμούς του Πρώτου.
    Τότε δεν έσφαλλε καλή μου Syrah ή ίσως δεν ήρθε ακόμα η ώρα της διόρθωσης.
    Άρα το φυσικό είναι να απολαμβάνει ένας Κυρίαρχος την τιμωρία που επιβάλλει  
    Φαίνεται ότι ένα από τα στάδια της γνώσης είναι ο πουριτανισμός, που και αυτός με τη σειρά του, ευκταία, εγκαταλείπεται, όταν δεν χρειάζεται πια.

    Αυτό που μοιάζει λογικό είναι ότι ο Κυρίαρχος δεν μπορεί να παρασυρθεί από την απόλαυση της τιμωρίας. Αλλά να θεωρεί ότι δεν πρέπει να την απολαύσει ή ακόμα περισσότερο να απολαύσει το αποτέλεσμά της... κρίμα μου φαίνεται.
    Διόλου προφανές ότι η απόλαυση του Κυρίαρχου εν μέσω τιμωρίας γίνεται αντιληπτή από τον τιμωρούμενο, γιατί ο τιμωρούμενος είναι φευγάτος εκείνη την ώρα, στην κολασμένη κοσμάρα του. Και αν η κάποιας μορφής απόλαυση κάνει την ιτμωρία λιγότερο αποτελεσματική τότε ισχύουν δύο πράγματα, το ένα είναι ότι και ο τιμωορύμενος είναι τόσο πουριτανός όσο ο Τιμωρός που επιμένει ότι "δεν κάνει" να απολαμβάνει την τιμωρία και το δεύτερο είναι ότι η κατάσταση δεν ήταν ώριμη για τιμωρία επειδή ο τιμωρούμενος δεν έχει εμπεδώσει τη θέση του.
     
    Last edited by a moderator: 3 Σεπτεμβρίου 2010
  10. dom2012

    dom2012 Regular Member

    Απάντηση: Re: Για ποιο λόγο με τιμωρείτε;

      σ'ευηαριστώ