Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός BDSM ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Πολυγαμία' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 29 Νοεμβρίου 2010.

  1. Elvira

    Elvira Regular Member


    Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν κατάλαβα την εξίσωση Κυριαρχικός άντρας = πολυγαμικός και
    Αν δεν ανέχεσαι την άνω πολυγαμικότητα = δεν είσαι υποτάκτικη.

    Το να προσπαθεί κάποιος να ξεπεράσει πράγματα που δεν του ταιριάζουν και να προσπαθεί να γίνει κάποιος άλλος από αυτός που είναι το μόνο που μπορεί να αποφέρει είναι πολύ άσχημες καταστάσεις....

    Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος νόμος που λέει πως δεν υπάρχουν μονογαμικοί Κ, αν και θεωρώ πως θα πρέπει να ορίστεί τι σημαίνει ακριβώς μονογαμικότητα....

    Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω απολύτως με την alnair.
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Re: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Τσου.
    Πρώτα καθορίζεται το πλαίσιο της σχέσης και εντος αυτού του πλαισίου βούλεται ο Μ.
     
  3. Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Όχι, δεν είσαι εκτός bdsm. Μην απορρίπτεις όλο το χώρο, αν είναι ένα το κομμάτι που δεν σου αρέσει. Δεν είναι όλα για όλους, και υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις.  
     
  4. kali crow

    kali crow Guest

    Αμφότερες εξαρτώνται από τη βούληση του Μ.
    διαφωνω...
    δλδ τα θελω του υ δε παιζουν ρολο?
    νομιζα οτι με βαση αυτα πορευεται ο υ και διαλεγει με ποιον θα κατσει....
     
  5. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?


    Γειά σου ρε under, γίγαντα!  

    Είπαμε: Ας αλληλοπαραμυθιαζόμαστε όσο τραβάει η ψυχή μας γιά να καβλώνουμε, ας το κάνουμε έστω και κρυφά κι από τους ίδιους τους εαυτούς μας γιά να μην ξενερώνουμε, αλλά όχι και να ξεχνάμε τ' απολύτως στοιχειώδη...


     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Αγαπητέ underherfeet, δεν έχω υπάρξει ποτέ σε M/s σχέση όπου το πλαίσιο της σχέσης καθορίζεται από το s ή εξίσου από το s όσο και από το Μ, και δη άπαξ και δεν επαναπροσδιορίζεται. Δεν έχω υπάρξει ποτέ και σε στατική σχέση, για να ακριβολογώ.

    Είναι προφανές ότι οι εμπειρίες μας δύνανται να διαφέρουν, εντούτοις θα περίμενα να υπάρχει κοινή αντίληψη αναφορικά με το ότι όπως όλες οι σχέσεις, έτσι και οι M/s σχέσεις δεν βγαίνουν από εκμαγεία, και οι άνθρωποι μέσα σε αυτές δεν υποδύονται προσημφωνημένους ρόλους. Ένα κυριαρχικό και ένα υποτακτικό άτομο σε μία σχέση, αν αφεθούν, θα την κατευθύνουν προς ένα μοντέλο όπου το κυριαρχικό άτομο θα αποφασίζει για την ίδια τη σχέση με υψηλότερο συντελεστή, έναντι του αντίστοιχου του υποτακτικού ατόμου.

    Στο σημειο αυτό δε, θα ήταν καλό, εκτιμώ, να επαναλάβω ότι πρωτίστως για την ίδια τη σχέση αποφασίσει το Μ και δευτερευόντως για το s, η εξουσία του επί του οποίου ενδέχεται να περιορίζεται σε όχι πάρα πολλά πεδία πλην της σχέσης. (Σε αντίθεση με τους συχνούς ισχυρισμούς πως ο M κάποιου δύναται πρακτικώς να τον εξουσιάζει σε όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων του.)

    Αν από την άλλη πλευρά επιμένεις στην τοποθέτηση πως το πλαίσιο της σχέσης (της συσχέτισης, θα προτιμήσω να γράψω εγώ) είναι αυστηρώς προκαθορισμένο "δημοκρατικά" από το Μ και το s, τότε πώς ακριβώς αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά μεταξύ μιας δυναμικής M/s σχέσης, όπου υπάρχει όσμωση και σύγκλιση, συνήθως, του s στις αξίες και τις επιθυμίες του M, από ένα προσυμφωνημένο μεταξύ "ίσων" σύνολο συνευρέσεων που θα διεξαχθούν υπό συγκεκριμένους όρους;

    Ή για να θέσω το ερώτημα περισσότερο ουσιωδώς: Πώς διακρίνεις τους bottom από τους υποτακτικούς ανθρώπους; Έχεις αναπτύξει κριτήρια προκειμένου για τη διαφοροποίησή τους;

    Αγαπητέ MindMaster, μιας και αυτό το σχόλιο φαίνεται να αναφέρεται εμμέσως στο δικό μου σχόλιο, θα με ενδιέφερε να διαβάσω τα δικά σου επιχειρήματα, όπως απορρέουν από τις δικές σου M/s σχέσεις, αναφορικά με την "πραγματικότητα" των σχέσεων αυτών, πέρα από τη διατύπωση πως εγώ παραμυθιάζομαι.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Εγώ αναρωτιέμαι γιατί κοροϊδευόμαστε αφού η μονογαμία στον άνθρωπο είναι πολιτισμική και όχι βιολογική και έχουμε περάσει ως ράτσα πολλά περισσότερα χρόνια ξετρυπώνοντας λαγούς, τρώγοντας φρούτα και πηδώντας ό,τι κινείται παρά ως παπαδοπαίδες.

    Φυσικά και υπάρχουν και αυστηρά μονογαμικοί άνθρωποι αλλά αυτοί είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

    ΥΓ: όταν λέω πολυγαμία εννοώ αυστηρά τη σεξουαλική πράξη με πολλές γυναίκες και όχι τη διατήρηση πολλών ερωτικών -μεταξύ άλλων- σχέσεων.

    Και για να απαντήσω στη νηματοθέτρια: Η μονογαμία/πολυγαμία έχει τα ίδια "προβλήματα" είτε η σχέση είναι vanilla είτε bdsm. Από την άλλη στη bdsm σχέση ο Μ μπορεί να πει "σκάσε και κολύμπα" και η υ να είναι διατεθημένη να σκάσει και να κολυμπήσει, κάτι το οποίο σπανίως συμβαίνει σε ισότιμη, vanilla σχέση. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που στο μυαλό πολλών το BDSM συνδέεται με την πολυγαμία.
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Δαγκωνιάρικο το σχόλιο αλλά κυρίως ανακριβές. Εάν μιλούμε για πραγματικούς Μ (και έχω το προνόμιο να συναναστρέφομαι και να γνωρίζω κάμποσους,όσο ελάχιστοι και αν είναι, σε σύγκριση με τον βδελυγμιαίο συρφετό των μιασμάτων που έχει κατακλύσει τον χώρο), θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ένας Μ δεν θα αλλάξει την βούλησή του μπας και ταιριάξει στο πλαίσιο που κάποιος άλλος καθορίζει. Η Syrah τοποθετήθηκε πολύ ορθά, κατά την άποψή μου.

    Όσον αφορά το ερώτημα της πολυγαμίας σε συνάρτηση με το BDSM, θεωρώ ότι είναι δύο εντελώς άσχετα πράγματα και θα επαναλάβω αυτό που έλεγε η Σιμόν ντε Μπωβουάρ: Η σεξουαλική πίστη είναι σκλαβιά.

    Εάν περάσουμε σε άλλα θέματα όμως, που άπτονται του BDSM, μπορούμε να συνομιλήσουμε για το σώμα ως ιδιοκτησία, την σεξουαλικότητα ως ελεγχόμενη από τον Μ και την ελευθερία του Μ όσον αφορά την δική του σεξουαλικότητα.
     
  9. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Αμέσως στο δικό σου σχόλιο αναφερόταν το δικό μου, και όχι εμμέσως (μιά και εσύ εξέφρασες τη θέση που σχολίασα, παρότι κατανοώ πως δεν είναι δική σου και μόνο)...

    Επιχειρήματα δεν θα καταθέσω, γιατί δεν χρειάζονται. Αυτό που έγραψε ο underherfeet είναι αξίωμα, και ως τέτοιο, δεν χρήζει απόδειξης. Όπως και το ότι όποιος πάει κόντρα στο αξίωμα μπορεί βεβαίως να επιχειρεί όσες απαγωγές θέλει, δεν θα μπορέσει όμως να αποφύγει τελικά, το άτοπο...

    Η σκέψη σου, αγαπητή Syrah, είναι εσφαλμένη στη βάση της. Διότι -όσο κι αν συνηγορεί η dora σ' αυτά που λες- αυτό που διατείνεσαι πως δεν συμβαίνει, είναι αυτό που συμβαίνει ακριβώς, και ιδίως στις σχέσεις D/s, M/s: Οι άνθρωποι που μετέχουν σ' αυτές (και επαναλαμβάνω, ιδίως σ' αυτές), παίζουν προσυμφωνημένους ρόλους.

    Το να πιστεύει κανείς πως δεν παίζουν, είναι το παραμύθιασμα που έλεγα πριν, πράγμα το οποίο βεβαίως δεν αφορά εσένα προσωπικά, αλλά σε κάποιο βαθμό και κατά περίπτωση, όλους μας...


     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Αγαπητέ MindMaster, κανένα γραπτό δεν αποτελεί αξίωμα σε άυτό το forum γιατί κανείς δεν τοποθετείται με την ιδιότητα του φορέα κάποιας αδιαμφισβήτητης αλήθειας. Ανεξαρτήτως αυτού, είναι σεβαστή η απόφασή σου να μην στηρίξεις την άποψη που εξέφρασες με κάποιο επιχείρημα.

    Είναι σεβαστή και η άποψη πως οι άνθρωποι στις M/s σχέσεις "παίζουν προσυμφωνημένους ρόλους". Δεν συμφωνώ καθόλου με την καθολική της διατύπωση (παρότι δεν παραβλέπω το γεγονός πως κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στο BDSM "παίζουν" τους Μ και τους s) και το κύριο επιχείρημά μου είναι πως έχω υπάρξει επί μακρόν σε M/s σχέση, χωρίς διανομή ρόλων.

    Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για την απάντησή σου.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    @Syrah: Αυτό που φαντάζομαι πως εννοεί ο MindMaster είναι πως από τη στιγμή που στο BDSM υπάρχει συναίνεση και δεν επιβάλλεται με το ζόρι τότε ο/η Κ ουσιαστικά τόσα δικαιώματα όσα του παραχωρεί ο/η υ.

    Από την άλλη δεν αναιρείται ωστόσο αυτό που ισχυρίζεται η Syrah: Οι σχέσεις της είναι "αφέσου[*] αλλιώς no party".

    * Προφανώς με το ρυθμό που επιλέγει ο/η Κ για τον/την υ.

    Προσωπικά συμφωνώ με τον MindMaster γιατί από τη στιγμή που υπάρχει συναίνεση ακόμα και η πλήρης παράδοση ουσιαστικά δεν είναι παρά μια παραχώρηση από τον/την υ στον/στην Κ ασχέτως αν αυτή την "παραχώρηση" ο/η Κ την απαίτησε ή την κέρδισε με το σπαθί του/της.
     
  12. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    "Ο καθένας έχει το δικο του bdsm" είχε πει κάποιος (γερνάω, δεν θυμάμαι ποιος ακριβώς!) και το φτιάχνει με το έταιρο μέρος του σχήματός του όπως εκείνος / εκείνη θέλει. Και έτσι για μένα, όχι, δεν είσαι εκτός bdsm. Η αν είσαι, τότε είμαστε τουλάχιστον 2  

    Έχω βιώσει σχήμα με κάποιον που έπαιζε πολύ, άλλοτε για πλάκα, άλλοτε πιο σοβαρά, άλλοτε ανοιχτά, άλλοτε όχι. Το πάλεψα πάρα πολύ μέσα μου, με τη βοήθεια πολύ αγαπημένων μου φιλενάδων (και τις ευχαριστώ για την απίστευτη υπομονή τους!), πάλευα να λειάνω τις γωνίες της λογικής μου, να κάνω την σκέψη μου να χωρέσει το ότι "πρέπει να το αντέξω", το ότι "έτσι είναι", το ότι "έτσι αποδεικνύω την αξία μου" και άλλα τέτοια που για κάποιους βγάζουν νόημα αλλά για μένα τελικά όχι. Δεν τα κατάφερα και δεν ντρέπομαι να το ομολογήσω ότι ήταν τρομερά επίπονο.

    Θα συμφωνήσω όμως - απόλυτα - με όσους είπανε ότι "δεν το αντέχεις, τότε φεύγεις". Είναι πάντα επιλογή μας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα πάνω μας για να ταιριάξουμε με ανθρώπους με τους οποίους δεν συμφωνούμε στα βασικά.

    Οπότε τελικά μόνο ένα μπορώ να σου πω με βεβαιότητα: σαφώς και δεν είναι όλοι οι Κ πολυγαμικοί και σαφώς και υπάρχουν και Κ που αισθάνονται όσο έντονα όσο και εσύ  

    sk