Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός BDSM ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Πολυγαμία' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 29 Νοεμβρίου 2010.

  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    O σοβαρότερος λόγος για να παραμείνει κανείς κατατέθηκε απο την tender lilly.

    κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με τον MindMaster
    :


    και στο ότι
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Χμμμ.... η συζήτηση άναψε βλέπω,,, 
    Θα απαντήσω συνολικά, χωρίς quotes στις απόψεις των Syrah, Dora ,Seduction ,Beatrix κοι λοιπών βδσμικων δυνάμεων προσπαθώντας να τους καλύψω όλους.
    Δεν θα ακολοθήσω την λογική τους όμως.
    Αυτη η προτασούλα μου-απάντηση στη Συρα ,που ο ΜΜ χαρακτήρισε "αξίωμα" δεν είναι ακριβώς αξίωμα,μα και δεν αποδεικνύεται με την "βδσμικη" λογικη.
    Δεν μπαίνω στην λογική του τεχνητού διαχωρισμού των στάτους -μποτομ,υποτακτικός σκλάβος- βάσει των οποίων καθορίζονται θεωρητικά τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους.
    Αυτή η συνολιστική - μαθηματική λογική που αποπειράται να καλουπώσει την συναισθηματική και σεξουαλική μου ζωή δεν με αφορά .
    Πιστεύω πως μια σχέση ,-συσχέτιση θέλεις Σύρα; συχέτιση! - δεν μπορεί παρά να δομηθεί στην αμοιβαία αποδοχή και σεβασμό των ¨"θέλω" και των δύο πλευρών.
    Σας προλαβαίνω: αυτά τα "θελω" ,δεν εΙναι στατικά ασφαλώς. Διαφοροποιούνται,μεταλλάσσονται από την επίδραση του συναισθήματος του αναπτύσσεται και απο την επίδραση της προσωπικότητας του άλλου.Αυτό όμως ,θέλει τον χρόνο του για να γίνει ,αν και όσο γίνει.
    Το υποτακτικό άτομο λοιπόν,προσερχόμενο σε μιά σχέση δεν θα πρέπει να θεωρείται πηλός ζυμάρι η οποιοδήποτε άλλο εύπλαστο υλικό επί του οποίου το κυριαρχικό άτομο δημιουργεί ο,τι και όπως θέλει.Αυτή η εικόνα μπορεί όντως να είναι και καυλωτική ως φαντασίωση ακόμα και για το ίδιο το υ,
    φευ όμως η πραγματικότης διαφέρει.- ο ΜΜ έχει και πάλι δίκιο.Στα είκοσι ,και ,πολύ περισσότερο στα τριάντα η τα σαράντα ,όλοι μας ,των "υ" συμπεριλαμβανομένων έχουμε δομήσει μια προσωπικότητα συστατικό της οποίας μπορεί να είναι η μονογαμική αντίληψη, ή η αποστροφή προς την κοπρολαγνεία, ή η αποστροφή προς τις μπάμιες,η η αποστροφή προς τον Μητσοτάκη ή ολα αυτά μαζί.
    Δεν βλέπω γιατι αυτά τα συστατικά στοιχεία της προσωπικότητας ενός υ είναι ασυμβίβαστα με την υποτακτικότητα του η γιατί θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο στη σύναψη μιας σχέσης M/s ,με κάποιο Κ που είτε τα αποδέχεται το ίδιο είτε τα σέβεται , απλά .
    Δεν βλέπω τι θα εμπόδιζε το υ σ'άυτη τη σχέση να (αυτο)αποκαλείται "σκλαβος" η 'δουλος"και το Κ "αφέντης" η "μαστερ" η σούπερ μαντολίνης"αν έτσι την βρίσκουν.

    Θα μου πεί κάποιος,η Δωρα ας πούμε,  πως αυτό δεν είναι βδσμ ,ειναι "κινκυ'
    "who gives a shit", θα απαντήσω.
    Αυτο που με νοιάζει είναι να βιώσω μια ασύμμετρη σχέση διαμορφωμένη στα δικά μου(μας) μέτρα και όχι να στριμωχτώ στα στάτους ,τις ταμπελίτσες και τα "οφείλει" που αυτά προσδιορίζουν ,για να φέρω με συνέπεια τον "τιτλο" τους.
     
  3. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Με λίγα λόγια, αυτό που διαβάζω είναι ότι ο σκλάβος δεν επιλέγει σε ποιον κυρίαρχο θα αφεθεί; Χώνεται δηλαδή με το καλημέρα στο "πλαίσιο το οποίο καθορίζει ο μάστερ" χωρίς να έχει σοβαρές ενδείξεις ότι ο άλλος του κάνει; Δεν θα ψάξει να δει αν ο μέλλων ιδιοκτήτης του είναι συμβατός με αυτόν; Κι αν είναι φασίστας ενώ ο σκλάβος αναρχικός; Αν είναι πολυγαμικός ενώ ο σκλάβος ξέρει ότι δεν έχει τίποτα να του προσφέρει η εξερεύνηση της πολυγαμίας;

    Γνωρίζω ότι πολλοί κυρίαρχοι θεωρούν ότι η υποταγή επιβάλλεται, αλλά από την άλλη η δική μου εμπειρία λέει ότι η συμβατότητα χαρακτήρων είναι το Α και το Ω ώστε η όποια επιβολή να έχει αντίκρισμα.
     
  4. kali crow

    kali crow Guest

    Re: Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

           
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Are you talking to me?
    Δεν το νομίζω ,αλλα ετσι οπως καθησε το ποστ κατω απο το δικο μου....
     
  6. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Μα εσύ δεν εννοείς κάτι τέτοιο...
    Tα γραπτά της Syrah και του Seduction έπιασα να αναδίδουν ένα τέτοιο άρωμα  
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    o.k ησυχασα  
    για μια στιγμη αναρωτηθκα μηπως τα γραφω εγω μπερδεμενα! 
     
  8. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Oύτως ή άλλως, χωρίς συμβατότητα όση καλή θέληση και να υπάρχει, το πράγμα ξεφουσκώνει σε κάποιο καιρό. Κανείς δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο από τον εαυτό του και οι σχέσεις αυτό το νόημα έχουν, να μας φέρνουν πιο κοντά στον απολαυστικό εαυτό μας, όπως μπορεί να τον βιώσει στην αλληλεπίδραση ο καθένας εξ ημών.
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Ευχαριστώ για την ευγενική και τεκμηριωμένη απάντησή σου.

    Αγαπητέ Arioch, θα μπορούσε να ειπωθεί πως η εξουσία οποιουδήποτε επί κάποιου άλλου, περιορίζεται σε αυτή που ο άλλος συνειδητά ή μη του παραχωρεί. Αυτό συμβαίνει προφανώς σε όλες τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, οικογενειακές, επαγγελματικές κ.α..

    Χωρά όμως πολλή συζήτηση το κατά πόσο η συναίνεση ενός ανθρώπου με την εγγενή, τολμώ να πω, τάση του να παραχωρεί εξουσία, νοηματοδοτείται ως συνειδητή. Ακόμη και αν υποτεθεί πως κανείς επιλέγει να παραδώσει τον έλεγχο (επειδή θέλει να το κάνει), τίθεται το ερώτημα του κατά πόσο επιλέγει να θέλει να το κάνει. Κρίνοντας από τους ανθρώπους που γνώρισα μέχρι σήμερα, η υποτακτικότητα δεν είναι μια στάση ζωής που επιλέχθηκε. Είναι μια εγγενής ιδιότητα ενός ανθρώπου - ίσως η λέξη "εγγενής" να μην είναι η καθόλα δόκιμη, μιας και δεν αναφέρομαι σε κάποιο χαρακτηριστικό που απορρέει από το βιολογικό υπόβαθρο κάποιου, εντούτοις πρόκειται για μια ιδιότητα την οποία δεν επιλέγει. Ή, αν προτιμάς, μια ιδιότητα που όταν πλέον φανερώνεται ξεκάθαρα στον ίδιο, είναι μη ανατρέψιμη.

    Αν σκεφτεί κανείς πως ο υποτακτικός δεν μπορεί να απαλλαγεί από την υποτακτικότητά του (ακόμη και αν το θέλει), γίνεται πιστεύω αντιληπτό, πως η συναίνεση δεν μπορεί να του χρεώνεται ως μια "ελεύθερη επιλογή". Δεν τελεί κανείς υπό καθεστώς ελεύθερης βούλησης. Έρχεται, το υποκείμενο, στη ζωή, ήδη με πολύ συγκεκριμένες και πιεστικές ανάγκες, με εγγενείς τάσεις προς την απόλαυση, με ένστικτα, με ένα τέτοιο βιολογικό υπόβαθρο που του επιτρέπει να αναπτύσσει πολυπλοκότητα σκέψης και υπόστασης και, συμπληρωματικά, εντός ενός πολυσύνθετου περιβάλλοντος στο οποίο εμφανίζονται μη ελεγχόμενα από το ίδιο ερεθίσματα και το οποίο διέπεται από αστάθμητους από το ίδιο παράγοντες. Ουδέποτε ο υποτακτικός άνθρωπος επέλεξε να είναι υποτακτικός. Ίσως επέλεξε να αποδεχτεί αυτό που είναι, ή να διεκδικήσει αυτό που επιθυμεί. Αλλά δεν επέλεξε να το επιθυμεί.

    Από το σημείο όπου αποφασίζει να διεκδικήσει την απόλαυση και έπειτα, το ποστοστό της εξουσίας που θα παραχωρήσει συναρτάται του της απόλαυσης που θα λάβει - ως αντιστάθμισμα αυτής της παραίτησής του από την ελευθερία του. Το πόσο "κοστολογεί" κανείς την ελευθερία ή αυτό που ορίζει ως αξιοπρέπειά του, είναι ένα άλλο ζήτημα. Κάποιοι δέχονται να γίνουν περίγελος στα BDSMικού χαρακτήρα parties, απλώς και μόνο για να έχουν την ευχαρίστηση να συμμετάσχουν σε ένα sessions, και κάποιοι άλλοι χρειάζονται μήνες για να ξεκλειδωθούν - δεν προχωρώ στη διαδικασία να αξιολογήσω την ποιότητα των ανθρώπων.

    Σε κάθε περίπτωση αυτό που τους σπρώχνει στο να παραδοθούν δεν είναι προϊόν επιλογής τους. Και όσοι καταλήγουν σε σχεσιακά καθεστώτα, εντός των οποίων υποτιμούνται ή κακοπερνούν, δεν καταλήγουν από κουταμάρα. Συναινούν επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

    Όσον αφορά τώρα στην πολυγαμικότητα, είναι σαφές πως αν κάποιος τη θεωρεί ικανό αντικίνητρο για τη σύναψη μιας M/s σχέσης, μπορεί απλώς να μην εισέλθει στη σχέση αυτή. Το αυτό και στην περίπτωση όπου έχει και οποιουδήποτε είδους άλλες αδιαπραγμάτευτες απαιτήσεις (που αφορούν στη σχέση προφανώς - δεν αναφέρομαι στην περίπτωση όπου κάποιος διατηρεί σε στεγανά πεδία αγαπημένα του πρόσωπα, τέκνα, επαγγελματικά ζητήματα κλπ).

    Το βέβαιο είναι πως αν σχετιστεί με έναν κυριαρχικό άνθρωπο, και αν αφεθεί ελεύθερος και δεν υψώνει συνεχώς τείχη (θέλω να πιστεύω ότι το ζητούμενο και για τους δύο είναι μια ουσιαστική συσχέτιση και μια απρόσκοπτη επικοινωνία, και όχι η ικανοποίηση του εγωισμού), θα καταλήξει να παραχωρήσει περισσότερη εξουσία από όση είχε αρχικά υπολογίσει. Και το με ποιον θα κάνει σεξ δεν είναι το σημαντικότερο όσων θα κληθεί να επαναδιαπραγματευτεί. Το σημαντικότερο όλων είναι το πλαίσιο των αξιών αυτών που θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσει, με τρόπο ώστε να "χωρούν" την απόλαυσή του.

    Και ένας υποτακτικός άνθρωπος δεν μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων πόσο υποτακτικός μπορεί να γίνει, αν δεν σχετιστεί ουσιωδώς με έναν κυριαρχικό άνθρωπο. Όπως και ένας κυριαρχικός δεν διανοείται ως πού μπορεί, πρακτικά, να φτάσει, αν του δοθεί η ευκαιρία. Γενικώς δεν είμαστε κάτι αυθύπαρκτο και ικανό να οριστεί όχι συναρτήσει των άλλων.

    Θα ήταν ενδιαφέρον να τοποθετηθούν επί του θέματος κι άλλοι συνομιλητές που έχουν εμπειρία σε M/s σχέσεις.
     
  10. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεις της Syrah. Nα προσθέσω πως αυτό το άγνωστο, είναι από τους μεγαλύτερους εγκεφαλικούς παράγοντες που οδηγεί την υποτακτική να αναζητά αυτό το σχήμα. Το ταξίδι στο πρωτόγνωρο, στο ανεξοικείωτο κλπ και στα όσα θα συμβούν αλλά και στα όσα θα ανακαλύψει για την ίδια, είναι τεράστια πηγή ηδονής.

    Σαφέστατα υπάρχει η αρχική επιλογή. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως αυτή η επιλογή μπορεί να είναι ή και να καταλήξει λανθασμένη. Μέχρι όμως, να αρθεί η αρχική επιλογή, στο M/s σχήμα ορίζει ο Μ.-. Αποκλειστικά και μόνο ο Μ.

    Mήπως ένας από τους βασικούς σκοπούς της s, δεν είναι να υπηρετεί και να ικανοποιεί τον M της; Μήπως έχει ξεχαστεί εντελώς, πως η s δεν αποφασίζει ποιά εντολή του M θα εφαρμόσει (!), αλλά ότι τις εκετελεί όλες;
    Mήπως πρέπει να μείνουμε λίγο, στο πόσα έχει να προσφέρει στην s, το συναίσθημα ότι ευχαριστεί τον Μ της;
     
  11. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

       
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?


    Γιατί δε βρίσκεις κάποιον που είναι μονογαμικός;