Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεύτερη θέση, ναι ή όχι & γιατί?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος she_Dragon, στις 13 Νοεμβρίου 2006.

  1. she_Dragon

    she_Dragon Regular Member

    Πολλές αναφορές έχουν γίνει κατά καιρούς στην ύπαρξη δεύτερης/ου σκλάβας/ου σε μια σχέση, ποια πιστεύετε ότι μπορεί να είναι η ανάγκη για κάτι τέτοιο?
    Τι είναι αυτό που θα οδηγήσει κάποια/ον να θελήσει να μπει σε δεύτερη θέση?

    Το θέμα είναι ανοιχτό να συζητηθεί από όλους.
     
  2. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Πολλα υποπτευομαι...

    Η αναγκη να υποταχθει σε καποιον συγκεκριμενο Kυριαρχο, εστω και αν Αυτος/η εχει και αλλον/η υποτακτικη (φταιει ο ερωτας η και η στερηση)
    Η αναγκη για υποταγη χωρις να σκεφτετε τιποτε αλλο απο το να βιωσει την υποταγη.
    Η ομοφυλοφιλικη της/του ταση.
    Η ελπιδα οτι θα εκτοπισει τον/την νουμερο ενα υποτακτικη/ο και θα μεινει η μονη/ος σκλαβα/ος στην καρδια Του/Της.
    Η οτι την βρισκει στα τριγωνα, πολυγωνα κλπ
    Η ολ΄αυτά και αλλα μαζι!
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Για την υποτακτική, ή την εκπαιδευόμενη, ή την σκλάβα θα έλεγα ότι καλοί λόγοι είναι

    ότι καλύπτονται οι ανάγκες της,
    ότι δεν ένιωσε αδικημένη ή εκτεθειμένη από τον Κύριό της,
    ότι ο Κύριός της φρόντισε να μην την κρίνει και να μην την μειώσει κανένας που είναι η δεύτερη και ότι την προστάτεψε, την φρόντισε, την ξανάστησε στα πόδια της και την καθοδήγησε σε στιγμές που μπορεί αυτή να λιποψύχησε,
    ότι δεν έχει την ανάγκη να ασχολείται Εκείνος μαζί της περισσότερο - όχι ότι θα ήταν ντροπή ή κατακριτέο αν την είχε, αλλά συμβαίνει να μην την έχει,
    ότι συνεχίζει να νιώθει ότι κάνει το σωστό γι αυτήν που έχει επιλέξει να είναι σ αυτήν την σχέση,
    ότι έχει συναισθανθεί ότι δεν είναι δική της δουλειά και η ίδια δεν αποφασίζει για τίποτα στη σχέση αυτή,
    ότι δεν κρίνει τον Κύριό της,
    ότι σε αυτή ειδικά την σχέση που βρίσκεται δε νιώθει τον Κύριό της ως ιδιοκτησία της, είναι ιδιοκτησία Του Ίδιου και αυτό της δίνει όλη την ασφάλεια που χρειάζεται,
    ότι μπορεί να υποστηρίξει κοινωνικά την επιλογή της να έχει μία D/s ή M/s σχέση με αυτόν τον συγκεκριμένο Κυρίαρχο και δε νιώθει υποδεέστερη από κανέναν.

    Για τους Κυρίαρχους δεν μπορώ βέβαια να γνωρίζω, αλλά αν έχουν τη διάθεση να αναλάβουν μία δεύτερη υποτακτική και νιώθουν ότι έχουν να προσφέρουν πράγματα σ αυτήν και να πάρουν επίσης και αν μπορούν να της διαθέσουν τον σχετικό χρόνο δεν βλέπω γιατί να μην το κάνουν. Είναι και δικαίωμά Τους εν BDSM.
     
    Last edited by a moderator: 13 Νοεμβρίου 2006
  4. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    οτι πληρωσεις παιρνεις ...  
    τωρα βεβαια .. αλλος ειναι τσιγκουνης και δεν δινει και αλλος απλα δεν εχει να δωσει ... το σιγουρο ειναι οτι το φθηνο πρεπει να το εχεις σε ποσοτητες για να σε καλυψει ..... 
     
  5. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Για μένα, οι λόγοι για μια υποτακτική να γίνει δεύτερη σκλάβα καλύπτονται πάνω κάτω από την tender lilly και την Smart Lady, αν και οι λόγοι μπορούν να αλλάξουν στην πορεία.
    Μην ξεχνάμε επίσης πως δεν υπάρχουν και τόσοι πολλοί Masters που σημαίνει πως οι συμβατοί είναι ακόμα λιγότεροι. Οπότε στην φάση της αποβανιλλοποίησης μιας υποτακτικής κάποιες φορές γίνεται η ανάγκη φιλότιμο. Μετά επέρχεται και η συνειδητοποίηση του τι εστί σκλάβα και το φιλότιμο μετουσιώνεται σε υποταγή.
    Σε σχέση με την επιθυμία για αυτό ή και την προσαρμογή, πιστεύω πως δεν είναι άσχετη η διαμόρφωση της ιεραρχίας, γιατί μια δεύτερη σκλάβα σε ένα household μπορεί να είναι ίση ιεραρχικά με την πρώτη σκλάβα, ή και όχι.

    Οι λόγοι που Ένας Κυρίαρχος θέλει άνω της μιας σκλάβας διαφέρουν και ποικίλλουν. Όπως μου έχουν και Οι ίδιοι αναλύσει, κάποιοι λόγοι είναι οι εξής:
    • Το γεγονός και μόνο τους προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία στην ικανοποίηση τους. Συνήθως μια σκλάβα δεν μπορεί να τα προλάβει όλα, οπότε γιατί η αδυναμία της μίας να τους στερήσει αυτό που επιθυμούν?
    • Είναι polyamorus εκ γενετής και εκ πεποιθήσεως.
    • Οι περισσότεροι Masters έχουν το «μικρόβιο» της εκπαίδευσης, κάτι που τους προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση και όσο και να συνεχίζεται η εκπαίδευση μιας υπάρχουσας σκλάβας, μια νέα αρχή πάντα προσφέρει έντονες συγκινήσεις.
    • Κ.ο.κ.
     
  6. gaby

    gaby Guest

    carissa[L_T] αν κατάλαβα καλά λες ότι μία μη εκπαιδευμένη ακόμα υποτακτική δέχεται την δεύτερη θέση επειδή είδε ότι "η αγορά" είναι έτσι που δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και μία εκπαιδευμένη πλέον σκλάβα το δέχεται - οξύμωρο εδώ - επειδή πλέον είναι ο ρόλος της αυτός οπότε δεν μπαίνει θέμα;

    Πιστεύω ότι με αυτή τη λογική θα ήταν και οι δύο μάλλον δυστυχισμένες.

    Γιατί αποκλείεται η πιθανότητα να υπάρχουν γυναίκες που δεν τις απασχολεί τόσο το θέμα, ιδίως μετά την κάποια αποβανιλοποίησή τους;
     
  7. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Κατ' αρχήν δεν απέκλεισα διαφορετικές περιπτώσεις, προτίμησα να μην ή παρέλειψα αν θες να αναφερθώ σε αυτές και επικεντρώθηκα σε κάποιες άλλες πιο συνηθισμένες βάση προσωπικής μου εμπειρίας.

    Είπα πως κάποιες φορές, μια μη εκπαιδευμένη υποτακτική που οδεύει για σκλάβα να προτιμήσει τον συμβιβασμό με την λιγότερο θελκτική λύση (κατά την περίοδο της αποβανιλλοποίησης) της δεύτερης σκλάβας.
    Όταν το φιλότιμο μετουσιώνεται σε υποταγή δεν βρίσκω λόγο να είναι δυστυχισμένη. Η υποταγή για μένα είναι συνώνυμο της ικανοποίησης και όχι ψυχοφθόρων καταναγκαστικών καταστάσεων που εκ των πραγμάτων εμηδενίζουν κάθε έννοια υποταγής με την πάροδο του χρόνου.
    Μια εκπαιδευμένη υποτακτική μπορεί και να το δεχθεί πιο εύκολα γιατί μαθαίνει πως δεν τίθονται θέματα εγωισμού και ανάγκη πρωτιάς ή αποκλειστικότητας. Απλώς υποτάσεται και καλύπτεται μέσα στην ασφάλεια του ότι ανήκει. simple  
     
  8. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Δεύτερη θέση, ναι ή όχι & γιατί?

    Φαντασιώσεις.... 

    Ο δεύτερος σκλάβος,σε ατομικό επίπεδο,θα είχε άλλους ρόλους και άλλη χρησιμότητα..Μιλάω για απλή επιθυμία..  
     
  9. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Αν και δηλωμένος μονογαμικός, οφείλω να παραδεχθώ πως από την στιγμή που οι επιθυμίες του Καθενός μας διαφέρουν, εξίσου και το φαινόμενο να επιθυμεί ο Κυρίαρχος περισσότερες από μια σκλάβες είναι υπαρκτό. Δεν θα ήθελα να μπω στην διαδικασία να εικάζω ποια θα μπορούσε να είναι η κινητήρια δύναμη για Κάποιον που τον ωθεί να απαιτήσει κάτι τέτοιο, καθώς σίγουρα θα παραλείψω πολλές περισσότερες από όσες περιγράψω. Ίσως οι ισχυρότερες να είναι οι παρακάτω:
    α) Η βέλτιστη ικανοποίησή Του κατά τις υπηρεσίες που θα του προσφέρουν ταυτόχρονα και οι 2
    β) Η διαρκής επιθυμία Του να έχει τον ρόλο του Εκπαιδευτή. Αν και η Εκπαίδευση ποτέ δεν τελειώνει ουσιαστικά, μια σκλάβα που ζεί με τον Κύριό της για κάποιο ικανό χρονικό διάστημα εκπαιδεύεται στο να Τον υπηρετεί, μαθαίνοντας τι τον ευχαριστέι και τι όχι. Ο ερχομός της δεύτερης θα καλύψει το "κενό" της πρώτης μαθήτριας.
    γ) Να αποσκοπεί στην περεταίρω Εκπαίδευση της αlpha, εξαλείφοντας στοιχεία που υποδηλώνουν κτητικότητα απέναντι στο πρόσωπό Του.


    Να μια καλή ερώτηση...
    Η επιθυμία κάποιας να υποτεχθεί σε Έναν (και μάλιστα σε Έναν συγκεκριμένο, όχι απλά να ζήσει την υποταγή) είναι ένας παράγοντας που μπορεί (φαντάζομαι) να κάμψει τις αναστολές της. Μια ειλικρινής απορία όμως: έστω μια σκλάβα που δηλώνει πως θα αποδεχθεί την επιθυμία του Κυρίου της για δεύτερη υπό τον "όρο" να είναι εκείνη η "πρώτη" ή μια υποψήφια δεύτερη (χρονικά) έχει βλέψεις "πρωτιάς" και εκφράσει τον δικό της "όρο" για να προσχωρήσει. Τελικά πως δίνεται αυτός ο τίτλος και σε ποιά; Πως γίνεται η επιλογή; Είναι σταθερή; Θεωρώ πως αν κάποια θέλει αυτόν τον τίτλο, θα πρέπει οι πράξεις της να είναι ανάλογες αυτού. Ο τίτλος της "πρώτης" αξίζει στην καλύτερη κατά την κρίση Εκείνου, δεν ανήκει σε καμία, ούτε "καπαρώνεται" από κάποια εκ των προτέρων.
     
    Last edited: 13 Νοεμβρίου 2006
  10. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Δεύτερη θέση, ναι ή όχι & γιατί?

    Εκτιμώ πως Ένας σωστός Κυρίαρχος δε θα επιτρέψει σε καμμιά από τις δυο σκλάβες Του να νιώσει "πρώτη", άρα δε τίθεται θέμα "πρώτης"-"δεύτερης". Αν το "πρώτη"/"δεύτερη" εντοπίζεται αποκλειστικά και μόνο χρονικά, είναι στο χέρι Του να μη νιώσει η "πρώτη" πως απειλείται από τη "δεύτερη" και το αντίθετο. Θα είναι σα να ρωτάμε ένα γονιό αν αγαπάει περισσότερο το πρώτο ή το δεύτερο παιδί του. Φαιδρότητες...
     
  11. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Δεύτερη θέση, ναι ή όχι & γιατί?

    Εγκρηνω, και επαυξανω, με τα ανοθεν, προσθετοντας οτι δεν αφηνω την σκλαβα μου να μου να μου υποδιξη αν θα εχω 2 η 102 σκλαβες αυτο ειναι δικο μου θεμα, αλοιμονο στον ΜΑΣΤΕΡ που θα αφηνε την σκλαβα του να του υποδιξη το τι θα κανη αυτος, αυτη το μονο που θα πρεπη να κανη ειναι το να ικανοποιη τον αφεντη της με οπιο τροπο θελη αυτος ακομα μαζι και με αλλες σκλαβες , αφου αυτο το θελη αυτος.
     
  12. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Ας πρόσεχαν οι σκλάβες....

    Δεν μίλησε κανένας περί της "ματαιοδοξίας" ενός Κυριάρχου...

    Μη ξεχνάμε ότι ένας Κυρίαρχος εκτός των άλλων είναι και άνθρωπος (αν μη τι άλλο). Αυτό από μόνο του μπορεί να σημαίνει πολλά. Όπως το ότι διακατέχετε από διάφορα καλά και κακά φυσικά συναισθήματα η ότι τον χαρακτηρίζουν διάφορες συμπεριφορές. Ω ναι!!! Έχουν και οι Κυρίαρχοι/ες πάθη, αδυναμίες και ευαισθησίες που όσο και να προσπαθούν να συγκαλύψουν η να ελέγξουν αυτά δεν παύουν να υφίστανται.

    Και εξηγώ το τι εννοώ…

    Μπορεί να έχει συμβεί σε ένα Κυρίαρχο/ η υποτακτικός/η που εκπαιδεύει να βρίσκεται μακριά...σε άλλη πόλη. Αν είναι άνθρωπος που του λείπει η υποταγή από την σύντροφο του και θέλει να καλύψει κενά που του δημιουργεί η απουσία της, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να βρει και να εκπαιδεύσει άλλη υποτακτική, που μπορεί να μην είναι αυτή ακριβώς που θα ήθελε, αλλά δεν θα παύει να ικανοποιεί πιο άμεσα τις ανάγκες του. (Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει αυτή/ός ακριβώς που θα ήθελε ...ρίσκο   )

    Άλλος, σημαντικός επίσης λόγος που μπορεί να έχει δυο υποτακτικές/ους ένας Κυρίαρχος/η, είναι ότι μπορεί μια υποτακτική/ός να τον πιέζει με τους τρόπους της/του (έχουν το "προσόν" οι υποτακτικές/οι, να ασκούν ψυχολογική πίεση, είτε με παρακάλια – ικεσίες, είτε προκαλώντας τον οίκτο, είτε υπό την απειλή μιας υποτιθέμενης αυτοκτονίας τους, είτε με μανιοκατάθλιψη τους και τις αυτοκαταστροφικές τους τάσεις κλπ).

    Έχω βιώσει και προσωπικά τέτοιες ιστορίες, αλλά και έχω ακούσει πολλές φορές ότι οι Κυρίαρχοι/ες νοιώθουν εγκλωβισμένοι και πολλές φορές ότι πιέζονται από διάφορες καταστάσεις, που δημιουργούν οι υποτακτικής ψυχολογίας σύντροφοι τους, όταν Αυτοί/ες επιλέξουν για όποιους λόγους τον χωρισμό. Έτσι Αυτοί/ες "αναγκάζονται" να "κρατούν" κατά κάποιον τρόπο την πρώην "θιγμένη/ο" υποτακτική/ό υποβιβάζοντας τον σε μια δεύτερη θέση..., κάνοντας ίσως ακόμα και υπομονή προκειμένου αυτή/ός να συνειδητοποιήσει την σκληρή πραγματικότητα του χωρισμού η μέχρι ότου βρει διέξοδο σε άλλο Κυρίαρχο/η που θα βρεθεί στον δρόμο της/της για να "ανήκουν" και έτσι να έχουν λόγους απαγκιστρωθούν από τον πρώην Κυρίαρχο/η τους.
    Σε αυτή τους την αναζήτηση, ενός νέου Κυριάρχου/ης πολλές φορές συμμετέχουν και συμβάλουν με την γνώμη τους και την κρίση τους και οι "πρώην" Κυρίαρχοι τους.

    Τις περισσότερες φορές, τα υποτακτικά άτομα δημιουργούν, την τελεία εξάρτηση από τους Κυριάρχους/ες που τα εκπαιδεύουν και στην κυριολεξία "κρέμονται" από Αυτούς/ες και ας μη το παραδέχονται.

    Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παίρνουν συνειδητά την Β θέση. Φυσικά τους αρκεί και τους βολεύει προς το παρών διότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, αλλά πάντα ελπίζουν να κερδίσουν ξανά την Α θέση την οποία και καραδοκούν (τις περισσότερες φορές εις μάτην).

    Θέλω να Σ/σας πω με ολ' αυτά που έγραψα, ότι εκτός της όμορφης θεωρίας, που ευχαρίστα βέβαια διαβάζω, υπάρχουν και άλλοι λόγοι.
    Εκεί παίζουν άλλα συναισθήματα (ευαισθησίες, υστεροβουλία κλπ) από τις άπειρες πτυχές που απορρέουν από διάφορες συμπεριφορές ανθρώπων που είναι σαν αποτέλεσμα γεγονότων.

    Λυπάμαι που είμαι Εγώ αυτή που σας αφυπνίζω στην σκληρή και άσχημη πραγματικότητα.

    Προτιμώ, να είμαστε λίγο πιο προσγειωμένοι, όταν όλα όσα λέμε αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις Μ/μας. Δεν γίνονται όλα βάση μιας θεωρίας που θέλει τους Κυρίαρχους ματαιόδοξους, πασάδες, εγωιστές του στυλ "έτσι κάνω γιατί έτσι μου αρέσει"

    ….Και προσοχή ….Τα φαινόμενα απατούν….και απαιτούν….

    Κ/κυρίες και Κ/κύριοι καλημέρα Σ/σας!!
     
    Last edited: 14 Νοεμβρίου 2006