Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δημόσια D/s συμπεριφορά

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 2 Μαρτίου 2006.

 1. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Όταν κατέτασα το θέμα https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=1730
  στα ενδιαφέροντα, δεν αναφερόμουν στην επισήμανση του moondance όσον αφορά στο post του Τlatoani, αλλά στην συμπεριφορά σε έναν δημόσιο BDSM χώρο εν γέννει, τον τρόπο (και όχι το περιεχομένο ή την ελευθερία) έκφρασης συναρτήσει του status, κλπ.

  Θα με ενδιέφερε (τα μάλα) ν' ακούσω τις απόψεις των μελών στο θέμα.

  Πως θα θέλατε να είναι, τι θα περιμένατε και πως θα συμπεριφερόσασταν σε έναν πραγματικό, δημόσιο D/s χώρο;
   
 2. gh_kai_ydwr

  gh_kai_ydwr Regular Member

  Τι εννοούμε λέγοντας "δημόσιο BDSM χώρο"; Yποθέτω, όχι πραγματικά δημόσιο (την Πλατεία Συντάγματος π.χ.  ) , αλλά ένα χώρο ανοιχτό σε άτομα του BDSM. Kαταλαβαίνω καλά MasterJp; Θα θέλατε να γίνετε λίγο πιο σαφής;
   
 3. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Προσωπικά,η συμπεριφορά προς το sub μου,δε θα διέφερε καθόλου με αυτήν που θα είχα απέναντί του σε προσωπικές καθημερινές στιγμές -εκτός session.Χαλαράααααααααααααααά δλδ......
   
 4. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Ακριβώς αυτό gh_kai_ydwr, ένα χώρο κλειστο μεν δημόσιο δε, με την έννοια πως τα άτομα που βρίσκονται σε αυτόν ανήκουν στον χώρο (BDSM) αλλά δεν έχουν κατ' ανάγκη προσωπική σχέση μεταξύ τους, ούτε απαραίτητα γνωρίζονται όλοι με όλους.
   
 5. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  <κοιτάζει το post του Incomplete, θυμάται μια σκλάβα που έριξε δημόσια σφαλίαρα στον Αφέντη της (για να του δείξει την λατρεία της) και χαμογελάει>
   
 6. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  RE: RE: Δημόσια D/s συμπεριφορά

  και μετά ??????????     
   
 7. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  Σωστά ο αξιότιμος Masterjp το έθεσε «Πως θα θέλατε να είναι» μια που το πως θα θέλαμε με το «πως συμπεριφερόμαστε» τελικά απέχουν παρασάγγες.
  Διότι πολλοί θέλουν ξέρουν αλλά και δεν μπορούν.

  Δυστυχώς έχω παρατηρήσει ότι ζευγάρια που βροντοφωνάζουν ότι έχουν σχέση D/s αυτό δεν εκφράζετε ακόμα και σε χώρους όπου οι παρευρισκόμενοι ανήκουν στον χώρο του BDSM αν και τα πράγματα είναι πιο εύκολα εκεί για να εκδηλωθούν.

  Ίσως φταιει και το περιβάλλον που δεν έχει καλλιεργηθεί ακόμα στην Ελλάδα που να μπορεί να δεχθεί τέτοιου είδους σχέσεις δημοσίως .
  Ίσως όμως και στο «θεατρικό» του πράγματος να μην είμαστε καλοί...
  Ίσως...Ίσως...
  (Λεω εγώ τώρα!)
   
 8. Maley

  Maley Contributor

  Πιστευω οτι θα ηταν ο μονος χωρος που δεν θα αισθανόμουνα διαφορετικός..επομενως θα φερομουνα στη σκλαβα οπως και σε ενα ιδιωτικο χωρο και θα ειχα τις ιδιες απαιτήσεις..
   
 9. Striker

  Striker Regular Member

  Με σκεπτικισμο στα πρωτα λεπτα μεχρι να εξετασω και να διαπιστωσω σε τι βαθμο καλυπτει τις προδιαγραφες που θετω και στην συνεχεια αναλογως του συμπερασματος θα αποφασισω για την υοθετηση αυστηρων η χαλαρων πρωτοκολλων οσον αφορα την υποτακτικη.


  Striker
   
 10. Tlatoani

  Tlatoani Guest

  Μια και συνέβαλα και προσωπικά στην δημιουργία αυτού του έντονου προβληματισμού σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά και διαπιστώνοντας πως έχει πολύ ενδιαφέρον για πάρα πολλά μέλη, επιτρέψτε μου να προσθέσω κάποια πράγματα:

  Η δημόσια συμπεριφορά D/s σε χώρους εκτός BDSM είναι δυστυχώς κοινωνικά κατακριτέα στην Ελλάδα. Εάν τολμούσατε να βγάλετε βόλτα τον/την υποτακτικό/ή σας στον δρόμο, ντυμένο/η μεν, αλλά με ρούχα BDSM, κολάρο, δεσμά και gag και λοιπά δε, θα σας συλλαμβάνανε μέσα σε λίγα λεπτά για προσβολή της δημόσιας αιδούς (δυστυχώς).

  Αντίστοιχα, στην φιλελεύθερη Ολλανδία, το πολύ-πολύ να μαζευόντουσαν τίποτα Γιαπωνέζοι τουρίστες και να έπαιρναν φωτογραφίες και να δημιουργούταν σούσουρο και χαβαλές από τους καταστηματάρχες!

  Το δίλλημα μας, λοιπόν, είναι μόνο σε ποιο βαθμό και πως θα έπρεπε να συμπεριφερόμαστε μέσα σε ένα δημόσιο χώρο BDSM, όπως αυτό το forum. Σαφώς, επειδή είμαστε πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι, οι απόψεις διαφέρουν.

  Το πρόβλημα για εμένα είναι πως στην Ελλάδα, όσοι επιλέγουμε αυτή την διαφορετική σεξουαλικότητά μας, δεν έχουμε αναπτύξει μια κουλτούρα, ένα περιβάλλον που θα ανεχθεί δημοσίως την εκδήλωση συμπεριφοράς D/s, όπως αναφέρει και η Κυρία SM_Art_Lady. Είμαστε ακόμα σε άμυνα για αυτό που ποθούμε, μια και η κοινωνία μας δεν το δέχεται ακόμα. Έτσι, οι μόνες προσλαμβάνουσες παραστάσεις που έχουμε είναι η ιδιωτική δραστηριότητα του κάθε ενός από εμάς, ή οι μικρές παρέες που σχηματίζουμε μεταξύ μας.

  Το ζήτημα είναι πως ο ερωτισμός του BDSM, όταν εκφράζεται δημόσια, δεν βασίζεται στην ερωτική συνεύρεση, αλλά στον αισθησιασμό, στα κουστούμια, στην θεατρικότητα, στην τελετουργία και στην έντονη φαντασία που μπαίνει σε λειτουργία. Είναι περισσότερο ερωτισμός και λαγνεία, παρά σεξ. Και αυτό είναι το οποίο μας σοκάρει, μια και δεν έχουμε μάθει να κινούμαστε σε τέτοια περιβάλλοντα.

  Στο εξωτερικό, υπάρχει η κουλτούρα των fetish/BDSM parties. Σε αυτά η δημόσια εκδήλωση D/s ή S/m επιτρέπεται σε επιμέρους δραστηριότητες, ενώ χιλιάδες κόσμος συρρέουν κάθε Σ/Κ για να συνευρεθούν με τους όμοιους τους, με ανθρώπους με παρόμοιες προτιμήσεις. Εκεί κάποιος πηγαίνει υποχρεωτικά με συγκεκριμένο dress code, leather, rubber ή στολή, σε ένα χώρο που μπορούν να εκδηλωθούν και να εκφραστούν, αρκεί να μην βέβαια να μην παρενοχλούν σε προσωπικό επίπεδο κάποιον άλλο.

  Όσοι έχετε παραβρεθεί σε τέτοια πάρτυ, ή έστω έχετε δει την ταινία Preaching to the Perverted*, που το περιγράφει με κάποια ακρίβεια, μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ.

  Θεωρώ πως τα ζητήματα που τίθεται εδώ, είναι πολύ θεμελιώδη για την κοινότητα. Τι αποτελεί κοινή συναίνεση και τι είναι καταδικαστέο; Τι αποτελεί ελευθερία της έκφρασης και τι την παραβιάζει; Και πάνω από όλα, έχουμε τελικά δικαίωμα να παρεμβαίνουμε και να λογοκρίνουμε την έκφραση, την σεξουαλικότητα, τις επιθυμίες του άλλου, αν δεν μας αρέσουν αισθητικά; Ή μήπως θα πρέπει να είμαστε ανεκτικοί απέναντί τους, γνωρίζοντας πως κι εκείνοι δεν θα μας κατακρίνουν ποτέ;

  Tlatoani


  1617]

  * Ταινία-σταθμός του 1997 που έφερε το BDSM lifestyle στο mainstream κοινό του Hollywood! Τελευταία κυκλοφόρησε στα μεγάλα online καταστήματα στο internet σε συλλεκτική έκδοση με έπιπλέον 27 λεπτά γεμάτα BDSM και εξωφρενικά κουστούμια! Η δε πρωταγωνήστρια είναι η πιο εκθαμβωτική Dominatrix που έχω δει, με εξαίρεση τις Κυρίες της Ελληνικής Κοινώτητας φυσικά!   Σημειώνω, δεν είναι πορνό, αλλά μια καθ' όλα κανονική ταινία, που αναφέρεται στην ζωή του "perverted" κόσμου σαν κι εμάς!! Leather Pride!
   
 11. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Οι προβλημματισμοί που αναφέρει ο Tlatoani είναι αυτοί στους οποίους ωφείλει την ύπαρξή του το τρέχον νήμα.

  Χαίρομαι και ευχαριστώ αγαπητέ.
   
 12. anasia

  anasia Contributor

  Αν και όπως έχω πει ξανά στο παρελθόν δεν έχω ζήσει σε καμιά από τις δυο σχέσεις που είχα,
  αν και 24/7 και οι δυο και μακροχρόνιες , με αυστηρά πρωτόκολλα ,
  παρόλα αυτά και κατά ένα περίεργο τρόπο τα έζησα ....
  κάπως πιο μετά μόνη μου χωρίς Αφέντη σε περιβάλλον δημόσιο lifestyle D/s ,
  ( σε κλειστούς χώρους –σπίτια και πριβε κλαμπ και μέχρι εκεί φτάνει η γνώση μου και μόνο σε αυτό θα αναφερθώ ).
  Εχω άποψη για την μια πλευρά μόνο οπότε , εκείνη της σκλάβας μόνης,
  και αυτών που κατά διαστήματα ζω , όταν βρίσκομαι με τους συγκεκριμένους ανθρώπους ,
  φίλους και ενίοτε παρέα μου .
  Δεν ξέρω αν αυτό είναι αυστηρό η όχι , μια και δεν έχω άλλη εμπειρία ,
  αλλά Κυρίαρχοι και σκλάβοι κρατούν όλους τους ‘’ τύπους ‘’ ....
  και οι Κυρίαρχοι απέναντι στους Κυρίαρχους , και οι Κυρίαρχοι απέναντι στις σκλάβες τους και οι σκλάβες απέναντι στις άλλες σκλάβες και οι ‘’ μόνοι τους ‘’ επίσης απέναντι στους παρευρισκόμενους ανάλογα .
  Φυσικά σε αυτό πιστεύω παίζει σημαντικό ρόλο πως όλοι είναι εξοικειωμένοι μεταξύ τους , γνωρίζονται καλά και μεγάλο διάστημα , οπότε είναι όλα , απλά πολύ φυσιολογικά .
  Εγώ αρχικά είναι η αλήθεια πως δυσκολεύτηκα να κατανοήσω την τόση ‘’ ελευθέρια ’’ θα το πω ,
  αν και όχι ίσως σωστά , και υπήρχαν φορές στην αρχή που ένιωσα πολύ άβολα και το βλέμμα μου πηγαινοερχόταν χωρίς να μπορεί να είναι ‘’ φυσιολογικό και σταθερό ’’,
  όμως άσχετα με την όποια δική μου ‘’ δυσλειτουργία ’’ ,
  όλα ήταν όντως πολύ φυσιολογικά .
  Δεν ξέρω πως θα ήταν να είναι άπλα μερικοί ανθρώποι μαζεμένοι σε ένα χώρο και να μην υπήρχαν τα πρωτόκολλα , μάλλον πολύ βανιλλα θα έλεγα .
  Το bdsm είναι τρόπος ζωής για μένα δεν είναι μια συνέδρια και μετά έξω από την πόρτα,
  η το ζω όποτε και αν μπορώ η όταν έχω διάθεση .
  Οπως πολύ σωστά είπε ο Κύριος DarkSide και συμφώνησε και ο Κύριος MasterJp σε άλλο θεμα ,
  η σκλάβα είναι παντού και πάντα σκλάβα και να μου επιτρέψουν οι Κύριοι να προσθέσω ,
  πως , και οι Κυρίαρχοι είναι παντού και πάντα Κυρίαρχοι ,
  οπότε δεν βλέπω και δεν καταλαβαίνω εγώ πως θα μπορούσαν να είναι αλλιώς τα πράγματα .

  Πέρα από όλα αυτά όμως που είναι η προσωπική μου εμπειρία και θέση και μονόπλευρη κατά μια άποψη ,
  πιστεύω πως ο Κύριος Striker έχει απόλυτα δίκιο σε αυτό που έγραψε ,
  αν αναφέρετε φυσικά σε ένα άγνωστο κατά Εκείνον περιβάλλον η κάπως καινούργιο ,
  πάνω από όλα όμως ο Κυρίαρχος είναι Εκείνος που καθορίζει και θα κατευθύνει τον τρόπο που η σκλάβα του θα συμπεριφερθεί στο εκάστοτε περιβάλλον και με τους εκάστοτε ανθρώπους .

  Ο Κύριος Tlatoani αναφέρεται στο ‘’ δημόσιο ‘’ ( κυριολεκτικά ) ,
  αλλά επειδή εδώ δεν είναι Ολλανδία και είμαστε πολύ μα πολύ πίσω,
  δεν βλέπω πιο το νόημα να συζητήσουμε την κυριολεξία του ‘’ δημόσιου ‘’ μια και δεν είναι εφικτό να συμβει ούτε στο ελάχιστο .... δυστυχώς !
  Όσο για την τελευταία παράγραφο του Κύριου Tlatoani ....

  ‘’ Θεωρώ πως τα ζητήματα που τίθεται εδώ, είναι πολύ θεμελιώδη για την κοινότητα. Τι αποτελεί κοινή συναίνεση και τι είναι καταδικαστέο; Τι αποτελεί ελευθερία της έκφρασης και τι την παραβιάζει; Και πάνω από όλα, έχουμε τελικά δικαίωμα να παρεμβαίνουμε και να λογοκρίνουμε την έκφραση, την σεξουαλικότητα, τις επιθυμίες του άλλου, αν δεν μας αρέσουν αισθητικά; Ή μήπως θα πρέπει να είμαστε ανεκτικοί απέναντί τους, γνωρίζοντας πως κι εκείνοι δεν θα μας κατακρίνουν ποτέ ‘’ ,

  Τα ερωτήματα αυτά μπορούν να απαντηθούν ανα μεταξύ μας και εδώ, και όπως προ είπα .... δυστυχώς μόνο εδώ θα μείνουν μια και αυτό που εμείς επιθυμούμε να ζήσουμε δεν το έχουμε
  ‘’ ελευθερώσει ‘’ για να το λειτουργήσουμε εν ουσία παντού !

  Δεν ξέρω ποιος φταίει γι αυτό και ποια είναι η διαφορά τελικά των άλλων ανθρώπων και λαών από εμάς και γιατί εμείς πάντα .... κρυβόμαστε ....

  Πριν λίγο καιρό ένας φίλος male slave που τον είχα χάσει για λίγο , μου είπε πως είχε εξαφανιστεί γιατί είχε τρομοκρατηθεί με την σύλληψη του δικαστή που αναφέρθηκε και εδώ ,
  και δεν ήταν ο μόνος !

  Τρομοκρατημένοι ανθρώποι σε μια κοινωνία που δεν μπορεί να δει πέρα από την μύτη της ....

  Τι να συζητήσουμε για το δημόσιο λοιπόν D/s χώρο ?