Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαδικασία και αποτέλεσμα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Dome of Affection, στις 7 Μαρτίου 2008.

  1. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Θα ήθελα να υποβάλω μια ερώτηση πρωτίστως στους Κυρίαρχους , μια και πιστεύω ότι , έχοντας την κύρια ευθύνη σχετικά με τα τεκτενόμενα στην οποιαδήποτε σχέση διατειρούν , τους αφορά περισσότερο.Στο βαθμό όμως που καθένας μας έχει έτσι κι αλλιώς την ευθύνη των πράξεών του , δεν αποκλείω και τη συμμετοχή υποτακτικών.

    Το ερώτημα που απευθύνω είναι το εξής.

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ το πως είναι κάποιος ο σκλάβος σας ?

    Αναφέρομαι και ρωτώ ουσιαστικά σχετικά με τον τρόπο μα τον οποίο συσχετίζει κανείς (αν συσχετίζει) το αποτέλεσμα ων ενεργειών του με τη διαδικασία την οποία ο ίδιος έχει επιλέξει για να φτάσει σε αυτό.

    Ας δώσω όμως ένα απλό παράδειγμα για να γίνω πιο κατανοητός.

    Ας υποθέσουμε ότι καποιος θέλει χρήματα.
    Η απόκτηση αυτών και η ενσάρκωση της επιθυμίας του μπορει να συντελεστεί με διάφορες μεθόδους.
    -Μπορεί πχ να δουλέψει γι' αυτά
    -Μπορεί να κλέψει
    -Μπορεί να κερδίσει το λαχείο κλπ κλπ

    Όλες οι παραπανω περιπτώσει οδηγούν θα έλεγε κανείς στο ίδιο αποτέλεσμα , μιας και το άτομο καταλήγει πάντα να έχει τα χρήματα που επιθυμούσε.
    Πλην όμως υπάρχει κάτι το οποίο χρωματίζει , αν θέλετε , αυτά τα αποτελέσματα με τρόπο ο οποίοςδιαφοροποιεί τελικά το ένα από το άλλο.Και το διαφοροποιεί σε όρους σκέψης (κατ' επέκταση και πράξης) .Γιατί μετά από την επιλογή της όποιας μεθόδου , οι σκέψεις διαμορφώνονται ασυναίσθητα με τρόπο τέτοιο , ώστε να μπορούν να στηρίξουν αυτή η διαδικασία.

    Δε θα μπω βεβαίως στη διαδικασία να αξιολογήσω τις διαφορετικές μεθόδους καθότι δεν είναι αυτό το ζητούμενο μου.
    Το ζητούμενο είναι κατ' εμέ η ανάγκη διασύνδεσης σε επίπεδο αυτοσυναίσθησης , αιτίας και αποτελέσματος.Και πάνω σε αυτό θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το κατά πόσο νιώθετε τελικά να υφίσταται αυτή η διασύνδεση στις σκέψεις σας , ή , αν τη θεωρείτε άτοπη , ή , οτιδήποτε άλλο.

    Το παραπάνω παράδειγμα αναφέρεται βεβαίως σε μια πολύ συγκεκριμένη επιθυμία όπως είναι η απόκτηση χρημάτων.Θα μπορούσε όμως πιστεύω να εφαρμοστεί αναγωγικά σε μια γενικευμένης βάσης κοινωνιολογική θεώρηση , που μπορεί να σταθεί σύμμαχος.Σύμμαχος ως προς την κατεύθυνση μιας όσο το δυνατό αντικειμενικότερης αξιολόγησης , από πλευράς Κυριάρχων κυρίως , της χροιάς την οποία έχουν δώσει στο συσχετισμό τον οποίο διατειρούν με τον/τους σκλάβους του.

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι κάποιος σκλάβος σας , ή, καλύτερα , με ποιον τρόπο είναι κάποιος σκλάβος σας ?

    Ευχαριστώ.
     
  2. lina

    lina Regular Member

    Mμμμμ ..... πολύ ενδιαφέρον αλλά έτσι γεννιέται και το ανάποδο ερώτημα... αν Ενας/Μια Κυρίαρχος δώσει οδηγίες για το πώς να βγάλει χρήματα ο/η σκλάβος/α που αντιβαίνουν τους νόμους και την ηθική του υποκειμένου τί γίνεται??? (πχ κλοπή, πορνεία)
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Ειλικρινά το διάβασα 2 φορές και αναρωτιέμαι αν κατάλαβα σωστά.
    Εννοείς ποιες ήταν αυτές οι διαδικασίες που έκαναν τον σκλάβο σκλάβο?
     
  4. iJ

    iJ Regular Member

    Απάντηση: Διαδικασία και αποτέλεσμα

    Θα μπορούσες να επαναδιατυπώσεις;

    Γενικά δε καταλάβα πάντως πολλά ούτε ' γω.
     
  5. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Αναφερόμενος σε αυτό που καλείται εκπαίδευση σκλάβας , απευθύνομαι κυρίως στους Κυρίαρχους του φόρουμ , για ευνόητους λόγους και λέω τα εξής :

    Κάθε διαδικασία έχει και μια σειρά αποτελεσμάτων.Το οποιοδήποτε αποτέλεσμα , φαντάζομαι ότι αξιολογείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.Αναφερόμενος λοιπόν σε αυτή την αξιολόγηση , θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με το κατά πόσο διασυνδέετε το εκάστοτε αποτέλεσμα με την αντίστοιχη διαδικασία την οποία έχετε επιλέξει.
    Επικεντρώνεστε στη διαδικασία?
    Σας ενδιαφέρει απλά ένα προοριοθετημένο αποτέλεσμα ?
    Έχετε συναίσθηση του τί είδους σκλάβο θέλετε να εκπαιδεύσετε ? Ή μήπως θεωρείτε ότι όλοι οι σκλάβοι είναι ίδιοι ? Κι αν δεν είναι , εσείς νομίζετε ότι είστε σε θέση να αντιληφθείτε το δημιούργημά σας σε όλη του την έκταση , όπως αυτό προκύπτει από την ευθύνη της επιλογής διαδικασίας , η οποία σας βαραίνει ως προς αυτό ?
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Μπορείς να γίνεις πιο αναλυτικός στο τμήμα του post σου που υπογράμμισα;
     
  7. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Νομίζω ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία τα οποία έχω δώσει , είναι αρκετά για την εκκίνηση μιας συζήτησης γύρω από αυτά.Ως εκ τούτου κρίνω πως δεν είναι απαραίτητη προς το παρόν κάποια περαιτέρω διευκρίνηση.
    Παρόλα ταύτα , επιφυλάσσομαι να προβώ σε αυτή , στην πορεία της συζήτησης.
     
  8. sw

    sw

    ...λιγο (...εως πολυ) πιο απλες λεξεις,( φρασεις, προτασεις), θα εκαναν μια θαυμαστη διαφορα στην κατανοηση της ερωτησης.
     
  9. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    συγκεντρωτικά,το πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η διαδικασία (σε σύγκριση ίσως με το αποτέλεσμα?) στην αξιολόγηση του αποτελέσματος και το κατά πόσο είναι σε θέση ο Κυρίαρχος να επιλέξει την κατάλληλη διαδικασία,λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της σκλάβας?
     
  10. αφοσίωση είναι η απαραίτητη λέξη κλειδί νομίζω από πλευράς υπό (κάτι που πολλες πολλοί διατυμπανίζουν αλλα δεν υφίσταται παρά σε μικρό ποσοστό). Με την αφοσίωση έρχονται και τα "θαύματα" καρποί των όποιων στόχων.
     
  11. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    @sw

    Μπορώ να κατανοήσω ότι με βάση αυτό που πρεσβεύεις (αναφέρομαι στο στάτους) , κάποια χαρακτηριστικά τα οποία διαίπουν (τουλάχιστον κατ' εμέ) τις M/s σχέσεις όπως ακριβώς είναι η διαδικασία και το αποτέλεσμα μπορεί να φαντάζουν "ξένα".Θεωρώντας όμως ότι οι bdsm πρακτικές δε δρουν αποκομμένα από τις υπόλοιπες εκφάνσεις τις ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά αντίθετα αποτελούν μία από αυτές κι ότι ως εκ τούτου διαίπονται από τις ίδιες βασικές πραμέτρους , κρίνω ότι μπορεί κανείς να εκφέρει άποψη επί των όσων ρωτώ , έστω κι αν δεν έχει άμεσο συσχετισμό με αυτά.
    Από την άλλη όμως και για να είμαι ποιο δίκαιος , μπορώ να παραδεχτώ ότι τα όσα αναφέρω παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με το προηγούμενο σχόλιό σου κι ότι απλά κινήθηκα εκτός θέματος.Σε αυτή την περίπτωση το επόμενο λογικό βήμα , είναι να σε ρωτήσω σχετικά με το ποιες λέξεις , ή , φράσεις σε προβληματίζουν ?

    @Seirios_79

    Ευχαριστώ για τη συμμετοχή.Θα προτιμούσα βεβαίως την οπτική που αφορά τη δική σου πλευρά.Ο υποτακτικός έχει το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογεί.Ο Κυρίαρχος έχει επίσης το αντίστοιχο δικό του.Περιμένω λοιπόν το σχόλιό σου επί του δικού σου μεριδίου με βάση αυτό το οποίο έχεις επιλέξει ότι πρεσβεύεις.

    @Georgia

    Είσαι σε αρκετά καλό δρόμο.Κι αυτό είναι ευχάριστη έκπληξη δεδομένου του νεαρού της ηλικίας σου.Αν και αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί τελικά να αποτελεί avantage σχετικά με κάποια ζητήματα.
     
  12. sw

    sw

    *1 το σωστο ρημα ειναι φανταζομαι η υποθετω , αντι του κατανοω , που προυποθετει γνωση η μελετη(και δεν με γνωριζεις η / εχεις μελετησει τα ποστς και τις θεσεις μου, ουτε οι ταμπελες φτανουν γι αυτο). ...μην προσβαλεσαι μονος σου, εγω μια αναφορα στη ακαταληπτη διατυπωση σου εκανα. Οχι σχολειο στο θεμα σου, και χωρις ιχνος ειρωνιας!


    *2 αν χρησιμοποιησεις απλα ελληνικα , χωρις μεανδρισμους, και περισσοτερες τελειες , θα μπορεσω να α) διαβασω, 2) καταλαβω τι ρωτας . Διαβασα επανηλημενα και ...χαθηκα... σ' ολες τις (φιλοτιμες) προσπαθειες μου (και μπορεις να παρατηρησεις πως δεν ειμαι ο μονος. Εκτως κι αν εισαι ικανοποιημενος απο τις απαντησεις-ερωτησεις- που ελαβες.)


    *3 αδυνατω να παρακολουθησω τη σκεψη σου, και εδω.

    *4 οι επεξηγηματικες. δυσκολευουν τη ροη της σκεψης , και φορτωνουν επιπλεον τις υπολοιπες.


    Οι λεξεις Διαδικασια και Αποτελεσμα μου κεντρισαν το ενδιαφερον στο επισης ενδιαφερον νημα σου, αλλα μαλλον δεν μπορω να συμμετεχω.
     
    Last edited: 11 Μαρτίου 2008