Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαφορά bdsm από άγριο σεξ..

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος K.kost, στις 8 Ιουλίου 2023.

1. ChrisZab11

ChrisZab11 Regular Member

Εξαπτωμαι ;;;;;; Ίσα ίσα
    Το αντίθετο.
    Όμως πρώτα από όλα και πάνω σε όλα , υπάρχει η λογική .
    Αυτην ακολουθώ . Έτσι έχω μάθει
    Καλημέρα

Last edited: 2 Αυγούστου 2025
  2. rea..

rea.. Contributor

Δεν είναι μόνο το μικρό αντί για κεφαλαίο, δεν είναι το πίσω μπρος, πιο κάτω δεν ξέρω αν διάβασες για το:
    Μαζί με άλλα παρόμοια ποστ στο παρελθόν του @ChrisZab11 , υπάρχει βάσιμο υλικό για να διακρίνουμε την άγνοια και το μέγεθός της, από έναν άνθρωπο που αυτοπροσδιορίζεται ως η "νέα γενιά" του βδσμ. 

Δεν το παίζω γνώστης, ξέρω πολύ λιγότερα από σένα και συ λιγότερα από κάποιον άλλον, όμως υπάρχει κοινός παρονομαστής η θέληση και διάθεση να μάθουμε και να καταλάβουμε το κάτι, το όποιο παλιό ή καινούριο και να αναθεωρήσουμε ακόμα αν χρειαστεί.

Από την άλλη μεριά έχουμε μια κατηγορία ανθρώπων σαν τον @ChrisZab11 με αχταρμά για θεωρία και πεισμωμένη ασχετοσύνη που πάνε να το πασάρουν για βδσμ. Είμαστε και οι δυο αρκετό καιρό σ αυτήν την γειτονίτσα και έχουμε δει με τα ίδια μας τα μάτια ότι η άγνοια είναι έως επικίνδυνη.

Έχοντας λοιπόν μπροστά μας έναν ακόμα άνθρωπο που δεν ξέρει τι λέει και δεν καταλαβαίνει ούτε τι ακούει και δεν είναι και κανένα πιστιρίκι να πεις, δε βαριέσαι θα μάθει αργότερα και δεν μιλάω συγκεκριμένα για τον @ChrisZab11 Αναφέρομαι σε αυτό που αντιπροσωπεύει γιατί δεν είναι ο μόνος. Σε ρωτώ:

Είναι ή δεν είναι στις όποιες γνώσεις μας και στην όποια εμπειρία μας το εν δυνάμει επικίνδυνο της άγνοιας αυτής της κλίμακας? Συνηθίσαμε τόσο αυτήν την κατάσταση που στρογγυλεύουμε την πραγματικότητα για να μην θίξουμε την συνειδητή επιλογή της ασχετοσύνης?

Μια χούφτα άνθρωποι είμαστε, αυτά που επιτρέπουμε και θα επωμιστούμε.

Η "νέα" γενιά βδσμ, είναι άνθρωποι το ίδιο ανοιχτοί με την "προηγούμενη", ψάχνουν ερευνούν αναζητούν.

Ξεροκεφαλιά, παρανόηση και ασχετοσύνη, υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα και παντού. Και στην κρεβατοκάμαρά τους ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν, στον δημόσιο διάλογο όμως η στρογγυλοποίηση μας/ η ανοχή μας/ η αδιαφορία μας θεωρώ ότι είναι υπερ του εν δυνάμει επικίνδυνου.

3. ChrisZab11

Δηλαδή να γράφω με κεφαλαίο ότι αφορά το (Ε)εγώ (Μ)μου , αυτό θα δείχνει ότι έχω γνώσεις. Σωστά;;
    Ειδικά όταν βάζουμε ταμπέλες σε μέλη.

Το τι είναι επικίνδυνο, το καταλαβαίνουν όλοι από το τι ζητά ο καθένας από το ταίρι του και τα αποτελέσματα που θα φέρει.
    Εδώ θεωρήθηκαν σεξιστικές , οι αρχές που μεταφέρει η οικογένεια στο παιδί.
    Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Όσο για τις γνώσεις , κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι γνώστης, εκτός των καταστάσεων που έζησε και ζει . Και κάθε κατάσταση για τον καθένα μας είναι ξεχωριστή .
    Όλοι είναι υπεύθυνοι των επιλογών τους.

4. Iagos

Iagos Contributor

Η
    ασχολείται με το πώς συμπεραίνουμε, όχι με το τι συμπεραίνουμε...

εσείς πιθανολογώ ότι αναφέρεστε στην κοινή λογική την οποία αντιλαμβάνεστε και ως λογική. Αυτό είναι εμφανές σε πολλά "κείμενα" σας εδώ.

Η κοινή λογική, είναι ένα ένα σύνολο κανόνων που αναπτύχθηκε για να υπηρετήσει την πρακτική ζωή και τις αξίες μιας συγκεκριμένης κοινότητας ανθρώπων. Άρα η όποια αλήθεια της κοινής λογικής αποτελεί και κοινωνική κατασκευή. Αυτό λοιπόν που θεωρείται ως κοινή λογική σε μια οργανωμένη κοινωνική ομάδα δεν είναι κοινή λογική σε μια άλλη κοινωνική ομάδα.

Ε/εμείς εδώ, την κοινή λογική που Μ/μας φέρνετε από τον κόσμο σας, δεν την αναγνωρίζουμε. Λυπάμαι...
    Για να μπορούμε να συνεννοηθούμε Ε/εμείς εδώ, την κοινή λογική σας, την ονομάζουμε vanilla... ή κουλτούρα των vanilla...

@ChrisZab11 βρίσκεστε σε ένα φόρουμ όπου η κοινή λογική σας δεν "κουμπώνει¨ με τι δική Μ/μας κοινή λογική. Σας είναι κατανοητό αυτό;

Και αυτό γιατί όπως ανέφερα και παραπάνω η πρακτική Μ/μας ζωή και οι αξίες Μ/μας δεν έχουν καμία σχέση με τη δική σας. Αυτό δεν είναι μομφή, είναι η πραγματικότητα. Κατανοώ ότι σας ζορίζει αλλά ΤΙΝΑ κάνουμε...

Αχ.... και πάλι λυπάμαι...εκείνες τις μέρες θα Ε/είμαστε στο "Tinos kinky summer festival" στο Αιγαίο. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ όπου τα slaves περπατούν στα τέσσερα στο δημόσιο χώρο. Είναι κάτι σαν... pride του kinky...

Iagos

5. ChrisZab11

Λογική και λογική σκέψη είναι ένα σύνολο ατομικών ενεργειών για την επίλυση προβλημάτων ή καταστάσεων.
    Ο καθένας με την λογική του , που λέει κι ο σοφός λαός .
    Εύχομαι να περάσετε όμορφα .

6. Iagos

Iagos Contributor

αυτό είναι μια ουαουυυ άσκηση της λογικής σκέψης...

Αυτό είναι λογικό σφάλμα. Αν η λογική ήταν ένα υποκειμενικό εργαλείο που ο καθένας χρησιμοποιεί κατά το δοκούν ("ο καθένας με τη λογική του"), τότε δεν θα υπήρχαν κοινά, έγκυρα συμπεράσματα. Θα ήταν αδύνατο να αξιολογήσουμε αν το επιχείρημα κάποιου άλλου είναι σωστό ή όχι. Η λογική, και όχι η κοινή λογική, όπως τη μελετούν οι φιλόσοφοι και οι επιστήμονες, είναι μια αντικειμενική διαδικασία.

Ένας συλλογισμός, είναι είτε έγκυρος είτε άκυρος, ανεξάρτητα από το ποιος τον σκέφτηκε ή ποιες είναι οι πεποιθήσεις του. Αυτό που αποκαλείτε "η λογική μου" δεν είναι τίποτε άλλο από τις πεποιθήσεις σας οι οποίες προέκυψαν μέσα από μια λογική διαδικασία. Αλλά λογική δεν είναι... Σας βάζω δύσκολα @ChrisZab11 ; Μένει να δούμε σε ένα διάλογο με τη λογική αν τα επιχείρηματα σας είναι έγκυρα ή άκυρα.... Δεν το Έ/έχουμε δει ακόμα...

Αυτή η λαϊκή ρήση
    είναι καραμπινάτη έκφραση της αντίφασης. Ενώ η λογική είναι ένα σύστημα κανόνων που ισχύει για όλους, η φράση "ο καθένας με τη λογική του" υπονοεί ότι υπάρχουν πολλές, διαφορετικές "λογικές", μία για κάθε άτομο.

Π/πάμε @ChrisZab11 να το δούμε παρεούλα... Ελάτε... από το χεράκι..

Ο Γιωργάκης και Ελενίτσα μόλις αγόρασαν ένα ράφι και προσπαθούν να το τοποθετήσουν.

Η Ελενίτσα λέει: " Εγώ λέω να τοποθετήσουμε πρώτα τις βάσεις στον τοίχο και μετά να βιδώσουμε το ράφι. γιατί έτσι μου φαίνεται πιο λογικό. Ο καθένας με τη λογική του."

Ο Γιωργάκης λέει: "Εγώ λέω να βιδώσουμε πρώτα το ράφι στις βάσεις και μετά να το τοποθετήσουμε όλο μαζί στον τοίχο. Εγώ με τη λογική μου έτσι το βλέπω."

Τι Έ/χουμε εδώ;

Ο Γιωργάκης και η Ελενίτσα χρησιμοποιούν τη φράση
    για να δικαιολογήσουν την προσωπική τους άποψη. Δεν βασίζονται σε κανόνες, αλλά σε μια υποκειμενική "αίσθηση" για το τι είναι σωστό και τι λάθος.

Η φράση αυτή είναι στην πραγματικότητα ένας άλλος τρόπος για να πούμε "η άποψή μου είναι σωστή για μένα και δεν χρειάζεται να την αποδείξω με αντικειμενικά κριτήρια". Αυτό ακριβώς που κάνετε και εσείς @ChrisZab11...

Ένας άνθρωπος που δεν δέχεται ότι η φράση
    μπορεί να ισχύει λογικά θα ρωτούσε: "Ποιες είναι οι προκείμενες"

Η Ελενίτσα λέει: "Θεωρώ ότι έτσι μπορώ να ευθυγραμμίσω τις βάσεις τέλεια στον τοίχο, χρησιμοποιώντας αλφάδι."

Ο Γιωργάκης λέει: "πιστεύω ότι αν η απόσταση μεταξύ των βάσεων είναι απόλυτα ακριβής, το ράφι θα έχει τη μέγιστη σταθερότητα"

Τώρα, επιτέλους @ChrisZab11, η συζήτηση έχει μετατραπεί; .... ελάτε.... τοχουμε.... σε... λογικό διάλογο ....yeeeesssssssssssss!!!! Το βρήκαμεεεε!!!!

Και τώρα τι μένει @ChrisZab11 ; να αξιολογηθεί.... ελάτε... ναιιιι... η εγκυρότητα των επιχειρημάτων.....

Αν αποδειχτεί ότι ο τρόπος της Ελενίτσας είναι ο καλύτερος για την ευθυγράμμιση, τότε το επιχείρημά της είναι έγκυρο.

Αν αποδειχτεί ότι ο τρόπος του Γιωργάκη είναι ο καλύτερος για τη σταθερότητα, τότε το επιχείρημά του είναι έγκυρο.

Το ζήτημα @ChrisZab11 δεν είναι "ποια λογική είναι σωστή", αλλά "ποιο επιχείρημα είναι πιο ισχυρό και αληθές με βάση τις προκείμενες".

Η λογική δεν είναι ατομική, αλλά ένα κοινό εργαλείο που Μ/μας επιτρέπει να αξιολογούμε τα επιχειρήματα του άλλου.

Iagos

7. rea..

rea.. Contributor

Νop, ποτέ δεν έχω πει κάτι τέτοιο.

8. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

Και ποια ακριβώς είναι αυτή; Όπως σωστά σας αναφέρει ο @Iagos, η λογική—δηλαδή η τυπική λογική—είναι διαφορετικό πράγμα από αυτό που συχνά ονομάζουμε "κοινή λογική", και για την οποία ισχύουν αυτά που σας εξήγησε: Η κοινή λογική είναι "κοινή" μόνο εντός κάποιων κοινωνικών ή πολιτισμικών πλαισίων. Δεν είναι καθολική. Δεν τη συμμερίζονται απαραίτητα οι υπόλοιποι.

Η τυπική λογική, από την άλλη, είναι μια αυστηρά ορισμένη διαδικασία παραγωγής συμπερασμάτων από παραδοχές. Και παρόλο που ως ανθρώπινο κατασκεύασμα έχει τις αδυναμίες της—π.χ. οι αυτοαναφορικές προτάσεις οδηγούν σε παράδοξα ή κανένα επαρκώς πολύπλοκο σύστημα δεν μπορεί να αποδείξει ταυτόχρονα την πληρότητα και τη συνέπειά του, κ.λπ.—τα συμπεράσματα της ΔΕΝ είναι αμφισβητήσιμα, εφόσον δεν παραβιάζονται οι κανόνες παραγωγής τους.

Ακόμη και όταν δύο λογικά συστήματα διαφωνούν, η διαφωνία είναι πάντα επί των βασικών αρχών, όχι επί των λογικών κανόνων που ακολουθούν από αυτές.

Παράδειγμα: Οι παρακάτω προτάσεις φαίνονται εκ πρώτης να βγάζουν μάτι:
    • Από σημείο εκτός ευθείας περνάνε άπειρες ευθείες παράλληλες προς αυτήν
    • Από σημείο εκτός ευθείας δεν περνάει καμία παράλληλη προς αυτήν
    Στην κοινή λογική του "επίπεδου κόσμου" αυτά είναι "μαλακίες"—και δικαίως. Ωστόσο αυτή η "κοινή" λογική δεν έχει εφαρμογή στην επιφάνεια ενός σαμαριού ή μιας σφαίρας. Σε εκείνους τους κόσμους, οι ευθείες συμπεριφέρονται διαφορετικά.

Οπότε όταν κάποιος επικαλείται τη "λογική", το πρώτο ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι: "Ποιας γεωμετρίας;"

Γιατί αυτό που μοιάζει λογικό στον επίπεδο κόσμο, είναι παράλογο στην επιφάνεια μιας σφαίρας—και το αντίστροφο.

Η τυπική λογική, δηλαδή, δεν μας λέει τι είναι αλήθεια. Μας λέει τι συνάγεται από κάτι, αν δεχτούμε ότι αυτό το κάτι είναι αληθές.

TL;DR
    : Όταν λέτε "ακολουθώ τη λογική", ίσως εννοείτε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που σημαίνει ο όρος για κάποιον που τον χρησιμοποιεί τεχνικά. Και αν δεν ορίσουμε τι εννοούμε, δεν θα συνεννοηθούμε ποτέ—ακόμα κι αν είμαστε και οι δύο "λογικοί".

9. ChrisZab11

Έγραψα πιο πάνω , διαβάστε.
    Ο κάθε ένας με την λογική του.

10. Iagos

Iagos Contributor

Επειδή διαβάσαμε κάναμε όλο αυτό τον κόπο...

11. ChrisZab11

Απάντησα .

12. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

Σας πέρασε από το μυαλό ότι για να ρωτάμε δεκαπέντε νοματαίοι το ίδιο πράγμα, μάλλον δεν είναι στραβός ο γιαλός;

Όταν σας ρωτάνε για διευκρινήσεις, το "μα το έγραψα πιο πάνω" είναι απαξία. Για να σας ρωτάω σημαίνει ότι θέλω να το γράψετε ΜΕ ΑΛΛΟ τρόπο, που να είναι πιο ξεκάθαρος για τους υπόλοιπους.

Αν δε θέτε, δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Όχι αγαπητέ, η λογική δεν είναι λάστιχο για να την τραβάει ο καθένας κατά το δοκούν.

Οι σοφιστίες και τα ήξεις-αφήξεις δεν είναι λογική.