Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαφορετικότητα. Πόσο μεγάλη?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Seduction, στις 1 Φεβρουαρίου 2008.

  1. Seduction

    Seduction Regular Member

    Ορμώμενος από κάποιες απαντήσεις, σε ένα από τα πάντα εύστοχα και καλά δομημένα νήματα της Syrah, θέτω προς συζήτηση τις εξής σκέψεις

    Γίνεται συχνά λόγος και γράφονται νήματα για το οτιδήποτε, φανταστικό, φαντασιακό ή πραγματικό.

    Πολλές και διαφορετικές μέθοδοι, ποικίλοι οι τρόποι, άπειρα τα μέσα, οι διαδικασίες, οι διεργασίες, οι εφαρμογές, οι τακτικές, οι τεχνικές...

    και τόσο μα τόσο μεγάλη διαφορετικότητα μεταξύ των μελών. Σκέψεις, απόψεις, ιδέες, αντιλήψεις... σε πλήρη αντίθεση, διάσταση και αναντιστοιχία, λες και εδώ είναι χώρος συνύπαρξης ανθρώπων με όλων των ειδών τα γούστα!

    Γράφει το φόρουμ στον πρόλογο του (έχει ξεχαστεί ή δεν έχει παρατηρηθεί δεόντως?)

    "Η δημιουργία της Κοινότητας αυτής οφείλεται στην σκέψη, την επιθυμία και την αίσθηση αναγκαιότητας για ένα κοινό χώρο έκφρασης των ατόμων, που οι σεξουαλικές προτιμήσεις αλλά και ό τρόπος ζωής εκφράζονται από τα ακρωνύμια BDSM (Bondage Discipline - Domination submission - Sadism Masochism). Η θεματολογία της Κοινότητας αυτής σχετίζεται άμεσα με όλα τα παραπάνω, και απευθύνεται σε όλους εκείνους που νοιώθουν ενδιαφέρον η και περιέργεια για την Κυριαρχία, την υποταγή και τους τρόπους έκφρασής τους".

    Πολλές είναι οι φορές που αναρωτιέμαι αν ισχύουν τα παραπάνω

    Λες και αυτό δεν είναι φόρουμ για ανθρώπους που απευθύνεται!

    Εντολές, προσταγές, απαγορεύσεις, ποινές, κινητήριες δυνάμεις, ορμές, ωθήσεις, πάθη, πόθοι, τόσο μα τόσο απόμακροι μεταξύ τους. Τόσο μα τόσο διαφορετικές οπτικές γωνίες ακόμα και για το ίδιο θέμα και παρουσιάσεις, οι περισσότερες κατά την άποψη μου, για το φαίνεσθαι, για την δημιουργία εντυπώσεων, για συγκεκριμένη στόχευση! Αντιλήψεις που μεταβάλλονται ανάλογα με την επιδίωξη σαγήνευσης η επίδρασης σε συγκεκριμένο μέλος κάθε φορά....

    Ανάπτυξη θεμάτων (όχι όλων και όχι από όλους ΕΥΤΥΧΩΣ!), από τη μία σαν κάποιοι να παρουσιάζουν την μελέτη της διδακτορικής τους διατριβής και από την άλλη απαντήσεις και σχόλια μακράν του νοήματος και της σημασίας των post, βαρυσήμαντες δηλώσεις, βαρύγδουπες ανακοινώσεις και μεγαλειώδη θεωρήματα που (άποψη μου) συχνά αγγίζουν, και ορισμένες φορές ξεπερνούν, την ανοησία, παρουσίαση ΤΩΝ αρχών από αυτοανακυρισόμενους κατόχους των εδράνων, άλλοι που κάνουν τόσο δραματικά εμφανή τα διάφορα κόμπλεξ τους στην απεγνωσμένη προσπάθεια να τα αποκρύψουν και ο νέος αναγνώστης χάνεται σε τεράστιο κενό ασυνεννοησίας... Ανακαλύπτει χαώδη απόσταση και εισπράττει την πλήρη απουσία μιας έστω στοιχειώδους ομοιομορφίας...

    (Θα ήταν ευχάριστο να υπάρχουν περισσότερες λεπτομερείς, εμπεριστατωμένες και αναλυτικές παρουσιάσεις ή παραθέσεις, βασισμένες ΚΥΡΙΩΣ στη γνησιότητα των συναισθημάτων και των εμπειριών, από όσους-ες έχουν τον χρόνο, και τελικά να υπάρχει μια σύγκλιση κατεύθυνσης ακόμα στην σύγκρουση των ιδεών)

    Να το βαπτίσουμε εύκολα και αβίαστα ως ποικιλία απόψεων, μήπως ως συλλογή και μάζωξη ποικιλομορφίας ιδεών, ως το υγιές φαινόμενο της διαφορετικότητας, να σκεφτούμε αυτό το φτηνό "έλα μωρέ σε όλα τα φόρουμ το ίδιο γίνεται" και απλά να προσπεράσουμε?

    Η να σταθούμε λίγο στο εξής?

    10 υποτακτικοί έχουν ή παρουσιάζουν να έχουν 11 διαφορετικές απόψεις για την υποταγή!
    10 Κυρίαρχοι έχουν ή βγάζουν προς τα έξω την εικόνα 11 διαφορετικών αντιλήψεων για την Κυριαρχία! 1 θέμα, 10 συμμετέχοντες, 12 τρόποι έκφρασης!

    Πόσο μεγάλη η διαφορετικότητα των μελών?

    Ο λόγος?
     
  2. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Ο λογος αγαπητε Seduction πιστευω οτι εχει να κανει και με την προσωπικοτητα του καθενος.Σαφεστατα υπαρχουν ορισμοι,κανονες,tutorials και τα λοιπα αλλα δεν μπορεις να βαλεις ολους τους ανθρωπους στο ιδιο τσουβαλι.Ο καθε ενας απο εμας εχει μια διαφορετικη ψυχοσυνθεση,μια διαφορετικη προσωπικοτητα που ισως του επιτρεπει να βλεπει τα πραγματα απο την δικη του σκοπια.Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητα κακο αυτο το αντιθετο μαλιστα.Χαιρομαι να βλεπω συνειδητοποιημενα ατομα να βαζουν τον εαυτο τους μεσα στο χωρο.Με θλιβει το αντιθετο.Να προσπαθουν να προσαρμοσουν τον χωρο μας στον εαυτο τους.
     
    Last edited: 1 Φεβρουαρίου 2008
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Πολύ ενδιαφέρον νήμα. Δύο παρατηρήσεις:

    Περί ποικιλίας απόψεων:
    Η ποικιλία απόψεων προαπαιτεί την ξεχωριστή εκ μέρους καθενός εξ ημών θεώρηση του ίδιου πράγματος. Αν όλοι οι χρήστες έχουν τα θεμελιώδη εκφραστικά μέσα και την απαιτούμενη διάθεση για ειλικρίνεια, τότε οι απαντήσεις τους επί ενός θέματος θα ήταν όχι ασφαλώς όμοιες, μα οπωσδήποτε συμβατές εννοιολογικά (εφόσον υπάρχει κοινή λογική) και υφολογικά (εφόσον υπάρχει στοιχειωδώς αναπτυγμένο αισθητικό κριτήριο – οι προσβολές και ο υβριστικός λόγος π.χ. είναι ενδεικτικά τουλάχιστον μειωμένης αισθητικής αντίληψης). Όταν σε ένα νήμα περί μεθόδων εφαρμογής κλύσματος, υπάρχουν απαντήσεις που πραγματεύονται το θέμα, άλλες που εξιστορούν προσωπικές φαντασιώσεις με χρήση κλύσματος, άλλες με αποδοκιμαστικά σχόλια έναντι της αισθητικής του νηματοθέτη που καταπιάστηκε με ένα τέτοιο θέμα, άλλες με διατυμπάνιση/διαφήμιση των προσωπικών ικανοτήτων στην εφαρμογή κλύσματος, και άλλες με ανέκδοτα και emoticons, γίνεται αντιληπτό πως δεν μιλάμε για ποικιλία απόψεων ούτε ανάπτυξη του θέματος σε εύρος, αλλά ασέλγεια επί αυτού και ασυμβατότητα απαντήσεων. Από την άλλη πλευρά, σε ένα poll με θέμα: ποιος είναι ο αγαπημένος σας τραγουδιστής, αν κάθε χρήστης αναφέρεται σε κάποιον διαφορετικό αοιδό, τότε θα έχει νόημα να κάνουμε λόγο για ποικιλία απαντήσεων. Σε πρώτο χρόνο καλό θα ήταν να διακρίνει κανείς τη διαφοροποίηση μεταξύ ομοιότητας (στην οποία αναφέρθηκε ο Apollyon) και ομοιομορφίας/συμβατότητας (στην οποία αναφέρθηκε ο Seduction, αν αντιλαμβάνομαι σωστά το θέμα του νήματος).

    Περί ασυμβατότητας:
    Η δραματική απόκλιση μεταξύ των απαντήσεων που δίνονται φρονώ πως συχνά οφείλεται στο γεγονός πως καταλήγουν εδώ άνθρωποι, που ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες (κίνητρα), διαγράφοντας συνεπαγωγικά διαφορετικές πορείες (τακτικές). Κάποιοι αναζητούν διαδικτυακή παρέα, κάποιοι είναι περίεργοι να δουν τι συζητούν οι συναφείς με το BDSM ανεξάρτητα από το αν γοητεύονται από αυτό ή αν το αποδοκιμάζουν, κάποιοι αναζητούν σύντροφο με το πρόσχημα του BDSM επειδή ντρέπονται να απευθυνθούν σε κάποια ιστοσελίδα με αγγελίες γνωριμιών, κάποιοι θέλουν να διαβάσουν και να γράψουν για το σαδομαζοχισμό τους/την υποτακτική/κυριαρχική τους φύση/τα φετίχ τους, κάποιοι πωλούν τις υπηρεσίες τους επίσημα ή μη, κάποιοι σπαταλούν το χρόνο τους, κάποιοι βρίσκονται σε σύγχυση, γοητεύονται από την κουλτούρα που πλαισιώνει το BDSM και θα ήθελαν να ενταχθούν σε μία BDSMική ομάδα ανθρώπων, κάποιοι θέλουν να εμπλουτίσουν τη σεξουαλική τους ζωή κ.α.. Συνεπώς κάθε απάντηση που δίνεται εδώ, εξυπηρετεί συνειδητά ή ασυναίσθητα και ένα συγκεκριμένο σκοπό εκείνου που την αναρτά ως σχόλιο, και συνυπολογίζοντας αυτό θα πρέπει να αξιολογείται. Ένας χρήστης που χρησιμοποιεί το forum για να περάσει την ώρα του, αντιλαμβάνονται όλοι γιατί ενισχύει τα flames. Μία prodomme που εργάζεται για να πληρώσει το ενοίκιό της, αντιλαμβάνονται όλοι γιατί διατυπώνει την άποψη πως δεν υπάρχουν πραγματικές Mistresses. Ένας χρήστης μόνο κατά φαντασία προσκείμενος στο BDSM, αντιλαμβάνονται όλοι γιατί υποστηρίζει σκανδαλωδώς σκληροπυρηνικές απόψεις, κ.ο.κ.. Αυτές οι περιπτώσεις, πρέπει κατά την κρίση μου, να γίνονται αφορμή αφενός για να γινόμαστε πιο στωικοί απέναντι σε ό,τι διαβάζουμε εδώ και αφετέρου για να κατανοούμε τη διαφοροποίηση μεταξύ forum και κοινότητας.
     
  4. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Διαφορετικότητα. Πόσο μεγάλη?

    Ευτυχώς που υπάρχει μεγάλη διαφορετικότητα.Ο έρωτας,το σεξ,η απόκλιση δεν έχει στεγανά και καλούπια.Η προσπάθεια κατανόησης και δρομολόγησης του ανθρώπου σε μηχανιστικές αποκωδικοποιήσεις έχει στείλει τους μεγαλύτερους γκουρού-ψυχολόγους να γίνονται οι καλύτεροι πελάτες των συναδέλφων τους.Πως λοιπόν να μην είναι πιο σύνθετη η δράση των ανθρώπων αφού το παζλ που τους συνθέτει μεγιστοποιείται λόγω των εξωτερικών καταστασεων.
    Δεν μπορούμε λοιπόν να εντάξουμε σε ειδικές κατηγορίες όλο το φάσμα της ερωτικής δραστηριότητας.Στο BDSM ακόμα περισσότερο..Η δράση που μυημένου που είναι απόρροια πολύ περισσοτέρων εσωτερικών διεργασιών συναρτήσει ειδικότερων εμπειριών,δε μπορεί να μπει σε στενά καλούπια.Θα μπει σε γενικούς χαρακτηρισμούς,κοινώς ταμπέλες,οι οποίες όμως κεκλεισμένων ή μη των θυρών καταπατούνται ή αναιρούνται.Ο λόγος;Τις πιο πολλές φορές η παρόρμηση δεν είναι δεδομένη και δεν έχει φραγμούς,ανεξάρτητα αν ικανοποιείται ή όχι.Η παρόρμηση έχει να κάνει με την εσωτερικότητα ,τα θέλω και τις εμπειρίες του μύστη ή του μυημένου..Το καθε ένα από τα προηγούμενα χαρακτηριστικά αν καταμετρηθεί βάσει των όσων περιέχει και γίνουν οι διάφοροι συνδυασμοί,θα δώσει πολλά αποτελέσματα..Όσο πιο πολλά στοιχεία λοιπόν αποτελούν ένα άτομο ή μια κατάσταση,τόσο μεγάλη ποικιλία θα παρουσιάσει στη δράση της.Και εκεί είναι η ατομική μαγεία..Και λέω ατομική και όχι συλλογική γιατί διάφοροι παράγοντες ,όπως ανασφάλεις και έπαρση ή ανάγκη για προβολή,έχουν δημιουργήσει στεγανά και φίλτρα που αποφασίζουν του τι είναι σωστό και πρέπον και τι όχι..
     
  5. Εντάξει και τι να κάνουμε τώρα?
    Εσύ τι νομίζεις ότι πρέπει να γίνει???
     
  6. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Διαφορετικότητα. Πόσο μεγάλη?

    Όλα ξεκινάνε για μένα από το πόσο αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα του άλλου
    είτε έχει να κάνει με την ερωτική ζωή είτε με οποιοδήποτε άλλο θέμα.
    Η διαφορετικότητα, είναι αστάθμητη και υποκειμενική,
    όση και η ανθρώπινη ματαιοδοξία και η αυτόθεώρηση,
    με κριτήρια και πάλι σκεβρά όπως η κοινωνική αποδοχή και ανοχή.
    Αν πάρουμε ως αρχή των κάθε λογής συναναστροφών μας τον σεβασμό,
    τότε πρέπει αξιωματικά ν' αποδεχόμαστε την απεραντοσύνη της προσωπικότητας.
    Είναι το μη σταθμήσιμο , που καθιστά την όποια διαφορετικότητα,
    εκτός από προϊόν βιωμάτων, σημείο και βάση για την περαιτέρω απρόσμενη εξέλιξη
    και πορεία του κάθε ανθρώπου , σε συνάρτηση με την προσαρμογή,
    του είναι και του γίγνεσθαι, μέσα από την κοσμοθεωρία του καθενός,
    συνειδητή η όχι , ενστικτώδης η όχι .
    Απλά θα έλεγα πως διαβάζοντας απόψεις έχουμε την τάση να σχηματίζουμε μια εικόνα
    η οποία συνήθως γεννά και συναισθήματα , κατά την γνώμη μου λανθασμένα και πλασματικά ,
    μια και συγχέουμε και συσχετίζουμε την πραγματική ζωή
    –εικόνα – χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου με την εικονική
    και μεταφέρουμε συναισθήματα στην οθόνη .
    Στην ψυχολογία το να βγάζεις συμπεράσματα ,
    να συμπαθείς η να αντιπαθείς κάποιον άγνωστο
    η να έρχεσαι σε αντιπαράθεση μαζί του η να απορρίπτεις το λόγο του ,
    την άποψη του ,λέγεται ‘’ Απρόσφορο Συναίσθημα ‘’ ,
    και μάλλον είναι τελικά και μάλλον έχουν δίκιο όλοι αυτοί .
    Η κάθε απάντηση του κάθε nick εδώ αντικαθρεφτίζει μια σκέψη εκείνης της στιγμής
    που είτε έχει ακολουθία ,συνέχεια στην ζωή του
    είτε είναι σταθερή ,είτε μπορεί να σταματά εκεί ,
    μια και μπορεί να είναι απλά μια θεώρηση η μια επιθυμία η ακόμα μια φαντασία η φαντασίωση .
    Με αυτούς τους παράγοντες όλα αυτά και άλλα τόσα ‘’είτε’’ σαν γνώση ,
    δεν μπορείς να κρίνεις η να κατακρίνεις οτιδήποτε ή άποψη είναι αυτή ή τον ίδιο τον άνθρωπο
    που την λέει μια και δεν τον γνωρίζεις προσωπικά , η τον γνωριζεις λιγο ,
    οπότε απλά αν το κάνεις ... κρίνεις το άγνωστο το ίσως το δήθεν το μπορεί .....
    Ίσως αν είχαμε λοιπόν αναρωτηθεί όλα αυτά πριν πούμε , γράψουμε την άποψη μας
    περί παντός επιστητού και πριν ακυρώσουμε την αξιοπρεπή φυσική μας υπόσταση,
    πριν προβούμε σε χαρακτηρισμούς που δεν μας αρμόζουν,
    να είχαμε επιτέλους αυτό που όλοι μας θέλουμε , φωνάζουμε : ποιοτικό διάλογο!
    Έτσι η μικρή αυτή κοινωνία που βρισκόμαστε να μην μαs θέλει σε καλούπι,
    και κομμένους και ραμμένους σε συγκεκριμένα μέτρα.
    Μήπως πρέπει να ανησυχήσουμε για τις ακραίες αντιλήψεις μας
    κ για την διαφορετικοτητα μας ?
    Δεν νομίζω , γιατί αν είναι να ανησυχούμε γι αυτα ,
    τότε δεν θα έχουμε ποτέ τον ποιοτικό διάλογο και θα αναλωνόμαστε
    στο να διαφυλάξουμε και να υποστηρίξουμε μόνο τις δικές μας απόψεις – θέσεις,
    και όλα των άλλων θα πέφτουν στο κενό, .... η διαφορετικότητα θα πέφτει στο κενό ,
    και δεν ειμαστε ιδιοι . Αυτο κανει την ομορφια στη ζωη μας .
    Να διαφυλάξουμε την ελευθέρια του λόγου και την διαφορετικότητα του κάθε ενός όσο γίνεται ,
    νομιζω ,
    μια και αυτή η ελευθέρια είναι και το ξέρουμε ,
    αυτή που μας οδηγεί τις περισσότερες φορές στην λογοκρισία μεν και στην επίκριση,
    αλλα ταυτοχρονα και στην γνωση , οτι και να κανουμε
    τουλάχιστον όμως θα ξέρουμε πως την ευθύνη θα την έχουμε εμείς οι ίδιοι .


    Μεταφορά από το νήμα …

    https://www.greekbdsmcommunity.com/...%E4%E9%E1%F6%EF%F1%E5%F4%E9%EA%EF%F4%E7%F4%E1

    για να μην γράφω τα ίδια κ τα ίδια , μια και το θέμα έχει συζητηθεί ξανά .
    Επίσης ένα ακόμα νήμα σχετικό είναι και αυτό ….

    https://www.greekbdsmcommunity.com/...%E4%E9%E1%F6%EF%F1%E5%F4%E9%EA%EF%F4%E7%F4%E1
     
  7. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Διαφορετικότητα. Πόσο μεγάλη?

    ???
     
  8. female

    female Contributor




    Σπάνια ένας άνθρωπος έχει μόνο μια προσωπικότητα και μια πλευρά. Οι εσωτερικές αντιφάσεις και μιας μόνο προσωπικότητας είναι αρκετές για να πλουτίσουν ένα χαρακτήρα. Πόσο μάλλον τόσοι ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

    Ο πλούτος, η επιβίωση και η ομορφιά βρίσκεται στην ποικιλία και όχι στην ομοιομορφία.

    Ευτυχώς το φόρουμ δεν είναι στρατός. Ούτε είμαστε σε πόλεμο.


     
  9. Re: Απάντηση: Re: Διαφορετικότητα. Πόσο μεγάλη?

    Τι με ρωτας Incomplete? Απλα ρωτησα το νηματοθετη
    τι προτεινει για ολα αυτα που λεει
     
  10. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διαφορετικότητα. Πόσο μεγάλη?

    A..ok..φαντάζομαι να το συζητήσουμε;
     
  11. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Απάντηση: Διαφορετικότητα. Πόσο μεγάλη?

    ΄Ολα καλά αυτά που γράφεις αγαπητέ Seduction, καλή η κριτική, καλά τα σχόλια, αλλά θα ήθελα να σε δω και σαν ενεργό μέλος στην κοινότητα και πέρα από την κριτική να δω και την άποψη σου σε διάφορα θέματα που απασχολούν την κοινότητα. Για να μπορούμε κι εμείς να έχουμε άποψη ως προς τη δική σου στάση. Θα χαρώ πολύ να σε διαβάσω. 
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Διαφορετικότητα. Πόσο μεγάλη?

    Αληθεια,αν σε 10 Ελληνες ζητηθει η αποψη τους για την δημοκρατια,η την ελευθερια,η τον ερωτα,η την διαφθορα,η τον τροπο που πρεπει να κλαδευονται οι τριανταφυλλιες ,ποσες γνωμες νομιζετε οτι θα ανακυψουν;