Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δύναμη ! Ναι ! αλλά ποιος την έχει ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος sklavin, στις 4 Οκτωβρίου 2005.

  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Προφανώς πέρασες στο ντούκου το πιο πάνω αντεπιχείρημα μου ή απλά το θεωρείς ανυπόστατο..

    Μήπως υπερβάλεις;Αυτό μπορείς να το κάνεις πιο σαφές;

    Στη Σπάρτη και στα δωδεκάνισα των περασμένων αιώνων ίσως..

    Τη ζωή δεν τη προσφέρει από μόνη της όμως φίλε μου..

    Και γενικά φίλε μου,ή γενικεύεις πολύ ή εγώ είμαι βλάκας και δεν πιάνω την ουσία..
     
  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Όπως δεν με βάζεις στο παιχνίδι,έτσι δεν μπορείς και να με βγάλεις φίλε μου..

    Όλα τα άλλα που λες,θεωρώντας τα τουλάχιστον αυθόρμητα και εντελώς καλοπροαίρετα,τα θεωρώ περιττά και ανόητα..
     
  3. potty65

    potty65 Regular Member

    Incomplete ίσως σε αδικώ, σε αυτά τα πράγματα μπορεί κάποιος από όλους να έχει δίκιο, αλλά το ζητούμενο είναι να είμαστε ευτυχισμένοι και να νοιώθουμε πλήρεις. Είναι προφανές ότι εμένα με εξιτάρουν άλλα πράγματα απ΄ ότι εσένα και αυτό δεν είναι αθέμιτο. Το θέμα είναι να την βρίσκουμε με κάτι, για να μην καταλαβαίνουμε ότι ο χρόνος περνάει, και ότι ο χρόνος μας τελειώνει, σιγά σιγά, σαν το κινέζικο βασανιστήριο της σταγόνας...
     
  4. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Στο συγκεκριμένο θέμα φίλε μου ,αρνούμαι να μπω στη διαδικασία να διαλέξω τη μία όψη του νομίσματος.Γενικότερα θα ήταν μία κατάσταση που θα προσέβαλε και τις δύο "πλευρές"..Αφού λοιπόν το θέμα είναι να μαστε όλοι-ες ευτυχισμένοι-ες,ας μην βγάζουμε βεβιασμένα συμπεράσματα.
    Κυρίως,όταν αυτά είναι έχουν σεπαρατιστικές επιπτώσεις.Και είναι αστείο να δημιουργούμε αποστάσεις,σε ένα στρατόπεδο που από μόνο του απέχει..

    Όσο αφορά τον χρόνο,θεωρώ πως το καλύτερο είναι να τον νιώθουμε να περνάει δημιουργικά..ότι και αν σημαίνει αυτό...
     
  5. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Πιστεύω πως σε D/s σχέση την δύναμη την έχει ο Κυρίαρχος/η διότι εκείνος επιβάλει τους κανόνες εκέινος καθοδηγεί και εκπαιδέυει και σ αυτόν/ην δίδεται ο/η υποτακτικός. Αυτό που λέμε το "πάνω χέρι"
     
  6. Maley

    Maley Contributor

    Κωνσταντινε δεν ξερω αν έχεις απολυτο δικιο. Φαινομενικα εχεις...αλλα πιστευεις οτι καθε Κυριαρχος έχει παντα τη διαυγεια ελεγχου του παιχνιδιου? μηπως ο σκλαβος,με τη συμπεριφορα του πολλες φορες, μπορει να οδηγησει καπου αλλου τη σχεση? Η προσωπικη μου αποψη και εμπειρια -για να εχεις τον sub σαν sub- ειναι να τον πατησεις διχως έλεος απο την πρωτη στιγμη..αλλοιως εχεις χαμενο το παιχνιδι..Με άλλα λογια πρεπει ο Dom να σκισει την γατα απο την αρχη..Δεν υπαρχει άλλη τακτικη..μια ειναι η ψυχολογια: ο sub ειναι sub και ο Dom ειναι Dom
     
  7. sklavin

    sklavin Guest

    Konstantine , Maley

    Έχετε ξεφύγει από το θέμα τελείως όμως !

    Δεν μιλάμε εδώ για το ποιος έχει το πάνω η το κάτω χέρι , ούτε αν θα πρέπει η όχι να πατήσεις τον υποτακτικό/ η χωρίς έλεος - ( έλεγα και εγώ ! ... βρε κάπως άλλαξε ο Maley χτες και σημερα , γλύκανε λίγο ο λόγος του , αλλά μπααα , που ! ) .

    Άλλο η ψυχική δύναμη και άλλο αυτά που λέτε ,
    αλλά σαφέστατα έτσι όπως τα τοποθετείτε τα πράγματα ,
    είναι σαν ουσιαστικά η γνώμη σας να είναι πως η / ο υποτακτικός είναι αυτός / η που έχει τελικά μεγαλύτερα αποθέματα .

    Για σκεφτείτε το λιγάκι !
     
  8. lorelai

    lorelai Guest

    Μην ξεχνάμε ότι την δύναμη όμως αυτή την παραχωρεί η sub στον Dom. Οπότε το ότι γίνεται γίνεται ελέω sub. Καμμιά φορά η πραγματική δύναμη δεν είναι και τόσο φανερή αν και θα συμφωνήσω με την sklavin ότι αυτό που είπε ο Maley και ο Konstantinos μου φαίνονται ότι δεν είναι το θέμα μας.
     
  9. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Στο εν λογω ερώτημα πιστευω οτι ειναι θεμα ορισμου . Δηλαδη αν ως δύναμη οριζουμε την αντοχη τοσο ψυχικη οσο και σωματική τοτε την εχει η υποτακτικη η οποία υπομένει δυσαρεστες ή επώδυνες εμπειρίες για να ευχαριστήσει τον Κυριαρχο της και ως θυσια στον βωμό της υποταγής της σε Αυτον..
    Αν όμως ορίσουμε την δύναμη ως ικανοτητα επιβολής , και καθορισμου της συμπεριφορας των άλλων τοτε η δύναμη ανηκει στους Κυριαχρχους.
    Για μενα μια έκφανση της δύναμης που βρίσκω πολυ΄έντονη συναισθηματικά έιναι αυτη οπου ο Κυριαρχος τιμωρεί πέρα απο το σεξουαλικο παιχνιδι για να διαμορφώσει/ διορθώσει την συμπεριφορα της υποτακτικης για να την φέρει στα δικα του προτυπα. Στις στιγμες εκεινες ο Κυριαρχος ειναι αρκετα δυνατος ώστε να μην δείξει οίκτο παρα τις φώνες και ενδεχομενως τις ικεσιες της υποτακτικης. Θελει δύναμη για να καταπανίξεις το αισθημα του οικτου. Το συναισθημα αντιμετωπίζεται πολυ πιο δύσκολα απο μια σωματικη αισθηση οπως ο πονος.
     
  10. Maley

    Maley Contributor

    Εχω γινει σαφης απο την αρχη: οταν λεω δυναμη δεν εννοω ποτε τη σωματική. Επομενως Sklavin γιατι εχω ξεφύγει απο το θέμα?
     
  11. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Δύναμη ! Ναι ! αλλά ποιος την έχει ?

    Στα δικά του πρότυπα; Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;
    Ευχαριστώ.

    Αστάρτη
     
  12. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Να με συγχωρείς potty65, δεν είχα καταλάβει πως το θέμα του thread ήταν η σύγκριση μεταξύ της lorelai και εμού.... (τι άλλο θα ακούσω εδώ μέσα?!?)
    Αφού το έγραψες ειδικά για μένα και μάλιστα γνωρίζοντας πως δεν θα καταλάβω να άντε να πάμε να βγάλουμε καμιά άκρη.

    Το μ...ί όπως λές καλέ μου ως όργανο αναπαραγωγής είναι άμεσα σχετιζόμενο με τις ορμόνες μας που παλαβώνουν τουλάχιστον μία φορά τον μήνα και συνήθως νομίζουμε πως ο ουρανός θα πέσει στο κεφάλι μας. Ψυχική δύναμη σε αυτό βρίσκω μόνο την ικανότητα μας να μαθαίνουμε μια ζωή να ζούμε με αυτό και μετά να ξαναπαλαβώσουμε και να ξαναισιώσουμε όταν οι ορμόνες μας στερέψουν.

    Η έκφραση "το μ...ί σέρνει καράβι" σημαίνει πως μια γυναίκα χρησιμοποιώντας τα σεξουαλικά της θέλγητρα κάνει τον άνδρα ότι θέλει το οποίο όχι μόνο στο D/s αλλά και στις βανίλλα σχέσεις θα έλεγα πως είναι από λίγο έως πολύ ποταπό να εκμεταλεύεσαι την σεξουαλική αδυναμία κάποιου για να επιτύχεις τον σκοπό σου. Βέβαια περί ορέξεως....

    Όπως ειπώθηκε και σε άλλα πόστς, η γυναίκα από την φύση της είναι ψυχικά ανθεκτική μια και πρέπει να αμύνεται έναντι του ίδιου της, εντονότερου συνήθως σε σχέση με τους άνδρες, συναισθηματισμού.

    Η ψυχική δύναμη στην οποία αναφέρεται η sklavin δεν έχει φύλλο. Έχει μορφές και σχέση με το στάτους. Οι ανοχές και οι αντοχές ενός υποτακτικού ατόμου είναι διαφορετικές σε σχέση με τις ανοχές και αντοχές ενός Κυρίαρχου.
    Η διαφορά των στάτους συχνά προσδιορίζεται από την διαφορετικότητα της δύναμης του καθενός.

    Ο αυτοέλεγχος όπως και η ικανότητα να ελέγχεις κάποιον άλλον, που για μένα είναι ένδειξη δύναμης, είναι κατά βάση χαρακτηριστικό των Κυρίαρχων.
    Ο υποτακτικός από την άλλη έχει μεγάλη αντοχή στην συχνά σκληρή αν θέλετε μεταχείρηση κατά την διάρκεια της εκπαίδευση που είναι μια περίοδος προσαρμογής σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από αυτή που είχε μάθει.
    Για μένα είναι λάθος η σύγκριση μεταξύ των δύο ρόλλων. Πως γίνεται να συγκρίνεις το κλειδί με την κλειδαριά?