Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος zou, στις 17 Απριλίου 2008.

  1. zou

    zou

    Ορισμένοι τύποι του Ιού των Ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων (Human Papilloma Virus – HPV), έχουν σχετιστεί με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Τώρα διατίθεται ένα εμβόλιο για να προστατέψει από δύο τύπους του ιού HPV που προκαλούν περίπου το 70% των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας.

    Τι είναι ο Ιός των Ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων (Ιός HPV);

    Ο Ιός των Ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής και είναι πολύ διαδομένος στις γυναίκες που κάποτε είχαν σεξ. Οι τέσσερις στις πέντε γυναίκες θα έχουν τον ιό HPV σε κάποιο στάδιο της ζωής τους κι οι περισσότερες δεν θα το γνωρίζουν ποτέ. Το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος συνήθως εξαλείφει τον ιό μόνο του. Αυτό παίρνει συνήθως ένα με δύο χρόνια. Παρ όλα αυτά, ορισμένοι τύποι του ιού HPV (HPV 16 και 18) είναι δύσκολο να εξαλειφθούν από το σώμα. Γνωρίζουμε τώρα ότι η μακροπρόθεσμη μόλυνση μ’ αυτούς τους τύπους μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να παρουσιάσει μια γυναίκα καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
    Τι είναι το εμβόλιο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας;
    Ένα εμβόλιο διατίθεται τώρα στην Αυστραλία το οποίο προστατεύει από τους δύο τύπους του ιού HPV οι οποίοι σχετίζονται κατά γενικό κανόνα με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Αυτοί ονομάζονται ιοί HPV τύποι 16 και 18. Το εμβόλιο γίνεται σαν μια σειρά τριών ενέσεων σε μια περίοδο έξι μηνών.

    Ποιοι μπορούν να κάνουν το εμβόλιο;


    Το εμβόλιο έχει εγκριθεί για χρήση σε κορίτσια ηλικίας 9 με 26 και σε αγόρια ηλικίας 9 με 15. Υπήρξαν πολλές κλινικές μελέτες που επέδειξαν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στα κορίτσια. Οι κλινικές μελέτες στ’ αγόρια συνεχίζονται. Το εμβόλιο λειτουργεί κατά τον καλύτερο τρόπο αν δοθεί στα κορίτσια πριν εκτεθούν στον ιό HPV. Αυτό σημαίνει πριν την αρχή της σεξουαλικής δράσης. Συστήνεται ότι τα κορίτσια πρέπει να εμβολιάζονται στις ηλικίες μεταξύ περίπου των 9 με 12. Οι γυναίκες που είχαν σεξ μπορεί να ωφεληθούν από το εμβόλιο, αλλά το όφελος μπορεί να μειωθεί επειδή είναι πολύ πιθανό να έχουν ήδη εκτεθεί σε ένα ή περισσότερους τύπους του ιού HPV που προστατεύονται από το εμβόλιο.

    Θα πρέπει οι γυναίκες ακόμη να κάνουν τακτικά τεστ Παπ;

    Ναι. Όλες οι γυναίκες που κάποτε έκαναν σεξ πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν το Τεστ Παπ κάθε δύο χρόνια. Αυτό αποτελεί την καλύτερή τους ευκαιρία να αποτρέψουν τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ακόμη και τα νέα κορίτσια που έχουν εμβολιασθεί θα πρέπει να κάνουν τα Τεστ Παπ όταν μεγαλώσουν. Αυτό γίνεται γιατί το εμβόλιο δεν προστατεύει από όλα τα είδη του ιού HPV που προκαλούν καρκίνο. Είναι αποτελεσματικό για δύο συγκεκριμένα είδη του ιού HPV που προκαλούν μέχρι και το 70% των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας.
    Επομένως, το Τεστ Παπ είναι ακόμη σημαντικό.

    Είναι σημαντικό ότι όλες οι γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 69 που κάποτε είχαν σεξ, κάνουν ένα Τεστ Παπ κάθε δύο χρόνια.

    Κυκλοφόρησε στις 11 Ιανουαρίου στην Ελλάδα, και ήδη διατίθεται στα φαρμακεία.
    Θα χορηγείται με κάλυψη από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Το εμβόλιο θα χορηγείται δωρεάν σε κορίτσια από 12 έως 15 και σε νεαρές γυναίκες, ηλικίας από 15 έως 26 ετών, εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί στην συνιστώμενη ηλικία.


    Πηγη: www.papscreen.org.au και http://www.fskilkis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=218&Itemid=2
     
    Last edited: 18 Απριλίου 2008
  2. Lady_in_Black

    Lady_in_Black MindGames

    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση tereza