Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είδη Γυναικείας Κυριαρχίας. Ποιο προτιμάτε;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantina Lionaki, στις 31 Μαϊου 2026 at 23:56.

1. Konstantina Lionaki

Konstantina Lionaki ΔΕΝ ψάχνω τίποτε.

Υπάρχουν πολλοί τύποι Γυναικείας Κυριαρχίας. Ποιον (ή ποιους) από αυτούς προτιμάτε;

Φεμντομ (BDSM)
    Συνήθως αναφέρεται σε μια συναινετική σχέση BDSM όπου η γυναίκα έχει τον ηγετικό ρόλο και υπάρχει σεξουαλική κυριαρχία. Ονομάζεται Top, Domme ή Mistress, ανάλογα με το επίπεδο ελέγχου που ασκεί (ενώ ο άνδρας αντιστοίχως bottom/sub/slave). Η κυριαρχία και πειθαρχία εδώ έχει σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ντομέστικ Ντίσιπλιν (DD)
    Πρόκειται για μια συναινετική σχέση όπου η γυναίκα αποκαλείται HoH (Αρχηγός του Νοικοκυριού). Η σωματική τιμωρία με χτυπήματα στους γλουτούς αποτελεί συνήθη πρακτική και η σχέση είναι προσανατολισμένη στην πειθαρχία, με κανόνες του σπιτιού και κυρώσεις όταν αυτοί παραβιάζονται.
    Η τιμωρία/πειθαρχία δεν έχει σεξουαλικό χαρακτήρα. (Ο άνδρας αναφέρεται ως TiH –υπο πειθαρχική καθοδήγηση.)

Γυναρχία ή Γυναικοκρατία
    Πρόκειται για ένα πολιτικό κίνημα που βασίζεται στην πεποίθηση ότι όλες οι γυναίκες είναι ανώτερες από τους άνδρες, στην οικογένεια και την κοινωνία, ότι πρέπει να κατέχουν τις σημαντικότερες θέσεις σε όλα και να κυβερνούν τον κόσμο. Ουσιαστικά πρόκειται για την αντιστροφή της ανισότητας που βίωναν οι γυναίκες στην κοινωνία πριν από την εμφάνιση του φεμινισμού.

Μητριαρχία (Matriarchy)
    Είναι η κατάσταση όπου η γυναίκα είναι η επικεφαλής της οικογένειας ή της σχέσης και λαμβάνει τις αποφάσεις για την οικογένεια.
    Αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο σε συγκεκριμένες κοινωνίες και περιοχές. Δεν περιλαμβάνει σεξουαλική κυριαρχία.

Σχέση Γυναικείας Ηγεσίας (FLR)
    Πρόκειται για συναινετικές σχέσεις όπου η γυναίκα έχει την ηγεσία και την εξουσία λήψης αποφάσεων.Υπάρχουν επίπεδα από το 1 έως το 5:

FLR 1: Ήπια γυναικεία ηγεσία. Η γυναίκα έχει μεγαλύτερη επιρροή σε ορισμένες αποφάσεις, αλλά η σχέση παραμένει σε μεγάλο βαθμό ισότιμη.

FLR 2: Μέτρια γυναικεία ηγεσία. Η γυναίκα ηγείται σε αρκετούς τομείς (νοικοκυριό, οικονομικά, προγραμματισμός), ενώ οι σημαντικές αποφάσεις εξακολουθούν να συζητούνται από κοινού.

FLR 3: Καθορισμένη εξουσία. Η γυναίκα είναι ο κύριος λήπτης αποφάσεων στους περισσότερους τομείς της σχέσης, με συμφωνημένους κανόνες και προσδοκίες.

FLR 4: Υψηλός βαθμός ελέγχου ή Ολική Ανταλλαγή Εξουσίας (Total Power Exchange). Η γυναίκα έχει εξουσία σχεδόν σε όλα τα ζητήματα της σχέσης και ο υποτακτικός σύντροφος ακολουθεί καθορισμένους κανόνες και διαδικασίες.

FLR 5: Μια ακραία και πιο εξειδικευμένη έννοια πέρα από την παραδοσιακή κλίμακα 1–4. Ορισμένες κοινότητες την περιγράφουν ως σχεδόν απόλυτη εξουσία και εξάρτηση, ενώ πολλοί υποστηρικτές των FLR δεν χρησιμοποιούν ούτε υποστηρίζουν αυτό το επίπεδο.

ΥΓ: τους ορισμούς τους έγραψα με δικά μου λόγια, σίγουρα δεν είναι τέλειοι, όποιοι θεωρείτε ότι έχετε πιο σωστούς ορισμούς για κάποια κατηγορία είστε ευπρόσδεκτοι να τους προσθέσετε από κάτω χωρίς να γίνεστε αγενείς.

Last edited: 1 Ιουνίου 2026 at 14:42
  2. espimain

espimain Contributor

Το εισαγωγικό κείμενο, του παρόντος νήματος, άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα συνονθύλευμα (αχταρμάς) από απόψεις που μπερδεύουν προσωπικές σχέσεις, με κοινωνικές, πολιτισμικές και πολιτειακές καταστάσεις.
    Απλά το εκλαμβάνω σαν αίολο.
    Άνετα μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με αυτό ανά παράγραφο και να την αποδημήσει.
    Προς το παρόν δεν βρίσκω τον λόγο να εμβαθύνω περεταίρω.
    Φαντάζομαι ότι θα το δούνε και άλλα μέλη.
    Αν γίνει συζήτηση μπορεί να επανέλθω.

3. rea..

rea.. Contributor

Δεν διάβασα το εισαγωγικό κείμενο οπότε δεν έχω γνώμη.

Αλλά γενικότερα δεν βλέπετε να "μπερδεύονται" οι προσωπικές σχέσεις με κοινωνικές, πολιτισμικές και πολιτειακές καταστάσεις? Δεν συμβάλλουν στις επιλογές και στις προτιμήσεις μας?

4. espimain

espimain Contributor

Διαβάστε το εισαγωγικό κείμενο παρακαλώ.
    Δεν υπεισέρχομαι στο θέμα επί της ουσίας.
    Το κείμενο είναι αίολο. Σε αυτό αναφέρομαι.
    Θα μπαίνατε στον κόπο να αναλύσετε τις δηλώσεις που έκανε ο Αντιπρόεδρος ΠΑΕ Εδεσσαϊκός μετά την αναβολή του αγώνα Εδεσσαϊκός-Απόλλων Καλαμαριάς το μακρινό 2006;

5. fractal

fractal Regular Member

Σε όλη μου την επαγγελματική και προσωπική ζωή μια ή περισσότερες γυναίκες βρίσκονταν είτε θεσμικά είτε σαν επιλογή πάνω απο μένα. Ακόμα και στο στρατό ειχα 2 προϊστάμενες σμηνιες. Εδώ θελω να μείνω. Η Χριστίνα και η Λιτσα . Η μία φωνακλου επιβάλλονταν με το ζόρι και το βαθμό. Εμείς απρόθυμα εκτελούσαμε. Η Χριστίνα ήταν αλλιώς. Σιωπηλή, λιγολογη, αποφασιστική. Κυρια χωρίς να το προσπαθεί ιδιαίτερα. Μια φορά χορεψε ενα ζεϊμπέκικο και την κοιτούσαμε όλοι άφωνοι. Μια τα χέρια σαν ικεσία ,προσευχη ,μια πάτημα στην γη ,σαν γείωση. Το λεω γιατί ποτέ δεν της είπα ευχαριστώ που μου έσωσε την ζωή, με κίνδυνο δικό της. Απλά με αγκάλιασε και παρέλυσα ενώ 10 άντρες κοιτουσαν ανήμποροι. Η Χριστίνα. Μια Κυρια. Μια Κυρια που ήξερε πως οταν μας κοιτούσε σταματάγε ο χρόνος. Της χρωστάω τη ζωή μου και το εννοώ.

6. Konstantina Lionaki

(Απο τους αναγραφόμενους εννουσα)

7. fractal

fractal Regular Member

Δεν ξέρω πως να το ορίσω. Ο ορισμός είναι περιορισμός. Ειναι αυτο το κάτι που έχει και ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις και τι όχι. Δεν είναι τα λόγια ή έκφραση, είναι η αύρα. Αυτό που σε παραλύει και λες οτι οτι εδω δε σηκώνει μαλακιες. Η ασφάλεια οτι μπορεί να αφήσεις τον εγωισμό και τις γνωστές παπατζες και να βγάλεις το σκασμό. Όταν φύγει θα είσαι ευγνώμων για αυτο το λίγο ακόμα και αν ηταν ενα μεσημέρι Κυριακής που δεν θα ξαναζήσεις . Γιατί για σένα ήταν η perfect day.

8. Gmaid:3

Gmaid:3 New Member

Η γυναίκα που απλά τις αρέσει να νιώθει βασίλισσα εντός του σπιτιού της με αποτέλεσμα ο sub της να κάνει ολες τις δουλειές με το δικος της τρόπο όχι απαραίτητα όμως με δυσκολίες που σου βάζει αυτή απλά να κρατας τον χώρο καθαρό οπως αυτή τον θέλει.Αν θέλει να σε ντύσει κάπως ή να σε θηλικοποιησει και να την υπηρετείς σε θέματα οικακον καθηκόντων (π.χ σερβίρισμα σε αυτήν ή και στις φίλες της)πως λέγετε?

9. Konstantina Lionaki

Και όταν βρεις αυτή την αύρα τι είδους σχέση γυναικεία κυριαρχίας θα ήταν η ιδανική; Σεξουαλικη κυριαρχία όπως BDSM?
    Κυριαρχία σχέσης όπως DD?
    Και τα δύο;
    Θα σου άρεσε να ήταν μητριαρχική η οικογένεια που θα φτιαξεις;
    Θα σου άρεσε ένα πολιτικό κίνημα να θέλει μόνο γυναίκες στην εξουσία;

10. fractal

fractal Regular Member

Μπορω να σου απαντήσω με αυτό που εχω γνωρίσει μέχρι τωρα . Στην οικογένεια κυρίαρχο ρολο είχε η μάνα αυτο ηταν αδιαπραγματευτο. Είχε όλη την πρωτοβουλία των κινήσεων και αποφάσεων απέναντι στον πατέρα μου που είχε περάσει 14 χρόνια φυλακή και πότε δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί. Μετακόμιζαμε οταν αυτή αποφασιζε , πήγα στην σχολή που ήθελε, παντρεύτηκα την γυναίκα που ήθελε. Κάποια ήταν σωστά κάποια λάθος. Τα διόρθωσα μετα το θάνατο. Αρκετά χρόνια γιατί ακόμα ένοιωθα την επιρροή. Στην δουλειά δε το συζητάμε πάντα και το εννοώ πάντα ειχα αφεντικό γυναίκα. Λίγο η κυριαρχία λίγο η ανάγκη τα ψιλοβολευα. Λίγο απατεωνια κάπου κατάπινα τον εγωισμό και υπακουγα. Τωρα στο ερωτικό εχω βρει διάφορα. Το ιδανικό είναι να έχει μυαλό, να προσέχει τον εαυτό της γιατί δεν μπορεί να κυριαρχήσει υπακουοντας στην φαντασίωση μου . Το topping from the bottom καραδοκεί. Είμαι καλός απατεώνας τόσα χρόνια να υποκρίνομαι και να απομυθοποιω. Εχω πετύχει top που ηταν real deal αλλα δεν έκατσε. Δε πειράζει ξέρω τι θέλω και τι να περιμένω. Τέλος για να γελάσουμε ειχα αφεντικό την Ζωή...Τι άλλο να επιθυμεί ενας sub !!!

11. Konstantina Lionaki

Αυτό αν και μη σεξουαλικο ακούγεται σαν φεμντομ bdsm κυριαρχία με butler fetish σε συνδιασμό με sissy fetish και εξεφτελισμό.

Θα είναι σχέση ή παιχνίδι;
    Αν είναι σχέση ίσως παει και προς FLR.

Θα υπάρχει αυστηρότητα/ τιμωρία σε παραπτώματα ή ανυπακοή;

Last edited: 1 Ιουνίου 2026 at 19:26