Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι από τη φύση τους οι γυναίκες πιό υποτακτικές; Κοινωνία υποταγής

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος gothman, στις 4 Ιανουαρίου 2007.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει κάτι άλλο αυτό το νήμα ...
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    ...ίσως όμως και να έχει .
     
  3. gaby

    gaby Guest

    για μένα το BDSM είναι τρόπος προσωπικής ζωής και τρόπος σκέψης όσον αφορά στην προσωπική μου ζωή.

    Ασφαλώς, όπως και πολλοί στη θέση μου, τότε που ήταν καιρός, αναρωτήθηκα σοβαρότατα κατά πόσο πράγματι το να είμαι υποτακτική με την BDSM έννοια είναι κάτι που με εκφράζει αυθεντικά.

    Αλλά ούτε θεωρώ τις γυναίκες κατώτερες, ούτε καν τον εαυτό μου, επειδή είμαι υποτακτική, ούτε θεωρώ ότι επειδή εγώ είμαι ίσως από την φύση μου υποτακτική έπεται ότι θα είναι και οι υπόλοιπες περίπου γυναίκες από την φύση τους και αυτές υποτακτικές, ούτε θεωρώ τους άντρες ανώτερους από τις γυναίκες γενικά.

    Μία κοινωνία που θα στηριζόταν στους διαχωρισμούς φύλων σήμερα θα ήταν καταδικασμένη σε ολική αποτυχία δια της απλής αποχώρησης των μελών της προς άλλες παραλίες. Σήμερα το όνομα του παιχνιδιού είναι η ομογενοποίηση των κοινωνικών ομάδων για λόγους παραγωγικής διαδικασίας.

    Γι αυτόν τον λόγο εμείς εδώ πέρα κοιτάζουμε ν απολαμβάνουμε ερωτικά και προσωπικά τις διαφορετικότητές μας ως προς το φύλο και ως προς την Κυριαρχία - υποταγή.
     
    Last edited by a moderator: 5 Ιανουαρίου 2007
  4. gothman

    gothman Regular Member

    Απάντηση: Είναι από τη φύση τους οι γυναίκες πιό υποτακτικές; Κοινωνία υποταγής

    opa,nomizo egine mia kapoia parexhghsh...ms.alikh ego den eimai yper ths apopshs auths,to antitheto.pisteuo sthn isothta (prosoxh,oxi isothmia,isothta) ton 2 fylon.pisteuo epishs oti h poreia tou kathenos einai kathera thema paideias,dld empirion,ap thn genhsh sth ekpedeush mexri to telos ths zohs mas.ethesa to erothma etsi gia na paro ki alles gnomes,oxi gia na yposthrixo auth th sygekrimenh.gia auto to logo yparxei aloste to forum,gia na akoume o enas ton allo.
     
  5. malesub25

    malesub25 Regular Member

    Δεν νομίζω ότι το νήμα αυτό (και τα υπόλοιπα αντίστοιχα) θα κλείσουν ποτέ με συμφωνία όλων των γραφόντων. Το να προσπαθείς να ερμηνεύσεις ειδικά τη συμπεριφορά κάποιου στο BDSM με καθαρά κοινωνικά κριτήρια είναι μάλλον εξ' ορισμού λάθος. Καθένας έχει τα δικά του βιώματα και τις δικές του φυσικές τάσεις. Πολλές οι θεωρίες (όπως π.χ. η περιώνυμη περί του ότι συμπεριφερόμαστε στο BDSM περίπου αντίστροφα απ' ότι στην κοινωνική μας ζωή-δηλαδή οι subs είναι άτομα με πολλή "δυναμική" παρουσία στον περίγυρό τους που αρέσκονται στην προσωπική τους ζωή να παραδίδουν τα ηνία και το αντίστροφο), πολλοί οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοι καθεμιάς. Καθένας όμως πορεύεται με ότι συναντά γύρω του και με βάση τα θέλω του. Και η φύση ή τα γονίδια δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση. Είναι όντως αλήθεια ότι η γυναίκα έχει κάποια ανατομικά και γενετικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν "πιό εξελιγμένη", αλλά είναι αστείο να λές ότι επειδή π.χ. ο άνδρας έχει την ίδια οδό και για το σπέρμα και για τα ούρα ενώ στην γυναίκα η γεννητική οδός είναι διαφορετική (γιατί αυτή είναι η μόνη ανατομική διαφορά που κάνει τη γυναίκα να φαίνεται εξελικτικά ανώτερη...), η γυναίκα είναι ανώτερη και ο άνδρας κατώτερος. Αντίστοιχα αστεία είναι και αντίστροφα επιχειρήματα υπέρ του αντιθέτου...Χαλαρώστε παιδιά...Είμαστε "πάνω" ή "κάτω" ανάλογα με το πού τοποθετούμε εμείς τον εαυτό μας και με το πόσο εφαρμόζουμε το "ζήσε και άσε να ζήσει καθένας όπως θέλει..."

    Πολύ η θεωρία και για να ελαφρύνω το κλίμα επιστρέφω στο κλασικό ερώτημα του μεγαλύτερου ποσοστού των male subs εδώ (και παγκοσμίως...) : Εγώ πότε θα βρώ Αφέντρα; (εκ του κλασικού "Εγώ πότε θα γίνω μάνα;" κλπ.)  
     
  6. blindfold

    blindfold Contributor

    λοιπόν για να Σ/σας βοηθήσω θα αναφέρω μερικές παρατηρήσεις
    -οι άνδρες ψυχολογούντε πολύ πιό εύκολα από τις γυναίκες γιατί σκέφτοντε λογικά. γιά παράδειγμα όταν ένα άνδρας δει μία άσπρη γάτα θα σκεφτεί "μία άσπρη γάτα" , αντίστοιχα όμως μία γυναίκα θα σκεφτεί "αχ τι ωραίο γατάκι να το πάρω σπίτι!"
    -ο ανδρικός εγκέφαλος σε σχέση με τον γυναικείο υστερεί κατά 2 εκατομύρια νευρώνες με αποτέλεσμα να έχει 5 εκατομύρια αρκετά λιγότερα σε σχέση με τα 7 των γυναικών γιαυτό και η λειτουργία του ανδρικού εγκεφάλου έχει κατανοηθεί κατά 5% ενώ αντίστοιχα έχουμε καταλάβει μόνο το 0.5% ...

    συμπεράσματα δικά Σ/σας
     
  7. Astarty

    Astarty Contributor

    Οι θεωρίες γεννιώνται για να καλύψουν την ανάγκη κατανόησης και ερμηνείας της διαφορετικότητας του άλλου φύλου. Είμαι πεπεισμένη πως αν κάποιος θελήσει να βρει στοιχεία για να βασίσει την θεωρία του ακόμα και αν στην πορεία του συλλογισμού υπάρχουν εικασίες, θα τα βρει.
    Τι σκέφτονται αυτές οι γυναίκες; Γιατί δεν τις καταλαβαίνουμε; Τέτοια ερωτήματα ανάλογα έχουν και οι γυναίκες για τους άνδρες. Βάζουν λοιπόν οι βιολόγοι κάτω από το μικροσκόποιο το είδος "γυναίκα" και εστιάζουν σε ότι παρουσιάζεται διαφορετικό...πιο φαρδιά λεκάνη, διαφορετικό ουροποιητικό σύστημα, αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων...και πάει λέγοντας. Γιατί δεν τις καταλαβαίνουμε τις αφιλότιμες; Για να δούμε τον εγκέφαλο της...ωπ! έχουν περισσότερους νευρώνες; Να! γι'αυτό δεν τις καταλαβαίνουμε.
    Αυτό που δεν κατανοούμε προσπαθούμε να το ερμηνεύσουμε. Τα βλέπετε και στο BDSM αυτά.
     
  8. Stylianos

    Stylianos Regular Member

    Για να μη γραφει ο καθενας οτι του κατεβει αναδημοσιευω αρθρο απο την Wikipedia:

    Neurons in the brain

    The number of neurons in the brain varies dramatically from species to species. The human brain has about 100 billion (1011) neurons and 100 trillion (1014) synapses.

    Τωρα φιλε μου, που βρηκες εσυ οτι ο εγκεφαλος περιεχει μονο 5 ή 7 εκατομμυρια νευρωνες, αυτο ειναι ενα θεμα που μπορεις μονο εσυ να απαντησεις.
     
  9. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Είναι από τη φύση τους οι γυναίκες πιό υποτακτικές; Κοινωνία υποταγής

    Ειλικρινά τώρα..Το "δε μπορείτε να μας κατανοήσετε" ,πέρα από επιφανειακό κατ΄εμέ παράπονο ,περιέχει και ναρκισσιστική χροιά;

    Ερώτηση...
    Οι γυναίκες δεν κατανοούνται από τους άντρες.Από τις γυναίκες κατανοούνται;Σε ερωτικό επίπεδο τι γίνεται;Γιατί να έχουν και οι λεσβίες την ίδια πεποίθηση;
     
  10. malesub25

    malesub25 Regular Member

    Έχουμε χάσει τη μπάλα...Αυτό με τους νευρώνες με έβαλε σε σκέψεις να σκίσω τα πτυχία μου και να πάω για ψυχοθεραπεία... 
     
  11. Καποιοι εχουν μπερδεψει τη φαντασια με τη πραγματικοτητα,

    οι περισσοτερες γυναικες θελουν να τις βαζουν κατω και να τους αλλαζουν τα λαδια,αυτο μπορει να λειτουργει σαν σεξουαλικη συμπεριφορα αλλα δεν σημαινει οτι αυτες οι γυναικες αρεσκονται να τις κανουν οτι θελουν στη καθημερινη τους ζωη,μια δοκιμη θα σας πεισει,

    αλλο σεξουαλικη συμπεριφορα και φαντασιωσεις και αλλο προσωπικοτητα στο συνολο της.
     
  12. MsAliki

    MsAliki Regular Member

    Οι άνδρες, ξεκινάνε ως εξής: 115 αρσενικά έμβρυα συλλαμβάνονται έναντι 100 θηλυκών. Από κει και πέρα είναι κατήφορος.
    Το αρσενικό έμβρυο έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννηθεί νεκρό η να αποβληθεί από τη γυναικεία μήτρα.
    Γενικότερα, πεθαίνουν περισσότερα νεογέννητα αγόρια απ’ότι κορίτσια (5 προς 4) . Οι αιφνίδιοι βρεφικοί θάνατοι, είναι κατά μιάμισυ φορά περισσότεροι στα αγόρια απ’ότι στα κορίτσια.
    Τα αγόρια προσβάλλονται από διανοητική καθυστέρηση μιάμισυ φορά περισσότερη απ’ότι τα κορίτσια.
    Ο αριθμός θανάτων των εφήβων αγοριών είναι διπλάσιος από τον αριθμό των εφήβων κοριτσιών.
    Οι άνδρες έχουν 16 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν αχρωματοψία απ’ότι οι γυναίκες.
    Ο αριθμός των ανδρών που υποφέρουν από έλλειψη ακοής, είναι διπλάσιος από τον αριθμό των γυναικών.
    Οι άνδρες έχουν λιγότερα αντισώματα και πιο αδύναμους αμυντικούς μηχανισμούς απ’ότι οι γυναίκες.
    Οι άνδρες πεθαίνουν από πνευμονία και γρίππη με μεγαλύτερη συχνότητα απ’ότι οι γυναίκες.
    Στην ηλικία των 36 οι γυναίκες υπερτερούν αριθμητικά από τους άνδρες.
    Στις ηλικίες από 55 έως 74 ετών οι άνδρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από έμφραγμα απ’ότι οι γυναίκες.
    Εγκεφαλικά, καρκίνος, διαβήτης, προβλήματα καρδιάς – όλα κύριες αιτίες θανάτου- προσβάλλουν τους άνδρες σε υψηλότερο ποσοστό απ’ότι τις γυναίκες.
    Οι γυναίκες έχουν καλύτερες αισθήσεις ( οσμή, αφή, γεύση, και όραση ).
    Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο.Στην πραγματικότητα οι γυναίκες είναι πιο δυνατές από τους άνδρες έτσι, οι άνδρες είναι σωματικά δυνατότεροι μόνο λόγω του όγκου τους.
    Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ελαστικότητα και αντοχή.
    Κατά κανόνα οι γυναίκες τρώνε πιο υγιεινά.
    Οι γυναίκες είναι βιολογικά ανώτερες και πολύπλοκες, λιγότερο επιρρεπείς σε ορισμένες ασθένειες και ζούνε περισσότερο.
    Όλα αυτά για το ...αδύνατο φύλο. Αλλά αυτά είναι βιολογικά.Ας δούμε και τα πνευματικά.Είναι οι γυναίκες εξυπνότερες;
    Μελέτες έδειξαν πως ο ανδρικός εγκέφαλος, είναι κατά μέσο όρο περίπου δέκα τοις εκατό μεγαλύτερος από τον γυναικείο εγκέφαλο. Παρ’όλα αυτά, ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου της γυναίκας περιέχουν περισσότερα νευρικά κύτταρα.
    Το μέρος του εγκεφάλου που μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε είναι γνωστό σαν «φαιά ουσία».Οι ερευνητές ήθελαν να ξέρουν εάν οι γυναίκες έχουν το ίδιο ποσοστό φαιάς ουσίας με τους άνδρες. Αποδείχτηκε πως οι γυναίκες έχουν ποσοστό 55,4 % σε σχέση με τους άνδρες που έχουν ποσοστό 50,8 %.
    Οι άνδρες ακούνε μόνο με το αριστερό μέρος του εγκεφάλου τους ενώ οι γυναίκες χρησιμοποιούν και τα δύο μέρη, σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάστηκαν το Νοέμβριο του 2002 στο 86ο επιστημονικό συνέδριο της ακτινολογικής εταιρίας Βορείου Αμερικής (RSNA).
    Αυτά είναι ορισμένα δεδομένα για τη γυναικεία διάνοια:
    Μελέτες έδειξαν πως οι γυναίκες είναι καλύτερες στα τεστ μνήμης.
    Οι γυναίκες έχουν καλύτερες ικανότητες στη γλώσσα και την επικοινωνία.
    Οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου τους.
    Τα κορίτσια ωριμάζουν γρηγορότερα από τους άνδρες.
    Το βιβλίο του Dr Ashley Montagu «The Natural Superiority Of Women» (η φυσική ανωτερότητα των γυναικών), είναι η πιο ισχυρή επιβεβαίωση για όλες αυτές τις πληροφορίες.
    Τα στοιχεία είναι για τους δύσπιστους που ζήτησαν επιστημονική επιβεβαίωση