Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι δυνατό να υπάρξει M/s εκτός βδσμικής κοινότητας ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Enthralling kernel G, στις 8 Ιανουαρίου 2018.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Τελικά το ζητούμενο είναι η εκπλήρωση των αναγκών, το ISO, ή η προστασία -ή έστω η αίσθηση προστασίας- της αγέλης;
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Το ζητούμενο είναι να μην βαφτίζουμε τα μήλα πορτοκάλια γιατί έτσι μας βολεύει.
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αυτό είναι πάντα το ζητούμενο, αλλά δεν απαντάει στην meta-ερώτηση: Ποιος ο σκοπός του εν λόγω νήματος;
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ακριβώς αυτός που ανέφερα.

    Επιπροσθέτως,αν δεν βρίσκετε νόημα/σκοπό στο νήμα, όπως ήδη έχετε αναφέρει, γιατί ασχολείστε;
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Γιατι με ενδιαφέρει η απάντηση.

    Ρωτάω λοιπόν ξανά: τι σημασία έχει για τους Ms lifestylers (ανάγκη) η ύπαρξη ή όχι κοινότητας; Το ISO (μήλα και πορτοκάλια που λέτε εσείς), η προστασία της αγέλης (δεν είμαστε λίγοι, δεν είμαστε ανώμαλοι, ξέρουμε τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε), κάποιος συνδυασμός των παραπάνω, κάτι άλλο τελείως;
     
  6. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Life stylers εννοείς τους ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με το bdsm? Υποθέτω όχι.

    Real world situations λοιπόν... εάν απαντήσεις στο ερώτημα "ποιά αντίδραση πιστεύεις ότι μπορεί να είχαν οι ιστορίες που γράφεις κατά καιρούς στο φόρουμ από κάποιον που όταν του αναφέρεις bdsm σου απαντάει μπιτιτί;"

    Ίσως τότε καταλάβεις και το νόημα του νήματος.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν αμφιβάλλω, αλλά αυτό μπορεί να απαντάει στην αναγκαιότητα ύπαρξης κοινότητας και όχι στην ερώτηση του νήματος το οποίο έχει τίτλο "Είναι δυνατό να υπάρξει M/s εκτός βδσμικής κοινότητας ?

    Η απάντηση για μένα είναι τόσο προφανής όσο και καταφατική: Ναι, πρώτα άρχισαν κάποιοι να ασκούν το M/s και μετά σκέφτηκαν να κάνουν κοινότητα.

    Γιατί να κάνουν κοινότητα; Για πολλούς και διάφορους λόγους:
    • Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών
    • Εύρεση like minded people
    Τι ακριβώς πραγματευόμαστε; Αν υπάρχει ανάγκη ύπαρξης κοινότητας; Ποιος είναι ο σκοπός της; Αν μπορεί να υπάρξει M/s χωρίς να υπάρχει κοινή κατανόηση και κοινή συμφωνία στο τι ποιεί M/s? Τι;

    Για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.
     
    Last edited: 21 Μαϊου 2020
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Arioch : αν θέλετε να δω την ερώτηση σας σοβαρά και όχι ως προβοκάτσια δείξτε τι σχέση έχει με το θέμα του νήματος ή ανοίξτε νέο νήμα.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @MasterJp με αδικείτε: αν ήθελα να τρολλάρω, με ξέρετε πολλά χρόνια, το κάνω με πολύ πιο λεπτό τρόπο.

    Η ερώτηση είναι ειλικρινής: Τι πραγματευόμαστε, αν μπορεί να υπάρξει M/s εκτός BDSM κοινότητας ή αν είναι αναγκαία η ύπαρξη κοινότητας για να οριστεί τι είναι M/s;

    Αναγκαία βλέπω την ύπαρξη κοινότητας μόνο για τους λόγους που ανέφερα:
    • Εύρεση like minded people (αυτό που ονομάσατε μήλα vs πορτοκάλια και αυτό που εννοούσα γράφοντας ISO)
    • Ανταλλαγή απόψεων/εμπειριών με ανθρώπους που μπορούν να μας καταλάβουν. (κοινώς να μπορούμε να ανοιχτούμε με ασφάλεια, αυτό που αναφέρω ως προστασία αγέλης)
    • Αίσθηση προστασίας από τη γνώση ότι υπάρχουν και άλλοι σαν κι εμάς (και αυτό δεν είναι προστασία, είναι *αίσθηση* προστασίας)
    Γιατί για μένα η εκπλήρωση των αναγκών (ήτοι Ms lifestyle) ούτε απαιτεί, ούτε εξαρτάται από, ύπαρξη κοινότητας. Πρώτα ικανοποιούμε την ανάγκη και μετά ψάχνουμε αν υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εμάς, εκτός και αν είναι *αδύνατο* να το κάνουμε μόνοι μας και χωρίς πιο ισχυρή υποστήριξη, κάτι που στην περίπτωση του Ms δεν ισχύει.
     
    Last edited: 21 Μαϊου 2020
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Σας θυμίζω την προ διετίας στάση σας σε σχέση με την σημερινή αναφορικά με τα ερωτήματα που προσπάθησε, ανεπιτυχώς,να διαχειριστεί το νήμα
    Παρακάτω ο @tithon θέτει τον προβληματισμό του ως προς τις αιτίες της ανεπιτυχούς διαχείρισης με τις οποίες συμφωνώ, ταυτόχρονα όμως απαριθμεί 3 διαφορετικές και εν μέρει αντικρουόμενες αιτίες αναφορικά με την χρησιμότητα του νήματος σε υποθετική έστω βάση
    Συμφωνώ μαζί σας πως το M/s ούτε απαιτεί ούτε εξαρτάται από την ύπαρξη κοινότητας δεν νομίζω όμως πως ο νηματοθέτης είχε κατά νου την έννοια της κοινότητας όπως την αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι των παρεπιδημούντων αλλά αυτή που εκφράζει με ασυνήθιστη σαφήνεια <×> το ακόλουθο παράθεμα
    Η υπογράμμιση δική μου.
    Σε κάτι τέτοιο φρονώ πως αναφέρονταν η αναφορά στην επαναφορά της δουλειάς στο εισαγωγικό ποστ που χάθηκε αργότερα όταν τα μήλα άρχισαν να αποκαλούνται πορτοκάλια προς λείανση γωνιών (και όχι αυτό που υποθέσατε)

    Υπό τις συνθήκες αυτές,αν και δεν τις απαιτεί η εξαρτάται από αυτές, το M/s γίνεται πολύ πιο απτό αφ'ενός και πολύ πιο ενδιαφέρον αφ'ετέρου. Έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα και αν αυτό είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνετε αδυνατώ να σας το εξηγήσω, ούτε θα είχε νόημα να προσπαθήσω, πρέπει να το βιώσετε.

    Υγ. Άσχετο αλλά σχετικό, ο όρος ασύμμετρες σχέσεις είναι καθαρά ελληνικό επινόημα,δεν τον έχω συναντήσει πουθενά αλλού.
     
  11. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Ο, όντως ασυνήθιστα για τον γράφοντα, σαφής ορισμός, παρουσιάζει μία μείζονα έλλειψη, η οποία μάλιστα, υφισταμένη ούσα, αποσαθρώνει τα θεμέλια του M/s.
    "Κοινότητα", δεν είναι και δεν μπορεί να είναι το απλό άθροισμα ανθρώπων που ζουν σε δεδομένο περιβάλλον στο οποίο αλληλεπιδρούν στο σύνολό τους, αλλά οι άνθρωποι αυτοί υποχρεούνται να παραχωρήσουν τμήμα της κυριαρχίας τους στην ίδια την κοινότητα, ως αυτή προσωποποιείται στους ηγήτορές της.
    Άλλως δεν είναι παρά ένα τυχαίο συνονθύλευμα, το οποίο περιστασιακά εμφανίζει την εξωτερική και μόνο μορφή της κοινότητας.

    Γελάω και μόνο που το γράφω, αλλά ο πλησιέστερος ορισμός που δύναμαι να σκεφθώ, όταν μιλάμε για M/s και "κοινότητα", είναι Συνεργαζόμενα Βασίλεια (ποτέ δεν υπήρξα καλός στο marketing!!!).
    Δεν δύναμαι να νοήσω Μ. ο οποίος να παραχωρεί τμήμα της Κυριαρχίας του σε έτερο, ώστε να υπάρξει, κυριολεκτική, κοινότητα.
    Υπό αυτούς τους ορισμούς, το M/s δεν δύναται να υπάρξει εντός κατά κυριολεξία κοινότητος.
    Δύναται όμως να ανθίσει ταχύτερα, ευκολότερα, ενίοτε δε και πλέον εύμορφα, εντός ομάδας ανθρώπων που αλληλεπιδρούν έχοντας 2 θεμέλια.
    Κοινή ή πιο ορθά όμοια κατανόηση όρων.
    Κερδισμένο σεβασμό.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αυτό που κάνατε quote δεν ήταν ολόκληρη η απάντησή μου:
    Μια χαρά το καταλαβαίνω, άλλωστε όλη αυτή η συζήτηση σε BDSM forum γίνεται:
    Ωστόσο το ερώτημα που τέθηκε στο νήμα δεν είναι αν είναι επιθυμητή και/ή εφικτή η ύπαρξης BDSM κοινότητας αλλά αν είναι εφικτό να υπάρξει M/s εκτός BDSM κοινότητας, το οποίο απάντησα προ διετίας.

    Εν κατακλείδι: Αν θέλουμε να μοιραζόμαστε εμπειρίες, αν θέλουμε να βρίσκουμε like minded people, αν θέλουμε να το φιλοσοφούμε χωρίς να μας θεωρούν "περίεργους" μια χαρά κάνει η κοινότητα. Αν είναι να το ζήσεις, αν το έχεις πραγματικά ανάγκη, η ύπαρξη κοινότητας, επιθυμητή ή όχι, δεν είναι συνθήκη sine qua non.
     
    Last edited: 22 Μαϊου 2020