Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι δυνατό να υπάρξει M/s εκτός βδσμικής κοινότητας ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Enthralling kernel G, στις 8 Ιανουαρίου 2018.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Σκέψου το εξής: Δεν υπάρχουν συνεργαζόμενα βασίλεια, όλοι ζούνε σε ένα μεγάλο βασίλειο το οποίο απαγορεύει τη δουλεία ακόμα και αν αυτή είναι επιθυμητή από τους δούλους.

    Το κάθε βασίλειο ζει ταυτόχρονα in vivo και in vitro, in vivo στο εσωτερικό του και in vitro σε σχέση με τον περίγυρό του. Δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη κοινοπολιτείας, αυτό που λες "συνεργαζόμενα Βασίλεια" ωστόσο τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, είτε αν η μεγάλη χώρα επέτρεπε την εθελοδουλία είτε αν τα συνεργαζόμενα βασίλεια μπορούσαν να αποσπαστούν από το μητρικό βασίλειο και έφτιαχναν μια κοινοπολιτεία στην οποία η δουλεία ήταν επιτρεπτή.

    Δεν ξέρω αν θα έκανε τα πράγματα πιο απλά ή πιο πολύπλοκα, είμαι όμως σίγουρος πως θα τα έκανε αρκετά πιο ενδιαφέροντα, είτε με την "κινέζικη" ερμηνεία, είτε όχι  
     
    Last edited: 22 Μαϊου 2020
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Arioch : το υπόλοιπο της προ διετίας απάντησης σας ήταν απλά επεξηγηματικό της θέσης που εκφράζει το παρένθετο ποστ γι αυτό και παρελήφθη.

    Συμφώνησα ήδη πως δεν αποτελεί συνθήκη, εμμένω όμως στην άποψη μου πως M/s behind closed doors is half the M/s it could (and should) be.

    @Marqui : η υπογράμμιση δεν ήταν τυχαία,η μοιρασιά συμπεφωνημένων παραμέτρων δεν μπορεί να συμβεί χωρίς κάποια παραχώρηση κυριαρχίας. Αξίζει όμως τον κόπο. Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως σωστά υπογραμμίσατε :
    Θα πρόσθετα και συγγενή αντίληψη του όλου θέματος.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει ήδη εδώ και μερικά χρόνια σε κάποιες χώρες και είναι αυτό που θεωρώ πως προσπάθησε αρχικά να πραγματευτεί το νήμα θυσιάζοντας το στην πορεία στον βωμό της πολιτικής ορθότητας (λείανση γωνιών) και αυτό που ανέφερα.

    ΥΓ. Ελπίζω να μην μπλέξουμε σε ατέρμονες συζητήσεις περί της νομικής υπόστασης του εγχειρήματος, είναι νομίζω προφανές.
     
  4. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    @Arioch Ομολογώ ότι δεν μπορώ να ακολουθήσω εύκολα το συλλογισμό «δεν υπάρχουν βασίλεια» - «ένα ενωμένο βασίλειο» - «απόσπαση από το μητρικό» - «Κοινοπολιτεία».
    Η διαφορά μεταξύ «Βασιλέα» και «Αυτοκρατωρα», είναι ότι ο πρώτος βασιλεύει επι των υπηκόων του, ενώ ο δεύτερος επι Βασιλέων. Σε κάθε περίπτωση ο Κυρίαρχος είναι ένας και οι κυριαρχουμενοι πλεειονες. M/s και δημοκρατική συλλογικότητα, δεν ....
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μόνο που στην περίπτωσή σου η όποια βασιλεία σου είναι in vitro σε σχέση με τον περίγυρό σου όσο και αν είναι in vivo για σένα. Κανείς δεν αναγνωρίζει επίσημα τη βασιλεία σου και ο πρώτος τυχών περαστικός μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα.

    Τέλος είναι διαφορετικό πράγμα η κοινοπολιτεία¹ και διαφορετικό πράγμα η αυτοκρατορία. Αν μείνεις μόνος σου στον κόσμο με τους σκλάβους σου, μπορείς να ονομάσεις τον εαυτό σου όπως θέλεις, αν όμως δεν είσαι μόνος σου, πρέπει να εξασφαλίσεις ή να επιβάλεις κατ' ελάχιστον την ανεκτικότητα των υπολοίπων and good luck with that.

    Αν πάλι δε σε νοιάζει η in vitro ύπαρξη του βασιλείου σου, τότε δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω πέρα από υπήκοους που θα σε αναγνωρίσουν in vivo.

    ¹ Με τους όρους που ανέφερες εσύ και ο @MasterJp:
    • Όμοια κατανόηση όρων
    • Κερδισμένο σεβασμό
    • Συγγενή αντίληψη
     
    Last edited: 22 Μαϊου 2020
  6. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    @Marqui
    Θα μπορούσα, υπό κάποιες προϋποθέσεις να δεχτώ έναν παραλληλισμό με το μοντέλο των "Συνεργαζόμενων Βασιλείων" που εισάγετε στην συζήτηση.
    Η εμπειρία έχει δείξει πως BDSM scenes (ή... communities, όπως αναφέρει το νήμα) έχουν υπάρξει -και υπάρχουν- με επιτυχία. Μία από τις διαφορές των κοινοτήτων αυτών είναι πως δεν λειτουργούν υπό καθεστώς διαρκούς απόπειρας υπονόμευσης κάθε πόλου κυριαρχίας από όλους τους υπόλοιπους, όπως θα συνεβαινε σε rl Βασίλεια. Γι αυτό και -παρά τις όποιες παραχωρήσεις προς χάριν της συνεργασίας- το αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές, είναι η επέκταση της εξουσίας κάθε πόλου.

    Γι αυτό και συμφωνώ με τα όσα αναφέρετε ως προϋποθέσεις:
    προσθέτοντας, όμως, πως για την ύπαρξη μίας πραγματικής κοινότητας απαιτείται κοινή δράση για την διασφάλιση της λειτουργίας αυτής και για την εξέλιξη της...

    Εδώ, όμως, ίσως χρειαστεί να δούμε το τι αντιλαμβανόμαστε ως community...
    Έχοντας δηλώσει επανειλημμένα πως το M/s είναι public rather than private sport και -άρα- συμφωνώντας με το:
    θα εφιστούσα την προσοχή, καθώς μία πραγματική κοινότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων. Δεν θεωρώ το παρόν forum ως ένα βδσμικό καφενείο (καθώς υπάρχουν κάποιοι κανόνες, όπως αυστηρό moderation σε συγκεκριμένα fora), φοβάμαι, όμως, πως πολλά μέλη έχουν στο μυαλό τους ως community, ένα τέτοιο καφενείο!

    Διότι, @Arioch παρατηρώντας πως εμμένετε (posts #49, #53, #55, #57, #60) -με δική μου υπογράμμιση- στο:
    πιστεύω, ειλικρινά, πως υποβαθμίζετε την υπόσταση ενός scene στην απλή επικοινωνία (άντε και καμιά... αρπαχτή) ενός themed καφενείου...

    Επαναλαμβάνω, πως η εμπειρία μας έχει δείξει πως η από κοινού ανάληψη σ, η συντονισμένη διασφάλιση και εξέλιξη συνθηκών και μεθόδων εκπαίδευσης αλλά και η δυνατότητα απρόσκοπτης διαβίωσης σε M/s πλαίσιο είναι αυτά που μπορούν να μας παράσχουν το TPE σε full extent και όχι οι κλειστές πόρτες και τα "κάστρα"


    P.S.
    Σας ευχαριστώ, φίλτατε!
    Είχα καιρό να ευχαριστηθώ, τόσο πολύ, statement!
     
    Last edited: 22 Μαϊου 2020
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν ήταν πρόθεσή μου να το υποβαθμίσω· ανέφερα τους λόγους για τους οποίους εγώ θεωρώ επιθυμητή την ύπαρξη κοινότητας.
    Το παραπάνω αντιλαμβάνομαι ότι είναι επιθυμητό, είναι όμως αναγκαίο;
     
    Last edited: 22 Μαϊου 2020
  8. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Για όσους ικανοποιεί, συγκεκριμένες ανάγκες τους, φυσικά..!
     
  9. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Οι "κοινότητες" εξυπηρετούν την ανάγκη του "κοινού", του "από κοινού" κι ότι καταλαβαίνει έκαστος στο είδος του ή της....

     
     
  10. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Η γνώμη που είχα εκφράσει στο νήμα δεν έχει αλλάξει και πολύ ούτε τώρα στο "reloading".

    Συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω για το τι συνιστά ή μη κοινότητα. Για να φτάσουμε ακόμη και σε όρο "like minded people" που λέει κι ο @Arioch χωράει πολύ κουβέντα, η οποία δεν λαμβάνει χώρα πάντα κάτω από τις καλύτερες των προθέσεων.

    Δεδομένου όμως του παρακάτω quote που παραθέτω, καταλαβαίνω ότι δεν έχει τόσο σημασία τι συνιστά (ή δε συνιστά κοινότητα). Καταλαβαίνω ότι το πράγμα έχει προχωρήσει από τότε που είχα πρωτομπεί στο φόρουμ ή από νήματα που είχα διαβάσει παλαιότερα.

    Το πράγμα πάντα προχωράει, αυτό είναι αναπόφευκτο, οι αντινομίες που πηγάζουν από την αντίληψη που έχει ο καθένας πάνω σε αυτά τα ζητήματα είναι κι αυτές αναπόφευκτες. Οι άνθρωποι που από τη μία αλλάζουν κι από την άλλη παραμένουν πεισματικά ίδιοι, είναι αναπόφευκτοι.

    Η μοναδική μεθοδολογία που έχω βρει για να μπορώ να βλέπω το παρακάτω, την εξέλιξη, είναι να κάνω μία παύση. Μία παύση να τσεκάρω τον εαυτό μου, το περιβάλλον μου (βλ. community), τους γύρω μου (που δεν έχουν καμία σχέση με το bdsm) κι εμένα την ίδια. Τι ήξερα, τι νόμιζα ότι ήξερα, που έσφαλα, τι άλλαξα, τι θα έπρεπε να αλλάξω γιατί η ζωή τρέχει στον αυτόματο πολλές φορές όσο και να θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε την κάθε στιγμή στο μάξιμουμ και ζάχαρη στο μηδέν.

    Οι όποιες προσλαμβάνουσες, ακόμη και σε M/s behind closed doors επηρεάζουν γιατί δε ζούμε στο βράχο σαν τον πρ. Ηλία, ζούμε σε οργανωμένη κοινωνία που διέπεται από συγκεκριμένους νόμους, κανόνες κτλ οι οποίοι αλλάζουν και κλεινόμαστε πολλές φορές να αλλάξουμε κι εμείς.

    Σε κανένα όμως δεν αρέσει η αλλαγή. Έχουμε μάθει και συνηθίζουμε να μαθαίνουμε να ζούμε τις ζωές μας με το δικό μας brand "ρουτίνας", πολλές φορές οι εξελίξεις μας προλαβαίνουν όμως. And that's life. Εγώ τουλάχιστον θέλω μια στιγμή για να την προλάβω.

     
    Last edited: 23 Μαϊου 2020
  11. brenda

    brenda FU very much

    O όρος unequal relations υπάρχει στην περιγραφή του bdsm από πολύ παλιά. Αν υποθέσουμε την αντιστοιχία με τις "ασύμμετρες σχέσεις", που νομίζω πως είναι σαφέστατη.
    Νομίζω θα ήταν τραβηγμένο να ψάχνουμε για αυτολεξεί όρο, τύπου asymmetrical relations.
     
  12. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Ποιανού κοινού;
    Πόσα από κοινού; Συνδέονται; Αντικρούονται;
    Εμφανίζεται κάπου κι εκείνος ο ψευδός που έλεγε δε μπορώ να σου βάλω παγαπάνω από τγία;