Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι το BDSM αντίδραση στην έλλειψη αληθινού έρωτα;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 22 Απριλίου 2006.

Tags:
  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    RE: RE: Είναι το BDSM αντίδραση στην έλλειψη αληθινού έρωτα;

    Δηλαδή DreamMaster ρωτάς αν ισχύει το "υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουνε vanilla" ????
     
  2. sklava_epi8ymiwn

    sklava_epi8ymiwn Regular Member

    RE: RE: Είναι το BDSM αντίδραση στην έλλειψη αληθινού έρωτα;

    Το αρχικό ερώτημα.....
    "Είναι το BDSM αντίδραση στην έλλειψη αληθινού έρωτα;"

    και η αντιστροφή του....


    και οι σκέψεις μου διαβάζοντας τα....
    Αναζητώ τον έρωτα....
    Γιατί αυτό να οδηγεί σε έλλειψη BDSM?
    Μήπως γιατί το BDSM δεν είναι αυτό που με εκφράζει? Μήπως γιατί ψάχνω απελπισμένα οπουδήποτε και με οποιοδήποτε κόστος, κάτι που δεν ξέρω τι ακριβώς είναι? Μήπως γιατί δεν ξέρω τι θέλω τελικά, τι με εκφράζει και "ποιός είμαι" ?
    Μήπως το BDSM τελικά δεν είναι ούτε αντίδραση?
     
  3. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Το μονογαμικό bdsm είναι έρωτας με μαστίγιο. Ο vanilla έρωτας είναι bdsm χωρίς μαστίγιο.
     
  4. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Εγω πάλι νομίζω ότι ο Ερωτας ανθίζει παντού (όπου υπάρχει έδαφος)!! Το αληθινός το παρακάμπτω διοτι...κάθε ερωτας ειναι αληθινός και μοναδικός συνάμα.

    Έρωτας είναι να αγαπάς τη ζωή , ν'αγαπάς τους ανθρώπους να αγαπάς εσένα , ν'αγαπάς την αλήθεια! Οταν μπορείς να νιώσεις έτσι τοτε μπορείς να ερωτευθείς και bdsm και vanilla... και όπως να ΄ναι!!!

    Καταλαβαίνω τωρα ότι το ερώτημα μπορεί να έχει και μια άλλη διάσταση - που δεν σας κρύβω ότι την έχω συναντήσει σε αρκετους/κάποιους ανθρώπους του χωρου :
    ΒDSM κυρίως για να κρατάμε τις δέουσες συναισθηματικές αποστάσεις!!
    Εχει ξανασυζητηθεί το θέμα σε άλλα νηματα όμως πιο ειδικά.
    Η παρατήρηση (και αρκετές συζητήσεις με τέτοια άτομα) με οδήγησαν στο συμπέρασμα πως , υπάρχουν άνθρωποι που "φοβουμενοι " τη συναισθηματική εμπλοκή επιλέγουν τη θέση/ρόλο, είτε του Κυρίαρχου , είτε του υποτακτικού (σπανιότερο) για να εκφραστούν έτσι.
    Αυτοι οι ανθρωποι βεβαίως μπορει να το κάνουν συνειδητά ή ασυναίσθητα αυτό. (Το συνειδητο ειναι το λιγοτερο επικίνδυνο ).
    Θεωρούν πως έτσι προστατεύουν την ψυχική τους ισοροπία και απέχουν συναισθηματικά, με την έννοια ότι δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να ερωτευθεί για να μην πληγωθούν. Ετσι κάνουν σχέσεις βασισμένες υπο μια έννοια στο s/m και όχι το D/s or M/s στην ουσία του . Χρησιμοποιούν απλά το ρόλο που τους ταιριάζει καλύτερα στην ψυχοσύνθεσή τους.

    Ομως κατα την ταπεινή μου γνώμη και χωρίς να λεω ότι δεν το σέβομαι ή δεν το κατανοώ σαν πρακτική , παντως για μένα αυτοί οι άνθρωποι δεν ανήκουν στη φιλοσοφία του BDSM . Μπορεί να χρησιμοποιούν τις πρακτικές, τις τεχνικές ή ακομα και το s/m αλλά ως μέσο και όχι ως φιλοσοφία ζωης.
    (απεφυγα εσκεμμένα τη λέξη lifestyle διοτι ισως και να είναι 'τύπου': lifestylers..δεν ξέρω)

    Αυτοί οι συγκεκριμμένοι ίσως είναι πραγματικά "επικίνδυνοι" πιο πολύ απο τους PLAYERS που αν ειναι streight προσωπικά δεν τους βλέπω επικίνδυνους διόλου.
     
  5. G_E

    G_E Contributor

    Η απαντησή μου είναι οχι.

    Δεν είναι το BDSM άλλοθι για την πολυγαμία, ούτε η κυριαρχικότητα αντιδραση στην έλλειψη πραγματικού ερωτα.

    Φυσικά και δεν κανει πλάκα ο Dream. Η αναζήτηση του "αληθινού" έρωτα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μια κοινότατη υπεκφυγή από το να ζεί κανείς αυτό που επιθυμεί και στη χειρότερη, έσχατη έκφραση (νόμιμης και παρτοπαραδοτης) πορνείας.

    Αληθεια Fanshaw, η δικία σου θέση ποιά είναι?
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Είναι το BDSM αντίδραση στην έλλειψη αληθινού έρωτα;

    Αν κατάλαβα σωστά, μας λές πως όσοι δεν θεωρούν τον έρωτα το βασικό στοιχείο για τη δημιουργία bdsm σχέσης είναι κατά την άποψη σου άτομα που δεν ανήκουν στο bdsm, είναι βάση της ψυχανάλυσης που τους έκανες συναισθηματικά δειλοί και γι αυτό αποφεύγουν να δεθούν συναισθηματικά και χρησιμοποιούν σαν άλλοθι το bdsm, είναι έπίσης άτομα που δεν είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τη φιλοσοφία του, η οποία κατά την άποψη σου είναι ο έρωτας και είναι πέραν όλων των άλλων και επικίνδυνοι?!
     
  7. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    δυστυχώς δεν καταλαβες σωστά Lara , δεν ειπα καθόλου αυτό!!
    Ομως ειναι αρκετά ξεκάθαρο αυτο που γράφω.
    Αν θες κανε αλλη μια ανάγνωση.
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Το BDSM από την οπτική που το βλέπω είναι πιστεύω, θέση και όχι αντίδραση και είναι επίσης ένας τρόπος ερωτικής έκφρασης.

    Έτσι όπως το έχω καταλάβει και στο βαθμό που το έχω βιώσει δεν είναι, τουλάχιστον το "βαθύ" BDSM για τους ιδιαίτερα συναισθηματικούς ανθρώπους, εννοώ γι αυτούς που έχουν μάθει και έχουν δεχτεί και ίσως έχουν ανάγκη να επικοινωνούν κυρίως μέσα από συναισθήματα.

    Η ανισότητα η κοινά αποδεκτή μέσα στη σχέση - εκεί δηλαδή που ο βανίλλα έρωτας εξισώνει, οι αποστάσεις, η μη επιδίωξη της οικειότητας, το delibaration του Κυρίαρχου, η υπακοή του υποτακτικού στοιχείου, η επιβολή ελέγχου από την πλευρά του Κυρίαρχου και η αποδοχη αυτού του ελέγχου από την "υπό" σε βαθμό που μπορεί να φτάνει πολύ βαθιά στην καθημερινότητά της, καταλαβαίνω ότι δεν είναι στοιχεία που μπορούν εύκολα να δεχτούν ως βασικά στη σχέση τους οι "συναισθηματικοί".

    Γι αυτό και ορισμένοι από μας δεν μπορούν εύκολα να συσχετίσουν το BDSM, και μάλιστα το "πούρο" BDSM, με τον έρωτα. Αλλοι πάλι μπορεί να έχουν επιλύσει αυτό το θέμα και απλά να μην ενδιαφέρονται.

    Προσωπικά νομίζω ότι ο καθένας από την πλευρά του θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στον εαυτό του αν επιλύει κατά το δυνατόν ριζικά αυτές τις εσωτερικές συγκρούσεις όποτε εμφανίζονται, γιατί εμφανίζονται και θα εμφανίζονται.
     
  9. sklava_epi8ymiwn

    sklava_epi8ymiwn Regular Member

    RE: RE: RE: Είναι το BDSM αντίδραση στην έλλειψη αληθινού έρωτα;


    MPslave, κι εγώ κάτι παρόμοιο με την lara[E-p] κατάλαβα.... Μπορείς να διευκρινήσεις λίγο τι εννοείς ακριβώς..... Γιατί προσωπικά ο έρωτας δεν είναι ούτε το κίνητρο ούτε ο σκοπός μου, για να καταλάβεις και τι σκέπτομαι.... δηλαδή, ο όποιος φόβος μου να μην πληγωθώ για παράδειγμα δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι αυτό που διαμορφώνει το ύφος των σχέσεων μου....Παραείναι σοβαρή "θέση" για μένα η υποτακτικότητα για να ορίζεται απο τέτοιες σκέψεις.
     
  10. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Aς είναι :

    αγαπητή μου pleasing[Str] , το ότι εσύ σκέπτεσαι έτσι και πολύ πιθανόν και εγω δεν απέχω απο τη δική σου αποψη αυτο δεν σημαίνει απαραίτητα πως κάποιοι αλλοι δεν σκέπτονται διαφορετικά. Στο εν λόγω ποστ μου προσπάθησα λοιπόν να πω με αλλα λόγια το εξής :

    Ο Ερωτας υφισταται κατα την αποψή μου όπου του επιτρέπουν οι εμπλεκόμενοι (όπου συμβεί βρε αδερφέ!!). Μπορεί κατα την γνωμη μου να υπάρχει άνετα και όμορφα σε μια BDSM σχέση , μπορεί και όχι. Εξαρτάται απο τους συμμετέχοντες .

    Θεωρώ λοιπον οτι η απαντηση στην αρχική ερώτηση του νήματος είναι με βάση τη δική μου λογική... ΟΧΙ το BDSM δεν είναι ουτε αντιδραση στον ερωτα αλλα ούτε και προϋποθεση του.

    Πιστευω λοιπον πως για όλους Ε/εμας που λίγο πολύ συμμετέχουμε στο φόρουμ και συμφωνουμε ή διαφωνουμε σε πολλά η θεση προς τουτο ειναι κοινή. Και γι'αυτο θεωρησα ότι ίσως το ερωτημα έχει μια αλλη διασταση...

    Τη διάσταση αυτή που έδωσα. Εχω γνωρίσει αρκετους ανθρωπους που πρεσβεύουν αυτή τη θέση που προανέφερα. Δεν ειναι δική μου θέση είναι δική τους και εγω τη μεταφέρω. Και επιπλέον οι περισσότεροι ειναι οπως λεω "Κυρίαρχοι"
    είναι άτομα , που δεν τα έχω "ψυχαναλύσει εγώ"... αλλα δεν μοιαζουν ουτε με μενα ουτε με σένα ουτε με τη Lara...καμμια σχέση!!!
    Είναι άνθρωποι που εχουν βρει το bdsm ως διεξοδο και κυριως το s/m κομμάτι του, στα συναισθηματικά τους 'κολληματα' και αν τους ρωτήσεις το λενε κι όλας!
    εχω ακουσει το εξής ανεπανάληπτο:
    -"Δεν με νοιαζει εμενα ...αν ειναι εξυπνη ή χαζή...ομορφη ή ασχημη...να είναι υπάκουη...να
    κανει ότι της λεω...να βλέπω το κολαράκι της κοκκινο απο τις βουρδουλιες μου...και αυτο...τα
    αλλα είναι περιττά!!"
    - και μετα ? ρωτησα εγω... η αφελής! κατι σαν one night?
    - oxi βεβαια - ηταν η απάντηση- όχι one night!! γιατι δεν βρισκεις εύκολα τέτοιο παρτνερ... αλλα
    μεχρι εκει... τι κανει ...τι θελει τι αισθανεται μετα...ή πριν δεν με απασχολει!!! Δεν θελω
    εμπλοκες! να περνάμε καλα...(να περνω αυτο που θέλω)!

    Για να πω την αληθεια κανείς απο τους γράφοντες στο φόρουμ δεν μου εχει δώσει την εντύπωση ότι ανήκει σ'αυτη την κατηγορία. Πλην όμως έχει τύχει να μιλήσω με αρκετούς ονλαιν και Dom/Domme και sub f & m. Και δυστυχώς αν δεν παει η συζήτηση τόσο βαθια δεν τους πέρνεις "χαμπάρι" διοτι έχουν το αμιγώς Dom ή σαμπ ύφος.

    Σας παρέθεσα λοιπον αυτή μου την παρατήρηση , που δεν ειναι βίωμα αλλα συμπέρασμα συζητήσεων και την κατέθεσα σαν μια εκδοχή... Και ναι , αυτους τους ανθρωπους τους θεωρώ επικίνδυνους.

    Ελπίζω να ειμαι πιο κατανοητή τώρα. Οτιδήποτε επιπλέον θα χαρώ να σας το διευκρινήσω και σε σένα και στη Lara και σε όποιον αλλο.

    Τα σέβη μου
     
  11. sklava_epi8ymiwn

    sklava_epi8ymiwn Regular Member

    MPslave, σ'ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις σου. Τώρα μου είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς εννοούσες και με βρίσκεις σύμφωνη.
     
  12. illusion

    illusion Regular Member

    Θα ομολογήσω ότι παρόλο που παρακολουθώ το thread από την αρχή του, με την ανάγνωση των τελευταίων post ladies (και τα διάβασα πάνω από μια φορά!)με έχετε μπερδέψει ακόμα πιο πολύ.

    Γιατί το BDSM δεν είναι για τους ιδιαίτερα συναισθηματικούς ανθρώπους;
    Ποιό να έχουν επιλύσει και για ποιό θέμα να μην ενδιαφέρονται ακριβώς ;
    Τον χρησιμοποιούν για ποιό πράγμα ακριβώς;

    Οποιος βασίζει τη σχέση του στο SΜ και όχι στο D/s ή το M/s δεν κάνει BDSM; Τι κάνει;
    Γιατί ειναι επικίνδυνοι; Γιατί κάνουν SM και όχι D/s ή M/s;
    Μάλλον ίδια(παρόμοια) απορία προκύπτει εδώ, γιατί αυτοί δεν ανήκουν στην φιλοσοφία του BDSM; Ποιά είναι η φιλοσοφία του BDSM;
    Τι εννοείς με τα συναισθηματικά "κολληματα" ακριβώς;
    Γιατί ειναι κακό να περνάνε καλά δύο άνθρωποι(μπορεί και παραπάνω καμιά φορά) και να παίρνουν αυτό που θέλουν; και να το λένε κι ολας;
    Ποιό είναι το αμιγώς Dom ή sub ύφος;
    Ακόμα δεν έχω καταλάβει ποίοι είναι αυτοί και γιατί ειναι επικίνδυνοι.
    Σε τι ακριβώς είσαι σύμφωνη και τι ειναι ξεκάθαρο; Ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν SM, έχουν ένα αμιγώς Dom/sub ύφος, θέλουν να περνάνε καλά και να παίρνουν αυτό που θέλουν και ειναι επικίνδυνοι;

    illusion