Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είσαι Master. Είσαι δίκαιος;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Rene Laennec, στις 22 Απριλίου 2013.

  1. Rene Laennec

    Rene Laennec Αρμενιστής

    Το ξέρω οτι σας έχω πρήξει τα μπαγκάλια, είμαι εδώ τρεις μέρες και δεν έχω βάλει γλώσσα μέσα μου. Σα κάτι παιδάκια στο δημοτικό που ήταν μονίμως με σηκωμένο το χέρι, κυρία κυρία κυρία κυρία, κάτσε κάτω ρε μαλακισμένο να μιλήσει και κάνας άλλος, εγωκεντρικό τσογλανάκι που θέλεις να ασχολούνται όλοι μαζί σου.

    Αυτό και τέρμα, το υπόσχομαι. Για λίγο καιρό, τουλάχιστον.

    Θα διατυπώσω το ερώτημα όσο πιο σύντομα μπορώ:

    Οφείλει ο Master να έχει καλά ακονισμένο το αίσθημα του δικαίου; Ή έχει την ελευθερία να ρίχνει καμπάνες όποτε καβλώνει (μεταφορικά και κυριολεκτικά);

    Στον δικό σας, προσωπικό BDSM κόσμο, τι σκοπό έχει η τιμωρία; Να σωφρονίζει πραμγατικά και να βελτιώνει σαν άνθρωπο τον/την υ; Ή απλώς να δίνει αφορμή για ψυχικό / σωματικό πόνο (τον οποίο, δε λέω, ενδέχεται να απολαμβάνουν αμφότερα μέρη);

    Αν η τιμωρία πρέπει να επιβάλλεται με τρόπο δίκαιο, πώς δεσμεύει τον εαυτό του ο Master προς αυτή την κατεύθυνση; Πώς καλλιεργείται ο σεβασμός προς τη δική σας, ιδιωτική νομοθεσία; Πως επικοινωνείτε αυτή τη νομοθεσία στον/στην υ;

    Ερωτήσεις ενός kinkster γεμάτου περιέργεια. Αν οτιδήποτε από τα παραπάνω σας φαίνεται ενδιαφέρον, ανυπομονώ για τις απόψεις σας.
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Είσαι Master. Είσαι δίκαιος;

    Ω! Ό,τι να 'ναι, αρκεί να αρέσει και στους δύο  

    ... αστειεύτηκα, αλλά όχι δίχως σοβαρότητα.

    Κάτι ενδιάμεσο παίζει; Τείνω πιο πολύ προς την ελευθερία αν και η ελευθερία δεν βλέπω γιατί αποκλείει το δίκαιο.

    Στα άλλα θα επανέλθω  

     
     
  3. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Είσαι Master. Είσαι δίκαιος;

    Επειδή βαριέμαι να γράφω ας τα πει ο Κονταρός... 

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. thanasis

    thanasis Contributor

    Πρώτη μας δουλειά είναι να διαχωρίσουμε το punishment και την πραγματική επιβολή πειθαρχίας από το funishment (όπου όλοι περνάμε καλά). Αν μπερδευτεί το πρώτο με το δεύτερο, θα προκύψει SAMάκιον (θα σας κάνει τζιριτζάντζουλες, ίνα απολαύση την αγαπημένη του "τιμωρία"). Τζιζ, εκτός κι αν αυτό ψάχνουμε.

    Όπως το βλέπω εγώ, ρόλος και καθήκον ενός Κυριάρχου είναι να παρέχει ένα consistent περιβάλλον, με σαφώς περιγεγραμμένους κανόνες. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον θάλλει ένα άτομο υποτακτικής ψυχολογίας.

    Αν οι κανόνες και τα πειθαρχικά μέτρα είναι δίκαια είναι στο χέρι του Κυριάρχου. Η μέτρια πείρα μου συνιστά:
    -να διατηρούμαστε δίκαιοι όσο γίνεται. Άδικοι κανόνες/τιμωρίες φθείρουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κυριάρχου και υποσκάπτουν τη σχέση μεσο/μακροπρόθεσμα.
    -Η ίδια φθορά προκύπτει και από μια τιμωρία που το υ αντιλαμβάνεται ως άδικη, ακόμα και αν είναι η πιο δίκαιη του [γνωστού] σύμπαντος. Ergo, καλή ιδέα να εξηγείται ήρεμα το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε το υ. Όσο δίκαιοι και να είμαστε, χωρίς επικοινωνία, μπάιμπάισχέση.
    -στις περιπτώσεις που έχουμε τιμωρήσει άδικα: να αναγνωρίσουμε οτι είμαστε άδικοι, αλλά δεν βρίσκω καλή ιδέα το back-pedalling στα πειθαρχικά μέσα. Η πειθαρχία οφείλει να είναι σιδηρά, ακόμα και αν ο Κυρίαρχος το παράκανε μια ολιά. Εξαίρεση οι περιπτώσεις που τελικά αποδεικνύεται οτι δεν υπήρχε παράπτωμα, οπότε μπορεί να αρθεί η τιμωρία.
    -να τιμωρούμε όσο πιο άμεσα γίνεται, αλλά όχι σε φάσεις που είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ενδείκνυται να περιμένουμε μέχρι να μπορούμε να τιμωρήσουμε εν νηφαλιότητι. Η τιμωρία να είναι σαφής, με διακριτά χρονικά όρια, να μην αφήνει "απομεινάρια" σφάλματος πίσω, να είναι δυσάρεστη για το υ (ειδάλλως, γίνεται funishment).
     
  5. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Είσαι Master. Είσαι δίκαιος;

    Φίλτατε Θανασουά... το SAMάκιον θαρρώ, αν είναι πραγματικά υποτακτικό μπορεί να γίνει εξαίρετο... Νομίζω πως ωθείται να είναι SAM επειδή δεν παίρνει στα σοβαρά (ακόμη) τον ρόλο του Κυρίαρχου της.. όπερ σημαίνει αποφασιστική και σκληρότερη εκπαίδευση, αυστηρότερη.. σοβαρότις και αγάπη.. Τα SAMάκια θέλω να πιστεύω δεν είναι αχάριστα..απλώς είναι πιο ατίθασα και θέλουν διπλό κόπο.. (Δεν δέχονται τον ρόλο του άλλου ως δεδομένο, όπως επίσης και την κυριαρχία του επάνω τους..) Κάτι έχω στο μυαλό μου που το λέω...

    Πιο κάτω παραδίδεις μαθήματα και συμφωνώ.
     
  6. kaviarfun2

    kaviarfun2 Regular Member

    Απάντηση: Είσαι Master. Είσαι δίκαιος;

    ασχετο με το θεμα αλλα μιλαμε ο oscar wilde τα ειπε ολα 
     
  7. happyhellcat

    happyhellcat Regular Member

    Απάντηση: Είσαι Master. Είσαι δίκαιος;

    Εξαρτάται. Αν έχω περίοδο, η δικαιοσύνη λυγίζει κάτω από τις ορμόνες. Αν μου σπάσει κανά τακούνι, και δη από μπότα, η έννοια "δίκαιο" γίνεται ανάμνηση. Αν έχω καλή διάθεση, τότε είμαι πάντα δίκαιη. Επίσης, έχω πάντα δίκιο. Απλά και όμορφα.
     
  8. happyhellcat

    happyhellcat Regular Member

    Απάντηση: Είσαι Master. Είσαι δίκαιος;

    Υ.Γ. Τι στο κέρατο είναι τα "μπαγκάλια";  
     
  9. Rene Laennec

    Rene Laennec Αρμενιστής

    Απάντηση: Είσαι Master. Είσαι δίκαιος;

    Και πως αντιλαμβάνονται ο/οι υ σου αυτή τη στάση; Εδώ είναι το ζουμί.

    Επίσης γνωστά και ως ούμπαλα, τα μπαγκάλια είναι δύο σφαιρικά αντικείμενα που απαντώνται συνήθως ακριβώς κάτω απ'το γαμιστήρι. Οι όροι μπορεί να μην είναι πολύ διαδεδομένοι, χρησιμοποιούνται όμως σε καθημερινή βάση στις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές του Παγκρατίου.
     
  10. Rene Laennec

    Rene Laennec Αρμενιστής

    Απάντηση: Re: Είσαι Master. Είσαι δίκαιος;


    Εξαιρετική τοποθέτηση.
     
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Είσαι Master. Είσαι δίκαιος;


    Έχει την "ελευθερία" να ρίχνει καμπάνες όποτε καβλώνει.
    Και αν του έρθει καμιά ξανάστροφη έχει την "ελευθερία" να ανοίξει θέμα στα bdsm fora και να κλαψουρίζει πως δεν υπάρχουν αυθεντικές υποτακτικές/οι, τον κορόιδεψαν κλπ.

    Είσαι μάγκας. Είσαι και τσίφτης;
     
  12. Δίκιο έχει ΜΟΝΟ ο Αφέντης. Στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχει δίκιο, η σκλάβα υποχωρεί γιατί ο Αφέντης της έχει διδάξει οτι έχει ΠΑΝΤΑ δίκιο.
    Η τιμωρία ποτέ δεν ανακαλείται, δεν είναι αντικείμενο, είναι πόνος.
    Αν αφήσετε χαλαρές τις σκλάβες σας, δεν λέγεστε Αφέντης αλλά άσχετος.

    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.
    Υ.Γ
    Αν στο BDSM αρχίσουμε την δημοκρατία καλύτερα να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο.