Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Εγω" και ψυχη

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος timandra, στις 9 Νοεμβρίου 2005.

  1. enslaveme

    enslaveme Regular Member

    RE: RE: "Εγω" και ψυχη

    Ναι,την ειδα τη διαθεση συνεγρασιας στο prive που στειλες,ας ειμαστε τουλαχιστον λιγο ειλικρινεις,νομιζω ?
     
  2. gaby

    gaby Guest

    RE:

    Όλοι οι άνθρωποι αποφασίζουμε για τα πάντα σχεδόν με την ψυχή μας, και το Εγώ μας είναι τμήμα της ψυχής μας κι αυτό. Μόνο για τα πάρα πολύ απλά θέματα έχουμε αρκετά στοιχεία και γνώση ώστε να βρούμε λύσεις με τη λογική και με το Εγώ.

    Αποφασίζουμε όταν είμαστε έτοιμοι, όταν νιώθουμε ότι οι προϋποθέσεις για να αποφασίσουμε είναι εδώ.

    Το θέμα που θέτει η timandra έχει, πιστεύω, ταλανίσει την ψυχή της κάθε υποτακτικής, γι αυτό θα ήθελα κι εγώ να πω δύο λόγια πάνω σε αυτό.

    Αν δεχτούμε, στο συγκεκριμένο ποστ ότι η "ψυχή" μας είναι το συνειδητό μας, το υποσυνειδητό μας και το ασυνείδητό μας, αυτά έχουν σε πολύ γενικές γραμμές σχέση με την τοποθέτηση και τις αντιδράσεις και τις αντιστάσεις της εκπαιδευόμενης στο BDSM.

    Με το συνειδητό σκεφτόμαστε και επιλέγουμε, αισθανόμαστε και θυμόμαστε. Με το συνειδητό π.χ. συναινούμε στο D/s.

    Το υποσυνείδητο είναι η έδρα των φόβων, των συνηθειών, των μηχανικών αντιδράσεων, των θεμιτών απωθημένων, των τραυματικών απωθημένων. Εκεί για παράδειγμα, φωλιάζει ο φόβος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, η αβεβαιότητα για τις αποφάσεις, οι προκαταλήψεις και πολλά άλλα. Ουσιαστικά το υποσυνείδητο είναι το επίκεντρο της εκπαίδευσης της σκλάβας. Εκεί πρέπει να ριζώσουν τα νέα αντανακλαστικά που, ιδεατά, αποκτά με την εκπαίδευση. Π.χ. ο πληθυντικός στον Κυρίαρχο, γίνεται κάποια στιγμή μηχανικά - επειδή έχει πλέον ριζώσει στο υποσυνείδητο.

    Το ασυνείδητο είναι η έδρα των άμεσων αντανακλαστικών. Η αποφυγή του πόνου, ελέγχεται από το ασυνείδητο. Η συλλογική γνώση ότι ο πόνος είναι κάτι κακό που πρέπει να αποφεύγεται είναι ριζωμένη τόσο βαθιά στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Για παράδειγμα, θα τινάξουμε το χέρι μας πέρα αν πέσει καυτό κερί πάνω του. Και εκεί λοιπόν, κάνει παρέμβαση ο Κυρίαρχος με την εκπαίδευση.

    Αν η διαφορά του "Εγώ" με την ψυχή, όπως το έθεσε η timandra, είναι, απ ότι καταλαβαίνω, η αντίσταση του συνειδητού στην παρέμβαση που γίνεται με στόχο το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο, νομίζω ότι είναι θέμα εκπαίδευσης, αφύπνισης και συναίσθησης των στόχων της υποτακτικής, ώστε, λίγο - λίγο να ξεπεραστεί.

    Αισθάνομαι ότι είναι αναμενόμενο σε όλα τα στάδια, να υπάρχουν εστίες αντίστασης της υποτακτικής ή της σκλάβας, ότι Κ/κανείς δεν περιμένει ότι κάποιος θα κάνει τη μετάβαση από βανίλλα σε σκλάβο χωρίς αντιστάσεις μη ελεγχόμενες από τη λογική και χωρίς πισωγυρίσματα.

    Και ότι αυτά τα προβλήματα λύνονται, κυρίως με προσπάθεια της εκπαιδευόμενης και όταν είναι εφικτό, με τη βοήθεια του Κυρίαρχου.
     
  3. enslaveme

    enslaveme Regular Member

    αγαπητη tender lilly,

    εκτιμω την ευαισθησια σου να πεις και συ 2 λογια στην timandra,αλλα θα πρεπει να εισαι πιο προσεκτικη οταν χρησιμοποιεις ορους της ψυχολογιας που δεν κατεχεις,προσεξε τα εξης,

    "Αν δεχτούμε, στο συγκεκριμένο ποστ ότι η "ψυχή" μας είναι το συνειδητό μας, το υποσυνειδητό μας και το ασυνείδητό μας, αυτά έχουν σε πολύ γενικές γραμμές σχέση με την τοποθέτηση και τις αντιδράσεις και τις αντιστάσεις της εκπαιδευόμενης στο BDSM."

    οχι η ψυχη μας δεν αποτελειται απο αυτα,για τον απλουστατο λογο οτι το υποσυνειδητο και το ασυνειδητο ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πραγμα,πολλοι πεφτουν σε αυτη τη παγιδα νομιζοντας οτι ειναι 2 διαφορετικα πραγματα,στην πραγματικοτητα ειναι 2 λεξεις που περιγραφουν ακριβως το ιδιο,και οποια και να χρησιμοποιησεις ειναι ok.

    "Με το συνειδητό σκεφτόμαστε και επιλέγουμε, αισθανόμαστε και θυμόμαστε. Με το συνειδητό π.χ. συναινούμε στο D/s."

    αυτο ειναι εν μερη σωστο,δεν πρεπει ομως να αγνοουμε ποτε οτι οι βασικες αιτιες των αναγκων/επιθυμιων μας πηγαζουν απο το ασυνηδειτο,το συνηδειτο απλα αποφασιζει αν πρεπει να τις κανει πραξη.

    "Το υποσυνείδητο είναι η έδρα των φόβων, των συνηθειών, των μηχανικών αντιδράσεων, των θεμιτών απωθημένων, των τραυματικών απωθημένων. Εκεί για παράδειγμα, φωλιάζει ο φόβος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, η αβεβαιότητα για τις αποφάσεις, οι προκαταλήψεις και πολλά άλλα. Ουσιαστικά το υποσυνείδητο είναι το επίκεντρο της εκπαίδευσης της σκλάβας. Εκεί πρέπει να ριζώσουν τα νέα αντανακλαστικά που, ιδεατά, αποκτά με την εκπαίδευση. Π.χ. ο πληθυντικός στον Κυρίαρχο, γίνεται κάποια στιγμή μηχανικά - επειδή έχει πλέον ριζώσει στο υποσυνείδητο."

    οχι αυτο ειναι λαθος,ας μην προσπαθουμε να ορισουμε τοσο απλα τι ειναι το ασυνηδειτο,ειναι παρα πολυ μεγαλο κεφαλαιο,αλλα να θυμασαι οτι η γενικη του φυση ειναι "αναρχη" και "χαοτικη",μηχανισμους εχει και μαλιστα πολυ πολυπλοκους,αλλα δεν διακατεχεται απο συγκερκιμενη Σκεψη και Λογο ετσι ωστε να βαζει σε ταξη κανονες εκπαιδευσης και αλλα τετοια.Ναι πολλοι φοβοι εχουν τη ριζα τους εκει καθως και παρα πολλα αλλα πραγματα,αλλα το να λεμε οτι ο φοβος της εξαρτησης μιας υποτακτικης πηγαζει 100% απο εκει ειναι τρομερα μεγαλο ρισκο και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να γενικευουμε οταν μιλαμε για τοσο λεπτα θεματα.


    "Το ασυνείδητο είναι η έδρα των άμεσων αντανακλαστικών. Η αποφυγή του πόνου, ελέγχεται από το ασυνείδητο. Η συλλογική γνώση ότι ο πόνος είναι κάτι κακό που πρέπει να αποφεύγεται είναι ριζωμένη τόσο βαθιά στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Για παράδειγμα, θα τινάξουμε το χέρι μας πέρα αν πέσει καυτό κερί πάνω του. Και εκεί λοιπόν, κάνει παρέμβαση ο Κυρίαρχος με την εκπαίδευση."

    οπως καταλαβαινεις και αυτο δεν εχει καμια βαση,πρωτον γιατι μιλας και παλι για το ιδιο πραγμα σαν να ειναι κατι διαφορετικο,

    δευτερον το ασυνειδητο δεν ειναι η εδρα των αμεσων αντανακλαστικων,το ασυνειδητο μενει ΠΑΝΤΑ κρυφο και αγνωστο σε εμας,δεν ερχεται ΠΟΤΕ σε επαφη με τις καθημερινες μας αντανακλασεις/πραξεις/αντιδρασεις,αυτο που εννοεις ειναι μια απλη εκφραση που χρησιμοποιουμε "το εκανα ασυνειδητα/ασυναισθητα" που στην πραγματικοτητα δεν εχει καμια απολυτως σχεση με αυτο που η ψυχολογια οριζει σαν ασυνειδητο.


    "Αν η διαφορά του "Εγώ" με την ψυχή, όπως το έθεσε η timandra, είναι, απ ότι καταλαβαίνω, η αντίσταση του συνειδητού στην παρέμβαση που γίνεται με στόχο το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο, νομίζω ότι είναι θέμα εκπαίδευσης, αφύπνισης και συναίσθησης των στόχων της υποτακτικής, ώστε, λίγο - λίγο να ξεπεραστεί."

    καμια παρεμβαση δεν γινεται με στοχο το ασυνειδητο,αυτο που εννοεις ειναι ο ελεχγος συμπεριφορας και ανηκει σε ενα αλλο μεγαλο κεφαλαιο που λεγεται Συμπεριφορισμος,και οπως καταλαβαινεις ΟΥΤΕ ο Κυριαρχος αλλα ΟΥΤΕ και κανεις αλλος δεν εχει προσβαση στο ασυνειδητο ΚΑΝΕΝΟΣ,ΑΛΟΙΜΟΝΟ αν ειχε τοσο απλα καποιος προσβαση στο ασυνειδητο μας.

    Τροποι προσεγγισης του ασυνειδητου υπαρχουν και ενας απο τους πιο εντυπωσιακους ειναι η Ψυχαναλυση,αλλα δεν εχει να κανει σε τιποτα με τον ελεχγο της συμπεριφορας οπως τον εννοεις εδω και οπως φυσικα τον εννουμε μεσα στο χωρο του bdsm,

    αλλωστε οταν μιλαμε για ψυχαναλυση μιλαμε για μια τρομερα πολυπλοκη,επιπονη,και δυσκολη σε πολλα επιπεδα μεθοδο που για να την χρησιμοποιησει καποιος ετσι απλα και απο μονος του και ποσο μαλλον χωρις να ειναι ειδικος δεν γινεται,

    ελπιζω να καταλαβαινεις οτι μιλαμε για πολυ εξειδικευμενα πραγματα που απαιτουν παρα πολλα χρονια σπουδων και εν συνεχεια πρακτικης εφαρμογης ΠΡΩΤΑ πανω στον ιδιο σου τον εαυτο απο αλλους αναλυτες,

    ελπιζω καποια πραγματα να σου φαινονται πιο ξεκαθαρα τωρα,ξερω οτι αυτες οι εννοιες παρερμηνευονται πολυ ευκολα και πολλες φορες τις χρησιμοποιουμε στην καθημερινη μας ζωη με λαθος τροπο,αλλα σαν αρχη να θυμασαι,

    Αυτο-Εκεινο-Υποσυνειδητο-Ασυνειδητο-Μεγα Θηριον κατα πολλους φιλοσοφους,ειναι το ιδιο πραγμα,το πρωτο στρωμα,

    Εγω-Συνειδητο-Συνειδηση,το δευτερο στρωμα,

    Υπερεγω,το τριτο στρωμα.


    υ.γ. ειμαι βεβαιος οτι η αγαπητη timandra σιγα σιγα θα βρει την ακρη σε αυτο που την βασανιζει  
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    enslaveme, δεν σου έχω στείλει ποτέ κανένα πριβέ, γίνε πιο σαφής και σίγουρα πιο προσεκτικός σε ότι αναφέρεις παρακαλώ.

    Θα ήθελα να μου "επιστρέψεις" το πριβέ στο οποίο αναφέρεσαι.
     
  5. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    enslaveme ευχαριστώ για την τόσο αναλυτική επεξήγηση επί του θέματος, θα ήθελα όμως να επισημάνω κάτι.
    Κανείς δεν ισχυρίστηκε πως έχει δίπλωμα στην ψυχολογία όπως και κανείς δεν ισχυρίστηκε πως έχει δίπλωμα στο BDSM.
    Όλοι εδώ εκφέρουν απόψεις, σωστές, λάθος, ημισωστές, ημιλάθος. Αυτή είναι και η ελευθερία του λόγου που έχουμε, να λέμε την άποψη μας κ ας είναι λάθος ώστε να έρθει κ ένας γνώστης να μας τις διορθώσει εάν το πολυσυζητημένο μας εγώ το επιτρέψει.
    Χαίρομαι πολύ που έχεις κάποιες γνώσεις ώστε να διορθώσεις κάποια λάθη, αλλά θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω πως το εγώ σου έχει έναν όγκο που προκαλεί πολλών άλλων τα εγώ.
    Για τον λόγο αυτό θα σε παρακαλέσω να είσαι πιο μαλακός με τις διορθώσεις σου και τις απόψεις σου, γιατί κανείς δεν είναι γνώστης των πάντων και σαν έρθει η σειρά σου να διορθωθείς ή να μάθεις πολύ φοβάμαι πως θα φας πολλά εγώ μπροστά σου.
     
  6. enslaveme

    enslaveme Regular Member

    carissa,

    εχεις δικιο,ολοι αποψεις εκφραζουμε,απλα υπαρχει διαφορα οταν καποιος εκφραζει μια αποψη που βασιζεται κυριως στο τι φανταζεται η νομιζει για καποιο θεμα που δεν εχει ψαξει πολυ και οταν εχει ασχοληθει/διαβασει/σπουδασει κατι,

    π.χ εγω δεν εχω τι παραμικρη ιδεα πανω στο πως λειτουργει ενα αυτοκινητο,ποτε δεν ασχοληθηκα,ενας μηχανικος αυτοκινητων ομως ξερει γιατι αυτο εχει σπουδασει και αυτη ειναι η δουλεια του,οταν σου χαλασει το αυτοκινητο θα ρωτησεις αυτον και οχι εμενα.

    αυτο πολυ απλα προσπαθω να κανω και εγω οταν αναφερομαι στη ψυχολογια,να διορ8ωσω λαθοι και αν μπορω να κανω καποιους που ενδιαφερονται για αυτο το θεμα να προβληματιστουν η και να βοηθηθουν,τιποτα παραπανω,

    ναι αποτομος κυνικος και πεζος ειμαι οταν αναφερομαι σε αυτα τα θεματα,και αυτο μονο και μονο για να μπορω να ειμαι και απολυτα ρεαλιστικος,

    ποτε ομως δε προσπαθησα να μειωσω η να προσβαλω καποιον,και αν το εκανα ζητω συγνωμη γιατι δεν ηταν ο σκοπος μου,

    το εγω μου επετρεψε μου να το ξερω καλυτερα απο σενα,το αν ειναι μεγαλο η μικρο επισης,

    το οτι θα φαω πολλα εγω μπροστα μου οταν ερθει η ωρα να διορθωθω τι σημαινει ?

    φυσικα και κανεις δεν ειναι γνωστης των παντων,αλλα καλο ειναι οταν δε ξερουμε να μη μιλαμε και να μην προσπαθουμε να επιτεθουμε σε καποιον που ξερει και απλα μας λεει κατι που δεν ακουγεται καλα στα αυτια μας,

    αυτο ειναι το βασικο προβλημα εδω μεσα με μερικους,αρνουνται να ακουσουν και να αντικρυσουν την πραγματικοτητα,

    η ευκολη λυση ειναι να λειτουργεις σε vanilla environment,εκει μπορεις να λες οτι θες,οταν ομως προσπαθεις να αναλυσεις την ανθρωπινη συμπεριφορα πρεπει να εισαι ρεαλιστης και να εχεις γνωσεις πανω στο αντικειμενο,

    χρειαζονται και τα δυο,απλα δεν πρεπει να μπλεκονται.
     
  7. enslaveme

    enslaveme Regular Member

    RE: RE: "Εγω" και ψυχη


    εχεις απολυτο δικιο αγαπητε,και σου ζητω συγνωμη!

    δικο μου το λαθος,μολις το ξανατσεκαρα,το υβριστικο prive το ελαβα απο καποιον αλλον με τον οποιο τα nick names σας μοιαζουν παρα πολυ!

    συγνωμη και παλι.
     
  8. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Η διόρθωση και η εκμάθηση δεν απαιτούν μόνο γνώσεις και ύπερβολική αυτοπεποίθηση από τον διδάσκοντα αλλά και σωστό τρόπο προσέγγισης. Ένας κακός δάσκαλος δεν σημαίνει πως δεν έχει γνώσεις, η δυστοκία στην διδασκαλία μπορεί να οφείλετε στον αρνητισμό που καλλιεργεί προς το άτομο του.

    Απ'ολα όσα έγραψες enslaveme και παίρνοντας σαν δεδομένο πως το παραπάνω είναι από καρδιάς θα έλεγα να μείνουμε εδώ και να μετριαστούν οι τόννοι, γιατί όσοι συμμετέχουν σίγουρα δεν το κάνουν για να εισπράξουν απότομες συμπεριφορές και κυνισμό.
     
  9. enslaveme

    enslaveme Regular Member

    συμφωνω,

    μην αγνοεις ομως την αντιμετωπιση που ειχα και εγω απο καποιους (ευτυχως λιγους) μονο και μονο επειδη αυτα που εγραψα δεν τους αρεσαν,εγω δεν εστειλα κανενα prive σε κανεναν για να τον βριζω μονο και μονο επειδη τολμησε να υποστηριξει κατι αλλο απο αυτο που ειχα πει εγω,ουτε απεδωσα χαρακτηρισμους,το μονο που ειπα σε καποιους ειναι οτι δεν ξερουν καποια πραγματα,κατι αλλωστε που το γνωριζουν και οι ιδιοι,ασχετα αν θεωρησαν τον τροπο μου αποτομο,που και που χρειαζεται ενα ταρακουνημα σε καποιους που ονειροβατουν,και το ξυπνημα απο ενα γλυκο ονειρο ποτε δεν ειναι τοσο ευχαριστο.
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    RE:

    enslaveme, που βασίζεις την βεβαιότητα για το τι έχει υπ'όψην της η tender_lilly όσον αφορά την προσέγγιση ενός Κυρίαρχου στο θέμα του ελέγχου της συμπεριφοράς και πως δεν εχει να κανει σε τιποτα με τις μεθόδους της ψυχανάλυσης για την προσέγγιση του υποσυνείδητου/ασυνείδητου; Το status σου λέει Male slave απ'όσο βλέπω, πως λοιπόν είσαι σε θέση να εκφράζεις την βεβαιότητα που ανέφερα παραπάνω, και ποίος είναι ο έλεγχος της συμπεριφοράς "οπως φυσικα τον εννουμε μεσα στο χωρο του bdsm";

    Είσε σε θέση να γνωρίζεις τις μεθόδους που ακολουθεί ο κάθε Κυρίαρχος στην εκπαίδευση της σκλάβας του ώστε να τις απαξιώνεις ή πρεσβεύεις πως μόνον ότι θεωρείς εσύ σωστό πρέπει να εφαρμόζεται;

    Αναντίρρητα έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράζεις τις απόψεις σου και να τονίζεις αυτό που εσύ θεωρείς σωστό παραθέτοντας τα αντίστοιχα επιχειρήματα, τι σε κάνει όμως να πιστεύεις πως δικαιούσαι να "διωρθώνεις" με τόνο επιθετικό τις απόψεις του άλλου με την αιτιολογία πως "που και που χρειαζεται ενα ταρακουνημα σε καποιους που ονειροβατουν,και το ξυπνημα απο ενα γλυκο ονειρο ποτε δεν ειναι τοσο ευχαριστο." προσβάλοντας ευθέως τον συνομιλητή σου με εκφράσεις όπως

    μήπως, παίρνοντας παράδειγμα από τον DreamMaster, που ο ίδιος προτείνεις προς μίμηση, θα ήταν καλό να εκφέρεις γνώμη στο θέμα του thread και όχι να διορθώνεις τα posts άλλων, αποδεικνύοντας πλέον έμπρακτα το "ποτε ομως δε προσπαθησα να μειωσω η να προσβαλω καποιον,και αν το εκανα ζητω συγνωμη γιατι δεν ηταν ο σκοπος μου";
     
  11. G_E

    G_E Contributor

    RE: RE: "Εγω" και ψυχη

    Αγαπητέ enslaveme,
    1η παρατήρηση
    Ασφαλώς γνωρίζεις πως η τέχνη της ψυχοθεραπείας (γιατί περί τέχνης πρόκειται) δεν μπορεί να εξασκηθεί επιτυχώς από απόφοιτους πανεπιστημίων. Ο θεραπευτής χρειάζεται περαιτέρω μακρόχρονη εκπαίδευση και συμμετοχή του, ατομικά ή σε ομάδες, ως θεραπευόμενου. Με την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας και για αρκετό καιρό μετά χρειάζεται να βρίσκεται υπό εποπτεία από έμπειρο ψυχοθεραπευτή. Αλλιώς είναι άκρως επικίνδυνος.

    Χωρίς να παραγνωρίζω την αξία των σπουδών, η επίκλησή τους δεν έχει καμία πρακτική αξία, πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος της μαθητείας που ανέφερα πιο πάνω. Όταν έχει ολοκληρωθεί, κανείς έμπειρος ψυχοθεραπευτής δε χρειάζεται πλέον να επικαλείται τις σπουδές του. Επικαλειται την πειρα του και τις απόψεις του

    2η παρατήρηση
    Γνωρίζεις επίσης ότι είναι πολύ διαφορετική η σχέση θεραπευόμενου- θεραπευτή από τη σχέση Μ/s. Η μεταβίβαση και αντιμεταβίβαση σε μια θεραπευτική σχέση είναι πολύ διαφορετική απ΄ τη σχέση υποταγής και την κυριαρχίας.
    Ενας Αφεντης γινεται καλυτερος αν εχει βαθεια ψυχολογική σκέψη (και όχι απαραιτητα επιστημονική γνωση) αλλα ένας έμπειρος ψυχοθεραπευτής δεν μπορεί να γίνει αφέντης με μόνα τα επαγγελματικά του εφόδια.

    3η παρατήρηση
    Όλοι συμβάλλουμε εδώ με τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας σ’ αυτό το φόρουμ. Όμως θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι όταν μιλάμε για bdsm, μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις. Στις ανθρώπινες σχέσεις, βανίλλα ή bdsm, χρησιμοποιούνται καθημερινοί όροι που στις διάφορες επιστήμες έχουν διαφορετική έννοια ή ορισμό. Ο κίνδυνος μιας σχέσης δεν βρίσκεται στον τρόπο χρήσης των όρων. Αντίθετα, η σχέση κινδυνεύει αν μπει σε «επιστημονικά» ή ψευδοεπιστημονικά καλούπια. Με άλλα λόγια η ψυχολογία μελετά την ψυχή αλλά η σχέση είναι ψυχή.

    Με αυτές τις παρατηρήσεις, η κάθε συμβολή σου με τις εμπειρίες σου και τις γνώσεις σου είναι ευπρόσδεκτη.
     
  12. enslaveme

    enslaveme Regular Member

    MasterJp,

    το μονο που ανεφερα με βεβαιοτητα αγαπητε ειναι οτι η φιλη μας tender_lilly ειχε κανει καποια βασικα λαθη στην προσπαθεια της να ερμηνευσει τις βασικες αρχες της ψυχης,

    εννοειται οτι σε καμια περιπτωση η προσπαθεια ενος Κυριαρχου πανω στην αλλαγη συμπεριφορας ενος υποτακτικου δεν εχει να κανει σε ΤΙΠΟΤΑ με την προσεγγιση ενος αναλυτη πανω στην ψυχη ενος αναλυομενου,

    μιλαμε για 2 διαφορετικα πραγματα,το ενα λεγεται Ιατρικη και το αλλο Ανθρωπινες Σχεσεις,το ενα εξασκειται απο Επιστημονες που ειναι ειδικευμενοι πανω σε αυτο,το αλλο απο 2 ανθρωπους που τους ενωνει η αγαπη τους για ενα τροπο ζωης/εκφρασης,

    τωρα αν τυχαινει καποιος Κυριαρχος να εχει σπουδασει ψυχολογια/ψυχιατρικη/ψυχαναλυση να εχει ειδικευτει και να προσπαθει να επεμβει πανω στο ψυχισμο του υποτακτικου/κης του τοτε ειναι ενας ασυνειδητος εγκληματιας,και αυτο γιατι αν καποιος εχει σπουδασει ολα αυτα εχει πληρη επιγνωση του ποσο ευαισθητη/ευθραστη μπορει να ειναι μια ανθρωπινη ψυχη καθως επισης και της δυναμης που μπορει να εξασκησει πανω σε καποιον ανθρωπο,με απλα λογια μιλαμε για πληση εγκεφαλου εις γνωση του,και αλλωστε μην ξεχναμε οτι η ψυχαναλυση γινεται κατω απο αυστηρες συνθηκες οι οποιες δεν πληρουνται ουτε στο ελαχιστο μεσα σε μια ανθρωπινη σχεση,μιλαω για απαραβατους κανονες και τεχνικες.

    θεωρω την αναφορα σας στο status μου ακυρη,δηλαδη αν το αλλαζα σε Master θα αυξανονταν οι γνωσεις μου στη ψυχολογια η θα αποκτουσα παραπανω δικαιωμα στο να τις εκφραζω ?!?!?

    ειναι επισης πολυ σημαντικο να πω σε αυτο το σημειο οτι εγω απλα μεταφερω τις επισημες αποψεις της ψυχολογιας πανω σε μερικα θεματα,δεν εκφερω απλα προσωπικες αποψεις,και αυτο θα επρεπε να εχει γινει αντιληπτο.

    το αλανθαστο φυσικα δεν το εχει κανεις,ουτε οι ψυχολογοι ουτε κανενας,αλλα εδω μιλαμε για τις βασικες αρχες μιας επιστημης,πολυ απλα 1+1=2,

    τωρα αν καποιοι θεωρουν οτι πρεπει να αρχισουμε να αμφισβητουμε το αποτελεσμα της παραπανω πραξης και να επιτεθουμε στους μαθηματικους τοτε νομιζω οτι τους ξεφευγει το νοημα της συζητησης.

    ναι αγαπητε καποιοι ονειροβατουν οταν νομιζουν οτι ο Κυριαρχος τους προσπαθει να επεμβει στο Ασυνειδητο τους την ιδια ωρα που δεν γνωριζουν καν τι θα πει Ασυνειδητο και τι Υποσυνειδητο.

    που ανεφερα εγω οτι ο αγαπητος DreamMaster ειναι παραδειγμα προς μιμηση ??? το μονο που ανεφερα ειναι οτι ηταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ μεχρι στιγμης που καταλαβε σε τι αναφερθηκα και παντα εκ των λεγομενων του ΕΧΕΙ γνωση των Βασικων Αρχων της ψυχης,

    σε ενα Δημοσιο Φορουμ ειναι θεμιτο να σχολιαζουμε η και να διορθωνουμε τα post που διαβαζουμε οταν μας το επιτρπουν οι γνωσεις μας,το ιδιο εκανε και ο αγαπητος DreamMaster αναφερομενος στο δικο μου post,το ιδιο δεν κανατε και εσεις ???

    μηπως τελικα αυτο που σας ενοχλει ειναι οι γνωσεις μου πανω στην ψυχολογια,αν ειναι ετσι λυπαμαι αλλα δεν μπορω να κανω τιποτα γι αυτο,

    εσεις αν ειχατε σπουδασει μαθηματικα και ακουγατε καποιον να κανει βασικα λαθη πανω σε μια συζητηση δεν θα τον διορθωνατε ?

    απλο ειναι...