Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειναι η σκλαβα "ισοβια" ευθυνη ενος Master?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος timandra, στις 11 Δεκεμβρίου 2006.

  1. G_E

    G_E Contributor

    Θέμα ευθύνης δεν τίθεται. Εάν κάποιος δεν έχει τον έλεγχο δεν έχει και την ευθύνη. Full stop.
    Θέμα υποστήριξης μπορεί να τεθεί. Στα 25 μου ήταν ανέφικτο. Στα cool 50 μου είναι απλόχερο.
     
  2. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    ...στα 70 σου θα ειναι καταστροφη.
     
     
  3. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Πολυ σωστη παρατηρηση απο τον LordDragonal και την tender_lilly .... να πω οτι περιμενα αυτο το σχολιο .... και ερχομαστε στην ερωτηση του ενος εκατομυριου δολλαριων .... ο ναυτης / η σκλαβα θελει να κατεβει απο το πλοιο ??? , σε ποιον προορισμο πηγαινε και σε ποιον τελικα φτανει ??? , ειναι ασφαλες για εκεινη να μεινει μακρια απο το πλοιο που ηταν η ασφαλεια της ??? , μηπως ο καπετανιος "βλεπει" μια στερια μα στην πραγματικοτητα την εχει βαλει μεσα σε μια βαρκα με κουπια και την εχει αμολησει στο πελαγος ????
    εννοειται οτι ολοι δικαιουντε το απολυτο ελεγχο στην ζωη τους , και κανεις δεν μπορει να επιβαλει κατι ....
    ομως στα παιχνιδια με την φωτια , το δικαιο τριγυριζει αναμεσα στις φλογες , και θα εισαι πολυ τυχερος αν το πιασεις χωρις να καεις ....
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Τίποτε δεν είναι τυχαίο <χ>
     
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    δυστυχως (η ευτυχως .. δεν ξερω..) υπαρχουν καποιες μορφες σχεσεων που δημιουργουν αδιαρρηκτους συνδεσμους . Γιατι ? ...
    Διοτι υπαρχει το προσωπικο "αγγιγμα" του Κυριαρχου πανω σε μια ανοιχτη (για Εκεινον) ψυχη . Το αγγιγμα ψυχης , διαμορφωνει , εξελισει κατα επιθυμια και παραγει ενα αποτελεσμα του οποιου η συμπεριφορα , βασιζεται σε μηχανικη κινηση και οχι στην αυτοβουλη νοημοσυνη . Οι κυκλοι της ζωης και των δυο , τοτε, πλησιαζουν οπως και η ικανοποιηση των επιθυμιων μεχρι που γινοντε ομοκεντροι και η ισοροποια της τροχιας των δυο σφαιρων που ταξιδευουν στις περιφεριες των κυκλων αυτων δενεται αδιαρρηκτα με το κοινο αυτο σημειο αναφορας τους ....
    Ο δασκαλος παντα εχει το μεριδιο του στην ευθυνη που αφορα την εξελιξη του μαθητη του ...
     
  6. zinnia

    zinnia Contributor

    το ισοβια..δεν ξερω αλλα μου ακουγεται καταδικαστικο..

    Να τη νοιαζεται ναι , εφοσον εξακολουθει να την εκτιμα, αλλα να ειναι ευθυνη του για μια ζωη..πολυ ρομαντικο κι εξωπραγματικο μου φαινεται..
     
  7. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Eτσι ειμαστε εμεις zinnia....καταδικαζουμε με ισοβια δεσμα τους εχοντες σχεση D/s ειτε αυτη υφισταται, ειτε οχι.
    Λες και οι vanilla πραττουν διαφορετικα. Οταν χωρισουν δεν ξαναμιλιουνται δεν ξαναβλεπονται ποτε, δεν αλληλοεκτιμούνται κλπ.

    Δεν ειμαστε μονο ρομαντικοι αλλα και εξωπραγματικοι.
    Ειμαστε αυτοι που κατεχουμε το ανθρωπινο κλειδι των σχεσεων που αλλοι πτωχοι μακρια του D/s δεν κατεχουν.
     
     
  8. zinnia

    zinnia Contributor

    Ναι. Μπορει ετσι να ειμαστε εμεις. Ανεξαρτητα στατους και δηλωσεων.

    Ναι. Πολλοι βανιλα το κανουν και σκοτωνονται και δεν μιλιουνται και μισιουνται στους αιωνες των αιωνων.
    Μερικοι ομως δεν το κανουν.
    Μερικοι νοιαζονται και θα νοιαζονται, χωρις να λογαριαζουν αν πρεπει και ποιο θα ειναι το κοστος.

    Δεν εχει να κανει με στατους και ιδιαιτερες πρακτικες , εχει να κανει με συμπεριφορες Ανθρωπων.
     
  9. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Να κάτι που μ' άρεσε . Για όποιον λόγο και αν το είπες...
     
  10. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    lol και  
     
  11. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Re: Ειναι η σκλαβα "ισοβια" ευθυνη ενος Master?


    Στη βάση που το θέτεις Ηλία, έχεις δίκιο. Ενδεχομένως αυτό να ρωτούσε και η timandra όταν άνοιξε το thread και να "λοξοδρόμησε" το θέμα. Όπως σωστό είναι και το:



    αλλά σε τελείως διαφορετική βάση.
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Θα συμφωνήσω με το πιο πάνω. Θα προσθέσω πως άλλο το να νοιάζεσαι και άλλο να έχεις την ευθύνη. κι αν δεν έχεις έλεγχο όπως Είπε και Ο Κύριος Γ. πως μπορείς να έχεις την οποιαδήποτε ευθύνη?

    Το να στηρίζεις ένα άτομο που σέβεσαι και εκτιμάς, είναι διαφορετικό από το να προσπαθεί αυτό το άτομο να σου φορτωθεί, θεωρόντας πως επειδή έτυχε για τους όποιους λόγους να είστε κάποιο διάστημα μαζί και αυτό τελίωσε, μπορεί να κρέμμεται από πάνω σου για το υπόλοιπο της ζωής σου και του το χρωστάς κιόλας.

    Εμένα αυτό μέσα στο μυαλό μου το λίγο δεν κουμπώνει.

    Όπως δεν κουμπώνει η αντίληψη περί του τι είναι σκλάβα του isnogood. Λες και πρόκειται για ένα ον χωρίς καμιά ικανότητα αυτοσυντήρησης κι αυτοεπιβίωσης, λες και προτού ανακαλύψει το bdsm και προτού έχει Αφέντη δεν επιβίωνε μέσα στην κοινωνία. Αυτό μου θυμίζει όλα εκείνα όσα έγραφε κάποιος κάπου πως ΔΕΝ είναι σκλάβες, αλλά άτομα αδύναμα και τεμπέλικα να πάρουν την ευθύνη των αποτελεσμάτων των επιλογών τους, της ίδιας τους της ζωής, άτομα που δεν έχουν ανάγκη να υποταχθούν γιατί αυτό τους ολοκληρώνει, αλλά απλά ψάχνουν κάποιο να του φορτώσουν όλα όσα εκείνοι βαριούνται ή είναι ανίκανοι να πράξουν.

    Δεν σημαίνει αυτό βέβαια κατά την γνώμη μου αυτό πως μια σκλάβα η οποία έχει ζήσει μέσα σε μια ΜΑΚΡΟΧΡΌΝΙΑ σχέση (μακροχρόνια εννοώ μερικά χρόνια και όχι μέρες, εβδομάδες ή μερικούς μήνες) Ms, και όχι παιγνιδιού, απαρχή εκπαίδευσης, ή απλά γνωριμίας με μερικές ή καθόλου συνεδρίες, είναι φυσικό να δυσκολευτεί να προσαρμοστεί ξανά στο να ζει μόνη χωρίς καμιά καθοδήγηση και εκεί ΄σίγουρα θα χρειαστεί στήριξη από τον πρώην Κύριο αν κι Ο Ίδιος το επιθυμεί και της αξίζει, ή από κάποιο Φίλο που θα μπορούσε να δράσει και ως προστάτης της για εκείνο το διάστημα μέχρι να σταθεί στα πόδια της. (Αυτό θα χρειαζόταν και ο οποιοσδήποτε - όχι με τη μορφή του προστάτη της σκλάβας, αλλά στήριξη από φίλους κ.τ.λ.).
    Προσωπικά αν μη γένοιτο, Έπαυε να με Θέλει για σκλάβα Του, Ο Κύριος Electro-pain, θα προτιμούσαν - αν μου Έδινε την επιλογή- να με Δώσει σε Κάποιο που Ο Ίδιος Εκτιμά και Γνωρίζει, από το να με Στείλει αδέσποτο στο δρόμο. Αν όμως με Έστελνε αδέσποτο στο δρόμο, παρά το ότι Τον λατρεύω, παρά το ότι είμαι εθισμένη και εξαρτημένη απ Αυτόν, ξέρω πως όσο και να υπέφερα και να πονούσα, κάποια στιγμή θα συνερχόμουν, θα ξαναστεκόμουν στα πόδια μου και θα συνέχιζα. Γιατί αυτό είναι μέρος της ζωής.

    Να συνεχίζουμε ότι κι αν γίνει.