Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εισαι νινι ακομα....

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος zou, στις 31 Δεκεμβρίου 2007.

  1. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Εισαι νινι ακομα....

    Τι θα ελεγες για δυο διαφορετικες λεξεις;


    Ειναι και οι δυο ισαξιοι στην σχεση μιας και οι δυο μπηκαν και διαλεξαν και καθοριζουν την σχεση μαζι...


    Ειναι ομως ανισοι, ανομοιογενεις στον τροπο... Νομιζω πως αυτο ειναι προκαθορισμενο οταν μπενει καποιος σε μια πληρους χρονου Κυριαρχιας/υποταγης σχεση. Δηλαδη απλα οι προκαθορισμενες θεσεις ...
     
  2. zinnia

    zinnia Contributor

    εγω θα τους χαρακτηριζα "συμπληρωματικους"¨
     
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Συμφωνώ, γι αυτό έγραψα "υπερασπίζεται τις επιλογές του" και όχι "εθελοτυφλεί αναφορικά με τις αρνητικές επιπτώσεις τους". Θεωρώ πως είναι θέμα αξιοπρέπειας το να δύναται κανείς να αναλύσει γιατί προέβην σε μία επιλογή, γιατί εκείνη τη στιγμή (και βάσει ποιων κριτηρίων) θεωρήθηκε αν όχι ορθή, τουλάχιστον προτιμητέα.

    Λόγου χάρη, οι άνθρωποι που λύουν μία ερωτική σχέση και στη συνέχεια αδυνατούν να αναλογιστούν τους λόγους για τους οποίους τη δημιούργησαν, και για τους οποίους ο πρώην σύντροφος μετατρέπεται άμεσα από "το μωρό τους" σε "μα@@κα", είναι το λιγότερο φαιδροί στα δικά μου μάτια.

    Ένα ακόμη παράδειγμα προς κατανόηση αυτού που έγραψα, θα μπορούσε να είναι η δική μου επιχειρηματολογία στο νήμα "Slaughtering fetish" αναφορικά με την επιλογή μου, που αφήνει να φανεί πως με μία γενική θεώρηση αποδοκιμάζω την πράξη μου, πλην όμως δύναμαι να υποστηρίξω την ορθότητα της απόφασής μου αναφορικά με τις συνθήκες/κριτήρια που προέκυψαν όπως εκείνη έγινε αντιληπτή από εμένα τη δεδομένη στιγμή.

    Επομένως δέον είναι όπως διαχωρίζουμε την ερμηνεία/αιτιολογία των σφαλμάτων μας από τη δικαιολόγησή τους.

    Συμφωνώ πως τα κριτήρια ποικίλουν, μα υπογραμμίζω πως κατά τη δική μου εκτίμηση το πρωτεύον στην επιλογή ενός σεξουαλικού συντρόφου σε πρώτο χρόνο θα πρέπει να είναι η φυσική έλξη. Η πείρα μου μού δείχνει πως επάνω σε ό,τι καθένας εξ ημών αποκαλεί "καλό σεξ" στηρίζεται η ερωτική σχέση, η οποιαδήποτε νομική συσχέτιση (γάμος, συγκατοίκηση κ.α.), τα τέκνα κ.λ.π. Διαφωνώ κάθετα με το σκεπτικό πως οι παράπλευρες συσχετίσεις (πέρα της σεξουαλικής δηλαδή) αρκούν ως σήμανση της σχέσης ως "επιτυχής". Το σεξ είναι ο θεματικός πυρήνας μίας ερωτικής σχέσης - και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός του "όλου" από τον "πυρήνα" προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

    Ορθό, μα και στην περίπτωση μίας φιλίας, η πρώτη συνθήκη που απαιτείται είναι η είσπραξη ευχαρίστησης στα πρώτα στάδια συναναστροφής - κοινώς πρέπει να περνούν καλά μαζί. Η συμβατότητα αισθητικής, ηθικής κλπ έπεται να αξιολογηθούν. Κάθε σχέση (συσχέτιση) έχει ένα βασικό κριτήριο συσχέτισης, αυτό που εγώ ονομάζω θεματικό πυρήνα.

    Επιτέλους μία σωστή μαθηματική απεικόνιση (αν λάβουμε υπόψη το σύνολό τους ως σταθερό).  
     
  4. blindfold

    blindfold Contributor

    αυτά περί εκπαίδευσης και θαρρώ πως εδώ μέσα περιέχοντε όλα όσα γράφετε...
    και όπως καταλαβαίνετε αυτά δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία, παρά μόνο σε οπτικές αναφορές όπως αναφέρε η Syrah τα γούστα της ...
    ,και ειλικρινά είστε πολύ φλύαροι ,αφού κουραστικά να διαβάζω κουράστικε και το δάχτυλο στη ροδέλα...


    αναπόφευκτα θα γίνει αυτό


    τέλος σε αυτό που αναρωτιέτε η zinnia ανισότητα σε bdsm σχέση δεν ισχύει από τη στιγμή που υπεύθηνα είναι και τα δύο μέλη της σχέσης ...
     
  5. zou

    zou

    [Απαντω ως μελος της "νεας" γενιας.... (αργησα λιγο γιατι επεσε το forum και δεν προλαβα...)]

    Δεν θεωρω κακο το οτι καταλαβα τι μου αρεσει σχετικα νωρις, και ειχα καποιο χρονο να καταλαβω καπως αυτο που ειμαι, εχω καποιες εμπειριες, και ειχα τη χαρα να γνωρισω αξιοθαυμαστους ανθρωπους.. οχι απαραιτητα, ερωτικους συντροφους, αλλα και φιλους...

    Ακομα ψαχνω καθε μερα και πιο βαθεια αυτο που ειμαι... Και οπως μου ειπε μια γυναικα που εγω θεωρω φιλη μου... οταν θα απαντησω μεσα μου γιατι μου το γιατι τοτε θα ξεκινησει το ταξιδι της αυτογνωσιας, μακρυ ταξιδι αλλα πανεμορφο...
     
    Last edited: 9 Ιανουαρίου 2008
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Δυστοκία θα το χαρακτήριζα και όχι αντίφαση (δύνανται να εκπληρώνονται και οι δύο συνθήκες ταυτόχρονα), και ακριβώς αυτή τη δυστοκία είχα πραγματευτεί στο νήμα στο οποίο παρέπεμψα και τη female.

    Ο εν λόγω κυρίαρχος αξιολογείται ως ανάξιος να κυριαρχήσει επί του υποτακτικού ή ανάξιος να τον οδηγήσει σε βελτιωμένο status; Η δεύτερη περίπτωση –στην οποία εικάζω ότι αναφέρεσαι, ειδάλλως κάνουμε λόγο για άνθρωπο που στοχεύει σε topping for the bottom- αιτιολογείται, υποθέτω, πρώτον από το ενδεχόμενο ο υποτακτικός να αντιλαμβάνεται την υποταγή ως αυτοσκοπό και όχι ως μέσο δια του οποίου θα επιτύχει τον (όποιο) αυτοσκοπό του και δεύτερον από το ενδεχόμενο ο υποτακτικός να διακατέχεται από κάποιου είδους (αλλόκοτο πράγματι) μαζοχισμό, μα προσωπικά δεν έχω συναντήσει τέτοιους μαζοχιστές.

    Ναι, ομοίως ο κυρίαρχος εξελίσσεται συναναστρεφόμενος έναν δύσκολο σε χειρισμούς υποτακτικό. Το τελευταίο μπορώ να το επιβεβαιώσω και επί προσωπικού.

    Ναι, αν αυτή αποτελεί το κύριο ζητούμενό του από τη σχέση αυτή. Μήπως το «και» ήθελες να το βάλεις πριν από τη φράση «την πνευματική του ανάπτυξη»;

    Υγιές είναι (ως τακτική) κατά την κρίση μου – και κατά την κοινή αντίληψη μάλλον - να αποφεύγει κανείς ό,τι παρακωλύει την πορεία του προς τον προορισμό του.

    Αλλά: Αν ο προορισμός του είναι η αυτο-βελτίωση, τότε τα προσκόμματα (τον υψηλό βαθμό δυσκολίας αν θέλεις – προς αποφυγή παρερμηνείας) θα πρέπει μάλλον να τα επιδιώκει.

    Παράδειγμα: Ο κυρίαρχος που αντιλαμβάνεται ως πρόκληση την καθυπόταξη ενός ανθρώπου (συνεπαγωγικά και την ανάπτυξη της στρατηγικής) λογικά θα προσανατολιστεί σε ανθρώπους υποτακτικού χαρακτήρα δίχως εμπειρίες από D/s σχέσεις ή ακόμη και σε ανθρώπους κυριαρχικού χαρακτήρα. Ο κυρίαρχος που στοχεύει σε μία D/s σχέση (και όχι στην πορεία ως εκεί) πιθανότερα αναζητά υποτακτικούς με πείρα και υψηλό βαθμό συνειδητότητας αναφορικά με την υποτακτικότητά τους και με την επιθυμία τους να την εκφράσουν κατά τρόπο διακριτό εντός μίας D/s σχέσης. Ο πρώτος αναζητά το πρόσκομμα, γιατί δεν αποτελεί παρά μέσο επίτευξης του στόχου του και ο δεύτερος το αποφεύγει ως αντιβαίνον στο στόχο του.

    Χρησιμοποίησα αυτό το παράδειγμα, έναντι εκείνου που ανέφερα σε παλαιότερο post με τους φιλόδοξους (κατά τα φαινόμενα) υποτακτικούς γιατί βλέπω πως το νήμα τείνει να καταλήξει σε παράφορη μομφή εναντίον των υποτακτικών ενώ στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που εισχωρούν στο χώρο του BDSM με κίνητρα μη ερωτικής φύσεως δεν είναι, ή δεν παρίστανται μόνο ως, υποτακτικοί αλλά και ως κυρίαρχοι.

    Δεν έχω καταλάβει την ερώτησή σου.
     
  7. zou

    zou

    @ Syrah : συγγνωμη, λαθος καταλαβα....   (γραψε λαθος...)
     
  8. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εισαι νινι ακομα....


    Εάν η σχέση παραμείνει σε μια αρχικά προκαθορισμένη ανισότητα, δεν βρίσκω ουσία σε αυτήν. Η ανισότητα που αναφέρω προέρχεται από την βιωματική συνείδηση πως αυτό θέλει η υπό, κάτι που ξεπερνά πρωτόκολλα και προσχέδια, καθώς εκτείνεται βαθύτερα από τους τύπους. Επαναλαμβάνω πως αυτό το θεωρώ ως ένα αποτέλεσμα Κυριαρχικής επίδρασης.

    Πάντως,

    αυτό το ύφος του σχόλιου φαίνεται το γιατί ένας από τους δυο μας τελικά καταλαβαίνει.


    Διαφωνείς πως η μορφή της "συμπληρωματικότητας" αναδεικνύει την "διαφορά δυναμικού" των μετεχώντων στην σχέση;
     
  9. blindfold

    blindfold Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εισαι νινι ακομα....

     
  10. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    +1 στον απο πανω μου!
     
  11. Kits

    Kits Contributor

    +1 στον απο κατω* Μου




    * στον επομενο που θα γραψει 
     
  12. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    ρεεεε μη κανετε φασαρια απο πανω!!!!!!