Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εισαι νινι ακομα....

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος zou, στις 31 Δεκεμβρίου 2007.

  1. blindfold

    blindfold Contributor

    αμέσως ο άλλος μη χάσει !
     
  2. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Re: Απάντηση: Εισαι νινι ακομα....

    Συμφωνώ όσον αφορά την ραγδαία αύξηση ερεθισμάτων από γενιά σε γενιά, όπως και η κατάργηση (ολική ή μερική) ορισμένων taboo. Τίθεται όμως το ερώτημα, κατα πόσο ένα παιδί με νεαρής ηλικίας έχει αρκετά εφόδια, ώστε να αναπτύξει την συναισθηματική του λογική, όπως επίσης και την κρίση ότι δεν πρόκειται για ενθουσιασμό αλλά για έλξη προς κάτι που του φαντάζει υπερβατικό; Με άλλα λόγια, έχει την πνευματική διαύγεια για ενδοσκόπηση;
    Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο κανόνας ανήκει στο "μάλλον όχι" και επειδή ακριβώς είναι κανόνας σαφώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Αυτό οφείλεται στην μεγάλη ταχύτητα λήψης των ερεθισμάτων και του επίσης μεγάλου όκγου τους. Συνεπώς, αναρωτιέμαι αν μένει χρόνος για "φλτράρισμα" πριν αποφασίσει.
     
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: Εισαι νινι ακομα....

    Ο κίνδυνος αυτός ελλοχεύει και για τους μεγαλύτερους και ένας λόγος παραπάνω η επιστημονικά αποδεδειγμένη μειωμένη ταχύτητα κρίσης και αξιολόγησης. Και για να σε προλάβω η πείρα δεν σου δίνει πάντα τα απαραίτητα εφόδια. Ιδίως αν τα δεδομένα σχετίζονται με νέα ήθη...
     
  4. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    Re: Απάντηση: Εισαι νινι ακομα....

    Πνευματικη διαυγεια για ενδοσκοπηση μεχρι κ ενηλικες δεν την εχουν καμια φορα ωστε να την επιτυχουν διχως παρερμηνειες του ιδιου τους του εαυτου... Κ σε θέματα κρίσης όσον αφορά τι θέλουμε κ πως το θέλουμε σε σεξουαλικό/συναισθηματικό/whatever επίπεδο έχει να κάνει με τον άνθρωπο για το οποίο μιλάμε (ψυχοσυνθεση/προσωπικοτητα/βιωματα) δλδ με την ιδια πληθωρα ερεθισματων καποιος 18 που εχει ζησει πολυ περισσοτερα απο εναν 25 θα ξερει καλυτερα τι θελει κατα 90% (κ πιανω καθαρα την ιδια γενια καθως στη αρχη ηταν συγκρηση 2 εντελως διαφορετικων γενεων)
    Από κει κ πέρα το πόσο γρήγορα ένας άνθρωπος επεξεργάζεται μέσα του κ πως όλα όσα έχει ζήσει, είναι καθαρά θέμα πορείας γι'αυτο κ δεν το θεωρω απόλυτο το να μην μπορει κάποιος στα 18-20 να μην ξέρει τι θέλει πραγματικά εκείνη την στιγμή...
     
  5. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Re: Απάντηση: Εισαι νινι ακομα....

    Δεν θεωρώ πως ο κάθε "γερόλυκος" είναι κατασταλλαγμένος, ούτε κατηγορώ την νέα γενιά για επιπολαιότητα. Θεωρώ αυταπόδεικτο, όμως, πως έχει περισσότερες ευκαιρίες (τουλάχιστον χρονικά) να αξιολογήσει τις εμπειρίες του, χωρίς να είναι βέβαιο πως θα τις εκμεταλλευτεί. Άλλωστε, γι' αυτό και μίλησα για "κανόνα" με δυνατότητα εξαιρέσεων, ο οποίος περιλαμβάνει και τις δυο ηλικιακές κατηγορίες  .


    Εκτιμώ πως η ενδοσκόπηση στοχεύει σε κάτι μονιμότερο και διαρκέστερο του "τι θέλει εκείνη την στιγμή". Επαληθεύοντας/ ανακαλύπτοντας τον εαυτό του κάποιος δεν αρκείται στην αίσθηση που έχει "τώρα" από ένα ερέθισμα, αλλά και στις πιθανές αιτίες που την προκαλούν, οι οποίες συνδέονται με το παρελθόν του. Το μαθηματικά αναμενόμενο είναι ο μεγαλύτερος να έχει περισσότερες (σε αριθμό) εμπειρίες, χωρίς αυτό να αποτελεί δόγμα ή αξιακό κρτήριο των εμπειριών αυτών. Η απάντηση ενός "γιατί;", που αφορά προσωπικότητα και συμπεριφορά, δεν βρίσκεται πάντα εύκολα, ακόμα και αν είναι η προφανής. Ένα τέτοιο ερώτημα κάλλιστα μπορεί να έχει περισσότερες από μια απαντήσεις, οι οποίες να είναι όλες ως έναν βαθμό σωστές. Η αλήθεια βρίσκεται σχεδόν πάντα κάπου στην μέση. Συνεπώς, απαιτέιται αυτογνωσία σε βαθμό πέραν του εφήμερου ώστε να γίνει αντιληπτή.
    Κανείς δεν μίλησε με "απόλυτες θέσεις", αλλά κατατίθεται η άποψη (λογική ή και βιωματική) του τι είναι συνηθέστερο.
     
  6. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    L_Strike συμφωνουμε λοιπον... ειδικα σε τετοια θεμα ολα ειναι σχετικα κ τιποτα δεν ειναι απολυτο... σημασια εχει η οπτικη γωνια απο την οποια το βλεπει ο καθενας μας  
     
  7. Kits

    Kits Contributor

    απλα σε μια πιο ωριμη ηλικια μπορει καποιος να ξεχωρίσει τι ειναι το ''φερέφωνο'' απο την υποταγη...
     
  8. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Σωστο αν και παρατηρειται και το εξης φαινομενο : Oταν μια παρεα επειδη τους συμφερει,απαντανε στις ερωτησεις καινουργιου ατομου με βαση τα συμφεροντα τους,τοτε και το καινουργιο ατομο (ειδικοτερα σε νεαρη ηλικια) περνει τις "σωστες" απαντησεις δεδομενες.
     
  9. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Re: Εισαι νινι ακομα....

    και εδώ χρειάζεται η ωριμότητα του ατόμου να ρωτήσει και κάποιον άλλον, αλλά και η ποιότητα των περαιτέρω ερωτήσεων (αν και εφόσον εκφράζονται)
     
  10. ΔΕΝ μου αρεσουν οι μεγαλεs διαφορεs στην ηλικια! μου αρεσει εναs αντραs να ειναι ωριμοs και να υπαρχει μια ωραια επικοινωνια στη σχεση για αυτο και ΔΕΝ επιλεγω πολυ μικροτερουs αντρεs! προσωπικα πιστευω οτι εναs αντραs απο 28 και πανω ειναι στην πιο ωραια φαση τηs ζωηs του! 
     
  11. Dom_Apache

    Dom_Apache Regular Member

    Η ηλικία δεν θεωρώ πως παίζει ιδιαίτερο ρόλο.Οι βιωματικές εμπειρίες έχουν σημασία.
     
  12. Dimonius

    Dimonius Εγώ είμαι μην απορείς που δεν είσαι εσύ

    η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο. είναι μια στενόμυαλη μόνο φυλακή των στενόμυαλων κοινωνιών αυτά τα της εμπειρίας και ωριμότητας.