Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Εκπαίδευση(???)" Κυρίαρχου

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος aria, στις 15 Αυγούστου 2010.

 1. aria

  aria Regular Member

  Πολλά έχουν ειπωθεί και κατά καιρούς γράφονται για την εκπαίδευση υποτακτικών και σκλάβων. Θεωρούμε ότι υπάρχει η προδιάθεση του ατόμου να υποταχτεί (στα όρια που του επιτρέπει η ψυχοσύνθεση του), άλλα έχει ανάγκη από καθοδήγηση, χρειάζεται εκπαίδευση που συνήθως αναλαμβάνει κάποιος Κυρίαρχος.
  Τι γίνεται όμως όταν ένα άτομο με κυριαρχικές τάσεις δεν έχει την εμπειρία, ποίος μπορεί να τον "εκπαιδεύσει'' μπορεί ένας υποτακτικός να τον καθοδηγήσει χωρίς να χάσει τον ρόλο του?
   
 2. Ninevi

  Ninevi Regular Member

  Απάντηση: "Εκπαίδευση(???)" Κυρίαρχου

  Να σε ρωτήσω κάτι. Πιστεύεις ότι η ενσυναίσθηση διδάσκεται; Η πειθώ; Η επιβλητικότητα μήπως;
  Αυτά και πολλά ακόμα άλλα ξεκινάνε ως κλίσεις και προδιαθέσεις πιστεύω. Εξελίσσονται σε ταλέντα και καταλήγουν, δεδομένων των κατάλληλων συνθηκών, να γίνονται ικανότητες. Οι συνθήκες, δημιουργούνται από εμάς τους ίδιους. Ως κατάλληλη μπορεί να θεωρηθεί ένα άτομο που τα έχει ήδη όλα αυτά, μας εμπνέει ως παράδειγμα και ίσως μας βοηθάει και ως Μέντορ αλλά και το ίδιο το άμεσο περιβάλλον μας (εργασία, οικογένεια, φίλοι).
  Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τόσα είδη Κυρίαρχων, όσα και οι ίδιοι. Εξίσου Κυρίαρχος μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του κάποιος που χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και απαιτεί να περάσει το δικό του, όσο και αυτός που πείθει και στο τέλος επιβάλλεται με ορθολογιστικά επιχειρήματα. Από αυτούς, κάποιοι θεωρούν αδιανόητη τη διδαχή και επιρροή από άλλους, κάποιοι ίσως και αυτονόητη.
  Στο τελευταίο σου ερώτημα. Πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε (έμπειρος προφανώς) μπορεί να καθοδηγήσει κάποιον, αρκεί να μην υπάρχει όφελος από πίσω. Πέρα από την όποια ικανοποίηση δημιουργείται από την αμφίδρομη επιρροή σε μια τέτοια σχέση, Μέντορα και μαθητή.
   
 3. blindfold

  blindfold Contributor

  Απάντηση: "Εκπαίδευση(???)" Κυρίαρχου

  μάλιστα διδάσκοντε όλα τα παραπάνω ,και έτσι βλέπεις ανθρώπους να αλλάζουν ,βέβαια αυτά είναι επιφανειακά χαρακτηριστικά ...
  απόδειξη ; όλη η βιβλιογραφεία που αναφέρεται στη γλώσσα του σώματος, για παράδειγμα
  επίσης ψυχολόγοι δεν γεννιούντε αλλα εκπαιδεύοντε ,βέβαια αρκει να το επιδιώξουν , η θέληση που λέμε ..

  κάποιος έμπειρος δείχνει την άρχη και το τέλος, από εκεί και πέρα ο καθένας ανοίγει το δικό του μονοπάτι ,ναι είμαι από τους θιασωτές της "διαδικασίας" , φυσικά το αντίστοιχο θεωρώ πως υπάρχει και στην υποταγή , την "καθοδήγηση" την αντιλαμβάνομαι σαν μέρος του "παιχνιδιού" και όχι σαν αφύπνιση του υποτακτικού/κυριαρχικού

  εν κατακλείδη πιστεύω περισσότερο στη θέληση παρά στις ικανότητες ,από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες τεχνικής φυσέως που κατακτιόνται με ορθή παιδεία .
   
 4. Ninevi

  Ninevi Regular Member

  Απάντηση: "Εκπαίδευση(???)" Κυρίαρχου

  Όλα διδάσκονται ναι, αλλά αν δεν υπάρχει κλίση, προδιάθεση, ταλέντο, πες το όπως θες, το αποτέλεσμα πιστεύεις ότι θα 'ναι το ίδιο με το να υπήρχε;
  Να με συγχωρείς, αλλά δεν πιστεύω ότι διαβάζοντας απλά σε ένα βιβλίο γλώσσας του σώματος μπορεί να διδαχθεί κάποιος ενσυναίσθηση. Μόνο να πάρει κάποια βασικά guidelines. Αν αυτό το βιβλίο το χει διαβάσει και ο απέναντί σου, τότε τι; Αν έχει τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος όχι επειδή θέλει να την κάνει ή διαφωνεί με σένα αλλά επειδή κρυώνει, θα στο πει κι αυτό το βιβλίο επίσης;
  Το θέμα είναι να έχει όρεξη να βελτιώνεται και να μαθαίνει (συνέχεια) κάποιος, και τότε μπορεί να το κάνει από οτιδήποτε. Και από βιβλίο, και από άνθρωπο και από την όποια κατάσταση.
   
 5. blindfold

  blindfold Contributor

  Απάντηση: "Εκπαίδευση(???)" Κυρίαρχου

  και τι να το κάνεις το ταλέντο αν δεν υπάρχει η θέληση ; στη προδιάθεση θα συμφωνήσω όμως .

  ναι τα βιβλία από μόνα τους τα θεωρώ άχρηστα (σχεδόν ) ,θέλει και την εμπειρία για να καταλάβεις ότι κάνει και κρύο ... κάποιος άλλος μπορεί να μοιραστεί τις εμπειρίες του μαζί σου ,αλλά αν δεν τις έχεις βιώσει εσύ τότε η γνώση που θα λάβεις θα είναι επιγραμματική ..

  anyway αυτές είναι προσωπικές και γενικευμένες απόψεις όσο αφορά την εκπαίδευση και τη παιδεία ,και οι κυριαρχικοί φίλοι μου δεν αποτελουν εξαίρεση ..!
   
 6. aria

  aria Regular Member

  Απάντηση: "Εκπαίδευση(???)" Κυρίαρχου

  Το ερώτημα μου έθετε εξ αρχής την προϋπόθεση να υπάρχει η κλίση, η προδιάθεση. Και για να κάνω πιο σαφή την απορία μου θα παραθέσω ένα παράδειγμα.
  Ένα άτομο που πάντα είχε κυριαρχικές τάσεις στην οικογένεια, την εργασία ακόμα και την σχέση του χωρίς όμως την γνώση και την εμπειρία μιας D/s σχέσης συνάπτει σχέση με άτομο υποτακτικής φύσης ,όσο και να υπάρχει η κλίση δεν έχει την εμπειρία να χειρισθεί την κατάσταση . Και η ερώτηση μου έρχεται σε αυτό πώς μπορεί ο υποτακτικός(αν μπορεί) να καθοδηγήσει τον Κυρίαρχο ?
   
 7. thanasis

  thanasis Contributor

  Re: Απάντηση: "Εκπαίδευση(???)" Κυρίαρχου

  Όταν λες να χειριστεί την κατάσταση τι εννοείς; Μιλάς για τεχνικές ή για τις δυναμικές που αναπτύσσονται στην ασυμμετρία;
   
 8. aria

  aria Regular Member

  Απάντηση: "Εκπαίδευση(???)" Κυρίαρχου

  Θεωρώ, χωρίς να είμαι απόλυτη, ότι οι τεχνικές είναι πιο εύκολο να τις μάθει κάποιος διαβάζοντας. Όμως η D/s σχέση δεν είναι μόνο οι τεχνικές.
   
 9. thanasis

  thanasis Contributor

  Re: Απάντηση: "Εκπαίδευση(???)" Κυρίαρχου

  Για δυναμικές: αν έχει την κλίση, δεν χρειάζεται να κάνει τπτ άλλο, πέρα από το να πληροφορηθεί, διαβάσει, συζητήσει με άλλους κυριάρχους. Από κει και πέρα, ο ίδιος κρατάει ο,τι του κάνει, πετάει ο,τι δεν του κάνει, διαμορφώνοντας το δικό του στυλ κυριαρχίας. Αναπόσπαστο κομμάτι του να αποκτήσει κανείς εμπειρία πάνω στις δυναμικές αυτές είναι και οι λάθος επιλογές, τις οποίες είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς μας, ειδικά στα πρώτα βήματά του. Αυτό δέξου το ή ψάξε αλλού. Απόφυγε να γίνεις ένα καθοδηγούν υ. Χρειάζεται ένα επικοινωνούν υ.

  Ως προς τις τεχνικές: εκεί, ανάλογα τις τεχνικές (πρέπει να) χρειάζεται κάποια καθοδήγηση, είτε από μια έμπειρη υ, είτε (πολύ προτιμότερο) από άλλον Κυρίαρχο.
   
 10. Ninevi

  Ninevi Regular Member

  Απάντηση: Re: Απάντηση: "Εκπαίδευση(???)" Κυρίαρχου

  Θα έλεγα μία πάνω από όλα ανεκτική με την απειρία σου υ και έναν έμπειρο Κυρίαρχο. Το ίδιο και το αυτό για το s/m, όπου βάλε bottom/Top αντίστοιχα.
   
 11. thanasis

  thanasis Contributor

  Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Εκπαίδευση(???)" Κυρίαρχου

    Καλή προσθήκη, δεν είναι για όλους αυτονόητο αυτό.
   
 12. aria

  aria Regular Member

  Απάντηση: "Εκπαίδευση(???)" Κυρίαρχου

  Και πως ένας υ καθοδηγεί χωρίς να πατρονάρει?