Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εκπαίδευση εν αγνοία..

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος alisaxni, στις 16 Ιανουαρίου 2019.

  1. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Είτε ήταν προσχεδιασμένο είτε όχι, πάλι πρέπει να διαλέξεις α. Μένω και πείθομαι β. Δεν πείθομαι και φεύγω.

    Ο άλλος δεν αλλάζει. Το ξέρει και είναι σίγουρος. Για την θέση, τη στάση και τα θέλω του.

    εσύ δεν είσαι.

    Το να σου πουν άσχετοι αν ήταν η όχι προσχεδιασμένο απλά σου δίνει πάτημα ότι "ΑΑ κακός άνθρωπος με παγίδευσε άρα μπορώ να φύγω με το κεφάλι ψηλά" με το να μην το είχε προσχεδιασμένο σου ρίχνει πάλι το μπαλάκι " α πρέπει να φύγω αλλά θα φταίω εγώ   και δεν μαρεσει να φταίω "

    Εγω απλά σου γράφω τα δεδομένα.

    D/s που βασίζεται στα συναίσθηματα σας δεν γίνεται, γιατί στις επόμενες δυσκολίες πάλι θα δραματοποιηθει μια κατάσταση που έπρεπε να είναι ξεκάθαρη. Και δεν παλεύεται.

    Top/bottom κάνεις άνετα. Απλά δεν τον βλέπω να ψήνεται ( με βάση αυτά που λες )
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ζητάτε τη γνώμη ανθρώπων που δεν σας γνωρίζουν για κάτι που μόνον εσείς είστε σε θέση να γνωρίζετε: το τι θεωρείτε "μεγάλο έρωτα" και πως αυτό δημιουργείται. Αναπόφευκτο να προσπαθούν να συμπεράνουν για εσάς από τα λίγα που γράφετε και τον τρόπο που τα γράφετε.
     
  3. Aliki

    Aliki airetiko

    Αναρωτιεμαι πώς μπορεί να υπάρξει "εκπαίδευση εν αγνοία" είτε για τον "μαθητή" που την δέχεται είτε για το "δάσκαλο" που την εφαρμόζει; Η λέξη εκπαίδευση εξ ορισμού περιλαμβάνει εργαλεία που απαιτούν την έκθεση κ την διαφάνεια τους,το σχεδιασμό της διαδικασίας κ ορισμό εξ αρχής του στόχου που θα επιτευχθεί στη λήξη της εκπαίδευσης.

    Από την άλλη, το να ζητάμε να χωρέσουμε έννοιες κ καταστάσεις οπως το D/s,τον έρωτα ή την αγάπη σε μη ξεκάθαρες σχέσεις συναλλαγής,ορισμένου χρόνου κ με πεπερασμένο στόχο ,προσωπικά μου μοιάζει με το να θέλουμε να μαθουμε κολύμπι κ να σκαβουμε μια τρύπα 2χ2 στην αυλή μας ή να δίνουμε μέσω youtube οδηγιες για το πώς φτιάχνεται μια τέτοια τρύπα .
     
  4. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Αν η ερωτηση στο νημα αυτο ειναι Αν ειναι θεμιτη η "εκπαιδευση" του υ εν αγνοια του
    η δικια μου απαντηση ειναι εν μερει ναι

    αν η ερωτηση ειναι τι πρεπει να κανεις εσυ με αυτη την σχεση οι δρομοι που μπορεις να ακολουθησεις για εμενα ειναι 4 α] ναι δεχεσαι μια D/s σχεση β] δεχεσαι να δοκιμασεις αν μπορεις να εισαι σε μια D/s σχεση γ] Δεχεσαι μονο μια T/b σχεση δ] αποχωσεις απο την σχεση
    ποιοσ ειναι σωστοσ δεν θα το κρινω εγω
     
  5. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    γινετε ειναι α νοχι 2χ2 αλλα σε μια πισινουλα 2χ4χ1,8 μπορεις να μαθεις

    ΥΓ και μαλιστα σε γλυκο νερο ειανι πιο δυσκολο να μαθεις κολυμπι
     
  6. Aliki

    Aliki airetiko

    @thief τρύπα, πισίνα ένα πράγμα δηλαδή!
    Θεμιτή κάθε προσωπική σύνδεση ορισμών κ περιεχομένου  
     
  7. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor


    Πρώτα απ'ολα να πω καλώς ήρθατε !

    Επειδή δεν καταλαβαίνω την τοποθέτησή σας επάνω σε αυτό που λετε ...θέλετε να μας εξηγήσετε περαιτέρω για να σας δώσουμε και τις κατάλληλες απαντήσεις .

    Όταν λετε εκπαίδευση εν αγνοια της πως το εννοείται ακριβώς....;
    Με το να συζητάμε γενικά και αόριστα για D/s δεν σημαίνει ότι μας αρέσει η το θέλουμε η ότι εκπαιδευτήκαμε επάνω σε αυτο.
    Εσείς δηλώνετε άπειρη , δεν έπρεπε να διερευνήσετε τι είναι αυτό που σας ζητάει ο Κ πριν συνάψετε αυτου του είδους σχέση ;
    Πως συμφωνήσατε να είστε υπό αν δεν είστε σύμφωνη με όσα σας ζητάει ;
    Εχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να μην έχετε υπό χαρακτήρα και να μην είστε για D/s ;
    Δεν γίνεται να φέρουμε τον Κ στα μέτρα μας και στα γουστα μας ότι και να κάνουμε.
     
  8. Dracon

    Dracon Jack of All Trades & Master of Most...

    Διαβασα "εν αγνοια" και υπεθεσα πως ειχαμε να κανουμε με συστηματικο conditioning προσωπου με υ προδιαθεσεις προκειμενου να αποδειχθει κατα ποσο θα μπορουσε να βρεθει υγειως σε αναλογη θεση. Δεν προκειται για κατι τετοιο προφανως.

    Θα σου πω κατι γι' αυτον τον χωρο: Υπαρχουν απειρα - ΑΠΕΙΡΑ - περιστατικα κατα τα οποια κορασιδες ή αγορακια, εχοντας φαντασιωθει κατι της αρεσκειας τους, μπλεκουν "συναινετικα" σε D/s πρακτικες προκειμενου "να το ζησουν" ή να βρεθουν απλα κοντα στον ζητουμενο/η γκομενο/α. Εκει, που υπαρχει προδιαθεση για ΚΑΤΙ εστω, οι περισσοτερες αποπειρες καταληγουν σε εναν απατο λακκο.

    Γιατι ολη η περιγραφη; Διοτι αν τα ανωθεν εχουν κακη στατιστικη, τι πρακτικες πιθανοτητες υπαρχουν κατι σαν αυτο που αναφερεις εσυ να ευδοκιμησει;

    Οταν οι συνθηκες δεν ειναι οι ζητουμενες, φευγουμε. Αυτο ειναι ολο. Κανεις δεν μπορει να πει ψεματα στον εαυτο του οσον αφορα στην φυση του. Δεν εισαι υ. Αυτος θελει υ. Ασυμβατοτητα. Κατανοω την συναισθηματικη τριβη, ομως ειναι αναποφευκτη. Ενας straight ανθρωπος δεν θα μπορουσε να εχει μια ομοφυλη σχεση... παρε αυτο σαν αναλογια.

    Καλα εκανες και ρωτησες, ομως αν εισαι απειρη οπως λες, να σεβεσαι και το επικοινωνιακο πλαισιο των πιο εμπειρων. Ή τουλαχιστον οσων περιφερονται σε fora οπως αυτο και δηλωνουν ενασχολουμενοι.
     
    Last edited: 16 Ιανουαρίου 2019
  9. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Για αρχή θα σε παρότρυνα να διαβάσεις και να μελετήσεις τι είναι D/s σχέση, πως ξεκινάει, χτίζεται και τι περιλαμβάνει μια τέτοιου είδους σχέση (όχι απόλυτα αλλά κατά κανόνα) ώστε να διαπιστώσεις αν αυτό που θεωρείς εσύ ή ο σύντροφός σου είναι D/s ή είναι κάτι άλλο. Άλλο D/s άλλο κακοποιητική σχέση. (Αυτά εφόσον είσαι νέα στο χώρο).
    Για το αν υπάρχει εκπαίδευση εν αγνοια τώρα. Αλλες/οι θα πουν ναι υπό προϋποθέσεις (ή σκέτο ναι), αλλες/οι θα πουν όχι. Δεν νομίζω πως μπορεί να υπάρξει μια καθολική απάντηση καθώς ο καθένας και η καθεμία κρίνει, λέει και πράττει σύμφωνα με τα δικά του βιώματα. Για εμένα ξεκάθαρα δεν μπορεί να υπάρξει καθώς εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος συμφωνούν για ένα κοινό στόχο. Εφόσον κιόλας μιλάμε για χαρακτήρες ανθρώπων και όχι κάποια τέχνη ή κάποιο σεξουαλικό παιχνίδι ηδονής ,αυτό κατ εμε ,συνιστά από υστερόβουλη έως κακόβουλη πράξη.
     
  10. didina

    didina ☆☆☆ didina sokolata dina

    Αντιλαμβανομαι οτι γνωριζατε σε τι ειδους σχεση μπαινατε απο τη στιγμη που εστω και σε πρωιμο σταδιο εχει υπαρξει συζητηση γυρω απο αυτο το πλαισιο...

    Ο Κ σας εχει δηλωσει ο ιδιος οτι ειναι ερωτευμενος ή ειναι δικος σας συμπερασμα?

    Αναφερατε στην αρχη του νηματος σας οτι ειχε συζητηθει ενα γενικο πλαισιο bdsm πρακτικων...δεν ξερατε...αλλα δεν σας ειδα και να ρωτατε τι ηταν αυτα που συζητησατε...

    Δεν σας εκβιαζει...σας δηλωνει τι ειδους σχεση εχει αναγκη...αν δεν σας αρεσει απλα φευγετε..αλλα αν το πιστευετε οτι σας εκβιαζει τοτε το ιδιο κανετε και εσεις...

    Δεν εχω προθεση να σας κρινω...απλα να σας βαλω να σκεφτειτε οτι πιθανά να έχετε πολυ μεγαλυτερο ευθυνης απο αυτο που νομιζετε πως εχετε..
     
  11. Higita

    Higita Brain_alcoholic

    Δεν ξέρω αν ήταν προσχεδιασμένο η όχι, αλλά σιγουρα ειχε στοιχεια D/s , τα οποια δεν νομίζω ότι αγνοούσες ...
    Σιγουρα καταλαβαίνες τι γίνεται..και οταν σε μια σχεση όλο αυτο εξελίσεται εξελίσεται και το D/s .

    Οταν από το κινκυ πας στο , υποτακτικό και όταν κάθε φορα του χαριζεις μια υπερβαση.. είναι λογικό να θέλει κι αλλα!

    Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να επιδιώκει το συναισθηματικό δέσιμο!
    Αυτο προκυπτει, μονο του!με βαση κάποιους παραμέτρους..
    Δεν παραγγέλνεις πίτσα, οταν κάθεσαι σε καφετέρια..

    Άρα ξεκαθαρα πραγματα..
    Σε καμια περίπτωση δεν μπορει να θεωρηθεί αυτό εκπαίδευση, ισως εξερευνήση του χώρου και των ορίων! δοκιμάζω κτλπ..
    Μικρά βήματα, κάθε φορά με χαμόγελο και ευχαρίστηση..
    Αυτός νομιζω ξεκάθαρα σου έδειξε τον δρόμο και ακολούθησες..(με άγνοια;; 
    Αν δεν σε ευχαριστεί πια και οτι ειχες να δώσεις το εδωσες..
    Το D/s τελειώνει, τα συναισθήματα μένουν!
    Όπως και να έχει ευχομαι , ευτυχια...
    Τώρα είναι το δύσκολο κομματι..!
    Και θελει πραγματικα να ανοιξεις το μυαλό σου και το μεσα σου!
     
    Last edited: 16 Ιανουαρίου 2019
  12. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Καταρχήν μην έχεις καμιά αμφιβολία αν έκανες καλά ή όχι που έθεσες μια ερώτηση για να διαβάσεις και τις απόψεις άλλων. Η πιο «λάθος» ερώτηση είναι αυτή που ποτέ δεν έγινε..

    Από κει και πέρα, συμφωνώ με κάποιες απόψεις παραπάνω, ότι δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως «εκπαίδευση» η αλληλεπίδραση που (προφανώς) είχες στη σχέση αυτή.
    Και αυτό γιατί διαφωνώ κάθετα με την χρήση του όρου «εκπαίδευση ενός υ», καθώς όσοι έχουν εμπλακεί έστω και στοιχειωδώς με την εκπαίδευση, αυτό προϋποθέτει πρόγραμμα, σκοπό και στόχο, χρονοδιάγραμμα, αξιολόγηση, κ.α. Κάτι που προφανώς απουσίαζε στην εν λόγω περίπτωση, (αλλά και γενικότερα).

    Ο όρος «δοκιμές»: «για εξερεύνηση των ορίων», «συντονισμού», «αλληλοκατανόησης», κλπ,
    είναι ίσως πιο δόκιμος και αφορά στην αρχή των σχέσεων εντός του BDSM πλαισίου.
    Μέσα από αυτή την τριβή μπορούν να βγούνε πολλά συμπεράσματα (για αμφότερα τα μέλη της σχέσης). Όπως φρονώ πως έγινε και στη δική σου περίπτωση.

    Για να μην το κουράζω άλλο, άποψη μου είναι πως η εξαρχής και ειλικρινής συζήτηση με τον άνθρωπο της σχέσης σου, είναι αυτή που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που μπορεί να έχεις.