Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εκπαίδευση και παιδεία

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος King^Style, στις 20 Ιανουαρίου 2006.

  1. King^Style

    King^Style Regular Member

    Κάποια στιγμή που άκουγα έναν ραδιοφωνικό παραγωγό, τον ακούω να λέει : "Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα με την εκπαίδευση, έχουμε πρόβλημα με την παιδεία. Και μην τολμήσετε να μου πείτε πως είναι το ίδιο πράγμα. Άλλο η εκπαίδευση και άλλο η παιδεία. Γιατί και έναν σκύλο τον εκπαιδεύεις, αλλά παιδεία ο σκύλος δεν μπορεί να έχει ποτέ. Αν για παράδειγμα πάρεις μια γυναίκα και την εκπαιδεύσεις να γίνει πουτάνα δεν έγινε και τίποτα....αν όμως αυτή η γυναίκα έχει και παιδεία νομίζω ότι τότε βρήκες την γυναίκα της ζωής σου.!!!" και έμεινα άφωνος    
    Και μου γεννήθηκε η εξής απορία : το BDSM είναι θέμα παιδείας; είναι θέμα μόρφωσης ή κάποιου κοινωνικού επιπέδου;
    Για να το θέσω πιο απλά.....δεν έχω δει κανέναν "οικοδόμο" [χωρίς παρεξήγηση] να ασχολείται με το θέμα.
    Ειδικά οι πιο παλιοί του χώρου, τότε ειδικά που δεν υπήρχε διαδίκτυο διάβαζαν κυρίως. Όλους όσοι έχω γνωρίσει μέσα στον χώρο έχουν σπουδάσει κάτι. Σίγουρα θα υπάρχουν και αυτοί που δεν είναι του πανεπιστημίου, όμως σίγουρα είναι άνθρωποι που θέλουν να οξύνουν το πνεύμα τους.
    Σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι μέσα στο bdsm lifestyle και δεν ξέρουν καν τον όρο bdsm.
    Χρειάζεται παιδεία για να κατανοήσει το ευρύτερο κοινό το lifestyle του bdsm!?
    Τελικά ανήκουμε σε κάποια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα?
     
  2. Amazona

    Amazona Nothing More, Nothing Less - Amazona is the best!

    Η παιδεία, χαρακτηρίζει την οξύτητα του πνεύματος και την κοινωνική μόρφωση. Είναι αλήθεια ότι σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τελειώσει και ένα πανεπιστήμιο, μιά και όπως κατάντησαν τα πράγματα, ούτε και αυτό είναι αρκετό. Το να ασκείς τώρα συγκεκριμένες σεξουαλικές πρακτικές, δεν απαιτεί παιδεία. Όταν όμως αναφέρεσε στους οικοδόμους, τους γνήσιους οικοδόμους λέμε του γυμνασίου άντε δημοτικού, πώς περιμένεις να τους βρείς μέσα στο ίντερνετ; Και η αλήθεια είναι ότι αν δεν ψαχτείς ή δεν βρείς κάποιον να σου μιλήσει γι’αυτό, πώς θα ξέρεις ότι η τάση που έχεις να επιβάλλεσαι και να υποτάσεις ή να σου επιβάλλονται και να υποτάσεσε λέγεται BDSM; Εγώ όταν ανακάλυψα το BDSΜ στα 21 (δηλαδή όταν με ανακάλυψε ο σκλάβος μου) άρχισα να το ψάχνω πιό βαθιά. Τότε «ξύπνησα» και άρχισα να διαβάζω, να αναζητώ πληροφορίες στο ίντερνετ, να κάνω chat, να μπώ στη διαδικασία να εκπαιδευτώ. Σήμερα υπάρχει το ίντερνετ για να ξεκαθαρίσει την «σεξουαλική ταυτότητα» κάθε ατόμου που έχει πρόσβαση σε αυτό και λίγη βοήθεια χρειάζεται πιά. Βέβαια, το BDSM με την έννοια που ανάγεται σε βιβλιογραφία Mazoch, De Sant, κλπ, απαιτεί επίπεδο, τύπου «άνθρωποι του πνεύματος». Τώρα αν κάποιος σπάει τη γυναίκα του στο ξύλο και μετά την π**, δεν ασκεί BDSM, απλά κακοποιεί τη σύντροφό του. Ανήκουμε λοιπόν σε μία κοινωνική ομάδα ανθρώπων, που συναινετικά, ασκούν σεξουαλικές πρακτικές BDSM, τις οποίες, κάποιος που δεν έχει «μελετήσει» το θέμα, δεν μπορεί να ασκήσει χωρίς να αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό του και τους άλλους. Επίσης ζούμε υπό τους όρους και τις υποταγές του BDSM lifestyle, αφού γνωρίζουμε τί είναι αυτό. Το να είσαι λοιπόν BDSM Lifestyler χωρίς να γνωρίζεις καν τον όρο BDSM, είναι πρακτικά αδύνατο.
     
  3. black_pearl

    black_pearl Regular Member

    Έχεις δίκιο αγαπητή Amazona ! Αλλά υπάρχουν και κάποιοι του γυμνασίου, ίσως και δημοτικού ( όχι οικοδόμοι ) που ασχολούνται με το ίντερνετ. Αλλά και με το BDSM Lifestyle. Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό και ενημερωνόμαστε για όλα όσα μας ενδιαφέρουν.
     
  4. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Πιστεύω πως υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με το BDSM, ίσως πιο primitive, που δεν το έχουν ονομάσει κάπως και δεν γνωρίζουν όρους και τίτλους, που δεν έχουν τα συγκεκριμένα πρωτοκολλα και δεν έχουν ανησυχίες από το που προκυπτει ο σαδισμός ή αν είναι άρωστοι.

    Χθες ειχα την συζητηση πως το BDSM που Ε/εμεις γνωριζουμε είναι πιο ελιτίστικο και κάποτε, πριν την εξαπλωση του διαδικτυου και την ευκολία απόκτησης Η/Υ ήταν ακόμα περισσότερο. Σήμερα απλώς μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό σπόρ αν οι φετιχιστικές μας τάσεις μας οδηγούν στην απόκτηση εξοπλισμού και εγκαταστάσεων.

    Η "απαιτούμενη" παιδεια βρισκει ανταποκριση σήμερα στην πλειοψηφια των "καλλιεργημενων" ανθρώπων που θελουν να αναλυουν τα πάντα, να δικαιολογούν τα πάντα, να ορίζουν τα πάντα. Η μόδα μας, η τάση μας, είναι πως Ο Μάστερ πρέπει πρωταρχικά να κατακτήσει το μυαλό μας και την ψυχή μας, να λύσει τα υπαρξιακά μας προβλήματα και όχι να ορίσει τα βασικά μας ένστικτα.
     
  5. llazouli

    llazouli Contributor

    Σήμερα με τη διάδοση της γνώσης οι θέσεις και οι πρακτικές του bdsm, μπορούν εύκολα να γίνουν κτήμα οποιουδήποτε, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης, μόρφωσης ή παιδείας που διαθέτει.
    Το πώς όμως αντιλαμβανόμαστε το χώρο, έχει να κάνει με τη διαμόρφωση της σεξουαλικής μας ταυτότητας και σίγουρα αντανακλά το προσωπικό επίπεδο καλλιέργειας που βρισκόμαστε.
    Δεν χρειάζεται οξύτητα πνεύματος για να εστερνιστεί ο καθένας τα πρωτόκολλα, τελετουργικά, κανόνες και ό,τι έχει σχέση με την τυπική μορφή του bdsm και να τα μεταβάλλει σ' ένα τυφλοσούρτη που τον βολεύει και ''μπαλώνει'' κενά και ανασφάλεις.
    Αυτό πιστεύω που θα μας χαρακτήριζε ως ανθρώπους με ουσιαστική παιδεία είναι να διερευνούμε με ειλικρίνεια τα όρια και τις δυνατότητες μας και να μην εφησυχάζουμε κάτω από καμιά ομπρέλα.
     
  6. Απάντηση: Εκπαίδευση και παιδεία

    Θέμα παιδείας ναι, όχι όμως τόσο θέμα μόρφωσης... Μπορεί κάποιος να "εκπαιδευτεί" να εφαρμόζει κάποιες τεχνικές που τον ενδιαφέρουν, αλλά η συνολική θεώρησή του για το χώρο είναι αποτέλεσμα παιδείας, η οποία με τη σειρά της προκύπτει από τη γνώση των ορίων και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του και, κυρίως, την καλή σχέση με τον εαυτό του.
    Εξάλλου, υπάρχουν και μορφωμένοι που χρησιμοποιούν "γάντια του μποξ"  
     
  7. XplorR

    XplorR Regular Member

    Απάντηση: Εκπαίδευση και παιδεία

    Η "παιδεία" χρειάζεται για να συνειδητοποιήσεις ποιός και τι είσαι... και στο BDSM ακόμα περισσότερο...
    Η "εκπαίδευση" είναι οπωσδήποτε απαραίτητη, αλλά χωρίς παιδεία... χωρίς τη συνειδητοποίηση που φέρνει η παιδεία... θα είναι δύσκολη και ίσως άκαρπη...
     
  8. Απάντηση: Εκπαίδευση και παιδεία

    Παντού είναι χρήσιμη η παιδεία. Δυστηχώς έχει εκλείψει...
     
  9. Storm

    Storm Regular Member

    Η παιδεία είναι αυτό που απομένει όταν αφαιρέσεις την εκπαίδευση. Και δυστυχώς τείνει να εκλείψει.
     
  10. King^Style

    King^Style Regular Member

    Απάντηση: Εκπαίδευση και παιδεία

    και σεντόνι ενίοτε.   αλλά...είσαι σίγουρη πως ήταν μορφωμένοι ;;;  

    αυτό μου θυμίζει την ρήση του Mark Twain
    I have never let schooling interfere with my education »
     
  11. Απάντηση: Εκπαίδευση και παιδεία

    Θα μάθω και θα σου απαντήσω σύντομα  

    Να προσθέσω επίσης πως το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει η διάθεση για μόρφωση και εξέλιξη. Αλλιώς θα καταντήσουμε σαν τον δημόσιο υπάλληλο που μετά από τριάντα χρόνια υπηρεσίας προσπαθεί να βρει ευχαρίστηση σ' αυτό που κάνει.
     
    Last edited: 7 Σεπτεμβρίου 2010