Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ελληνική BDSM Κοινότητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Asimenios_Drakos, στις 23 Οκτωβρίου 2010.

Tags:
?

Υπάρχει ελληνική BDSM κοινότητα;

 1. Ναι,υπάρχει

  54,4%
 2. Όχι,δεν υπάρχει

  20,6%
 3. Υπάρχει υποδομή για να δημιουργηθεί

  23,5%
 4. Όχι και δεν θα υπάρξει ποτέ

  1,5%
 1. Asimenios_Drakos

  Asimenios_Drakos Regular Member

  Τελικά ο πιο πρακτικός τρόπος για να δούμε αν υπάρχει BDSM κοινότητα και πώς την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας εδώ μέσα είναι να τεθεί το θέμα στα polls.
   
 2. Master DO

  Master DO Regular Member

  Απάντηση: Ελληνική BDSM Κοινότητα

  Ψηφίζω «συμβολικά» την ύπαρξη Κοινότητας για να εκφράσω όπως προσωπικά αντιλαμβάνομαι
  την όποια δυναμική ως προς την επιθυμία δημιουργίας της.
  Θα επαναλάβω την πεποίθηση πως Κοινότητα δεν μπορεί να χτιστεί δίχως Δομή και Υποδομές.
  Η θεμελιώδης υποδομή για να γίνει η επιθυμία πραγματικότητα είναι η έμπρακτη συμμετοχή.
  Ελπίζω να φανεί το κατά πόσον το πολυσυλλεκτικό αυτό «χωριουδάκι»
  που συμβιώνει εδώ και καιρό παρέα,
  κουβεντιάζοντας, σχολιάζοντας, διασκεδάζοντας, ζευγαρώνοντας και επικοινωνώντας
  και που έχει ήδη διαμορφώσει τους πρώτους του κώδικες επικοινωνίας
  και -ίσως - το δικό του προσωπικό στίγμα και ταυτότητα, έστω άγουρα,
  είναι σε θέση να ανδρωθεί και να βρει το βηματισμό που του πρέπει.

  Μόνο και μόνο για να φανεί αν το παραπάνω μπορεί να πραγματωθεί ή όχι,
  αξίζει και να το λέμε και να το εννοούμε πως μπορούμε.

  Είμαι σίγουρος πως εάν το βήμα βρεθεί και είναι το σωστό,
  οι θετικές εκπλήξεις που θα μας προκύψουν θα μας αφήσουν και εμάς τους ίδιους κατάπληκτους
  από τα πόσα μπορούσαμε να είχαμε επιτύχει και δεν το ξέραμε!

  Ας πάμε αργά για να φτάσουμε μακριά.
   
  Last edited: 24 Οκτωβρίου 2010
 3. Seduction

  Seduction Regular Member

  Απάντηση: Ελληνική BDSM Κοινότητα

  Φρονώ ότι από τη στιγμή που είμαστε μέλη του φόρουμ, καλό θα ήταν να το διαβάζουμε κιόλας.

  Να συνεισφέρω προς αυτή την κατεύθυνση, παραθέτοντας γραπτές γνώμες επί του συγκεκριμένου θέματος που έθεσες σε ψηφοφορία.

  Θα ήταν επίσης χρήσιμο, ο αναγνώστης να σταθεί και λίγο στην παλαιότητα στον χώρο, όσων καταθέτουν την όποια άποψη ή ψήφο τους. Φαντάζομαι θα συμφωνήσουμε πως αλλιώς βλέπει τα πράγματα κάποιος που έχει γνωρίσει το χώρο και τουλάχιστον ξέρει το που βρίσκεται, και αλλιώς κάποιος που ίσως ακόμα δεν έχει καταλάβει και είναι στη διαδικασία αναγνώρισης του.

  Επιπλέον με ένα κλικ, για το αν υπάρχει ή όχι κοινότητα, δεν δείχνει κανείς το πως την αντιλαμβάνεται. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται η κατάθεση και ίσως η ανάλυση της κάθε άποψης, στηριγμένη σε επιχειρήματα αν είναι εφικτό. Σχετικό νήμα, τρέχει εδώ

  Σε κάθε περίπτωση, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, δεν έχουμε να μοιράσουμε, παλαιοί και νεοεισερχόμενοι ή υποστηρικτές της άποψης πως δεν υπάρχει κοινότητα BDSM με όσους έχουν την αντίθετη άποψη.
   
 4. Nesaea

  Nesaea Guest

  Απάντηση: Ελληνική BDSM Κοινότητα

  Εμενα προσωπικα μου με χαροποιει ιδιαιτερα το γεγογονος οτι ακομα και ο Seduction δεν ψηφισε πως κοινοτητα δε προκειται να υπαρξει ποτε. Αγαλι αγαλι γινεται η αγουριδα μελι.
   
 5. Asimenios_Drakos

  Asimenios_Drakos Regular Member

  Απάντηση: Ελληνική BDSM Κοινότητα


  Αγαπητέ μου φίλε Seduction,
  το να σταθεί κάποιος στην παλαιότητα κάποιου, για κάποιον νέο αναγνώστη δεν είναι επιχείρημα.Το παλαιός δεν σημαίνει απαραίτητα και έγκυρος. Αν ο γάιδαρος έχει μάθει να πατάει στραβά στο μονοπάτι, όσα χρόνια και αν κάνει αυτή τη διαδρομή στραβά θα την κάνει ανεξάρτητα με την ηλικία του γαιδάρου.
  Ουσιαστικά δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα παλαιότεροι και νεοεισερχόμενοι αφού υπάρχουν παλαιότεροι που υποστηρίζουν άποψη διαφορετική από αυτή που καταγράφεις, πράγμα που πιστοποιεί ότι απόψεις παλαιοτέρων υπάρχουν και από τις δύο πλευρές(γνωστό ότι τα διαδικτυακά μου χνάρια όπως και η φυσική μου παρουσία στα κοινά του bdsm μετρούν πάνω από δεκαετία).

  Το παρόν είναι καθαρά ένα μικρό δημοψήφισμα μετεχόντων στη σκέψη του αν υπάρχει κοινότητα ανάλογα με το πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας.Άρα λοιπόν παλαιότητα ή όχι δεν έχουν να κάνουν με αυτό.Τα αποτελέσματα θα δείξουν ποιος θέτει τον εαυτό του εντός κοινότητας όπως και αν το αντιλαμβάνεται και ποιος όχι. Ουδέν κακόν και στις δύο περιπτώσεις.

  Τώρα όσο αφορά τη στήριξη των επιχειρημάτων σε μια ψηφοφορία που δύναται από τη φύση της να είναι η πρακτική λύση τη σφυγμομέτρησης των θέλω των ανθρώπων είναι εντελώς ΑΚΥΡΟ.
  Διότι για φαντάσου ο κάθε ψηφοφόρος σε οτιδήποτε να στεκόταν έστω και για λίγο για να επιχειρηματολογήσει γιατί ψηφίζει τον α ή τον β ή τον γ.

  Σαφώς και υπάρχει το νήμα σου για να επιχειρηματολογήσει όποιος θέλει και αφού τρέχει ταυτόχρονα διαβάζονται οι απόψεις που έκανες quote... Το να τις μεταφέρεις εδώ έχει πιθανώς σκοπούς ως εξής:
  1) Κοιτάξτε τι γράψατε... ελάτε να το υποστηρίξετε.
  2)Αφού το λένε οι "παλαιοί", οι υπόλοιποι οφείλουν να το λάβουν γνώση πριν ψηφίσουν.
  3)Επειδή δεν μου βγαίνουν τα νούμερα της ψηφοφορίας προσπαθώ να διαμορφώσω γνώμη στον κόσμο που μπαίνει.

  Αλίμονο, δεν υπάρχει περίπτωση αντιπαράθεσης απλά εδώ καταγράφεται η γνώμη όποιων νοιώθουν ή θεωρούν κοινότητα την παρούσα κατάσταση στο lifestyle σαν σφυγμομέτρηση και μόνο.Άλλωστε σε καφέ που βρεθήκαμε πρόσφατα εσύ, εγώ και άλλοι άνθρωποι που μετέχουν στο χώρο και με την ετυμολογία της λέξεως που εσύ έδωσες ,βλ. λεξικό Μπαμπινιώτη, παραδέχθηκες την ύπαρξη κοινότητας ως γενική έννοια αλλά κόλλησες στην νομική της έκφραση όσο αφορά καταστατικό κλπ. Κάτι που έχω αναφέρει και εγώ στο νήμα σου, ότι κοινότητα υπάρχει απλά το θέμα είναι πως θα λειτουργήσει όταν δεν βλέπουμε τα κοινά μας και βλέπουμε μόνο τις διαφορές μας.

  Προς πιστοποίηση των όσων λέω θα με έκανες χαρούμενο να αναρτήσεις πάλι την ετυμολογική έννοια της λέξεως κοινότητα του Μπαμπινιώτη έτσι όπως τη βρήκες εσύ, βάζοντας από κάτω και το link για να μπορεί ο καθείς να προσεγγίσει.
  Άλλωστε έχουμε ξαναπεί σε γνωστό Blog ότι για μια διαφωνία πρέπει να ορίζουμε μια αφετηρία κοινώς παραδεκτή που δεν έχει να κάνει με την γνώμη σου και την γνώμη μου και τα επιχειρήματά μας αλλά με το πως ερμηνεύει ο καθένας την αφετηρία αυτή.Αν μη τι άλλο ας διευκολύνουμε το κοινό που μας διαβάζει να έρχεται πιο κοντά στις πηγές μας.Έτσι λοιπόν, θα αντιληφθεί και καλύτερα τη γνώμη μας.

  Υ.Γ.Σου υπενθυμίζω το ότι αν κάποιος επισκέφθηκε το Παρίσι και δεν βρήκε την Αφροδίτη της Μήλου "να τον χαιρετάει" δεν σημαίνει ότι η Αφροδίτη της Μήλου εδώ και χρόνια δεν είναι κάτοικος Παρισίων...
  Άρα λοιπόν οποιοδήποτε επιχείρημα περί της κατοικίας της Αφροδίτης είναι ανέφικτο αν δεν την αναζητήσει ο επισκεπτόμενος στο Παρίσι.

  Φιλικά και με εκτίμηση,
  Ασημένιος Δράκος- Gorean Lord.
   
 6. gallant

  gallant Regular Member

  Στις απαντήσεις λείπει μια πέμπτη "Δεν ξέρω, δεν απαντώ".
  Ακόμα δεν έχω καταλάβει αυτή τη πρεμούρα με την "κοινότητα"
  Τουλάχιστον εδώ μέσα βλέπω πολύ θεωρία και πολύ λίγο πράξη. Και αυτά που
  παρουσιάζονται ως εμπόδια είναι τα δευτερεύοντα. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά
  προβλήματα που άπτωνται στα ήθη και τα έθιμα της ελληνικής κοινωνίας.
  Οπότε bdsm κοινότητα όπως την βλέπουμε στο εξωτερικό μπορούμε να την
  ξεχάσουμε προς το παρόν.
   
 7. XplorR

  XplorR Regular Member

  Απάντηση: Ελληνική BDSM Κοινότητα

  Ναι, υπάρχει. Τουλάχιστον ηλεκτρονικά, αλλά ενίοτε βρίσκονται και σε ωραίες συναθροίσεις.
  Περισσότερες λεπτομέρειες στο Greek BDSM Community
   
 8. Asimenios_Drakos

  Asimenios_Drakos Regular Member

  Απάντηση: Re: Ελληνική BDSM Κοινότητα

  Αγαπητέ gallant,
  μιας και δεν εκλέγουμε κάτι η επιλογή του "δεν ξέρω , δεν απαντώ" δεν εξυπηρετεί κάπου.Άλλωστε όποιος δεν ξέρει δεν απαντά.Είναι λογικό. Και όποιος δεν θέλει δεν απαντά επίσης.Δεν υπάρχει καμία πρεμούρα για κοινότητα, υπάρχει όμως ανάγκη να βρούμε τα κοινά μας σε ένα συνομιλητήριο που μετέχουμε έχοντας διαφορετικές απόψεις.
  Εδώ μόνο θεωρία μπορείς να δεις δυστυχώς διότι είναι αρένα γραπτού λόγου.Η πράξη καλώς ή κακώς δεν μπορεί να φαίνεται στο forum παρά μόνο από τις ελάχιστες φωτογραφίες που έχουν το θάρρος να αναρτούν κάποιοι.

  Τώρα όσο αφορά για την bdsm κοινότητα όπως τη βλέπουμε στο εξωτερικό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, 1)γιατί δεν είμαστε εξωτερικό και 2)γιατί η κάθε κοινότητα του εξωτερικού από κάθε άλλη κοινότητα έχει διαφορετική δομή και χαρακτήρα πράγμα που θα πρέπει να αναπτύξουμε και εμείς.
  Κάτι που μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε είναι να μελετήσουμε τις κοινότητες του εξωτερικού και το πως λειτουργούν και ότι θεωρούμε συνετό και καλό για τη δική μας να το υιοθετήσουμε.

  Φιλικά,
  Ασημένιος Δράκος - Gorean Lord
   
 9. jorge1970

  jorge1970 Regular Member

  Απάντηση: Ελληνική BDSM Κοινότητα

  Απ' ότι βλέπω κι εγώ σα νέο μέλος έτσι είναι.

  Αυτή η συζήτηση, "υπάρχει - δεν υπάρχει", φοβάμαι ότι γίνεται για να γίνεται.
  Αυτή τη στιγμή τι κάνουμε εδώ? Δεν υπάρχει μια κοινότητα (ή "κοινότητα") που συζητάει?
  Εξάλλου, και τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αυτό δείχνουν και με διαφορά.

  Σε κάθε κοινότητα, ας πούμε αυτήν της 'Άνω Παναγιάς, υπάρχουν πιο ενεργοί και λιγότερο ή καθόλου ενεργοί κάτοικοι. Άλλοι ενδιαφέρονται για τα κοινά, άλλοι όχι. Ούτε κάνουν παρέα όλοι με όλους. Εξακολουθούν όμως να είναι όλοι μέλη της κοινότητας της Άνω Παναγιάς.

  Αν τώρα εδώ λεγόμαστε κοινότητα, παρέα, ομάδα, κλπ δεν έχει νομίζω και πολλή σημασία. Ούτε βλέπω ότι κάποια "επισημοποίησή" με ΔΣ, καταστατικό και τα τοιαύτα θα κάνει τη διαφορά. Δε θα είναι κακό, αλλά δεν το βρίσκω και τραγικά απαραίτητο. Μιά χαρά είναι ήδη.
  Απολαμβάνουμε μια (μάλιστα άρτια) πλατφόρμα όπου όποιος θέλει λέει την άποψή του (κάνει τις αφιερώσεις του, ανεβάζει τις φωτογραφίες του, βλέπει φωτογραφίες άλλων μελών, συμμετέχει σε ψηφοφορίες, κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο..), ενώ παράλληλα υπάρχουν και μικρότερες ή μεγαλύτερες συναντήσεις. Τι άλλο να θέλουμε απ' τη ζωή μας δηλαδή ..
   
 10. Seduction

  Seduction Regular Member

  Απάντηση: Ελληνική BDSM Κοινότητα

  @Asimenios_Drakos

  Σίγουρα το παλιός δεν σημαίνει απαραίτητα και έγκυρος, αλλά σε καλώ να σταθείς σε αυτό που έγραψα "Φαντάζομαι θα συμφωνήσουμε πως αλλιώς βλέπει τα πράγματα κάποιος που έχει γνωρίσει το χώρο και τουλάχιστον ξέρει το που βρίσκεται, και αλλιώς κάποιος που ίσως ακόμα δεν έχει καταλάβει και είναι στη διαδικασία αναγνώρισης του".

  Θεωρώ πως σε κάθε ψηφοφορία, για οποιοδήποτε ουσιαστικό λόγο και αν αυτή πραγματοποιείται, το να επιχειρηματολογεί ο κάθε ψηφοφόρος στο γιατί, θα πρόσφερε θετικά στην όποια εξέλιξη της.

  Επειδή, μάλλον δεν γνωρίζεις ή σου διέφυγαν τα περί οργανωμένων και άρα υπαρκτών σωματείων, κοινοτήτων κλπ, θα σου γνωστοποιήσω ή υπενθυμίσω τον όρο "δόκιμο μέλος" που φυσικά αναφέρεται στους νεοσειρχόμενους είτε αυτά είναι φυσικά πρόσωπα είτε ΝΠΙΔ κλπ

  Δύο μόνο από τα χιλιάδες παραδείγματα

  Όσα από τα σωματεία εγγράφονται για πρώτη φορά στην Ένωση, παραμένουν επί διετία από της εγγραφής τους ως δόκιμα μέλη χωρίς δικαίωμα ψήφου και μετά την διετία εγγράφονται ως τακτικά μέλη της Ένωσης με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.

  Τα δόκιμα και επίτιμα μέλη στερούνται του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δικαιούνται όμως να μετέχουν στις συζητήσεις της Γενικής Συνέλευσης, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

  Ακόμα και στις περιπτώσεις των Αθλητικών Σωματείων, που πρόσφατα έχει καταργηθεί η ιδιότητα του δόκιμου μέλους, δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, όχι μόνο στις ταμειακές, σε διάστημα ενός χρόνου.

  Καταλαβαίνεις πως, αν και δεν ανακαλύψαμε την Αμερική με τα παραπάνω, η λογική λέει ότι ένας νέος σε ένα χώρο, πρέπει πρώτα να γνωρίσει το τι είναι και τι πρεσβεύει αυτός ο χώρος, στη συνέχεια να αποδείξει με τις πράξεις του ότι τον αποδέχεται, και στη συνέχεια, συνήθως μετά από ένα χρόνο, να του δοθεί το δικαίωμα να διαμορφώσει το οτιδήποτε με την ψήφο του.

  Είναι γνωστό πως πολλά από τα μέλη, δεν διαβάζουν το κάθε νήμα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει και από λόγους διάθεσης, έλλειψης ενδιαφέροντος κλπ, αλλά και λόγω ενός πρακτικού ζητήματος που είναι ο διαθέσιμος χρόνος. Οταν λοιπόν συμμετέχω σε ένα νήμα, αν θεωρήσω πως κάποια πράγματα που έχουν κατατεθεί αλλού, απολύτως σχετικά με το θέμα σου, όπως θα διαπίστωσες, θα συνεισφέρουν, τα παραθέτω. Τίποτα περισσότερο από αυτό. Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο πήγες τη σκέψη σου στους 3 σκοπούς που ανέφερες.

  Δεν έχει την υποχρέωση κανένα μέλος, να ξανατοποθετηθεί σε άλλο νήμα για κάτι ίδιο που έχει γράψει αλλού αν δεν το επιθυμεί και φυσικά έχει το δικαίωμα να αλλάξει, αναθεωρήσει ή επαναδιατυπώσει τις απόψεις του.

  Στον καφέ μας, υποστήριξα, αυτό που υποστηρίζω και εδώ. Με μια πολύ γενική έννοια της "κοινότητας", συμφώνησα και συμφωνώ πως όλα μπορούν να ονομαστούν ως κοινότητα. Μάλιστα έδωσα και το υπεραπλουστευμένο παράδειγμα "με αυτό το σκεπτικό υπάρχει και η παγκόσμια κοινότητα των ανθρώπων γιατί έχουν κοινό την αναπνοή". Θα θυμάσαι βέβαια ότι διαφώνησα, πως υπάρχει Ελληνική κοινότητα BDSM και όπως θα διαβάζεις στο άλλο νήμα, επιχειρηματολογώ υπέρ της άποψης μου.

  Εσύ που θεωρείς πως υπάρχει "Ελληνική κοινότητα BDSM" πως δικαιολογείς το ότι δεν διαθέτει ούτε ΕΝΑ στοιχείο της υπαρκτής και πολύ σωστά αποκαλούμενης ως κοινότητα, "Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας"; Κοινότητα η μία, κοινότητα και η άλλη;!!!
  Διάβασε προς ευκολία σου το σχετικό post εδώ

  Δεν βασίζονται όλες οι πληροφορίες μου στο ίντερνετ, αλίμονο!. Μπορεί να υπάρχουν, μπορεί και όχι. Πλέον καταλαβαίνεις πως δεν μπορώ να βάζω το link για κάθε τι που γράφω. Αλλά αφού θα σε κάνει χαρούμενο η πηγή, και πιστεύεις ότι θα βοηθήσει, στην παραθέτω:
  Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας - Γ. Μπαμπινιώτη
  Β Εκδοση, Γ Ανατύπωση 2006
  Σελίδα 911.

  Οι πηγές που μεταφέρει και που γίνεται κοινωνός ο καθένας μας στο διάβα του στη ζωή, δεν περικλείουν μόνο τη γνώση που αποκομίζουμε, αλλά και την εμπειρία που αποχτούμε από αυτή τη διαδρομή. Ολα αυτά σε συσχετισμό με την θέληση, την αποφασιστικότητα, την ευφυϊα, την οξυδέρκεια, την έρευνα, την μελέτη και την αξιολόγηση που ο καθένας κάνει και έχει, στον βαθμό που τα διαθέτει και με την επίδοση που τα αξιοποιεί, γεννούν συνεχώς νέες πηγές. Δεν είναι επιβεβλημένο αυτές να υπάρχουν στο ίντερνετ.

  Οσο ανέφικτο είναι το επιχείρημα περί της κατοικίας της Αφροδίτης αν δεν την αναζητήσει ο επισκεπτόμενος στο Παρίσι, άλλο τόσο άτοπο είναι να μιλάει και να ψηφίζει περί της ύπαρξής της στο Παρίσι ή όχι, όταν ακόμα αγνοεί ποιά είναι τα κράτη της Ευρώπης και άρα και την ύπαρξη της Γαλλίας ως κράτος.

  Φιλικά
   
 11. Asimenios_Drakos

  Asimenios_Drakos Regular Member

  Απάντηση: Ελληνική BDSM Κοινότητα

  Αγαπητέ φίλε Seduction,
  κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά με την αντίληψη σου ή κάτι δεν έχεις καταλάβει.Όταν μιλάμε για κοινότητα μιλάμε για ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.Όχι για σωματείο , όχι για σύλλογο, όχι για ομοσπονδία, όχι για οτιδήποτε άλλο εκφράζεται μέσα από διοικητικό συμβούλιο.Όταν σου λέω να βάλεις την ετυμολογία της λέξεως κοινότητα ο στόχος και ο σκοπός είναι να μας πεις τι σημαίνει κοινότητα βάσει του Μπαμπινιώτη και όχι τη σελίδα και το βιβλίο. Είναι 5 λέξεις. Γράφεις τεράστια κείμενα αλλά δεν γράφεις αυτό που σε ρωτάνε για να έχουνε οι αναγνώστες μια πλήρη εικόνα του τι έχεις διαβάσει και έχεις στο μυαλό σου.

  Επίσης όταν παραθέτουμε link προς διευκόλυνση των αναγνωστών δεν εξαιρούμε τα βιβλία που έσπευσες να μας το χρεώσεις απλά δίνουμε ένα βήμα στο ίντερνετ επειδή εδώ είναι η επικοινωνία μας με τον υπόλοιπο κόσμο για να ξεκινήσει από κάπου. Αν οπουδήποτε έχουμε εξαιρέσει βιβλίο μας το αναφέρεις, μας το κάνεις quote.Και αφού σου ξεκαθαρίζω ότι δεν μιλάμε για σωματεία ή οτιδήποτε άλλο, ομοσπονδίες κλπ. σου παραθέτω ότι το άτοπο κατ' εσέ της ψηφοφορίας δημιουργήθηκε για να σφυγμομετρήσουμε το κόσμο κατά πόσο βλέπει τα κοινά του.

  Επίσης όσο αφορά το επιχείρημα σου για το αν κάποιος δεν έχει επισκεφθεί το Παρίσι ή δεν ξέρει που βρίσκεται καν στο χάρτη αυτό δεν είναι αντεπιχείρημα σε αυτό που γράφω γιατί διευκρινίζω ---> κάποιος που έχει επισκέφθει το Παρίσι και όχι κάποιος που δεν ξέρει που είναι .Τώρα αν θες, διάβασε το πιο προσεχτικά και θα καταλάβεις τι γράφω.Η ανάγκη σου να απαντάς οπουδήποτε χωρίς να έχεις επιχείρημα σε κάνει να μην είσαι προσεχτικός στο τι γράφουν οι άλλοι.Ξαναδιάβασε τι γράφω και θα καταλάβεις τι εννοώ, δεν είναι δύσκολο.

  Γράψε μου την ετυμολογία που γράφει ο Μπαμπινιώτης ή όποιου άλλου την ετυμολογία θέλεις(θεωρείς έγκυρη κατ εσέ) για την κοινότητα για να βρούμε ένα σημείο αναφοράς να το αναλύσουμε περαιτέρω.Πρόσεχε.. την ετυμολογία, όχι τη σελίδα, ούτε το βιβλίο , ούτε το βιβλιοπωλείο,ούτε τη γειτονιά που είναι το βιβλιοπωλείο.Και αφού από κοινού δεχτούμε το όρο του Μπαμπινιώτη ή του όποιου περί κοινότητας κάνουμε την περαιτέρω κουβέντα.Είναι σημαντικό λοιπόν, όταν μιλάμε για ένα πράγμα να διευκρινίζουμε τι είναι αυτό.Μέχρι να μου γράψεις την ετυμολογία οτιδήποτε άλλο μου γράφεις θεωρώ ότι είναι εκ του πονηρού γιατί σου γράφω ξεκάθαρα που τοποθετούμαι και εσύ το αποφεύγεις.Την ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ φίλτατε, την ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ.

  Έχουμε ξαναγράψει ότι ένας υγιής διάλογος διαφωνίας στηρίζεται σε μία κοινή αφετηρία.Μόνο τότε η διαφωνία είναι υγιής και έχει να βοηθήσει στην εξέλιξη.Σου μιλάω για κοινότητα και μου μιλάς για σωματεία.Είναι άτοπο να μιλάει κάποιος για τα μήλα και εσύ να μονοπωλείς την κουβέντα με τις μπανάνες.Πρώτα απ' όλα πρέπει να έχεις κατανοήσει ότι μιλάμε για τα μήλα και δεύτερον να μην στηρίζεις τα επιχειρήματα σου στο ότι όλα είναι φρούτα. Αφού όλοι οι ομιλούντες κατανοήσουμε και εξαντλήσουμε το θέμα στο τι είναι μήλα μετά αν θέλεις μιλάμε και για τις μπανάνες,αλλά ποτέ πριν. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο στόχος μας , η κουβέντα μας έχει να κάνει με το ενδιαφέρον γύρω από το μήλο.

  *Όπου μήλα ,βάλε κοινότητα
  *Όπου μπανάνες, βάλε σωματεία ,σύλλογοι,κόμματα,και ότι άλλο θέλεις.


  Στις κοινότητες δεν υπάρχουν δόκιμα μέλη.Υπάρχουν μέλη που έχουν κοινά.Άρα λοιπόν, πρώτα θα ξεκαθαρίσουμε στους νέους τι σημαίνει κοινότητα για να είμαστε σίγουροι ότι έχουν κατανοήσει τι λέμε εμείς οι παλαιότεροι.
  Δεύτερον, σου έχει ξεφύγει ότι έχω γράψει απ αρχής στο νήμα σου περί κοινότητας ότι υπάρχει κοινότητα αλλά δεν λειτουργεί.
  Τρίτον,η ψηφοφορία έχει να κάνει με το πως κάποιοι άνθρωποι νοιώθουν τον εαυτό τους ενταγμένο μέσα σε κοινά χαρακτηριστικά μαζί με άλλους και το πόσο όχι.Να σου διευκρινίσω ότι αυτοί που γράφανε αν δεν είχαν κοινά με τους υπόλοιπους δεν θα γράφανε εδώ.Που σημαίνει ότι δεν θα έβγαινε η α ή η β να γράψει την προσωπική της εμπειρία αν δεν είχε την αντίληψη ότι μιλάει σε ανθρώπους που έχει κοινά μαζί τους.Θα πήγαινε να τη γράψει στο "πλεκτό μου και εγώ", που πιθανώς έχει περισσότερη δημοτικότητα και θα τη διαβάζαν περισσότεροι.

  Επειδή τυγχάνει να είμαι υποψιασμένος άνθρωπος πρέπει να πιάσω τις παραμέτρους της πιθανής σκοπιμότητας, χειραγώγησης των αναγνωστών που δεν έχουν χρόνο όσο αφορά το θέμα της κοινότητας και ξεκινήσαν από τη ψηφοφορία, να πάνε να διαβάσουν αίολες κουβέντες.Αν είχες γράψει ότι ετυμολογικά ορίζεται αυτή , αυτό είναι το link, και η γνώμη των ανθρώπων που γράφουνε μέσα σε αυτή την πλατφόρμα για το τι είναι κοινότητα είναι αυτή, αυτό είναι το link, θα με έβρισκες απόλυτα σύμφωνο και αρωγό.

  Αλλά αφού εκεί μέσα δεν έχεις αναρτήσει ετυμολογικά το τι σημαίνει κοινότητα έχουμε το εξής φαινόμενο που σχολιάζεις παραπάνω πολύ σωστά εσύ.Να διαβάζουνε πράγματα στο ίντερνετ που δεν άπτονται της πραγματικότητας.Παράδειγμα,ανέβασε όποια ετυμολογία για τη λέξη κοινότητα,όποια ετυμολογία θέλεις για τη λέξη σωματείο ,όποια ετυμολογία θέλεις για τη λέξη σύλλογος και διευκρίνισε ότι μιλάμε για κοινότητα.Τότε και μόνο θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι σίγουρο πως οι νέοι άνθρωποι δεν υπάρχει πιθανότητα να πάρουν διαστρεβλωμένη άποψη σχετικά για τι μιλάμε.

  Βλέπεις είναι σημαντικό, στο χώρο μας όταν μιλάει κάποιος με την ταμπέλα ΜΑΣΤΕΡ που σημαίνει παράλληλα και δάσκαλος να είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ώστε να μην αφήνει περιθώρια παρανόησης, διαστρεβλωσης, παραπληροφόρησης, διαφορετικής έννοιας.


  Όσο για το υπεραπλουστευμένο παράδειγμα σου ότι οι άνθρωποι έχουν κοινό την αναπνοή είναι άκυρο γιατί στο πλανήτη και οι άλλες μορφές ζωής, ζώα ,πουλιά, θηλαστικά θαλάσσης ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ.Το κοινό των ανθρώπων είναι ότι έχουν λόγο και μπορούν να τον εκφράζουν έστω και γραπτώς κάποιες φορές, πράγμα που δεν έχουν τα ζώα.Λόγος =αποτέλεσμα λογικής σε σχέση με τα ζώα που λειτουργούν με το ένστικτο.Σου έδωσα ως παράδειγμα την κοινότητα των Εθνών που αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς εκπροσώπους χωρών με διαφορετικά ήθη, έθιμα, χρώμα σάρκας, κουλτούρας κλπ.Και επαναλαμβάνω, κοινότητα υπάρχει ,δεν λειτουργεί ως κοινότητα.


  Σου παραθέτω τα link:
  Κοινότητα
  Κοινότητα - Βικιπαίδεια

  Σύλλογος
  σύλλογος - Βικιλεξικό

  Ομοσπονδία
  ομοσπονδία - Βικιλεξικό

  Υ.Γ.Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους αναγνώστες που θα διαβάσουν το σχόλιό μου αυτό και θα υποχρεωθούν στο να διαβάζουν ξανά και ξανά ότι ζητάω να οριστεί η ετυμολογία της λέξεως κοινότητα για να μπορέσουμε να ορίσουμε σε κάποια βάση το αν είμαστε ή όχι.Αλλά στην επικοινωνία μέσω ίντερνετ είναι υποχρεωτικό να διευκρινίζουμε γιατί πράγμα μιλάμε.Επειδή πολλές φορές το να μας παρασύρει το πάθος της γραφής κάποιου ενώ δεν εστιάζει στο αντικείμενο που είναι κοινά αποδεκτό και κοινά εννοώ ετυμολογικά, ρίζα της λέξεως ,προέλευση κλπ. και να μας βγάζει σε λάθος συμπεράσματα είναι πολύ συχνό φαινόμενο στο ίντερνετ.

  Φιλικά
  Ασημένιος Δράκος - Gorean Lord
   
 12. Seduction

  Seduction Regular Member

  Απάντηση: Ελληνική BDSM Κοινότητα

  Aς ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Για τελευταία φορά, από την πλευρά μου, θα προσπαθήσω να τα γράψω όσο πιο απλά μπορώ.

  Αντιπαρέρχομαι τα περί αντίληψης, μη κατανόησης κλπ (ο κάθε αναγνώστης έχει τη κρίση του. Την εμπιστεύομαι στα περισσότερα μέλη) μη συνηγορώντας σε τέτοιου είδους συζήτηση, και μπαίνω στα θέματα.

  !!! Με τόσες προτάσεις αναφέρεσαι σε κάτι ως ανύπαρκτο, με "κατηγορείς" για την παράλειψη μου, ότι το αποφεύγω κλπ, ενώ η πραγματικότητα είναι παντελώς διαφορετική. Έχω παραθέσει 2 ετυμολογίες της λέξης κοινότητας από το λεξικό του Μπαμπινιώτη και έχω κάνει σαφές ποια ετυμολογία αποδέχομαι και ταιριάζει στη συζήτηση μας, από το 2ο post μου. Aπορώ για το πώς τοποθετήθηκες στο νήμα μου, χωρίς να έχεις διαβάσει το τι έχει προηγηθεί και σε κάθε περίπτωση, χωρίς να έχεις προσέξει το τι γράφει και ο νηματοθέτης, όσο και τα υπόλοιπα μέλη!.

  2. Εγώ δεν θα θεωρήσω εκ του πονηρού την παράλειψη σου ή την έλλειψη προσοχής σου.

  Βλέπεις είναι σημαντικό, στο χώρο μας όταν μιλάει κάποιος με την επιλογή του status (διαφωνώ με τον όρο ταμπέλα) Master, που σημαίνει παράλληλα και Δάσκαλος, να είναι ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΣ και ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ, ώστε να μην αφήνει περιθώρια παρανόησης, διαστρέβλωσης, παραπληροφόρησης, διαφορετικής έννοιας

  3. Η ετυμολογία λοιπόν, που επαναλαμβάνω, έχω παραθέσει από το 2o post μου και που ανταποκρίνεται για μια γόνιμη βάση διαλόγου είναι αυτή

  Από το λεξικό της νέας Ελληνικής γλώσσας - Γ. Μπαμπινιώτη
  Koινότητα = ένωση προσώπων που τα συνδέουν κοινά στοιχεία (π.χ καταγωγή, γλώσσα, χρώμα, ιδέες κ.τ.λ) Θα επανέλθουμε σε αυτή.

  Φυσικά δεν θα σε ακολουθήσω ούτε στη «λογική» του μήλου και της μπανάνας(!) Έχω μάθει να εκφράζω τον γραπτό λόγο μου διαφορετικά.

  4. Στα ερωτήματα που θέτεις στη ψηφοφορία στο παρών νήμα, γράφεις
  Υπάρχει Eλληνική κοινότητα BDSM; Στο δικό μου νήμα έγραψες ευθαρσώς, η Ελληνική κοινότητα υπάρχει.

  Μετα από μόλις λίγα post, από το γενικό και αόριστο, Ναι υπάρχει, περάσαμε (χρησιμοποιώ δικό σου γραπτό λόγο) στο λίγο πιο συγκεκριμένο «κοινότητα υπάρχει ,δεν λειτουργεί ως κοινότητα».

  Ποιο είναι το επόμενο σοβαρό βήμα λοιπόν; (Φαντάζομαι θα συμφωνήσουμε οι περισσότεροι πως δεν υφίσταται λόγος, να υπάρχει κάτι που δεν λειτουργεί για το, και προς, τον σκοπό της ύπαρξης του.)

  'Η να καταλήξουμε στο προφανές κατά τη γνώμη μου, ότι δεν υπάρχει
  Ή να μπει σε (1)λειτουργία. Σε (2)πράξη. Να παράγει (3)δράση. Να έχει (4)σκοπό, (5) στόχους, άρα και (6)ύπαρξη

  Για να δούμε λοιπόν πως μπορεί να μπει σε λειτουργία

  (Πίστευα πως θα είχες καταλάβει πως μπορώ να "παίξω" σε κάθε "γήπεδο". Μπορώ. Αφού εδώ λοιπόν το "παιχνίδι" προϋποθέτει να αντιγράφουμε τα λεξικά για να συνεννοηθούμε (!), so be it.

  (1) Λειτουργία = Ο τρόπος με τον οποίο κάτι ανταποκρίνεται στον σκοπό για τον οποίο υπάρχει.

  (2) Πράξη = οτιδήποτε κάνει κάποιος, (ΟΧΙ ότι δεν κάνει, πχ να θέσει σε λειτουργία την κοινότητα).

  (3) Δράση = Το σύνολο των πράξεων σε τομέα δραστηριότητας.

  (3β) Δραστηριότητα = Το σύνολο των ενεργειών σε ορισμένο πεδίο δράσης.

  (4) Σκοπός = Το απώτερο σημείο στο οποίο αποβλέπουν οι ενέργειες, οι σκέψεις ή οι αποφάσεις κάποιου

  (5) Στόχος = Οτιδήποτε επιδιώκει κανείς, το αντικείμενο των προσπαθειών, σημείο στην πορεία για την επίτευξη ενός σκοπού

  (6) Υπαρξη = Η κατάσταση του υπαρκτού, το να υπάρχει κάποιος/κάτι

  Κάνε τώρα την σύνδεση του (1) και του (6) και θα καταλάβεις πολύ εύκολα, δεν είναι δύσκολο όπως λες κι εσύ, πως αν δεν υπάρχει λειτουργία σε κάτι ώστε να ανταποκρίνεται στο σκοπό ύπαρξης του, ουσιαστικά αυτό το κάτι δεν υπάρχει!

  Αρα: κοινότητα υπάρχει, δεν λειτουργεί ως κοινότητα = Ουσιαστικά δεν υπάρχει κοινότητα.

  Τώρα που κατάλαβες ότι υπήρχε εδώ και μέρες η ετυμολογία και άρα κοινή αφετηρία, ας δούμε γιατί μου μιλάς εσύ και γιατί σου μιλάω εγώ.

  5. Αφού λοιπόν μιλάμε για λειτουργία της κοινότητας και άρα την ύπαρξη της, ένας μόνο δρόμος υπάρχει.

  Να πάρει μορφή. Αυτός ο τρόπος είναι μόνο η μορφή του σωματείου. Ετσι καταλαβαίνει ο καθένας πως και γιατί έγινε η συνάρτηση κοινότητας και σωματείου.

  Στη χώρα μας δεν μπορεί να ιδρύσουν κάποιοι κοινότητα με τη μορφή που τη συζητάμε εδώ. Μπορούν να ιδρύσουν σωματείο με επωνυμία για παράδειγμα "Ελληνική BDSM κοινότητα".

  Τρανό και υπαρκτό πράδειγμα μας δίνει η ΟΛΚΕ΄
  Συνιστάται σωματείο με επωνυμία «Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας» με έδρα την Αθήνα.

  Δεν μιλάει κανείς για σωματείο Ομοφυλοφίλων αλλά για Ομοφυλοφιλική Κοινότητα! Πιστεύω πως αν συναντηθείς με μέλη της ΟΛΚΕ, εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος από το φόρουμ μας, δεν θα αρνηθείτε πως είναι κοινότητα!!! Ας σταματήσουμε να παίζουμε με τις λέξεις.

  Ας συνεχίσουμε τα παραδείγματα
  Ο Πέρρης που πρόθυμα και με ενθουσιασμό δήλωσε την επιθυμία του να περάσει σε πράξεις, συνεπικουρούμενος από τον Do, πρότεινε το εξής

  "Σύλλογος διερεύνησης εναλλακτικών μορφών σεξουαλικότητας"

  Η Black_Storm που μας κατέθεσε την εμπειρία της για ήδη κίνηση ανθρώπων του χώρου για την δημιουργία Ελληνικής κοινότητας BDSM, έγραψε

  "Σύλλογος Φίλων Ελεύθερης Εναλλακτικής Έκφρασης"

  Nα λοιπόν και η λέξη Σύλλογος. Γιατί ενοχλεί η λέξη; Γιατί όταν κάτι έχει σκοπό και στόχο να βάλει σε λειτουργία την «κοινότητα», που κατά δήλωση σου, δεν λειτουργεί, γίνεται μια άγνωστη και ξένη λέξη, όταν η έννοια και η ουσία της είναι ακριβώς οι ίδιες;

  Aς επιστρέψουμε στην ετυμολογία της κοινότητας σύμφωνα με λεξικό της νέας Ελληνικής γλώσσα - Γ. Μπαμπινιώτη
  Koινότητα = ένωση προσώπων που τα συνδέουν κοινά στοιχεία (π.χ καταγωγή, γλώσσα, χρώμα, ιδέες κ.τ.λ)

  Επιστροφή επίσης και στην αντιγραφή των λεξικών!!!

  Κοινό = κάθε χαρακτηριστικό που απαντά σε περισσότερους από έναν ανθρώπους, καταστάσεις, κλπ

  Ας προσθέσουμε και την λέξη που τόσο έχει χρησιμοποιηθεί

  Αλληλεπίδραση = Η σχέση αμοιβαίας επίδρασης, ο αμοιβαίος επηρεασμός

  Τα μέλη ενός Συλλόγου δεν έχουν το χαρακτηριστικό αυτό που απαντά σε περισσοτέρους από έναν άνθρωπο; Δεν έχουν κοινή καταγωγή; Δεν έχουν κοινή γλώσσα; Δεν έχουν μεταξύ τους σχέση αμοιβαίας επίδρασης; Δεν έχουν αμοιβαίο επηρεασμό;

  Aρα κατά την ετυμολογία της λέξης κοινότητα, δεν είναι μια ένωση προσώπων που τα συνδέουν κοινά στοιχεία; Aρα σύμφωνα με το λεξικό και την ετυμολογία που τόσο αναζήτησες στην συζήτηση, δεν είναι μια κοινότητα;

  *Πιστεύω πως οι αναγνώστες προσπαθούν να χειραγωγηθούν, όταν διαβάζουν για ύπαρξη κοινότητας, η οποία κατά σύμφωνη γνώμη όλων, τελικά, δεν λειτουργεί και όπως λένε τα λεξικά, αν δεν υπάρχει λειτουργία σε κάτι ώστε να ανταποκρίνεται στο σκοπό ύπαρξης του, ουσιαστικά αυτό το κάτι δεν υπάρχει!
  **Όπως διαπίστωσες είχα γράψει πως ορίζεται ετυμολογικά και πλέον σύμφωνα με το γραπτό σου λόγο, θα θεωρήσω ότι σε βρίσκω απόλυτα σύμφωνο και αρωγό

  Ναι μου είχες δώσει αυτό το παράδειγμα, αλλά το παράδειγμα σου όπως σου είχα πει, είναι κάτι που (λειτούργησε και συνεχίστηκε από τον ΟΗΕ που επίσης) λειτουργεί και άρα ανταποκρίνεται στο σκοπό ύπαρξης του, άρα υπάρχει.

  6. Εν κατακλείδι, όσοι και όσες επιθυμούν να υπάρξει Ελληνική κοινότητα BDSM, πρέπει να την κάνουν να λειτουργήσει. Πέραν αυτού ερχόμαστε σε αυτό που σοφά λέει ο λαός μας "Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, όλη μέρα κοσκινίζει" (Εδώ βέβαια μένει ανοιχτό το ερώτημα, αφού κάποιοι πιστεύουν πως υπάρχει Ελληνική κοινότητα του BDSM, γιατί δεν την κάνουν να λειτουργήσει; )

  Για όσους από αυτούς, κινούνται μόνο βάση των λεξικών, εκτός από την ετυμολογία των λέξεων λειτουργία, πράξη, δράση, σκοπό, στόχους, ύπαρξη που έχω ήδη καταθέσει, τους παραθέτω και τα παρακάτω.

  Οργανώνω = Καθορίζω τη διάταξη των μερών ενός όλου ή τον τρόπο ενεργειών των μελών ενός σύνόλου ώστε να λειτουργεί κανονικά και αποδοτικά.

  Οργάνωση = Το να σχεδιάζει και να θέτει κανείς, (κάτι) σε λειτουργία

  Δομή = Ο τρόπος με τον οποίο επιμέρους στοιχεία σχετίζονται και συνδέονται μεταξύ τους, ώστε να σχηματίζουν ενιαίο σύνολο ή σύστημα

  Αν κατατεθεί κάτι, επί της ουσίας των όσων έγραψα ή κάτι που να άπτεται του πραγματικού, θα επανέλθω. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για την φιλοξενία στο νήμα.

  Υ.Γ Επί της ουσίας δεν εννοώ το παρακάτω (Ας μου επιτραπεί το χιούμορ κλείνοντας)

  Μια παρέα φίλων, που αλληλεπιδρούν και τους συνδέει το κοινό στοιχείο της αγάπης για τα γαιδουράγκαθα, συζητούν ενώ πίνουν τον καφέ τους. Βρε μήπως να ανοίξουμε ένα Blog ή ένα forum; Και αν μαζευτούμε αρκετοί ας την ονομάσουμε "Ελληνική κοινότητα φίλων του γιαδουράγκαθου". Είναι μουράτο όνομα, θα τραβήξει περισσότερους, γιεεεεε.

  Υ.Γ 2 Ακόμα και η μαθητική κοινότητα, που όλοι μας ανεξαιρέτως υπήρξαμε μέλη της, είναι θεσμοθετημένο όργανο με Υπουργική απόφαση, με γενική συνέλευση και 5μελές συμβούλιο, εκλογές, εφορευτική επιτροπή κλπ.

  Υ.Γ 3 Συντάσσομαι επί λέξη με όσα έγραψε Alnair: Διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθώ: Τη δημιουργία κοινότητας θα την καλωσορίσω εάν και όποτε συμβεί. Την ένταξή μου σ' αυτήν, όμως, δεν τη βλέπω. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω στο βδσμ (μου) είναι να το βάλω στο μαντρί. Κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω μέχρι τώρα εθελοντικά και επειδή μου προσφέρει ευχαρίστηση, χωρίς να αισθάνομαι κανενός είδους υποχρέωση ή πίεση.

  Την καλημέρα μου σε όλους-ες