Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ελληνική BDSM Real Κοινότητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Νόμος' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 16 Ιανουαρίου 2006.

 1. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor  Με αφορμή το θέμα που άνοιξαν στα post "Πότε θα ανοίξει ένα bdsm cafe στην Ελλάδα;" και που έθιξαν οι Lady Phaedra, Mistress Vada, Goddess Persa. θα τολμήσω να επαναφέρω την ενδιαφέρουσα και σημαντική συζήτηση που είχε ανοίξει ο KyriosG και δυστυχώς δεν είδα συμμετοχή στο thread "BDSM κοινότητες - πώς οργανώνονται και λειτουργούν" .

  Το θέμα πιστέψτε με είναι και το θεωρώ αρκετά σοβαρό και και αφορά όλους μας.
  Προκαλώ λοιπόν όσους γνωρίζουν από την Ελληνική νομοθεσία να μας ενημερώσουν για το τι χρειάζεται για να σταθεί μια τέτοιου είδους real κοινότητα στην χώρα μας.
  Να μας πουν πως μπορεί να έχει μια βάση.
  Που να στηριχτούμε (αν μπορούμε)
  Τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί κλπ
  Προκαλώ επίσης όλα τα μέλη να πουν την γνώμη τους, όπως επίσης και απάντηση στη ερώτηση μου αν θα γινόντουσαν μέλη και φυσικά ενεργά μέλη σε μια τέτοια κοινότητα.

  Καλό είναι να τεθούν όλα τα ερωτήματα σας που αφορούν τον σκοπό της κοινότητας και τον λόγο ύπαρξης της προκειμένου να καλυφθούν όλα τα ερωτήματα μας.
   
 2. potty65

  potty65 Regular Member

  Αγαπητή Εύα, έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα δεν είναι νομικό. Από την στιγμή που δεν προσβάλλονται τα χρηστά ήθη και η δημόσια αιδώς ΄(όπως την εννοούν) οι Φαρισαίοι βεβαίως, και δεν υπάρχει κάποια μορφή ανάπτυξεις αγοραίου έρωτα, η διαδικασία είναι η ίδια που θα χρειαζόταν για το άνοιγμα οποιουδήποτε άλλου cafe (άδεια λειτουργίας καταστήματος, Δήμος, Νομαρχία κλπ).

  Το σίγουρο είναι ότι πέραν από την κορυφή του παγόβουνου που φαντάζει πολύ μικρό και αδύναμο, κρύβεται μία μεγάλη μάζα ανθρώπων που πραγματικά ενδιαφέρεται για τον χώρο, χωρίς να έχει σημείο αναφοράς και χωρίς να τολμά να εκφραστεί. Δυστυχώς δεν ξέρω αν η Ελληνική κοινωνία είναι σε θέση να δεχτεί μία τέτοια πρωτοβουλία, αν είναι ώριμες οι συνθήκες. Γιατί νομικά μπορεί να υπάρξει πρόβλημα εφ' όσον τηρηθούν οι νόμοι, αν όμως οι συνθήκες είναι ανώριμες κοινωνικά, κάποιος θα κληθεί να πληρώσει ένα τίμημα.

  Οι περισσότεροι στην Ελλάδα, κρυφοκοιτάνε από την κλειδαρότρυπα με λαγνεία, αλλά όταν έρθει η ώρα να πάρουν θέση γίνονται "τιμητές" και προστάτες των ηθικών αξιών
   
 3. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Χμμμ... άκρως ενδιαφέρον...
  Κατ'αρχάς ας πάρουμε τα πράγματα απ'την αρχή...

  1. Τι θεωρεί κάποιος BDSM Κοινότητα στην πραγματική και όχι ηλεκτρονική ζωή;
  2. Ποιούς κινδύνους είναι πρόθυμος να αντιμετωπίσει προκειμένου να δημιουργηθεί η κοινότητα αυτή;
  3. Τι πραγματικά αποσκοπεί από τη δημιουργία μιας τέτοιας κοινότητας;
  4. Θέλει να προστατεύσει την κοινότητα αυτή από αυτούς που πιθανώς να θελήσουν την καταστροφή της;
  5. Είναι διατεθημένος να αναλάβει ενεργό ρόλο στην κοινότητα αυτή τόσο κατά την πρώτη της περίοδο, όσο και αργότερα, όταν πια θα έχει δημιουργηθεί;

  Σε προηγούμενο thread είδα να γράφεται κάτι για το MaST (Masters and Slaves Together), η οργάνωση αυτή όπως έχει ήδη προαναφερθεί εδώ είναι ένας ΜΚΟ (Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός), και άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί κοινότητα, καθώς αποτελεί έναν οργανισμό. Ο οργανισμός αυτός μπορεί να είναι και μια επιχείρηση αστικού χαρακτήρα, πράγμα το οποίο περιπλέκει τα πράγματα περισσότερο. Για να δημιουργηθεί κάτι πιο ελεύθερο και πιο σωστά οργανωμένο, χωρίς να μπλέκουμε με πολύ εφορία και λοιπά πράγματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν σύλλογο.

  Για τη δημιουργία ενός συλλόγου χρειάζονται τα εξύς πράγματα:

  • 21 υπογραφές τουλάχιστον
  • καταστατικό, που να είναι αρκετά γενικό και σύμφωνα με τους νόμους του κράτους
  • έναν πολύ καλό δικηγόρο για το δικαστήριο!!!!! (ποτέ δεν ξέρεις με τους δικαστές)
  • δημοσίευση σε (2) εφημερίδες τοπικού τύπου (δε θυμάμαι ακριβώς αν είναι 2 ή περισσότερες)
  • χρήμα για τον δικηγόρο και τις δημοσιεύσεις, καθώς και τα έξοδα του δικαστηρίου
  • πολύ όρεξη
  Όσοι επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μέσω pm μαζί μου.

  Σχετικά με το Cafe, Εύα μου νομίζω οτι δε θα έχει κάποιος κανένα πρόβλημα εφ'όσον είναι όλα καθαρά και δεν γίνεται κάποιου είδους BDSM παιχνιδιού μέσα στο cafe, αλλιώς, βλέπω το ηθών, και γενικότερα όλες τις κατίνες της ελληνικής τηλεόρασης κάθε μέρα στο cafe να γράφουν σε κρυφές κάμερες...  ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ JAMES, ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΚΟ...
   
 4. James_Bondage

  James_Bondage Regular Member

  μπορει να γινει και το εξης. ενα καφε για ολο τον κοσμο με πριβε χωρο για μελη. δε θα γινεται ψωνιστηρι μεσα ουτε κανενα bdsm παιχνιδι στο πριβε, αλλα θα ειναι μεσα μόνο ατομα που θα ειναι του χωρου. Αυτοι θα επιλέγονται απο καποια ατομα που θα ειναι στανταρ στο μαγαζι [πως ειναι οι moderators sto forum μας]. Οποιος θελει να γινει μελος θα συχναζει στο λόμπυ και αν κριθει κατάλληλος θα παιρνει membership.
   
 5. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  RE: RE: Ελληνική BDSM Real Κοινότητα

  Κοίτα, αυτό το θέμα είναι πολύ λεπτό και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, καθώς τίθενται τα εξύς ερωτήματα:
  • Ποιοί θα κρίνουν οτι κάποιος είναι κατάληλος για να επιλέξει κάποιον άλλον;
  • Πώς θα γίνει αυτή η επιλογή των ατόμων που θα αποτελούν αυτούς τους ελεγκτές;
  • Με ποιόν τρόπο θα γίνεται η επιλογή των ατόμων που θα είναι και καλά οι "εκλεκτοί" που θα μπορούν να μπαίνουν σε αυτόν το χώρο;
  • Υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον νόμο;
   
 6. James_Bondage

  James_Bondage Regular Member

  Ποιοί θα κρίνουν οτι κάποιος είναι κατάληλος για να επιλέξει κάποιον άλλον;
  για αρχη οι ιδιοκτητες και μερικα αλλα ατομα ενος στενου κυκλου των γνωριμιων τους. μετα ισως και αλλοι.
  Πώς θα γίνει αυτή η επιλογή των ατόμων που θα αποτελούν αυτούς τους ελεγκτές;
  απο αυτους που εχουν το μαγαζι
  Με ποιόν τρόπο θα γίνεται η επιλογή των ατόμων που θα είναι και καλά οι "εκλεκτοί" που θα μπορούν να μπαίνουν σε αυτόν το χώρο;
  με συστασεις. για τους ασχετους θα ειναι απλα ενα ακομα καφέ. για τα άτομα του χωρου, θα ειναι ενα λόμπυ για αρχη και μετά αν υπαρχουν οι συστάσεις θα μπαινει σα μελος το ατομο και θα ελεγχεται απο τα υπολοιπα μελη να να δουν αν ειναι real και worthy.
  Υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον νόμο;

  δεν ξερω
   
 7. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Το θέμα μας είναι το καφέ ή η Ελληνική Πραγματική κοινότητα του BDSM??? Μάλλον ξεφύγαμε αρκετά από το θέμα μας....
   
 8. k-nos

  k-nos Regular Member

  Θα κάνω μια αφελή ερώτηση. Ποσο δύσκολο ειναι το ακόλουθο:

  Νοικιάζω ενα χώρο και ανοίγω ενα καφέ. Όχι στο πιο πολυσύχναστο σημείο. Διακόσμηση με στοιχεία BDSM χωρίς ομως κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ακραίο/προσβλητικό κτλ. Mild πράγματα. Mikrh βιβλιοθήκη που μπορει ο κοσμος να παρει να διαβασει καποιο βιβλιο οσο ειναι εκει. Φυσικά τα περισσοτερα θα ειναι σχετικά με bdsm.
  Ολη η διακοσμηση παντως θα επρεπε να ειναι ευπρεπης χωρις να θυμίζει σεξ-σοπ. Τα υπονοούμενα ειναι πολλες φορές πιο εντονα απο το να πετάξεις κατι στα μουτρα του αλλου.

  Το προσωπικό είναι κατα προτιμηση του χώρου, αλλα και να μην ειναι, εχουν ανοιχτο μυαλο, και ειναι ντυμένοι με ιδιαίτερο φετιχ τρόπο.Τίποτα έξαλο αλλα να μην ειναι ντυμένοι όπως οποιοσδήποτε δουλεύει σε καποιο καφε. Ειδικά για τις κοπέλες αυτο ειναι εύκολο.

  Το καφέ ειναι φυσικα ανοιχτο για ολους και οχι οπως κάποιος πρότεινε με λόμπυ και πριβέ χωρους κτλ κτλ. Το καφε πρεπει να ειναι ανοιχτο για όλους, αν μη τι αλλο, για λόγους οικονομικής επιβίωσης. Το ολο κλιμα (διακόσμηση,προσςπικο,σχετικοι πελάτες) θα αποθαρρυνει τους βανιλα πελάτες που δεν εγκρινουν κατι τετοιο, οποτε ακομα και οι βανιλα πελατες θα ειναι αυτοι ποθυ μπορει να μη το ενστερνίζονται, αλλα δε τους πειράζει να ειναι σε ενα τετοι χώρο. Εξ'αλλου θα ειναι ετσι φιλικο προς τους bdsm-curious αυτους που δεν ειναι σίγουροι για το τι νιώθουν.

  Το καφε θα οργανωνει παρτυ - εκει, εκ των πραγμάτων θα μαζεύονται οι πιο σχετικοί χωρις φυσικα να κοψεις την εισοδο σε καποιον βανιλα. Πιστέψτε με, ειναι πιο εύκολο να φιλτραριστούν μονα τους καποια πράγματα. Ο ασχετος βανιλα θα πει, τι ανωμαλιες ειναι αυτα, και θα φυγει μονος του.

  Νομιζω πως ουτε αρκετος κόσμος υπαρχει για κατι πιο dedicated sto BDSM, oyte ειναι ευκολο απο το τίποτα να πας σε επίπεδα εξωτερικού.

  Εχω την εντύπωση πως κάποιοι κλαιγονται μονιμως για το ποσο καλυτερα ειναι εξω τα πράγματα (που γνςριζω οτι ειναι οντως πολυ διαφορετικα) μονο και μονο για να γκρινιάζουν, και οταν παει να γινει κατι που χρειάζεται υποστηριξη, ολοι αυτοι που μακαριζουν τα του εξωτερικου ειναι εξαφανισμένοι.

  Είναι θεωρείτε απραγματοποίητο αυτο που περιέγραψα ?
   
 9. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Αγαπητέ k-nos αυτό που προτίνεις είναι αρκετά πραγματοποιήσιμο και φυσικά πολύ δυνατό να γίνει. Δε θα το θεωρούσα καθόλου ουτοπικό, μα αληθινό και μια επιτέλους σοβαρή πρόταση. Το θέμα είναι όπως είπες και εσύ ο τρόπος να προστατέψεις τόσο τον χώρο που κινούμαστε όλοι μας εδώ, όσο και το επιχειρηματικό μοντέλο, καθώς οι περισσότεροι που θα πατάνε θα είναι είτε του χώρου, είτε ενδιαφερόμενοι προς το χώρο μας. Φυσικά δεν πρόκειτε να μην πατήσουν και οι διάφοροι περίεργοι (δημοσιογράφοι), αλλά αυτό δυστυχώς είναι κάτι που μπορεί να ελεγχθεί ως ένα σημείο.
   
 10. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  RE: RE: Ελληνική BDSM Real Κοινότητα

  oscarwil σε θεωρώ έξυπνο άνθρωπο.
  Η απάντηση σου είναι ανεπαρκής και καθόλου ευρηματική...
  Προσπάθησε και άλλο.
   
 11. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  RE: RE: Ελληνική BDSM Real Κοινότητα

  Αχ πόσο δίκιο έχεις αγαπητέ k-nos...
  Αυτό που περιέγραψες είναι και το ιδανικό!!

  Μόνο που είμαστε λίγο εκτός θέματος.

  Το θέμα μας εδώ είναι για Ελληνική BDSM Real Κοινότητα
  δηλαδή: oργανισμό, σύλλογο η κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
   
 12. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  Ευχαριστώ για την έλλειψη προσοχής σας.