Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εμπειρία με/ως μέντορα; (ερώτηση)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος quest, στις 2 Ιουνίου 2020.

 1. Arioch

  Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  @gaby_m
  Θα συμφωνήσω, ακόμα και η διαφορά μεταξύ mentoring και coaching* μπορεί να είναι πολύ λεπτή.

  * edited
   
  Last edited: 4 Ιουνίου 2020
 2. cadpmpc

  cadpmpc Contributor

  Γι' αυτό και διαχώρισα το ζ'μί από τα εργαλειακά φιρφιρίκια δοκησισόφων προς, επιεικώς, ευήθεις καταναλωτές παραμύθας, πα να πει εγχειριδίων χρήσης, ιστοριών με δράκους κλπ...
   
 3. cadpmpc

  cadpmpc Contributor

  Τεράστια είναι, το grooming δεν ασχολείται με το περιεχόμενο, μακιγιάζ για το πάνελ στο χαζοκούτι είναι (ορισμένου τόπου, χρόνου και σκοπού δηλαδής), ακριβώς όμως..!
  Στην καλύτερη, το "βαμμένο" άντε και να θυμάται πώς βάνουνε πούδρα, ένα πράμα (aka σκονάκι)...
   
 4. Meido_

  Meido_ Ιδιοκτησία Του

  Το grooming τι είναι;
  αν μπορεί ας με διαφωτίσει κάποιος!
   
 5. Arioch

  Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  Έχεις απόλυτο δίκιο, είχα το coaching στο μυαλό μου και όχι το grooming, το grooming είναι τελείως διαφορετικό και εφόσον δεν αναφερόμαστε σε καλλωπισμό, predatory.

  https://wikidiff.com/mentoring/grooming
   
 6. estelwen

  estelwen χρήσιμη Contributor

  Έχεις υπόψη ότι το wikidiff αναφέρει στην αρχή αρχή ότι "Mentoring is a synonym of grooming", ναι;  
   
 7. Arioch

  Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  Δεν το είδα είναι η αλήθεια αλλά grooming και mentoring είναι διαφορετικά πράγματα.
   
 8. cadpmpc

  cadpmpc Contributor

  Aμερικανιές είναι όλα...
  Βασ'κά υπάρχει ένα πράμα, ο άνθρωπος που μπορεί να σ' πει καναδυό πράματα αν και εφόσον.

  Τα υπόλοιπα ανήκουν -και καλά κάνουν- στον χώρο της ιατρικής λίγο-πολύ.

  Επειδή όμως "ο κιμάς" κόπτεται παρουσία του πελάτα κι ο πελάτας είθισται να είναι ξερόλας κι ενοχλητικός ενίοτε, αλλά πάντα πολύ σπέσιαλ, μπούχτισαν οι γιατροί και τα κάναν φραγκοδίφραγκα ανά τομέα νεύρωσης, για να μη τους τα ζαλίζουν με χαζαμάρες, τις ψιλοεκχωρήσανε, ανάλογα με την βαρύτητα της χαζαμάρας (από φαγορουχίαση μέχρι διάφορα α πα πα πα) σε διάφορους, τύπου "παραϊατρικούς" -να χαίρονται κι αυτοί- και χρεώνουν άπαντες αναλόγως, στο σκεπτικό "καταναλώνω, άρα υπάρχω".
  Έτσι πήξαμε από groomers, coaches, trainers, guides, whateva και μάλιστα με "ειδικότητες" -επαγγελματικά (καμιά δεκαριά ανάλογα με το αντικείμενο), γκομενικά, κοινωνικοπονιάρικα, κοινωνικοκοντισιονάρικα κλπ- έτσι για να αυξάνεται ο στασιμοπληθωρισμός διεθνώς και άλλα τέτοια σόκιν, τ' διαόλου πράματα, κι είναι όλοι ευτυχισμένοι και ζήσανε αυτοί καλά και οι άλλοι ό,τι κάτσει... Εντ οφ στόρι.
   
 9. Meido_

  Meido_ Ιδιοκτησία Του

  Ευχαριστώ Μεσιέ!
  Πήξαμε στην ορολογία..

  υ.γ σταθερά σπαρταριστές οι απαντήσεις σου!
   
 10. cadpmpc

  cadpmpc Contributor

  Συνιστώ ανεπιφύλακτα το να σπαρταράς. όμως με τα μάτια ανοιχτά...
   
 11. quest

  quest custom title
  Η απροθυμία μου να περιγράψω τι είναι το mentoring για μένα πηγάζει από την προσπάθεια να μην περιορίσω τις απαντήσεις. Δεν ασπάζομαι καμία σχολή/ιδεολογία/αισθητική του τι είναι ή δεν είναι η καθοδήγηση οπότε δεν μπορώ να απαντήσω στις επιμονή να προσδιορίσω εγώ τι περιμένω ή τι θα έπρεπε να περιέχει μια πιθανή απάντηση.  Αυτή είναι μία δεκτή απάντηση.  Δικαιούμαι να εκφράσω την όποια αγανάκτηση μου στο ότι υπήρξε μία τάση να βρεθεί κάτι ελλιπείς στην ερώτηση μου, παρόλαυτά πιστεύω πως δεν απευθύνθηκα συγκεκριμένα αλλά γενικευμένα. Το 'πάτσε' δεν ήταν ειρωνικό.  Χμμ από πότε βασίζεται σε ανταλλαγή η πορεία μιας συζήτησης, το να είναι υποχρεωτικό να μοιραστώ κάτι δικό μου για να λάβω απάντηση. Δεν το κατάλαβα αυτό.

  Το ότι μια τέτοια εμπειρία είναι "αναπόφευκτα εξαιρετικά προσωπική" είναι κάτι ενδιαφέρον και χρήσιμο, και μας ανάβει λίγο παραπάνω την περιέργια να διαβάσουμε επιτέλους κάποια τέτοια ιστορία. Πιστεύω πάντως ότι όπως σε άλλες περιπτώσεις σχέσεων bdsm που έχουμε διαβάσει κατά καιρούς, είναι δυνατόν να μοιραστεί μία τέτοια αφήγηση με σκοπό την πληροφόρηση του κοινού χωρίς να είναι απαραίτητο να εστιάσει η περιγραφή στα ιδιαίτερα και προσωπικά σημεία.

  Ας εκφράσω το "αρχή μέση τέλος" αλλιώς. Το πως/γιατί κάποιοι θέλησαν να εισέλθουν σε μία σχέση (σε αυτή την περίπτωση σχέση mentor<->mentee), πως τελικά διαμορφώθηκε, και που κατέληξε. Η απλούστευση αρχή μέση τέλος αφορά τα στάδια αυτά και πως/εάν διαφοροποιήθηκαν μεταξύ τους. Και εδώ πάλι επειδή δεν επιθυμούσα να περιορίσω τις πιθανές απαντήσεις. Εννοείται πως μετά από 3 σελίδες ανάλυσης της αρχικής ερώτησης δεν περιμένω πια να έχει κάποιος την όρεξη να προσθέσει κάτι καινούργιο στο φόρουμ επ'αυτού, ή να επισημάνει μια παλαιότερη του/της ανάρτηση σχετική με την ερώτηση.
   
 12. margarita_nikolayevna

  margarita_nikolayevna owned Contributor

  Το mentoring είναι έμπνευση. Εκατέρωθεν αν και όχι ισοβαρώς.
  Η αλληλεπίδραση ξεκινά από την διαπίστωση πως δύο άνθρωποι μιλούν κάποιον ίδιο κώδικα.

  Συνεχίζεται όταν ο μέντορας αρχίζει να βάζει σε λόγια αυτό που για τον μεντορευόμενο ήταν άφατο και ο δεύτερος λειτουργεί κάπως σαν "πολλαπλασιαστής" σε αυτό που λαμβάνει από τον πρώτο.
   
  Last edited: 5 Ιουνίου 2020