Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ενάντια στη μορφή-ζευγάρι

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 6 Φεβρουαρίου 2017.

  1. Master1232015

    Master1232015 Don't stop at the top

    Να προσθέσω ακόμη, σε σχέση με την μορφή ζευγάρι, ότι σαν βασικότερες αιτίες διαζύγιο σήμερα θεωρούνται:

    H Απιστία (πάλι η μορφή – ζευγάρι, χωρίς μορφή-ζευγάρι δεν υπάρχει Απιστία),

    H Ανειλικρίνεια, που συνδυάζεται με το παραπάνω,

    Ο Εθισμός σε τζόγο, ουσίες και στην πορνογραφία (εθισμός εντός του γάμου στην πορνογραφία όταν η σεξουαλική επαφή σαν δυνατότητα είναι δεδομένη, πώς ? (πάλι η μορφή - ζευγάρι κατά την γνώμη μου !)),

    H Βία και δεν μιλάμε μόνο για φυσική βία, τι να πούμε για την Φραστική Βία, την Λεκτική Βία, και την Ψυχολογική Βία, και

    Η Αλλαγή !!!! ότι δηλαδή ο άνθρωπος αλλάζει μέσα στην μορφή – ζευγάρι και είναι καθαρά θέμα χρόνου και συνθηκών ο άνθρωπος που ταιριάξαμε σήμερα, αύριο να είναι διαφορετικός άνθρωπος.
     
  2. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Αν μπορείτε θα ήθελα να μου απαντήσετε σε δύο ερωτήσεις.
    Πρώτον η απιστία προέρχεται λόγω γάμου;
    Δεύτερον, η αλλαγή που λέτε στη τελευταία σας παράγραφο. Υπάρχει κάποιος άνθρωπος στάσιμος στο χρόνο;
     
  3. Όπως το κατάλαβα εγώ δεν λέει ακριβώς "απεταξάμην" τον ρομαντισμό, προτείνει να τον εξελίξουμε να τον ελευθερώσουμε από τα στερεότυπα και μαζί με αυτόν να εξελιχτούμε και να ελευθερωθούμε και εμείς, ατομικά και κοινωνικά.
    [/QUOTE]

    Ο Ρομαντισμός από μόνος του δεν έχει καθόλου στερεότυπα, ίσα ίσα είναι το κίνημα που έφερε τις φλόγες της επανάστασης σε όλη την Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα.
    Στοιχεία του η φύση, το υπερβατικό, η επανάσταση απέναντι σε κάθε τι συμβατικό..Πραγματικά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλώς θα έλεγα πως πρέπει απλά να γυρίσουμε στην έννοια του ρομαντισμού, όπως αυτός πραγματικά είναι και πρεσβεύει..
     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    @Master1232015 και @subwhat το θέμα δεν είναι γάμος και απιστία.

    Παρακαλώ να είστε εντός του θέματος.

    Ευχαριστώ.
     
  5. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Είχα την εντύπωση πως ο γάμος αποτελείται από ζευγάρια. Αναφέρεται και στο αρχικό κείμενο που παραθεσατε, καθώς και στο υπόλοιπο νήμα σας.
    Αν σας ενόχλησε η προσπάθεια συζήτησης στο νήμα σας, κανένα πρόβλημα.
    Καλή συνέχεια στο νήμα σας και την καλημέρα μου
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Είχα την εντύπωση πως διαβάσατε το τελευταίο μου κείμενο και είδατε την παράκληση μου....

    Μάλλον δεν το διαβάσατε

    Δεν σας έχω για από εκείνα τα μέλη που προκειμένου να πουν το κάτι τι τους αγνοούν την παράκληση του νηματοθέτη

    Διαβάστε λοιπόν προσεκτικά το τελευταίο μου κείμενο.

    Ευχαριστώ για την έως τώρα συμμετοχή σας και θα χαρώ αν έχετε κάτι που δεν θα πηγαίνει την κουβέντα στους γάμους και τα διαζύγια αλλά θα βρίσκεται στον πυρήνα του θέματος που είναι "Ενάντια στη μορφή-ζευγάρι"θα χαρώ να σας διαβάσω
     
  7. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    το διάβασα και σεβομαι την παρακληση σας. για να κατανοήσω ομως αυτα που διαβάζω καποιες φορές χρειάζομαι διευκρινήσεις  
    Ευχαριστώ
     
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    Υπάρχουν και τα pm 
     
  9. rea..

    rea.. Contributor

    Αφού η αναφορά μου στις επιστημονικές ανακαλύψεις του σύμπαντος έγιναν λόγος για να αναφερθώ σε αυτό το σπουδαίο κείμενο ..και ευχαριστώ γι αυτό ..πραγματικά τιμή μου... θα ξεκινήσω με παρόμοιο ύφος.

    Στα περισσότερα ηλιακά συστήματα, οι ήλιοι είναι ζεύγη- ζευγάρια και χορεύουν στις τροχιές τους. Το δικό μας ηλιακό σύστημα ανήκει στις ελάχιστες μορφές των περιπτώσεων όπου ο ήλιος μας είναι εργένης, για την ακρίβεια ένας εργένης μεσήλικας λευκός νάνος . Αν ήταν οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που είναι, η ζωή στον πλανήτη μας δεν θα υπήρχε.. κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπήρχε καν ο πλανήτης μας.
    Και όπως ο ήλιος μας χρειαζόταν να είναι ελεύθερος και αδέσμευτος για να μπορεί να δημιουργήσει "ζωή".. έτσι και κάθε ζωντανός οργανισμός πρέπει να είναι ελεύθερος και αδέσμευτος για να μπορεί να απολαύσει αυτή τη δημιουργία.

    Το αρχικό ακραίο κείμενο εναντιωνόταν στον εξαναγκασμό της μιας και μοναδικής πορείας που έχει θεσπιστεί για να ζει ο άνθρωπος.. αν κάποιοι ζουν καλά με αυτήν την πορεία, δεν παύει να υφίσταται ο εξαναγκασμός γενικά κι αν δεν το "βλέπουν" στην δική τους ζωή, δεν σημαίνει ότι δεν το "βλέπουν" γύρω τους, απλά δεν τους ενδιαφέρει. Η δύναμη της επιλογής πρέπει να υπάρχει, για να είσαι, single, ζευγάρι, κουαρτέτο ή λόχος, ότι γουστάρει ο καθένας μας.

    Το δικαίωμα της ελευθερίας της επιλογής, ανεξάρτητα από την δική μας επιλογή ..που κάποιοι δεν μπορούν να υπερασπιστούν ούτε καν σε μια απλή θεωρητική συζήτηση σε ένα φόρουμ..και μάλιστα βδσμ.
    Σαφώς και το ρομαντικό ιδεώδες είναι αφύσικο,εξάλλου σε αυτό το ιδεώδες.. δεν σε μαστιγώνουν, δεν σε μοιράζουν, δεν σε ταπεινώνουν, δεν σε τιμωρούν, δεν σε διατάζουν. Το βδσμ είναι διαστροφή, δεν είναι έρωτας.. και αυτό το κομμάτι του "ρομαντισμού" όσοι είμαστε εδώ το ακυρώνουμε. Γιατί να μείνει όμως μέχρι εκεί η αμφισβήτηση του "ιδεώδες" και να μην πάει παραπέρα?
    Η μόνη δύναμη που υπάρχει για να κρατάει αυτήν την κοινωνία σε αυτήν την κλειστή δυαδική μορφή, είναι ο φόβος, όχι η φυσική εξέλιξη. Διότι απλά δεν υπάρχει φανερά η δυνατότητα άλλης επιλογής. Η κοινωνία μας ΔΕΝ δέχεται καμία άλλη επιλογή ως φυσιολογική. Μόνο το στεγανό της κτηνοτροφικής μορφής. Γεννιόμαστε, ζευγαρώνουμε, αναπαράγουμε και ψοφάμε

    Σε έναν ιδανικό κόσμο, ο κάθε άνθρωπος θα επέλεγε τον δικό του τρόπο να αγαπήσει, να ερωτευθεί ,να καυλώσει και να φτιάξει το δικό του ρομαντικό ιδεώδες, όπως και με όσους θέλει. Ελεύθερα και Αδέσμευτα!
    Δυστυχώς η κοινωνία μας δεν έχει ακόμα την παιδεία για να κατακτήσει τέτοιες κορυφές.
    Αλλά σε μια απλή συζήτηση ενήλικων ανθρώπων ..γαμώτο και διάολε.. αν αυτό αμφισβητείται ακόμα..!!!

    Δεν ξέρω αν είμαι μονογαμική ή πολυγαμική. Ξέρω ότι είμαι υποτακτική και ξέρω πως πρέπει να είμαι "κρυφά" από τον κόσμο ότι και αν είμαι..σαν να είμαι υπόκοσμος.. και αυτό είναι π α ρ ά λ ο γ ο!
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Γιατί πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος το τι κάνω και τι δεν κάνω στη ζωή μου/σεξουαλικότητα μου;
     
  11. charlotte

    charlotte «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»

    Γιατί δεν αφορά μόνο τη σεξουαλικότητα, αλλά τον τρόπο ζωής που μπορεί να εκφράζει κάποιον!
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ναι οκ, ελευθερία υπάρχει, ποιος ζορίζεται;