Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ενήλικοι έφηβοι και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Master_Spiler, στις 25 Φεβρουαρίου 2006.

  1. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Σκοπός του thread αυτού είναι η ενημέρωση των Ενήλικων εφήβων, δηλαδή αυτών που είναι στα τελευταία χρόνια της εφηβίας τους και έχουν απ'το νόμο το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, σχετικά με το χώρο και τους διάφορους κινδύνους που διαθέτει τόσο ψυχολογικά όσο και ψυχικά και σωματικά.
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Δηλαδή, αναφερόμαστε σε ηλικίες αποκλειστικά πάνω από 18.
     
  3. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Βασικά αγαπητή tender αναφερόμαστε στα άτομα τα οποία είναι μεγαλύτερα ή ίσα με κάποιον που είναι 18 χρονών και φυσικά ανήκουν στο ηλικιακό group των 18-19 ετών.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Θα έλεγα να μη βάλετε άνω όριο Master Spiler.

    Το πότε τελειώνει για τον Κ/καθένα η ηλικία της αθωότητας και μάλιστα ως προς τους κινδύνους του BDSM, είναι ασαφές και απροσδιόριστο.

    Εξαιρετική η ιδέα αυτού του νήματος, άριστη πρωτοβουλία, Ε/ευχαριστούμε.
     
  5. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    tender το όριο το έβαλα βάση του αγγλικού teen, και όχι βάση του πότε τελειώνει η εφηβία σε καθέ άνθρωπο... μην ξεχνάς άλλωστε οτι ακόμα και στην Αμερική πολλές πολιτείες απαγορεύουν να είναι ορισμένα πράγματα προσβάσιμα σε άτομα κάτω των 21, όπως και στην Ελλάδα απαγορεύεται να μπεις στο Casino αν είσαι κάτω των 23 νομίζω;
     
  6. serr

    serr Regular Member

    Εγώ έχω κλείσει ΚΑΙ τα 23 οπότε δεν έχω πρόβλημα.
     
  7. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    serr, δεν αναφερόμαστε σε σενα όπως κατάλαβες, αλλά στους Ενήλικες Έφηβους που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο... παρακαλώ να επανέλθουμε στο αρχικό μας θέμα όμως...

    Πόσοι πιστεύετε οτι ο χώρος μας είναι κατάληλος για αυτή την ηλικιακή ομάδα;
     
  8. serr

    serr Regular Member

    Αν θέλεις να μιλήσουμε σοβαρά τώρα. Στα 18 έως 23 όπως θέτεις τα όρια εγώ πιστεύω ότι έχεις καταλάβει ότι σε τραβάει κάτι διαφορετικό. Τουλάχιστον εγώ το ήξερα σε πολύ μικρότερη ηλικία. Γιατί να μην μπεί στον χώρο και να το σιγουρέψει ?
     
  9. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Σκοπός του thread αυτού δεν είναι να αποτρέψει τον ενδιαφερόμενο, αλλά να τον προειδοποιήσει για αυτό που πρόκειτε να ακολουθήσει... μήπως θα ήθελες να σου υπενθυμήσω οτι μπήκα στο χώρο ενώ ήμουν ανήλικος και ακόμα περισσότερο δεν είχα ιδέα για το τι θα ακολουθούσε σε όλη μου την ψυχοσύνθεση;

    Ξέρεις φαντάζομαι οτι όταν μπεις σε αυτό το χώρο, αργά ή γρήγορα θα σου αλλάξει την ψυχοσύνθεση και θα σε κάνει πιο δεκτικό σε ορισμένα πράγματα, θα σου αλλάξει ή μάλλον καλύτερα διαμορφώσει τις απόψεις σου πάνω σε ορισμένα θέματα που έχουν σχέση με τις σχέσεις και το χώρο, αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο όταν έχουμε να κάνουμε με άτομα τα οποία τώρα μόλις αρχίζουν να εξερευνούν τα διάφορα ερωτικά στοιχεία του ανθρώπινου είδους, πόσο μάλλον να παίζουν με αυτά. Ακόμα και αν κάποιος αποφασίσει να φύγει απ'το χώρο είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα ξαναγυρίσει σ'αυτόν κάποια στιγμή στη ζωή του, όπως έκανα και εγώ στο παρελθόν, όπου έκλεισα το "δραστήριο" κομμάτι του εαυτού μου πάνω στο χώρο και συγκεντρώθηκα στην περισυλλογή όλων των πληροφοριών που έπεφταν πάνω μου και τις ταξινομούσα σε ΝΑΙ και ΟΧΙ ανάλογα με το πόσο μ'άρεζαν αυτά που διάβαζα στις περιγραφές... φυσικά μια ανάλογη ταξινόμηση γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μπορώ να ξέρω ανά πάσα στιγμή τι έχει αλλάξει στην ψυχοσύνθεσή μου και στο τι θέλω και τι όχι. Αλλά αυτό είναι κάτι που το έκανα εγώ, δε σημαίνει απαραίτητα οτι θα το κάνει και κάποιος άλλος.
     
  10. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Μια που τέθηκε αυτό το θέμα θα καταθέσω την γνώμη μου η οποία είμαι απόλυτα σίγουρη ότι σε πολλούς /ες ίσως και να μην αρέσει.

    Είμαι λοιπόν οριζόντια και κάθετα αρνητική στην συμμετοχή ατόμων κάτω των 21 ετών το λιγότερο μάλιστα σε forum, site, clubs και chat rooms με περιεχόμενο fetish και BDSM.
    Πολύ περισσότερο είμαι αντίθετη στην συμμετοχή τους σε real καταστάσεις.

    Θεωρώ ότι η ηλικία τους δεν τους έχει δώσει σεξουαλικές εμπειρίες
    Η σεξουαλική ανωριμότητα δεν είναι καλός οιωνός και οποιαδήποτε ακραία συμπεριφορά μπορεί να τους δημιουργήσει ακόμα και ψυχολογικά προβλήματα.

    Σε αυτές τις μικρές ηλικίες δεν μπορούν ούτε να κατανοήσουν τις πραγματικές αιτίες των σεξουαλικών παρεκκλίσεων.

    Ακόμα ούτε που ξέρουν το τι ζητούν μια που η σεξουαλική τους ταυτότητα ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί και προσδιοριστεί πλήρως .

    Ένα άτομο πρέπει να έχει εμπειρίες και να είναι αρκετά ψαγμένο για να φτάσει έως εδώ που βρισκόμαστε εμείς. Να ξέρει τα πως και τα γιατί ακολουθώντας την πραγματικότητα του η οποία ίσως οδηγώντας τα βήματα του να το φέρει και έως εδώ.

    ....Αλλά ο δρόμος έως εδώ είναι μακρύς.
     
  11. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Δεν τίθεται θέμα αρεστής ή μη άποψης.

    Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις σχετικά με την ιδιαιτερότητα του θέματος και την απαιτούμενη ωριμότητα στην προσέγγισή του. Επίσης εκτιμώ πως υπάρχει το αυτό νήμα, ενδεικτικό της ευαισθησίας και υπευθυνότητας αρκετών μελών. Θα πρέπει όμως να ξεκινήσομε από τη βάση καθώς υπάρχουν προβλήματα, ακόμη και απλούστατα, στο συλλογισμό του περιορισμού.

    Πώς είναι δυνατή η απαγόρευση εισόδου σε νεαρά άτομα; Αναφέρομαι ασφαλώς στην ιστοσελίδα διότι σε προσωπικό επίπεδο και πραγματικές καταστάσεις αυτό επαφίεται στην ωριμότητα των συμβαλόμενων μερών (περισσότερο μάλιστα του κυρίαρχου). Σε επίπεδο διαδικτύου όμως, θαρρώ πως είναι εξαιρετικά δυσχερής η επιβολή περιορισμού σχετικά με την ηλικία. Όπως και του προσδιορισμού της ενδεικνύμενης ηλικίας.

    Επίσης είμαι της άποψης πως δεδομένης της πρόσβασης μέσω άλλων ατραπών (πάντα σε επίπεδο διαδικτύου), είναι μάλλον καλύτερα νεαρά και άπειρα άτομα να έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης των ομολογουμένως υπεύθυνων τοποθετήσεων αρκετών από τα μέλη ως αντίβαρο στην grotesque εικόνα του χώρου όπως αυτή αποδίδεται από εμπορικές ιστοσελίδες. Άλλωστε άπαξ και το ενδιαφέρον για το χώρο εκδηλωθεί, τρόπος πρόσβασης ανεξάρτητα από την ηλικία του ενδιαφερομένου θα βρεθεί.

    Τέλος, όντας φύσει, θέσει και πράξει αναρχικός, απεχθάνομαι παντός είδους περιορισμούς.
    (πάραυτα, δεν απορρίπτω ελαφρά τη καρδία την ιδέα λόγω σοβαρότητας του ζητήματος)
     
  12. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    RE: RE: Ενήλικοι έφηβοι και BDSM

    Aγαπητε Mavrobasilis δεν είπα ότι δεν είναι εύκολη η πρόσβαση τους σε όλα αυτά που δεν πρέπει να είναι ...δυστυχώς.
    Είπα ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν. Φυσικά είναι αδύνατον αυτό να ελεχθεί και έτσι εισχωρούν σε μέρη όπου δεν θα έπρεπε.