Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ενας χαρτης για τους ανθρωπους του χωρου μας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος capeaway, στις 14 Νοεμβρίου 2007.

  1. capeaway

    capeaway Regular Member

    Οι εικόνες, κινουμενες ή μη, ειναι ο μοναδικος ισως τροπος για να αντιληφθω το περιβαλλον μου. Επεχειρησα λοιπον να φτιαξω ενα χαρτη για να καταλαβω το που βρισκονται τα μελη της κοινότητάς μας.

    Ο χαρτης αυτος εχει 2 διαστασεις.
    • Ο οριζοντιος αξονας δειχνει την ταση για Κυριαρχια ή υποταγη ενος ατομου.
    • Ο κατακορυφος αξονας δειχνει το κατα ποσο καποιος εχει διαλεξει ρολο που ακολουθει το πρωτοκολλο.

    Στο χαρτη αυτο (αλλα και στην πραγματικοτητα) οι vanilla δεν εχουν τασεις κυριαρχιας ή υποταγης και δεν ακολουθουν κανενα πρωτοκολλο συμπεριφορας. Οι φετιχιστες εχουν λιγο και απο τα δυο παραπανω, λογω των επιθυμιων τους. Οι pervs ειναι πιο "προχωρημενοι" σε σχεση με τους φετιχιστες, αλλα οχι τοσο βαθια οσο οι τρεις ρολοι του BDSM (Tops, switches, bottoms).

    Οι τομες των συνολων του χαρτη αυτου δείχνουν τις ενδιαμεσες καταστασεις. Καποιος για παραδειγμα μπορει να ειναι perv με εντονες τασεις Κυριαρχιας.

    Επισης, βλεπουμε για παραδειγμα οτι ενας καθαρος φετιχιστης ή vanilla δεν θα προτιμουσε να συμπεριφερεται σαν Top, switch, ή bottom. Αντιθετα, οι pervs μπορουν να εχουν οποιονδηποτε συμπεριφορα εκτος vanilla. Πολλοι bottoms χαρακτιριζονται "fakes" οταν τελικα δειχνουν πως ειναι απλοι φετιχιστες χωρις διαθεση για πραγματικη υποταγη.

    Οι ερωτησεις που θα ηθελα να κανω ειναι 2 και συναφείς μεταξυ τους:
    1. Συμφωνειτε γενικα με το δομη του χαρτη αυτου?
    2. Εχετε να προτείνετε καποιες αλλαγές?
     
  2. latexduck

    latexduck Contributor

    και χρειαζόμουν ένα χάρτη γιατί όλο χάνομαι μεταξύ sub και slave χιιχιχι πλακίτσα πάντα  
    Ευχαριστούμε capeaway πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον!
     
  3. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Φαίνεται ότι το έχεις ψάξει αρκετά το ζήτημα capeaway και σίγουρα ένας τέτοιος χάρτης με αλληλοτεμνόμενα διαγράμματα,τομές υποσυνόλων θα βοηθήσει και θα κατατοπίσει κάποιους και θα φανεί εξίσου ενδιαφέρον από τους ήδη κατασταλλαγμένους.Αλλαγές θα μπορούσαν να προτείνουν οι πιο παλιοί του χώρου.Ελπίζω να δημοσιοποιήσεις με κάποιο τρόπο τον χάρτη όποτε είναι έτοιμος
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Δεν δίνει την αντίστροφη εικόνα, πχ τον Tob/botom/switch φετιχιστή, επίσης βάσει του ... εγκυκλοπαιδικού ορισμού του Perv όλοι πλην των vanilla μπορούν κάλλιστα να θεωρηθουν "γενικού" ενδιαφέροντος pervs
     
  5. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Ενας χαρτης για τους ανθρωπους του χωρου μας

    Δε διαφωνω, ολοι πλην των vanilla εχουν καποια φετιχ. Αλλο πραγμα ομως ειναι ο συνειδητοποιημενος φετιχιστης (ο οποιος υιοθετει μια συμπεριφορα που απλως και μονο ικανοποιει τα φετιχ του), και αλλο ο συνειδητοποιειμενος Top/switch/bottom (ο οποιος δε στεκεται απλα και μονο στα φετιχ του αλλα πηγαινει το θεμα και ενα βημα παραπερα).



    Συμφωνω οτι όλοι οι μη-vanilla μπορουνε να ενταχθουνε στην κατηγορια pervs. Αυτη ειναι μια μακροσκοπικη θεωρηση του χωρου. Ομως οι pervs που σημειωσα παραπανω ειναι αυτοι οι οποιοι συνειδητοποιημενα κινουνται μεταξυ απλου φετιχισμου και BDSM διαλεγοντας τα καλυτερα για αυτους στοιχεια και απο τους δυο χωρους. Αυτη ειναι μια μικροσκοπικη θεωρηση του χωρου.



    Απο αυτα που μου ειπες μπορω ευκολα να φανταστω τι μορφη θα ειχε για σενα ο παραπανω χαρτης.
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ένας top δεν μπορεί να είναι και συνειδητοποιημένος φετιχιστής; Ή ένας switch; Ή ένας bottom;
     
  7. Kits

    Kits Contributor

    δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα μπορω να σου αποδειξω σε 2'' οτι ο χαρτης δεν ισχυει 

    ειναι απλο... ενα τοπ μπορει να μην ειναι φετιχιστης!


    ουπς !! υπαρχει και αυτο??
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    α) Όχι, καθόλου.

    β)
    i. Switch είναι εκείνος που έχει κυριαρχική συμπεριφορά AND υποτακτική συμπεριφορά. Στα σύνολα το AND απεικονίζεται ως τομή, επομένως τα 3 σύνολα που έφτιαξες στο υψηλότερο μέρος του διαγράμματός σου, είναι στην πραγματικότητα 2, κυριαρχικοί και υποτακτικοί χαρακτήρες, και η τομή τους οι switch. Όπως το έχεις απεικονίσει, δείχνεις ότι μπορεί κανείς να είναι switch χωρίς να είναι ούτε υποτακτικός ούτε κυριαρχικός, πράγμα που δεν στέκει.

    ii. Η απεικόνιση δεν μπορεί να γίνει σε ορθογώνιο Καρτεσιανό σύστημα δύο διαστάσεων (Παρεμπιπτόντως τι δηλώνει ο κατακόρυφος άξονας; - δεν έχω καταλάβει):Η κυριαρχικότητα και η υποτακτικότητα θα πρέπει να δημιουργούν ένα διάγραμμα δύο διαστάσεων με δύο σύνολα με τομή όπως εξήγησα παραπάνω. Ο σαδισμός και ο μαζοχισμός ομοίως ένα διάγραμμα δύο διαστάσεων με δύο σύνολα, επίσης με τομή (καθώς υπάρχουν άνθρωποι που απολαμβάνουν και την αποδοχή και την πρόκληση πόνου). Και τα δύο μαζί με επιμέρους τομές, χρειάζονται τρεις διαστάσεις για να περιγραφούν. (Έτσι θα μπορεί να διαφανεί ότι ένας υποτακτικός άνθρωπος μπορεί να απολαμβάνει την πρόκληση πόνου, όπως και ένας switch μπορεί να είναι μαζοχιστής.) Ο φετιχισμός θα πρέπει να απεικονίζεται σε μία τέταρτη διάσταση διότι ούτε στη διαχείριση πόνου αφορά ούτε στο υποτακτικό ή κυριαρχικό μίας ψυχοσύνθεσης, με δύο σύνολα άνευ τομής αυτή τη φορά (φετιχιστές, μη φετιχιστές) καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει α AND NOT(a) = True. Όλα αυτά για να απεικονιστεί το τρίπτυχο που σημειώνω με μπλε. Για να είμαστε σωστότεροι θα πρέπει στις πρώτες τρεις διαστάσεις (στα πρώτα δύο διαγράμματα) να προστεθούν οι vanilla ως NOT(Κυριαρχικοί) AND ΝΟΤ(υποτακτικοί), και ως NOT(σαδιστές) AND NOT(μαζοχιστές).

    iii. Για να επαληθευτεί το ορθό μίας απεικόνισης χρειάζονται οι ορθοί ορισμοί. Από το διάγραμμά σου φαίνεται πως θεωρείς ότι Vanilla είναι ο μη κυριαρχικός και μη υποτακτικός (σωστό ως εδώ), ενώ δύναται να είναι φετιχιστής (σωστό; ). Χωρά πολύ συζήτηση το αν ο κοπρολάγνος είναι Vanilla, και φρονώ πως θα ήταν προτιμότερο vanilla να ορίζεται ως NOT οτιδήποτε αφορά σε D/s, s/m και φετιχισμό. Ομοίως ο ορισμός του perv επιδέχεται συζήτηση καθώς κάποιοι θεωρούν ότι Perv = NOT(vanilla). Με αυτό το σκεπτικό στο διάγραμμά σου δεν θα έπρεπε να διαφαίνεται ότι ο φετιχιστής δύναται να μην είναι ούτε vanilla, ούτε perv.

    ΥΓ. Αρχίζω να πιστεύω πως σχεδιάζεις τα διαγράμματα πριν διατυπώσεις τις λογικές προτάσεις των ορισμών των συνόλων που θέλεις να απεικονίσεις...
     
  9. Panacotta_of_Doom

    Panacotta_of_Doom Regular Member

    Επιτέλους, κάποιος που συμφωνεί στο πολυδιάστατο των προτιμήσεων. Έχουμε σιχαθεί τις πυραμίδες, τις κλίμακες και τις υπερπλουστεύσεις.
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    γιατι χρειαζομαστε χαρτη;δεν μπορουμε να προσανατολιστουμε μονοπι μας; 
     
  11. Kits

    Kits Contributor


    για να χαραξουμε πορεια... να βαλουμε στοχους στη ζωη μας κτλ κτλ !
     
  12. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Ενας χαρτης για τους ανθρωπους του χωρου μας

    Δε νομιζω. Απο συζητησεις μου με ατομα του χωρου αλλα και απο τις αποψεις που εχω διαβασει εδω, μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι κατι τετοιο δεν υφισταται.

    Αν εχεις καποια αντιθετη εμπειρια, σε παρακαλω να την καταθεσεις για να μας διαφωτισεις.