Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εξέλιξη ταυτοτήτων

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος little_slut[PieR], στις 6 Ιανουαρίου 2006.

 1. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  Δεν θα διαφωνήσω carissa απλά θα πω οτι παντα 2 όψεις εχει το νόμισμα και ναι carissa μπορεί να ειναι submissive να εισαι Dom και Φιλοσοφίες θα μου πεις , ναι , μα και το αντιστροφο συμβαινει.
  Να σου θυμήσω το κρίσιμο ερωτημα :
  "Ποιος οδηγεί σε μια D/s σχέση?"

  ΠΡΟΣΟΧΗ: οχι ποιος έχει τον έλεγχο...οχι ποιος ειναι Κυρίαρχος αλλα who is leading!!!

  Η εξουσία του να εισαι εξουσιαζόμενος........    

  Ισως βέβαια τωρα μπαινουμε σε αλλη θεματολογια γι'αυτο.. σκαω η σκλάβα! χαχα
   
 2. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  Μάλλον έχω χάσει κάποια τεύχη... Ποιός οδηγεί ή από τι εξαρτάται ο ρυθμός που κρίνει ο Κυρίαρχος να θέσει?
   
 3. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  RE: RE: Εξέλιξη ταυτοτήτων


  οχι γλυκειά μου ... μην βιάζεσαι να βάλεις το submissive ένστικτό σου να επαναστατήσει. Δεν εχεις χάσει κανένα τεύχος! Ισα ισα θεωρώ οτι εισαι πανέξυπνη και αρκετά ψαγμένη. Δες το λίγο πιο βαθεια μονο. Αν εσυ δεν ειχες τις δυνάμεις και τις αντοχές , τη θέληση, το παθος και τη δυνατοτητα να δωσεις την εξουσια σε καποιον αλλο , να επεκτεινεις τα ορια σου να μπορείς ακομα και να υποφέρεις... Ο Μαστερ σου θα εκανε ότι κανει μαζί σου? θα χε το ιδιο "επιτευγμα" με καποια που ισως δεν ειχε τις ιδιες δυνατοτητες? 
   
 4. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  MPslave,

  θα ήθελες να δώσεις τον ορισμό σου της λέξης "οδηγώ" σε σχέση με την προηγούμενη αναφορά σου σε αυτή;
   
 5. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  RE: RE: Εξέλιξη ταυτοτήτων

  Κύριε MasterJp ευχαρίστως αν και έδωσα ενα δειγμα πιο πάνω του τι εννοώ :

  MPslave wrote

  Δες το λίγο πιο βαθεια μονο. Αν εσυ δεν ειχες τις δυνάμεις και τις αντοχές , τη θέληση, το παθος και τη δυνατοτητα να δωσεις την εξουσια σε καποιον αλλο , να επεκτεινεις τα ορια σου να μπορείς ακομα και να υποφέρεις... Ο Μαστερ σου θα εκανε ότι κανει μαζί σου? θα χε το ιδιο "επιτευγμα" με καποια που ισως δεν ειχε τις ιδιες δυνατοτητες?

  ------

  Oμως επειδή μαλλον ειναι εκτός του θέματος του thread και επειδή ήδη δέχτηκα καποια pms προκειμένου να το κανουμε ενα ξεχωριστό thread ...Θα ηταν καλό να το αναλύσουμε λίγο όλοι μαζί και να δουμε που καταλήγουμε. Τι λετε Κύριε ΜasterJp?
   
 6. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Αυτά που ανέφερες MPslave, αποτελούν κατά την γνώμη μου, προϋποθέσεις για να υπάρξει η δυνατότητα να οδηγηθεί κάπου μια D/s σχέση αν και δεν δρουν πάντα προσδιοριστικά όσον αφορά στον τελικό προορισμό, εκείνο που ζήτησα όμως είναι η ερμηνία σου της λέξης / έννοιας "οδηγώ" και όχι οι προϋποθέσεις για να συμβεί.

  Αν και (νομίζω) έχουμε ξανα ασχοληθεί με το θέμα στο παρελθόν (https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=876 , https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=1425 και αλλού), επανάληψις μήτηρ μαθήσεως <s> (και εδελφή της βαρεμάρας λένε, αλλά ας δούμε μόνον τα καλά και όχι τα κακά της επαναλήψεως)
   
 7. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  Ευχαριστώ MPslave για τα καλά σου λόγια, η αλήθεια είναι πως δεν επαναστάτησε το ένστικτό μου αλλά η λογική μου και για αυτό έγραψα στο νέο σου thread.
  Πάντως είναι ένα καλό θέμα που θα βοηθήσει πολλούς πιστεύω.
   
 8. llazouli

  llazouli Contributor

  Γλυκύτατε Όσκαρ, το άσμα που επέλεξες για να αποδώσεις την ουσία του θέματος είναι το πλέον εύστοχο!
  Οδηγός και Αφέντης αδιαμφισβήτητος, μοναχά ο ερωτισμός μπορεί να είναι, του οποίου βέβαια η έκφραση ‘‘ντύνεται και στολίζεται’’αναλόγως προτιμήσεων και διαθέσεων, δύσκολο όμως να παραμείνει σε συγκεκριμένα και τυποποιημένα πλαίσια συμπεριφοράς, αφού εκ φύσεως ανατρέπει και διασύρει αξίες, οδηγεί στα άκρα, καταργεί βεβαιότητες και δικλείδες ασφαλείας, κάποιες φορές ακόμη οδηγεί και σε απώλειες ταυτοτήτων που με τόση φροντίδα έχουμε επιμελώς διαμορφώσει.
  Τι συμβαίνει απο ΄κεί και πέρα;
  Μάλλον ψευδαίσθηση η δυνατότητα των πολλών επιλογών, οι οποίες συνοψίζονται στην εξής μία:
  Αφηνόμαστε στην κίνηση της ερωτικής μας ενορχήστρωσης, άλλοτε χάνοντας άλλοτε βρίσκοντας το ρυθμό και άδουμε κατά μόνας ή κατά ζεύγη ή και σε ομήγυρη...
  Καίγομαι, καίγομαι
  Ρίξε κι άλλο λάδι στη φωτιά...
  Πνίγομαι, πνίγομαι
  Πέτα με σε θάλασσα πλατιά...
   
 9. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Απίστευτα ενδιαφέρον θέμα, αλλά δεν μου 'βγαινε μέχρι που διάβασα το πιο κάτω στο thread Κυρίαρχοι και φετιχ.
  Παίρνοντας λοιπόν απλά έναυσμα απ΄ τα λόγια της Mpslave γράφω σ’ αυτό το thread, χωρίς βέβαια να λέω πως αυτά τα οποία εγώ βίωνα και εξέφραζα με ανάλογο με τον πιο πάνω τρόπο, συμβαίνει με την Mpslave, μια και δεν γνωριζόμαστε και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ή να κρίνω για ποιους λόγους γράφει αυτά που γράφει, απλά τα πιο πάνω λόγια μου θύμισαν κάποια πράγματα και θέλησα να τα μοιραστώ, μια και είναι μέρος της εξέλιξης μου στο χώρο.

  Διαβάζοντας λοιπόν τα πιο πάνω, είναι λες και βλέπω τις δικές μου διακηρύξεις, όταν τρομαγμένη και συγχυσμένη για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό το «υποτακτικής ψυχολογίας», διαδήλωνα την ανεξαρτησία μου την δυναμικότητα μου και την θεωρία που είχα πως "εδώ είμαι, όποιος έχει τα κότσια ας με υποτάξει".

  Μετά αντιλήφθηκα πως με τον τρόπο αυτό διαδήλωνα ουσιαστικά άλλα πράγματα.

  Όπως την αποτυχία μου να βρω και να αγκαλιάσω την ταυτότητα μου και έμμεσα προσέβαλλα Τον Κύριο μου που Απέτυχε να με Βοηθήσει να την βρω.
  Όπως την άγνοια μου επί της ουσίας του τι είναι υποταγή.
  Όπως το σύμπλεγμα μου, και την ανάγκη μου να επιβεβαιώσω την αξία μου, μια και αν στην πραγματικότητα ένιωθα αξιόλογη, δεν θα χρειαζόταν να το διακηρύττω. Πράγμα που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει, όπως λέει και η παροιμία.
  Όπως την αστεία αντίδραση με επιθετικότητα και θυμό, περιφρόνηση κι αλαζονεία, ειρωνεία και υπεροψία με την οποία αντιμετώπιζα εκείνους τους άντρες που θεωρούσα ανάξιους για την «μεγαλειότητα» μου και τολμούσαν αν είναι δυνατό να το παίξουν – σε ποια σε μένα?!!- άντρες βαριοί και ασήκωτοι και απορρίπτοντας τους ένιωθα «σωστή».
  Όπως την ρομαντική ψευδαίσθηση που συνέχιζα να καλλιεργώ μέσα μου, βασισμένη σε δακρύβρεκτες παλιές ταινίες, όπου ερχόταν ο μάγκας, ο ληστής, ο πειρατής και με εξανάγκαζε να κάνω αυτό που μέσα μου ποθούσα, αλλά δεν τολμούσα κυνηγώντας με για να υποταχτώ, ενώ εγώ έβαζα τρικλοποδιές και εμπόδια και όπου στο τέλος ήταν τόσο τρομερός που κατάρριπτε την κάθε αντίσταση μου, με έκανε να τον ερωτευτώ και έτσι παραδινόμουν στην δύναμη του και τον έρωτα μου γι΄ αυτόν.

  Βέβαια χρειάστηκε να ξεπεράσω τα πιο πάνω, γιατί Ο Κύριος μου, μου Είπε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να με κυνηγήσει, πως αν αυτό πραγματικά είμαι θα το αποζητώ από μόνη μου και πως αν και θα Τον βόλευε να παίξει με τις φαντασιώσεις μου και τα συμπλέγματα μου και να μου Δώσει αυτό που νομίζω πως έχω ανάγκη για να Κάνει το κέφι Του, Αρνείται να το Κάνει γιατί τότε θα είναι ένα παιγνίδι και Ο Ίδιος δεν Επιθυμούσε να Παίξει για λίγο μαζί μου, αλλά να Δημιουργήσει μια σχέση ζωής, στην οποία θα είμαι επειδή επέλεξα αυτό το συγκεκριμένο τρόπο ζωής βάση των εσωτερικών αναγκών μου.

  Έτσι αναγκάστηκα να αρχίσω να αναθεωρώ τα πάντα, να ψάχνω με τη βοήθεια Του, τους πραγματικούς λόγους πίσω από τις συμπεριφορές και αντιδράσεις μου και να προσπαθήσω σιγά σιγά να μην χρειάζεται να ουρλιάζω το «ρε ξέρεις ποια είμαι εγώ» γιατί απλά δεν θα χρειάζεται να το αποδείξω σε κανένα και το σημαντικότερο δεν θα χρειάζεται να το αποδείξω στον εαυτό μου, να ξεπεράσω τις ταμπέλες και τα πρότυπα που είχαν εγκατασταθεί στο βανίλλα μυαλό μου για το τι είναι το Ds, όπως επίσης να ξεφύγω και απ΄ την επιθυμία μου να τα φέρνω όλα στα μέτρα και σταθμά με τα οποία είχα μάθει να ζω και να συμπεριφέρομαι και να δρω και να τα δω με καινούρια μάτια.

  Τότε ένιωσα να χάνω το έδαφος κάτω απ΄ τα πόδια μου, αλλά βήμα βήμα με τη Βοήθεια Του άρχισα απ΄ την αρχή να μπουσουλάω, μετά να στέκομαι στα τρεμάμενα πόδια μου και μετά να κάνω κάποια βήματα. Ακόμη εκεί είμαι, υποθέτω μέχρι να αρχίσω να τρέχω θα χρειαστεί πολλή δουλειά ακόμη.

  Κι αναρωτιέμαι, υπάρχουν άλλες γυναίκες υποτακτικής ψυχολογίας που είδαν μέσα από τον χρόνο και την εκπαίδευση να αλλάζει και η νοοτροπία τους και η συμπεριφορά τους, τόσο απόλυτα, όχι μόνο όσον αφορά τη σχέση τους με Τον Αφέντη τους, αλλά γενικότερα?
  Πώς βιώσατε αυτές τις αλλαγές? Πόσο δύσκολες ή εύκολες ήταν? Πως νιώθατε μετά?
   
 10. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  Kαλή μου Lara[E_p], εγώ δεν θα μπω σε contest σκλαβοσύνης!!  
  Δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτε. Είμαι ευτυχής γιατί μπορώ ακόμα να χαμογελώ και να χαρίζω χαμόγελο στους γύρω μου.

  Έτσι θα απαντήσω απλά στο ερώτημα που έθεσες:
  Κι αναρωτιέμαι, υπάρχουν άλλες γυναίκες υποτακτικής ψυχολογίας που είδαν μέσα από τον χρόνο και την εκπαίδευση να αλλάζει και η νοοτροπία τους και η συμπεριφορά τους, τόσο απόλυτα, όχι μόνο όσον αφορά τη σχέση τους με Τον Αφέντη τους, αλλά γενικότερα?
  Πώς βιώσατε αυτές τις αλλαγές? Πόσο δύσκολες ή εύκολες ήταν? Πως νιώθατε μετά?


  αφού πρώτα ξεκαθαρίσω , ότι ο όρος "υποτακτικής ψυχολογίας" για μένα είναι μη αποδεκτός. Και εξηγούμαι : Ναι πιστεύω ότι η υποτακτικότητα και η Κυριαρχία είναι χαρακτηριστικά που βρίσκονται στη φύση μας και υπερτερεί το ένα ή το άλλο . Υποτακτική ψυχολογία όμως σημαίνει για μένα κάτι πολύ διαφορετικό και κάτι που έχει να κάνει με την ψυχολογία και τα βιώματα του ανθρώπου, κάτι περισσότερο επίκτητο και ουχί "φυσικό" by nature όπως λέμε αγγλιστί. Υποτακτικής ψυχολογίας και για τις δικές τους ανάγκες καθαρά είναι οι τύποι με τα nick names στα διάφορα chat του τύπου : "πάτησε με" "καθαρίζω παπούτσια" και άλλα τέτοια γραφικά (τυχαία ονόματα οποιαδήποτε συσχέτιση με υπαρκτά είναι απλά σύμπτωση!!)

  Επειδή ο χρόνος που είμαι ενεργά στο χώρο μου επιτρέπει λοιπόν να έχω τη δυνατότητα παρατήρησης τέτοιων αλλαγών σαν αυτές που κατονομάζεις θα αναφέρω ενδεικτικά τα εξής:

  Αλλάζουν πολλά, στη σκέψη, στον τρόπο που κάποιος αντιμετωπίζει τη σχέση του, στον τρόπο που περιμένει να τον αντιμετωπίσει ο Κυρίαρχος (που μέχρι πριν ήταν ένας άλλος απλά σύντροφος) Αλλάζει η θεώρηση πολλών πραγμάτων. Μαθαίνεις να έχεις μεγαλύτερες υπομονές και μαθαίνεις ότι μέσα από αυτές κερδίζεις πάντα! Μαθαίνεις να είσαι γλυκός και στοργικός με τους άλλους όχι μόνο με τον Κυρίαρχο, επειδή ΜΠΟΡΕΙΣ να το κάνεις και επειδή θέλει μεγαλείο ψυχής, το οποίο κερδίζεις μέσα από την εκπαιδευσή σου. Μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τους αδαής με γλυκύτητα και όχι με νεύρα και επιδείξεις γνώσεων, μαθαίνεις ότι είσαι πολύ μικρός και ταπεινός μέσα στη σχέση πόσο δε μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο ανθρώπων!!!! Αλλά ταυτόχρονα μαθαίνεις τις δυνάμεις σου , που ίσως και να αγνοούσες μέχρι πρότινος.
  Μαθαίνεις να είσαι πράος , να κερδίζεις ακούγοντας και προσμένοντας. Μαθαίνεις κυρίως ότι ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν' ΑΛΛΑΞΟΥΝ όλα μεταβάλλονται στο χρόνο και αυτά που πίστευες χτες δεν τα αποδέχεσαι σήμερα, και αυτά που σήμερα θεωρείς ότι "κατέχεις" μπορεί αύριο να μην υφίστανται ακριβώς όπως τα χτεσινά.
  Περνώντας ακόμη ο χρόνος και μετά ίσως την ολοκλήρωση μιας εκπαίδευσης (αν αυτή ολοκληρώνεται ποτέ...που δεν νομίζω!!) μαθαίνεις ότι πολλά πράγματα τα δημιουργούν οι ανάγκες σου , οι προσωπικές και δεν είναι απόρροια της ευχαρίστησης του Κυριάρχου αλλά κάλυψη των δικών σου - προσωπικών αναγκών. Μαθαίνεις ότι ίσως η χαρά του να προσφέρεις και να υπηρετείς είναι τέτοια και σε τέτοιο βαθμό που αν για παράδειγμα ένας Κυρίαρχος στη στερήσει (έτσι για τιμωρία ή επειδή "γουστάρει") τότε μπορεί να γίνεις ο πλέον επαναστάτης σκλάβος ever!! Mαθαίνεις ακόμα καλύτερα τον εαυτό σου , μαθαίνεις να ζητάς συγνώμη και να είσαι δεκτικός αλλά μαθαίνεις κυρίως να ζητάς συγνώμη από τον εαυτό σου, να τον προσέχεις και να τον αξιολογείς. Όχι από ανάγκη επιβεβαίωσης αυτά υποτίθεται ότι πρέπει να τα έχεις ήδη ξεπεράσει όταν έχεις μπει σε τέτοιες διεργασίες.
  Τότε λοιπόν μαθαίνεις ότι μπορείς να απελευθερώνεσαι από εγωισμούς από ζήλιες από πάθη μίση... Νιώθεις σαν ένα μικρό παιδί ξαναγεννημένο αλλά που έχει κερδίσει γνώση , εμπειρία μέσα από δύσκολες διαδικασίες (και δεν εννοώ μόνο την εκπαίδευση) Τότε απελευθερώνεσαι και μπορείς να χαμογελάς στους γύρω σου να τους δίνεις να προσφέρεις σε όλους.... χωρίς να είσαι σκλάβα τους χωρίς να είσαι υποτακτικής ψυχολογίας , αλλά κάνοντας μια υπέρβαση του εαυτού σου.
  Κυριαρχείς τα πάθη σου, ορίζεις τον εαυτό σου μαθαίνεις να τον σέβεσαι και προσφέρεις χωρίς να επιτρέπεις να κυριαχεί οτιδηποτε αρνητικό επάνω σου (στο βαθμό που αυτό ειναι εφικτό)
  Εγώ έτσι κάπως το βιώνω και το αντιλαμβάνομαι και μετά από 3 χρόνια που υπηρετώ τον Κύριό μου έτσι περήφανα και όμορφα νιώθω πια και δηλώνω ότι ξανά και ευθαρσώς :
  Δεν είμαι υποτακτικής ψυχολογίας !
  Όμως μπορώ να υπηρετώ πιστά, να δίνω αγάπη αφοσίωση , χαρά ακόμα και δύναμη (όταν αυτό χρειάζεται ) σε Εκείνον. Μπορώ ή μάλλον δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα γονατίσω κοντά Του , ότι δεν θα υπακούσω το παραμικρό πρόσταγμα Του , ή θα τον στεναχωρήσω με κάποια μου βλακεία. Όμως αυτά αφορούν εμένα και Εκείνον !! μόνο!!! Τα παραπάνω αφορούν τη γενικότερη θεώρηση μου πλέον στην ζωή και στις κοινωνικές μου συναναστροφές.
   
 11. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  Επιτρέψτε μου μια συμπλήρωση ακόμη στο πιο πάνω ποστ! Όλα αυτά που ανέφερα έχουν άμεση συσχέτιση και συνάρτηση με το ποιος είναι (πού στεκεται) και τι δυνατότητες έχει ο Κυρίαρχος και πάντα σε αντιστοιχία με τον /την υποτακτικό , που οπως ανέφερε πολύ εύχστοχα ο Dream Master

  και ειναι ακριβώς εσωτερική διεργασια που αν θελει την κανει κάποιος για τον εαυτό του και αν μπορεί και αν βρει τις συνθήκες εκεινες που να τον οδηγήσουν στην "βελτίωση"

  αν δεν πετύχει η πιό πανω "συνταγή" τοτε η D/s σχεση έχει αποτύχει και απο τις δυο της πλευρές.

  Υ.Γ Αγαπητέ Dream Master εξαίσιο το ποστ σας στο https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=1696&page=5
  και ίσως ότι καλύτερο για να μελετήσει κανείς σαν ορισμό ειτε βρισκεται στις αρχές των bdsm αναζητήσεών του , είτε σε όποιο άλλο στάδιο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι'αυτο!!
   
 12. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  RE: RE: Εξέλιξη ταυτοτήτων

  Σίγουρα ο καθένας είναι ελεύθερος να ερμηνεύει και να δημιουργεί καινούριες δικές του ερμηνείες για την κάθε λέξη, βάση του τι και πως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος.

  Μέσα λοιπόν στην γενικότερη προσπάθεια που γίνεται για να έχουμε σαν κοινότητα τις ίδιες πάνω κάτω ερμηνείες και ορισμούς, έτσι ώστε όταν λέμε κόκκινο να εννοούμε όλοι κόκκινο και όχι πράσινο με ροζ βούλες, αν και σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας μπορεί να κρατά ότι ερμηνεία τον κάνει χαρούμενο κι ευτυχισμένο, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος άλλος που να συμφωνεί με την πιο πάνω ερμηνεία για το "υποτακτική ψυχολογία" ή έχει κάποια άλλη εξίσου ενδιαφέρουσα ερμηνεία να μοιραστεί μαζί μας.