Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Επαναπροσδιορισμός

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Dome of Affection, στις 30 Μαϊου 2007.

 1. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  Το ερώτημα προέρχεται από μια σαφώς προσωπική βοίωση συναισθημάτων και αφορά εξίσου κυριάρχους , υποτακτικούς και γενικά όλη τη γκάμα έκφρασης στα πλαίσια του bdsm.

  Έχω περιέλθει πολλές φορές σε ανήσυχες σκέψεις σχετικά με την υπόστασή μου και του κατά πόσο ανταποκρίνεται αυτή σε όρους πραγματικής αντιστοιχείας με το status μου.
  Και έχουν υπάρξει φορές που αντιδικώ με τον εαυτό μου και τρέφω σκέψεις ως προς το ότι δεν είμαι αρκετά συνεπής ως προς αυτό που θεωρητικά , αλλά και πρακτικά πρεσβεύω.

  Το δε εν λόγω ζήτημα γίνεται αρκετά ψυχοφθόρο από την άποψη ότι , για να καταστούν τα παραπάνω σαφή στο μυαλό μου και να αξιολογηθούν επί σωστής βάσης , είναι ανάγκη να κάνω πρώτα μια οριοθέτηση των σημείων αναφοράς που χρησιμοποιώ ως προς τις έννοιες της υπόστασης ,ανταπόκρισης,πραγματικής αντιστοιχείας και συνέπειας που χρησιμοποιώ.Και θα πρέπει να δεχτώ ότι αυτή η οριοθέτηση κινείται στα πλαίσια της πραγματικότητας .

  Θα ήθελα λοιπόν να μάθω τα εξής

  Έχετε περιέλθει ποτέ σε κατάσταση αντιστοίχων σκέψεων και πόσο συχνά?

  Αν έχετε περιέλθει σε αυτές , έχετε οδηγηθεί από αυτό σε αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας, είτε με μια αλλαγή του τύπου από Master σε Dom πχ , είτε με μια διαφοροποίηση στα πλαίσια των πρακτικών που εφαρμόζετε επάνω στο bdsm, είτε οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε ?

  Κατά πόσο τέτοιες σκέψεις μπορούν να θεωρηθούν προβληματικές από την άποψη ότι
  υπάρχει ενδεχόμενο να εγείρονται σε τόπο και χρόνο όπου δεν υπάρχει κανένα στοιχείο του περιβάλλοντός σας που να υποδηλώνει έμεσα ή άμεσα την ανάγκη ύπαρξης αυτών?Αλλά και πόσο θετικό ρόλο μπορεί να έχουν αυτές στο βαθμό που μπορεί να θεωρηθεί ότι δύνανται να οδηγούν σε ένα ανώτερο επίπεδο αυτοσυναίσθησης

  Πόσο θα σας στοίχιζε κι ως εκ τούτου κατά πόσο θα αποφεύγατε είτε μια κίνηση αλλαγής status είτε από slave σε sub πχ , είτε από Mistress σε Domme.Πολύ περισσότερο δε όταν η αλλαγή έχει τη χροιά αποδοχής σε προσωπικό επίπεδο μιας "vanilla με φετιχιστικές διαθέσεις" υπόστασης.(όσο δόκιμο μπορεί να είναι αυτό)

  Ως προς το τελευταίο θα μπορούσα και σκόπευα να απευθύνω την ίδια ερώτηση σχετικά με επαναπροσδιορισμούς του τύπου από Dom σε Master αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι απαντήσεις θα χρωματίζονταν έντονα από το γεγονός ότι , στο μυαλό πολλών υπάρχει μία αντιστοιχεία της γκάμας των status , που κινείται στα πλαίσια μιας αξιολόγησης του τύπου καλό-καλύτερο-κάλλιστο.Ως εκ τούτου σκοπεύω να το θέσω αλλιώς σε άλλο νήμα.

  Ευχαριστώ.
   
 2. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Αν και έχω αρκετές φορές, είτε άμεσα είτε έμμεσα τοποθετηθεί στο θέμα...

  Θεωρώ πως το Dom/me (αντίστοιχα το sub) είναι χαρακτηριστικό ενός ατόμου, τμήμα της προσωπικότητάς του εν αντιθέσει με το Master (αντιστοιχα slave) που είναι a state of being και έχει να κάνει με τον τρόπο που διαβιεί κάποιος.

  Ισως ένας πιο δόκιμος όρος για το Master να είναι το Owner (Ιδιοκτήτης) που σχετίζεται πολύ αμεσότερα με το "έχειν" την επιθυμία δηλαδή κυριότητος επί ιδιοκτησίας.

  Από την άποψη αυτή είμαι Dom καθώς αποτελεί μέρος του χαρακτήρα μου και "γίνομαι" Master (κάποιου), όταν υφίσταται αυτός ο "καποιος". Αντίσοιχα για το sub / slave, το πρώτο αποτελει μέρος του χαρακτήρα ενός ατόμου ενώ το δεύτερο εκφράζει την επιλογή του να ζήσει ως ιδοκτησία παραιτούμενο από περαιτέρω επιλόγές.

  Το γεγονός πως απαιτείται επιπλεον επιθυμία υποταγης για να αποφανθει ένα sub άτομο να γίνει (να ζήσει ως) slave και αντιστοιχα η πρόσθετη επιθυμία του "κατέχειν" (με όλες τις ευθύνες και τα δικαιώματα, που αυτό συνεπάγεται) ενα Dom άτομο να γίνει (να ζήσει ως) Master είναι αυτό, που μπερδεύει την υπόθεση status σε πρώτη ματιά.

  Τυπικά μιλώντας τα Master / slave δεν δύνανται να αποτελούν αυτοπροσδιορισμό καθώς ουσιαστικά είναι ετεροπροσδιοριζόμενα με την έννοια πως απαιτείται η ύπαρξη "αντικειμένου" επι του οποίου να εφαρμόζεται αυτό το οποίο δηλώνει ο προσδιορισμός.

  Συνεπώς δεν βλέπω καμμία αιτία συγχυσης είτε στην περίπτωση Dom -> Master είτε στην αντίστροφη.

  Αντιστοιχα με τα παραπάνω εκλαμβανω και χρησιμοποιώ και τις έννοιες Top / bottom.

  Προβληματισμους σαν αυτους που παραθέτεις βλέπω περισσότερο να δημιουργει σε κάποιο ο κατα Dolmance ορισμός του Perv.
   
 3. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  Πηγαίνεις πολύ βαθιά MasterJp αν με εννοείς και δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.Αλλά μια και αναφέρθηκες σε αυτά.

  Αυτό σημαίνει ότι όλοι είμαστε σε μια εν δυνάμει κατάσταση κυριαρχικής συμπεριφοράς η οποία δύναται κατά περιόδους να μετουσιωθεί σε ιδιοκτησιακό καθεστώς άπαξ και υπάρξει αντικείμενο επί του οποίου νοιώσουμε την κυριότητα ?
  Κι ακόμη ότι εφόσον λείξει το καθεστός ιδιοκτησίας περνούμε πάλι σε μια κατάσταση κυριαρχικής συμπεριφοράς?
  Κι αν συμβαίνει αυτό πώς καθορίζεται το καθεστώς της ιδιοκτησίας σε επίπεδο συνειρμών και πόσο ασφαλές είναι ως προς το "είναι" και όχι το φαίνεσθε του ζητήματος.

  Υπάρχει περίπτωση να συναισθανθεί κάποιος/α ιδιοκτήτης χωρίς αυτό να συμβαίνει?
  Ακόμη πιο σημαντικό για μένα , υπάρχει περίπτωση να συναισθανθεί κάποιος ότι αποτελεί αντικείμενο ιδιοκτησίας χωρίς να συμβαίνει αυτό στην πραγματικότητα?
  Αλλά ακόμη ακόμη σε τί ακριβώς συνίσταται ένα αντικείμενο ιδιοκτησίας?Πώς ορίζεται?
   
 4. dentman

  dentman Guest

  Απάντηση: Επαναπροσδιορισμός

  Τόσο από τον τρόπο που θέτεις κι αναλύεις το ερώτημά σου, όσο κι από την απάντηση του MasterJp θα με ενδιέφερε να μάθω την άποψη και των δυό σας (και ειδικά του MasterJp) για τους switch.. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό είναι ..εκτός νήματος!!
  Επίσης, αν μπορεί ο MasterJp να μας δώσει τον ορισμό του Perv κατά Dolmance..
  Ευχαριστώ!
   
 5. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  να βοηθήσω dentman?
  ο ορισμός κατά Dolmance βρίσκεται εδώ
   
 6. Ηλίας

  Ηλίας Guest

 7. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Με πρόλαβες ομορφιά μου  
   
 8. dentman

  dentman Guest

  Απάντηση: Επαναπροσδιορισμός

  @MPslave,Ηλίας: σας ευχαριστώ!
   
 9. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

    be well!! Τι sub θα ήμουν αν δεν σε προλάβαινα Λιάκο?   χαχα!!
   
 10. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Όποιος ψαχνει βρίσκει ... <γελάει>
  ελπίζω πως ο φίλτατος λόρδος δεν έχει αντιρρηση για την μεταφορά των λόγων του
   
 11. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  Η αλήθεια είναι ότι οι ορισμοί είναι εξαιρετικοί και μαλιστα βοηθητικοί ιδιαίτερα στην κατανόηση του status

  @Sudden δεν σου κρύβω ότι διαβάζοντας το ποστ σου , ήταν σαν να διάβαζα δικές μου σκέψεις, γραμμένες πριν 2 ή 3 χρόνια.
  Δεν λέω με κανένα τρόπο ότι καθυστέρησες   μη με παρεξηγήσεις.
  Σιγουρα , δε , δεν εχω status Domme ή Mistress (αν και κάποιες φορές ακόμη και σημερα αναρωτιέμαι.... μήπως???   )<γελια>

  Σαφώς και προφανώς όμως οι ορισμοί οπως είπα βοηθούν και ναι αν δεν ανήκα στον Κύριό μου , ίσως δεν ήμουν ποτέ sub ίσως αναγκαζόμουν να είμαι και λίγο Domme όπως στην προ bdsm ζωή μου , αναγκάστικα να είμαι και μάλιστα χωρίς να το αντιλαμβάνομαι. Αι συνθήκαι βλέπεις...

  Και λέω ότι μου θυμίζουν οι σκέψεις σου τις δικές μου γιατί φαντάζομαι όλοι λιγο - πολύ έχουμε περάσει τη φάση αυτή. Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής ακόμα αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα ποτέ να ειμαι slave και οχι sub. Mερικές φορές είμαι σίγουρη ότι θα ήμουν τέλεια slave και ευτυχισμένη, άλλες παλι λέω εγώ?? μπαααα....με τίποτα!!!

  Θα έρθω λοιπόν να συμφωνήσω σάυτο που κάποιος απο τους άλλους Κυρίους είπε πιο πάνω. Το καθεστώς και η σχέση στην οποία βρίσκεσαι 'ορίζουν' το στατους. Και αυτο για το δικό μου μυαλό σημαίνει απλά. Οι συνθήκες , ο χώρος, ο χρόνος και ο έτερος άνθρωπος , είναι τα συστατικά που δίνουν αυτές τις διαφορές.

  και να φέρω ένα παράδειγμα ίσως για να γίνω πιο κατανοητή. Ας υποθέσουμε ότι ένας Κυρίαρχος γνωρίζει μια κοπέλα με έντονα στοιχεία υπο. Δεν είναι στο χώρο αλλα είναι θετική και θέλει να μάθει . Είναι δεκτική. Η σχέση εξελισσεται και αν και η κοπελιά μας έχει φοβερές δυνατότητες ίσως να γίνει και η τελειότερη σκλάβα του κόσμου , είναι ας πουμε... παντρεμένη και έχει και 2 παιδάκια. Και οι συνθήκες της ζωής της(δεν ξερουμε ποτέ) είναι τέτοιες που δεν θα ήταν συναιτό να χωρίσει κλπ κλπ. Τι γινεται λοιπον σε μια τέτοια περίπτωση ? Αναγκαστικά θαρρώ , πως παραμένει η εκπαίδευση της αλλα και το στατους της στο όριο της sub. Ο Κυρίαρχος (δική του επιλλογή) ή το δέχεται, το ανέχεται ή... το σταματά προκειμένου να βρει τη σκλάβα που αναζητεί (αν αυτό είναι που ψάχνει φυσικά)

  Γεγονός είναι βέβαια, ότι γνωρίζω ανθρώπους που έχουν παραδώσει πλήρως την κυριότητα του εαυτου τους σε Κυριαρχους/ες χωρίς Εκείνοι να το αποζητουν έτσι ακριβώς ή εν πάση περιπτώση , χωρίς να το εχουν απαιτήσει γιατι Εκείνοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που προϋποθέτει να είσαι Μαστερ.
  Ομως αυτα είναι αλλουνου παππά ευαγγέλιο!!  

  χμμ.. τελικά, δεν ειμαι σιγουρη αν βοηθησα ή σε μπέρδεψα Sudden... 

    sub μυαλό τι περιμένεις...και με Αφέντη Ταύρο....να πως εχω καταντήσει : 
   
 12. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Απλά θα συμφωνήσω με το quote του Dragonal που έκανε ο Jp, καθώς αυτό περιέχει τον πλήρη ορισμό του Master και του Dom. Θεωρώ τον εαυτό μου Κυρίαρχο του εαυτού μου, καθώς και αυθεντία σε συγκεκριμένα πράγματα.