Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Επιθετικότητα και ανωτερότητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 21 Νοεμβρίου 2007.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Θεωρείτε ότι η επιθετικότητα είναι θετικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων; Αποτελεί συστατικό της κτηνωδίας και της εγκληματικότητας ή απλά αποτελεί απαραίτητο συστατικό της ανθρώπινης δυνατότητας για άμυνα, επιβίωση, αναζήτηση του καινούργιου και καλύτερου και προϋπόθεση για εξαιρετικό σεξ;

    Αν ισχύει το δεύτερο, οι γυναίκες – αν υποθέσουμε ότι ανατρέφονται ως λιγότερο επιθετικές - είναι λιγότερο ικανές στην εκπλήρωση αυτών των προσδοκιών;
     
  2. Emma

    Emma Contributor

    Όχι.
    Κατ' εμέ, 95 στις 100 φορές, η επίθεση χρησιμοποιείται καθαρά αμυντικά (έστω μιλώντας προσωπικά) και ακριβώς επειδή μου αρέσουν τα ξεκάθαρα πράγματα (δεν μπορώ τα πολύπλοκα ούτε τα κάτι-μασκαρεμένο-ως-κάτι-άλλο) διαφωνώ με αυτή τη τακτική και είναι ένα από τα δύο μου μειονεκτήματα που προσπαθώ απεγνωσμένα να ξεφορτοθώ (το άλλο είναι το γεγονός ότι είμαι πολύ αφελής/εμπιστεύομαι εύκολα). Πιστεύω δηλαδή πως αραιά και που θα συναντήσεις επιθετικούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι επιθετικοί for the sake of it! (και αν και όταν τους συναντήσεις, κάτι δεν θα πηγαίνει καλά στα "πάνω τους διαμερίσματα" κατά πάσα πιθανότητα). Και στις δύο περιπτώσεις που αναφέρεις πιό πάνω, πιστεύω πως το underlying cause είναι ο φόβος και η άμυνα (Φάτους πριν σε φάνε, χέστους πριν σε χέσουν, γάμα τους πριν σε γαμήσουν κ.ο.κ.).

    Δεν νομίζω ότι ειναι θέμα ανατροφής (άλλο οι καλοί τρόποι/σωστή και ευγενική συμπεριφορά κι άλλο η επιθετικότητα - εκτός πλέον αν μιλάς για επιθετικότητα καθαρά με τη μορφή της βίας) αλλά ατόμου (άντε και περιβάλλοντος), συνεπώς το φύλο, στη συγκεκριμένη ερώτηση, δεν παίζει ρόλο, κατ' εμέ. Φυσικά, δεν συμπεριλαμβάνω σε αυτό την "αναγκη" κάποιων (και γιατί όχι την πλειοψηφία) αντρών να παρουσιάζονται/δρουν επιθετικά για "μούρη" στη παρέα/περίγυρο/γυναίκες και (εκ)τόνωση/αυτοεπιβεβαίωση του ανδρισμού τους.

    * Demoness φοράει τα αντι-πυρικά και περιμένει την επίθεση, απ' τα αρσενικά του forum  
     
    Last edited: 21 Νοεμβρίου 2007
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Κι εγώ πιστεύω πως η επιθετικότητα όταν δεν εκτελεί χρέη εκφοβισμού του εχθρού ή άμυνας σε περιπτώσεις που απειλούμαστε, δεν είναι παρά μια έκφραση αδυναμίας χαρακτήρα να εκφράσει και να επιβληθεί με άλλους τρόπους.

    Προσωπικά αν μου ζητούσαν να συνδέσω αυτό το χαρακτηριστικό με κάποιο στάτους στο χώρο, θα ήταν με τους υποτακτικούς.
    Σπάνια βλέπεις Κυρίαρχους να γίνονται επιθετικοί ενώ αντίθετα οι υποτακτικοί πολύ συχνά νιώθουν υποχρεωμένοι αντιδρώντας με επιθετικότητα υπέρμετρη αρκετές φορές να υποστηρίξουν τις επιλογές τους και τις αντιλήψεις τις οποίες ασπάζονται ή σε μια προσπάθεια να αυτοπροβληθούν να ελκύσουν με τον "τσαμπουκά" τους.  
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Επιθετικότητα vs "αμυντικότητα" (αν υπήρχε ο όρος) είναι ο προβληματισμός σου (όπως προκύπτει από το σώμα του κειμένου σου) ή επιθετικότητα vs ανωτερότητα (όπως προκύπτει από τον τίτλο του);

    E una trappola diabolica per far cader gli innocenti? - Piero Chara
     
  5. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Επιθετικότητα και ανωτερότητα

    Καμια επιθεση. Συμφωνω σε αυτα που γραφεις.
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Η επιθετικοτητα στον ανθρωπο ,σαν ζωικο ειδος,ειναι εγγενης,απαραιτητη για την αμυνα και την επιβιωση του.Ειναι ομως και επικτητη,συστατικο του χαρακτηρα ,αναλογως πως διαμορφωνεται αυτος,απο την βρεφικη κιολας ηλικια,εξαρτωμενος απο τιο περιβαλλον,οικογενειακο,σχολικο,κοινωνικο κλπ του καθε ατομου.
    Ειναι επισης παραδεκτο οτι οι αντρες ειναι πιο επιθετικοι απο τις γυναικες εκ φυσεως,ορμονολογικα ερμηνευοντας το φαινομενο.
    Το θεμα ειναι οι αιτιες,οι τροποι και η ενταση που εκδηλωνεται η επιθετικη συμπεριφορα ωστε να μπορει να γινει κοινωνικα η ατομικα αποδεκτη .Εδω,η απαντηση δεν μπορει να ειναι ουτε απολυτη,ουτε μοναδικη.
     
  7. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    κακος χαλας την πιατσa 
     
  8. Kits

    Kits Contributor

    Ειναι αναλογα που και πως εκφραζει καποιος την επιθετικοτητα του...

    Αν το αρσενικο ειναι επιθετικο στο κρεβατι τοτε καλα κανει... αν δεν την βαλει κατω την θυληκια να της ''τιναξει τα καπακια'' , να της ερθει ενα γενικο ''μπλακ αουτ'' πως θα φανει ανταξιος να κανει αυτο που του προσταξε η φυση?

    Απο την αλλη αν το αρσενικο εκδηλωσει την επιθετικοτητα του στις κοινωνικες του σχεσεις τοτε θα πρεπει να αναζητησουμε την πηγη που τον οδηγει σε κατι τετοιο. Πιθανοι λογοι ειναι ανασφαλεια, αμηχανια κτλ . Ενεργειες που δεν χαρακτηρίζουν Κυριαρχικους χαρακτηρες ( το συμπερασμα δικο Σ/σας)

    Στα θυληκα την ανασφαλεια θα πρεπει να την θεωρησουμε δεδομενο. Αυτο που αλλαζει ειναι ο βαθμος ανασφαλειας του. Τα Κυριαρχικα θυληκα σιγουρα εχουν πιο λιγες ανασφαλειες απο τα υποτακτικα τα οποια μπορουν να φτασουν ακομα και στην παρανοια μερικες φορες. Ετσι συνεπάγεται οτι η επιθετικοτητα των θυληκων ειναι στην φυση τους αλλα οχι στον ιδιο βαθμο σε ολα τα θυληκα.
     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό. Οι Κυρίαρχοι δεν γίνονται επιθετικοί με την συνήθη έννοια του όρου. Από την άλλη αν οι υποτακτικοί δεν είχαν τσαμπουκά πώς θα άντεχαν; Μυξοκλαίγοντας; Καθόλου καυλωτικό, δεν συμφωνείς;

    Δεν συνδέω την επιθετικότητα με την βία, αλλά με την τάση επιβολής του Εγώ στο περιβάλλον και στους άλλους. Τη συνδέω με την Κυριαρχικότητα. Το ότι η επιβολή δεν γίνεται με την βία είναι άλλο καπέλο. Η επιθετικότητα υπάρχει.

    Παράδειγμα: "Είδες που ήταν εύκολο να σκοτώσουμε το λιοντάρι και να το φάμε εμείς αντί να φάει αυτό εμάς; Να με ακούς εμένα όταν πέφτει το αεροπλάνο μας στη ζούγκλα."

    Παράδειγμα: "Έχετε όλοι άδικο. Δοκίμασα χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους κι ας με λέγατε τρελή και βρήκα ότι το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μπορεί εύκολα να παραχθεί με βάση τη ζάχαρη."

    Παράδειγμα: "Εσύ θα είσαι δικιά μου. Κάτσε να σου εξηγήσω το γιατί."

    Παράδειγμα: "Θα κάνουμε κάτι που θα σου αρέσει πολύ. Απλά πρέπει να μην κουνηθείς καθόλου. Εντάξει;" (Ακολουθούν πνιχτά βογκητά ηδονής.)

    Μήπως πρόκειται για θετική μετουσίωση της επιθετικότητας; Και άρα για ανωτερότητα αυτών των ατόμων έναντι των άλλων που αρκούνται στο να ακολουθούν; Αν βρίσκατε τον εαυτό σας τελευταίο στη σειρά μετά από 10 άτομα που ομολογούν ότι το ένα ραβδάκι είναι μικρότερο από το άλλο ενώ εσείς βλέπετε ξεκάθαρα ότι είναι μεγαλύτερο, πόση ώρα θα αντέχατε να υποστηρίζετε αυτό που γνωρίζετε; Σε πόσους γύρους θα καταρρέατε; Αυτό δεν είναι επιθετικότητα και τσαμπουκάς; Δεν είναι ανωτερότητα; Είναι εύκολο να είσαι πρόβατο και να ακολουθείς με ηπιότητα το περιβάλλον σου. Αν όμως δεις ότι το περιβάλλον (και οι άλλοι) δεν πάει καλά, κάτι στραβό έχει, δεν πρέπει να αντιδράσεις με επιθετικότητα; Έστω να φωνάξεις. Να πεις, φτάνει, basta, δεν ξέρω, κάτι. Όχι να δείρεις τους άλλους αλλά να τους πιάσεις από τους ώμους και να τους ταρακουνήσεις λίγο μπας και ξυπνήσουν.

    Κι αυτό επιθετικότητα είναι στο δικό μου το βιβλίο.
     
  10. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Re: Επιθετικότητα και ανωτερότητα

    δηλαδή μια γυναίκα είναι υποτακτική επειδή έχει ανασφάλειες;
     
  11. Kits

    Kits Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Επιθετικότητα και ανωτερότητα

    Οχι

    και μια Κυριαρχη γυναικα εχει ανασφαλειες...
     
  12. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: Re: Επιθετικότητα και ανωτερότητα

    Αυτο που περιγραφεις μπορεις να το ονομασεις επεκτατικοτητα. Οταν ο δρων επεκτατικα θελησει να εκμηδενισει το εμποδιο λειτουργει επιθετικα, βιαια. Οταν επεκταθει συμπεριλαμβανοντας τον αλλον η επεκτατικοτητα γινεται Κυριαρχια.
    Στην επιθετικοτητα καταλυεται η Κυριαρχια γιατι με την εκμηδενιση του εμποδιου γινεται ταυτοχρονη εξαφανιση του αντικειμενου Κυριαρχιας