Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Επιθυμία και έκφραση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Sumisa, στις 4 Μαρτίου 2010.

  1. Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιθυμία και έκφραση


    Να'σαι καλά... 
     
  2. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Επιθυμία και έκφραση

    Οπωσδήποτε το πρώτο και μέσα στα πλαίσια έκφρασης που έχει ορίσει ο Κ.
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Επιθυμία και έκφραση

    Τη 2η την απορρίπτω διότι η σκλάβα αποφασίζει να πει ΨΕΜΑΤΑ, με την δικαιολογία πως ΕΚΕΙΝΗ ξέρει καλύτερά. Αναλαμβάνει έλεγχο και παίρνει αποφάσεις. Για το ..καλό του καημένου Κ που δεν είναι ο ίδιος σε θέση να διαχειριστεί τον χρόνο και την κούραση Του και να της πει ένα απλό, ότι κι αν έχεις το συζητάμε μετά...
    Αν και εφόσον είναι κουρασμένος το πιθανότερο να μην ρωτήσει καν.
    Αν η σκλάβα δεν έχει κατεβασμένα μούτρα και ύφος θύματος για να ρωτήσει ο Αφέντης τι της συμβαίνει, δεν θα ρωτήσει κιόλας έτσι δεν είναι?
    Οπότε κατά τη γνώμη μου, δεν λέμε ψέματα, δεν χειραγωγούμε καταστάσεις, δεν λέμε μα εγώ για το καλό του δεν λέω τίποτα, ΕΦΟΣΟΝ μας ρωτήσει.

    Το "Δεν χάθηκε ο κόσμος να το συζητήσουμε άλλη στιγμή" που θα είστε πιο ξεκούραστος, δεν είναι το ίδιο με το να πεις "δεν εχω τίποτα" ενώ σε απασχολεί κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Επιθυμία και έκφραση

    Νομίζω ότι υπάρχει μια μεγάλη ποικιλιά επιθυμιών, συνθηκών, περιστάσεων, διαθέσεων για να υπάρχει ένας "σωστός" τρόπος η έκφρασής της επιθυμίας
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Επιθυμία και έκφραση

    Η γνώμη μου είναι όσο το δυνατό πιό άμεσα και όποτε το επιτρέπει το είδος της επιθυμίας με τη γλώσσα του σώματος και τα λιγότερα δυνατά λόγια.

    Η μη επιθετικότητα ορίζεται ως μη προεξόφληση της ικανοποίησης της επιθυμίας και ως αποδοχή της απόρριψης, της αναβολής ή του μετασχηματισμού αυτής. Δεν έχει να κάνει με την αμεσότητα της έκφρασης.
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Επιθυμία και έκφραση

    Συμφωνώ.
    Φτάνει να μην καταφεύγουμε σε ψέματα και στην περίπτωση που μιλάμε για Ms σχέση, προσπάθεια χειρισμού του Μ.
     
  7. Re: Απάντηση: Re: Επιθυμία και έκφραση

    Όχι ρε γαμώτο, και τα λες με τρόπο που αναγκάζομαι να "απολογηθώ" 
    Σε καμία περίπτωση δεν νοιώθω σαν ψέμα το δεν έχω τίποτα Κύριε γιατί δεν είναι ψέμα, όταν οι επιθυμίες μου δεν είναι και τόσο σημαντικές εκείνη την στιγμή. Δεν αναλαμβάνω τον έλεγχο και ούτε παίρνω αποφάσεις.
    Έτσι νοιώθω τουλάχιστον. Και αληθινό είναι αυτό που αισθανόμαστε και όχι αυτό που λέει η κάθε θεωρία..
    Οι κανόνες νομίζω πως είναι για να υπάρχει μια βάση σε μια τέτοιου είδους σχέση και από εκεί και πέρα διαμορφώνεται αυτή από τα άτομα που την απαρτίζουν ανάλογα με την εμπιστοσύνη τους την αγάπη τους την κατανόηση κτλ.
    Δεν είναι για το καλό του καημένου του Κ...(είναι ειρωνικό να το σκεφτώ έτσι...),απλά το γεγονός ότι ρωτάει πως είμαι και τι έχω ή αν έχω κάτι δεν το βλέπω σωστό να το εκμεταλλευτώ προς όφελός μου. Και αν δηλαδή δεν μου πει αυτό το απλό : "ότι και αν έχεις το συζητάμε μετά (άνθρωπος δεν είναι?), πρέπει εγώ να το εκμεταλλευτώ?

    Αυτό ναι,αλλά το να μην έχεις κατεβασμένα μούτρα και ύφος θύματος σε τι νομίζεις ότι διαφέρει από το να Του πώ δεν έχω τίποτα Κύριε ή δεν είναι κάτι σημαντικό το συζητάμε άλλη ώρα?
    Και πάλι δεν προσποιείται?αυτό είναι χειρότερο...το να μη δείξω δηλαδή καν πως κάτι μ'απασχολεί

    Έτσι ακριβώς.Διευκρίνισα πως όταν με απασχολεί κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θα μιλήσω κατευθείαν και ακόμα και να μην ρωτήσει θα Του ζητήσω εγώ την άδεια για να Του μιλήσω όταν αυτό με πνίγει και είναι ανάγκη για μένα 
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Επιθυμία και έκφραση

    @sklavina αναφορικα με τη 2η παραγραφο, αυτο ακριβως εννοουσα. Πως αν δεν εχει κατεβασμενα μουτρα δεν θα αναγκαστει και να ρωτησει. Πως ακριβως ειναι επισης προσπαθεια χειρισμου.

    Όσον αφορα τα υπολοιπα, θεωρώ πως τόνισα αρκετα το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, όπως σημαντικό θεωρώ το θεμα που εθεσε η Soumisa εξ αρχης.

    Από κει και πέρα ήδη ξεκαθαρισα πέραν του ήδη τονισμένου στο πρωτο μου ποστ, πως αναφερομαι σε ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ θεματα, και στο 2ο μου ποστ που συμφωνησα με την elfcat, πως τρόποι υπαρχουν πολλοι, και περιστασεις και επιθυμιες διαφορετικες, δεν μπορεις με μια προταση να τις καλυψεις ολες.
    Αλλά άμα ο Κύριος μου ρωτα και απαιτεί να μάθει αν μου συμβαίνει κάτι, τότε θεωρώ υποχρέωση μου να μην λέω ψέματα, να μην προσποιούμαι, αλλά να απαντώ ειλικρινά και να ικανοποιώ την επιθυμία του να μαθει τι συμβαινει.
    Αν και ποτε και πως θα το χειριστεί είναι δική του δουλειά.
    Αλλά να με ρωτήσει ευθέως αν μου συμβαίνει κάτι και να κάτσω να αποφασίσω αν μπορεί ή όχι να το χειριστεί, αν πρέπει να μιλήσω τώρα ή αργότερα, ενώ ΜΕ ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ είναι ανάληψη ελέγχου, και αν πω πως είμαι καλά ενώ δεν είμαι, ψέματα.

    Αν το έχω κάνει ποτέ? Και βέβαια.
    Αν αυτό το κάνει σωστό? Και βέβαια όχι.

    Δεν είναι εύκολος ο δρόμος προς την ειλικρίνεια, την απόλυτη διαφάνεια ή τη σκλαβιά.
    Κι ακόμα προσωπικά παλεύω με πολλά.
    Αλλά πιστεύω σε κάποια πράγματα, πως είναι αδιαπραγμάτευτα ο ΣΤΟΧΟΣ για μένα. Κι ένα απ αυτά να μάθω να μην λέω ψέματα, είτε λευκά είτε μαύρα και προπάντων να μην τα δικαιολογω επειδή η ίδια αποφάσισα - ακόμα κι αν σωστά με τη λογική έκρινα- πως είναι για το καλό του.

    Αν εγώ κρίνω και αποφασίζω μόνη μου και θεωρώ πως είμαι πιο ικανή να χειριστώ πως τι και με ποιο τρόπο να πω κάτι, είναι σαν να λέω, είμαι πιο ικανή να χειριστώ το συγκεκριμένο απ Αυτόν.
    Του αφαιρώ εξουσία και την μεταφέρω στα δικά μου χέρια.

    Ελπίζω να έκανα πιο ξεκάθαρο τι εννοώ και πως το εννοώ.

    Από κει και πέρα, αν κάποια επιλέγει να κάνει κάτι διαφορετικό, δικαίωμα της και σεβαστό απόλυτα. Ιδιαίτερα αν αυτό λειτουργεί και δεν της αφήνει απωθημένα. Προσωπικά όταν στις αρχές προσπάθησα να κρατάω τις αλήθειες μου γιατί έκρινα πως είναι κουρασμένος, ή εκνευρισμένος από τη δουλειά, ή σε κακή διάθεση, κατέληξε με μένα γεμάτη ερωτήματα και λανθασμένες αντιλήψεις κι Εκείνον εκνευρισμένο που αποφάσισα να το παίξω όπως Είπε "μανούλα" και Είπε πως μαμά έχει, σκλάβα Έψαχνε όταν με πήρε. 
     
  9. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Εξαρταται τους κανονες που εχει θεσει ο Κυριαρχος.Προσωπικα αποκλειω το 2ο σαν ψεμμα το οποιο για μενα σημαινει και αποδεσμευση ΑΜΕΣΑ.Το 3ο το θεωρω ζαλαδα.Προτιμω το 1ο ετσι ωστε να γλυτωσω χρονο και να μπορεσω να σκεφτω περισσοτερο με καθαρο μυαλο να βρεθει η λυση
     
  10. Απάντηση: Επιθυμία και έκφραση

    Χαίρομαι για την ανταπόκρισή σας.
    Προσωπικά, είμαι πλέον σίγουρη πως η ενδεδειγμένη και η αποτελεσματικότερη στάση στη δική μου περίπτωση είναι η πρώτη. Να εξωτερικεύω, δηλαδή, μία επιθυμία μου με σαφή τρόπο, αποφεύγοντας όμως, όσο μπορώ, κάποιο ύφος ή κάποιες εκφράσεις που μου φαίνεται να έχουν ίχνη κριτικής, παραπόνου ή απαίτησης. Δεν τα καταφέρνω πάντα να εξαλείψω τα ίχνη αυτά από το λόγο μου, όμως γνωρίζω πολύ καλά πως αυτός είναι ο στόχος μου και πως δουλεύω για την πραγματοποίησή του. Αυτό που επιθυμώ, δηλαδή, είναι να μπορώ να δηλώνω λεκτικά τις όποιες επιθυμίες μου (σημαντικές ή ασήμαντες) ειλικρινά και χωρίς περιστροφές, χωρίς γκρίνια, χωρίς αυθάδεια, με ήρεμο και θετικό τρόπο. Με έναν τρόπο π.χ. όπως αυτόν τον πολύ όμορφο που παραθέτει η lara[E-p] στο #7.
    Έτσι, νομίζω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για την παρακάτω ανησυχία:
    Όπως ειπώθηκε και στις απαντήσεις των περισσοτέρων, όλοι οι υπόλοιποι τρόποι έκφρασης ή μη-έκφρασης, δηλώνουν προσπάθεια της υποτακτικής να χειριστεί εμμέσως το ζήτημα και να ελέγξει σε ένα βαθμό τη συμπεριφορά του Κ της. Είτε γιατί φοβάται μια αντίδρασή του που δεν της είναι ευχάριστη ή επιθυμητή, είτε γιατί της φαίνεται πως θα τον κουράσει, είτε γιατί δε θέλει να ακουστεί στα αυτιά του και κυρίως στα δικά της απαιτητική, γκρινιάρα, ανασφαλής, εγωίστρια κ.ο.κ. Και είναι πολύ πιθανό, κατά τη γνώμη μου, με αυτήν την προσπάθεια ελέγχου, να σκάβει το λάκκο του εαυτού της, καθώς θα αισθάνεται, όταν το διαπιστώνει, πως απομακρύνεται από αυτό που την κάνει να νιώθει καλά, δηλαδή από την παράδοση του ελέγχου.
    Ακριβώς αυτό, δηλαδή:
    Παρομοίως.  
     
  11. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Επιθυμία και έκφραση

    σημερα εχω κριση ειληκρινιας
    λοιπον αγαπητη μου sumisa
    οταν επιθυμω κατι
    και βεβαιως δεν εχω τιο δικαιωμα να εκφρασω επιθυμια ,
    τι κανω ?
    με με τροπους παρομοιους της μαιευτικης τους Σωκρατους
    οδηγω τον τον Κυριο μου να επιθυμησει αυτο που εγω επιθυμω
    και παιρνω εντολη να το κανω
    ετσι και τον ιδιον ικανοποιω και εγω ικανοποιουμαι διπλα
    μεσα κι απο τη δικη του ικανοποιηση κι απο τη δικη μου.
     
  12. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Γιατι εμενα το οδηγω τον Κυριο μου μού χτυπαει ασχημα?Μονο σε εμενα ακουγεται καπως?Θαλεια χωρις παρεξηγηση αλλα ενας Κυριαρχος δεν οδηγειται.Ακουει την γνωμη σου,την σεβεται αλλα περαν τουτου ουδεν.Ειδικοτερα αυτο οταν συμβαινει με την μαιευτικη μεθοδο για εμενα υποκρυπτει ενα ειδος δολου.