Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Επιλογές και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 6 Ιανουαρίου 2009.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Σε πρόσφατη συζήτηση με κάποιον φίλο, μετά από μία νύχτα κραιπάλης, προέκυψε το θέμα των σχέσεων μέσα στο BDSM. Ο φίλος μου θεώρησε ότι οι απόψεις μου είναι αιρετικές και επικίνδυνες για τους νέους που εισέρχονται στον χώρο για να βρουν μια σχέση, αλλά δεν είχαμε πρόχειρο το κώνειο. Θεωρώντας ότι και η συζήτηση και οι σκέψεις που ακολούθησαν την συζήτηση άπτονται του θέματος των επιλογών, τις παραθέτω εδώ, χωρίς να υποκύψω στον πειρασμό να βάλω τον πιο πιασιάρικο τίτλο "Ο Διαφθορέας των Νέων".

    Ο φίλος μου λοιπόν υποστήριζε ότι είναι σημαντικό για κάποιο άτομο, ιδίως νεαρής ηλικίας, που προσέρχεται στον χώρο για να φτιάξει μία σχέση, η οποία να εμπεριέχει κάποια στοιχεία κινκ, και που μπορεί να εξελιχθεί σε μία ουσιαστική σχέση, αυτό το άτομο να καταφέρει να φτιάξει τη σχέση του και να μην χαθεί σε ιδεολογικά ή πλατωνικά ή ιντερνετικά ή μοναχικά ή εσωτερικά ταξίδια αναζήτησης. Να φτιάξει σχέση. Να πηγαίνει σινεμά με τον σύντροφό του, στην καφετέρια, στο γυράδικο της γειτονιάς, να κάνει σεξ, να παντρευτεί ενδεχομένως, να κάνει παιδιά κλπ.

    Εκείνη τη στιγμή διαφώνησα. Διαφώνησα επειδή ήμουν πίτα και δεν κατάλαβα το crust of the argument, διαφώνησα επειδή δεν συνδέω το BDSM με τα γυράδικα, ούτε με όλα τα ανωτέρω, και τέλος διαφώνησα διότι δεν είμαι επικίνδυνη, ούτε εγώ ούτε οι απόψεις μου.

    Ως απάντηση λοιπόν στις ανησυχίες του καλού μου φίλου, θα έλεγα ότι θεωρώ πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να βαυκαλίζεται κάποιος ότι ασχολείται με το BDSM, όταν το μόνο που θέλει είναι να φτιάξει μια καλή σχέση όπου να γίνουν δεκτά κάποια βίτσια του στο σεξουαλικό κομμάτι. Επίσης θεωρώ ότι αυτό μπορεί να γίνει άνετα στον βανίλλα χώρο, χωρίς πολλούς κινδύνους, χωρίς την αλόγιστη καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από πάρτι σε πάρτι όπου άγνωστοι σε βαράνε στα νεφρά ή φτύνουν στα μούτρα σου (γιατί άραγε; ), χωρίς το ρίσκο της επαφής με άτομα αμφιβόλου ποιότητας, ιδιοσυγκρασίας, συνειδητότητας, κινήτρων, υγείας - ψυχικής και σωματικής - ή εμπειρίας, και χωρίς το χάσιμο χρόνου σε ιντερνετικές συνομιλίες όπου δεν υπάρχει ούτε η διάθεση ούτε η δυνατότητα της αληθινής επαφής. Ο βανίλλα χώρος είναι γεμάτος με αξιόλογα άτομα που είναι πρόθυμα να πειραματιστούν.

    Αντιθέτως, υποστηρίζω ότι το κίνητρο για να κάνει κάποιος BDSM στη ζωή του, είναι να έχει δει το ίδιο το BDSM ως κάτι που αξίζει τον κόπο, που είναι απολαυστικό όσο τίποτε άλλο, χρήσιμο σε εκπληκτικά πνευματικά και σωματικά ταξίδια - αν αξιοποιηθεί σωστά - έτσι ώστε σε μία σχέση να λειτουργήσει ως καταλύτης για το ζητούμενο όλων μας (των σκεπτόμενων εννοώ ανθρώπων): την ελευθερία. Αυτό το υπέρτατο αγαθό, που για τους περισσότερους από μας παραμένει μια κούφια λέξη, αντί να γίνεται ουσία.

    Τα γράφω αυτά γνωρίζοντας ότι περνώ το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου κάνοντας πράγματα που δεν με ευχαριστούν ιδιαίτερα και ταυτόχρονα με βλάπτουν, χωρίς καμία επιλογή εκ μέρους μου, αλλά μόνο από συνήθεια και τεμπελιά. Μου είναι ευκολότερο για παράδειγμα να αποδώσω τα 6-7 παραπανίσια κιλά που κουβαλάω επάνω μου, στην ηλικία μου ή στην κατανάλωση αλκοόλ, παρά να πάω στο γυμναστήριο ή να παραγγείλω χυμό. Μου είναι ευκολότερο να χαζολογάω και να σπαταλάω τον χρόνο μου με άτομα που είναι ασύμβατα μαζί μου και μου είναι αδιάφορα και που ενδεχομένως και τα ίδια δεν νοιάζονται ουσιαστικά για μένα, παρά να αναζητήσω ήρεμα τον κατάλληλο φίλο, συνομιλητή ή ερωτικό σύντροφο.

    Αυτή η άποψη θα μπορούσε εκ πρώτης όψεως να θεωρηθεί επικίνδυνη στον συγκεκριμένο χώρο, όπου (και) νεαρά άτομα προσέρχονται, χωρίς να γνωρίζουν τί είναι το BDSM, πέρα από μία γενική ιδέα περί σκλάβων και Αφεντών, μαστιγίων και play-party κλπ. Σαφώς αν τα άτομα αυτά ασπαστούν τις αιρετικές ιδέες μου, ίσως να μην θέλουν πια να κάνουν σχεσούλες, εφόσον προκύψουν, ούτε όμορφα κινκ, ούτε play-party. Ίσως μείνουν εκτός παιχνιδιού, εκτός σχέσης, ίσως ασπαστούν μία μπούρδα και μισή και μείνουν ολομόναχα και σπαταλήσουν έτσι τη ζωή τους, χωρίς να έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις σχεσούλες τους ή και τις ουσιαστικές τους σχέσεις, οικογένεια, παιδιά κλπ.

    Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Κατά την άποψή μου είναι προτιμότερο όσοι δεν γνωρίζουν πολλά να ακούνε προσεκτικά όλες τις απόψεις και να κρίνουν οι ίδιοι τί είναι προτιμότερο γι αυτούς. Θέλω να πω ότι η επιλογή δεν είναι ότι κάνω BDSM και άρα μένω χωρίς ανθρώπινη επικοινωνία, χωρίς επαφή, χωρίς τον άνθρωπό μου, χωρίς τη σχέση ζωής που επιζητούσα, με μόνο κέρδος κάποιες απρόσωπες ή εκ του μακρόθεν εντολές που αποσκοπούν στην εύκολη καύλα της ψευτοϊδέας ότι είμαστε κρέας και όχι άνθρωποι, κρέας προς σεξουαλική χρήση χωρίς το ίδιο το σεξ να υφίσταται, χωρίς την ίδια την σχέση να υφίσταται παρά μόνο στο μυαλό μας. Δεν είναι κάνω σχεσούλες, επιφανειακές, βανίλλα στην ουσία τους, χωρίς το τρομακτικό δέσιμο ανάμεσα στους μετέχοντες στη BDSM σχέση. Ούτε είναι κάνω τον κλόουν στα BDSM πανηγύρια, για να ξεκαυλώνουν οι λιγούρηδες γερομπισμπίκιδες ή να ενασμενίζονται οι δυστυχείς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ούτε είναι κάνω μια πλατωνική σχέση που βασίζεται στην αλληλογραφία και την διατηρώ ως το πιο πολύτιμο πράγμα που έχω για το υπόλοιπο της ζωής μου.

    Οι επιλογές δεν είναι either - or. Και οι ιδέες από μόνες τους δεν είναι επικίνδυνες. Επικίνδυνη είναι η άγνοια και η αδυναμία επιλογών. Αν θέλω να κάνω σχέση, σε ένα νορμάλ επίπεδο, να πηγαίνω σινεμά, να κάνω σεξ και να χρησιμοποιώ κάποιες τεχνικές για αύξηση της απόλαυσης, πρέπει να έχω το κουράγιο να το καταλάβω, να το αποδεχθώ και να το διεκδικήσω. Κατά προτίμηση εκτός χώρου, για τους λόγους που ανέλυσα στην αρχή. Αν θέλω να είμαι ο κλόουν στα πάρτι, καλό θα είναι να το κάνω συνειδητά. Αν θέλω να κάνω BDSM, να καταλάβω τί είναι το BDSM, να βρω αυτόν που είναι κατάλληλος για να το κάνουμε μαζί και να προχωρήσω. Αν θέλω να κάνω το BDSM που οδηγεί στη σχέση ζωής και στην ελευθερία, να το κάνω (έστω και αν χάσω τα πιτόγυρα και τα γαμίσια). Αν θέλω κάτι μοναδικό, να το κάνω μοναδικό, με ότι αυτό προ-απαιτεί και συνεπάγεται.

    Δεν είναι κακή ή καλή καμία επιλογή. Κακό είναι να μην ξέρεις τί στο διάολο κάνεις. Κακό επίσης είναι να κάνεις λάθος επιλογές, ενώ έχεις την δυνατότητα να κάνεις τις σωστές. Αυτές που είναι σωστές για σένα.
     
  2. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    απο τα λιγα που μου εμαθε η ζωη ειναι οτι υπαρχουν καλες επιλογες και κακες επιλογες.αν και πολλες φορες οι καλες επιλογες δεν μας οδηγουν στο πουθενα.αφου τους τα χωνεις για τα καλα.¨-και καλα κανεις¨-δεν τους κανεις περα.αφτο δεν το θεωρο σοφρων.Ωραια λεξι το ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αλλα δεν οδηγη πουθενα.Ηπολη μου ειναι γεματοι απο ατομα που συνειδητα μαστουρωνουν-γκαζωνουν-πινουν-φανατιζουν-και κερατονουν τις γυναικες τους.αξιοαγαπητα πλασματα δεν λεω,αλλα.......................Αν υπαρχει παραβατικοτιτα στην ζωη,γιατι να μην υπαρχει και στο βδσμ?και σε τελικη μηπως ξερουμε τι στο διαβολο κανουμε γενικα?
     
  3. imagine

    imagine Regular Member

    Εμενα το ονειρο μου ειναι ενα σπιτι με ενα υπογειο, το οποιο θα περιλαμβανει τον αγαπημενο υποτακτικο μου. Αυτον που το βραδυ θα κοιμαται στα ποδια μου και το πρωι θα με ξυπναει φιλωντας τα και τρεχοντας να μου ετοιμασει καφε. Αυτον που θα μου βγαζει τα παπουτσια καθε μερα οταν θα γυριζω απο την δουλεια και θα περιποιειτε τις φιλες μου οταν ερχονται επισκεψη. Αυτον που θα ειναι προθυμος να αντεξει καθε σαδιστικη μου διαθεση. Αυτον που μετα απο εντολη μου θα τελειωνει μεσα στις αγαπημενες μου γοβες λιγο πριν την βραδυνη μας εξοδο ωστε να ειναι ζεστες και υγρες. Οι πορτες του σπιτιου θα ειναι κλειστες, θα ανοιγουν για λιγους και καλους φιλους. Δεν με ενδιαφερουν τα παρτυ, η χρηση του σκλαβου μου απο αλλους. Ε ναι, θελω μια vanilla σχεση.
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

         
    Έυγε ήταν η πρώτη λέξη που μου ρθε στο μυαλό διαβάζοντας τα πιο πάνω και δεν θα την χαλάσω με περιττά λόγια.
    Έυγε!
     
  5. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Επιλογές και BDSM

    Πολλά λόγια, χωρίς όμως ουσία, προσφιλεστάτη μου dora. Καλογραμμένα, ναι, όμορφα, όπως το συνηθίζεις, αλλά σε τελική ανάλυση φλύαρα, ανούσια και παρελκυστικά... Εκτός κι αν πάλι, όπως κι εκείνο το χάραμα, την ουσία της διαφωνίας δεν την συνέλαβες... Το θεωρώ απίθανο, και συμπεραίνω ότι την συσκοτίζεις, υποβαθμίζοντάς την σε δυό τρεις λεξούλες που δέρνονται στις δίνες ενός κειμένου-ποταμού, και θάβοντάς τη κάτω από λόγια που ο φίλος σου -εγώ- δεν είπε (σουβλάκια, καφετέριες, οικογένειες, γάμους και πιπίλες), σε μιά προσπάθεια απαξίωσης του λόγου και του σκεπτικού του, διά της τεχνικής της εμβαπτίσεώς τους στο λάκκο της βανίλλιας, ή -όπως αλλού και άλλοτε θα λέγαμε- των μικροαστικών ονείρων...

    Η ουσία, όχι the crust (η κρούστα, η επιφάνεια) αλλά the core (ο πυρήνας, "η καρδιά") της διαφωνίας, ήταν, θα θυμάσαι, η αναγκαιότητα ή μη, ύπαρξης σεξουαλικής συνεύρεσης, σεξ δηλαδή, γαμησιού, πηδήματος, ανάμεσα στα δύο μέλη μιάς D/s ή M/s σχέσης. Γιά σένα, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σεξ γιά να ευδοκιμήσει μιά τέτοια σχέση, ή να ευδοκιμήσουν τα μέλη της. Γιά μένα, μιά τέτοια αντίληψη είναι επιεικώς απαράδεκτη. Είπα "επικίνδυνη"; Ναι, το είπα. Τελικά, είναι, κατ' εμέ, επικίνδυνη.

    Αυτά εν ολίγοις, γιά να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Γιά να έχει ουσία να πούμε περισσότερα εδώ, αν μπορείς εξήγησε -ουσιαστικά- τί είναι γιά σένα το BDSM, και ποιά είναι η περιλάλητη "ελευθερία" στην οποία μπορούν να οδηγηθούν κάποιοι, αν το "κάνουν σωστά"...




    .
     
    Last edited: 7 Ιανουαρίου 2009
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Επιλογές και BDSM

    Γιατί δεν έχουν ουσία; Το πιο ουσιαστικό είναι να κάνει ο καθένας την επιλογή που του ταιριάζει, γνωρίζοντας τις εναλλακτικές του. Σε τί ακριβώς έγκειται το ανούσιο της επιλογής, είτε αυτή είναι δικιά μου, είτε δικιά σου, είτε οποιουδήποτε άλλου;

    Σε τί έγκειται η αντίρρησή σου όσον αφορά την επιμονή σε μία σοφή, λογική, μελετημένη, συναισθηματικά ισορροπημένη επιλογή, ενός ενηλίκου ατόμου; Κατ' εμέ μπορεί να κάνει ότι θέλει. Κατ' εμέ, είναι ουσιώδες το να ξέρει τί κάνει. Είναι ουσιώδες να το υποστηρίξω και να το πω, ξανά και ξανά. Με ενοχλούν τρομακτικά τα τσαλαβουτήματα.

    Θα επανέλθω περί πνεύματος, ψυχής και σώματος στο BDSM, αύριο, αλλά δεν θα σου αρέσει. Δεν επικεντρώνομαι στο σώμα, το συμπεριλαμβάνω, ως τμήμα του τρίπτυχου, και όχι το επίκεντρο, και μάλιστα δέχομαι την ύπαρξη εναλλακτικών μεθόδων ως προς αυτό, όπως είμαι βέβαιη ότι το δέχονται και πολλοί ανάμεσά μας. Δικαίωμά μου και δικαίωμά μας και αυτό, και δη ουσιαστικό. Ένα είδος ελευθερίας είναι να μην αγχώνεσαι τόσο πολύ με το σεξ. Πιστεύω ότι πολλοί συμφορουμίτες μου, ίσως συμφωνούν με την χαλαρή αυτή έποψη του σεξ. 

    Άλλοι ίσως όχι. Και αυτό, δικαίωμά τους. Αυτό λέω. 
     
  7. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογές και BDSM

    My point exactly. Όντως, μπορεί πολλοί να συμφωνούν. Πρόκειται γιά την εξάπλωση των επικίνδυνων απόψεων γιά τις οποίες έλεγα...



    Δεν θα επεκταθώ και δεν θα εξηγήσω, πριν λάβω απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα. Θα τις αντέξω, κι ας μην μ' αρέσουν. Αναμένω λοιπόν...




    .
     
  8. Jomaru

    Jomaru Guest

    θα συμφωνησω με την Ντορα. αυτο που με εκνευριζει απιστευτα στους εν ανασχοληση με το BDSM ειναι οτι το θεωρουν ως εναν τροπο για να κανουν σεξ λιγο πιο σκληρο λιγο πιο καυλωτικο. για εμενα το BDSM ειναι τροπος ζωης και σε αυτον τον τροπο ζωης το σεξ με την συμβατικη του εννοια δεν ειναι καθολου απαραιτητο.
     
  9. gallant

    gallant Regular Member

    "Σε πρόσφατη συζήτηση με κάποιον φίλο, μετά από μία νύχτα κραιπάλης, προέκυψε το θέμα των σχέσεων μέσα στο BDSM... ...Δεν είναι κακή ή καλή καμία επιλογή. Κακό είναι να μην ξέρεις τί στο διάολο κάνεις. Κακό επίσης είναι να κάνεις λάθος επιλογές, ενώ έχεις την δυνατότητα να κάνεις τις σωστές. Αυτές που είναι σωστές για σένα."


    Αν σταματήσετε να το βλέπετε σαν μια κοσμοθεωρία, χαλαρώσετε, ίσως να μπορέσετε να το δείτε με διαφορετικό μάτι. Δεν είναι δύσκολο. Δεν είναι τρόπος ζωής αλλά μπορεί κάλιστα να είναι κομάτι της και μπορεί να είναι πολύ όμορφο αρκεί να το δείτε όπως πραγματικά είναι. Απλό.
     
  10. female

    female Contributor




    Παλιά στο chat του φόρουμ (κρίμα που δεν μπαίνουμε πια, χάθηκε κι αυτή η ωραία κουβέντα και παρέα μαζί με την αποχώρηση του LordDragonal -- μου λείπετε, παίδες... ) λέγαμε το αστείο πως είμαι μακράν προνομιούχος των άλλων θηλέων -- ως βανίλλα μπορώ και κάνω σεξ στη σχέση μου, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες σαμπ και σλέιβς. Ήταν προφανές πόσο παράλογο είναι να έχει κανείς μια ερωτική σχέση χωρίς σεξ.

    Αν και στην απ' έξω, και ίσως γι' αυτό, δεν θα μπορούσα να δω το σεξ άσχετα με μια, έστω περιστασιακή, σχέση. Φυσικά ίσως να μην το βλέπουν έτσι όσοι έχουν τον πόνο ως αυτοσκοπό. Παρ' ολ' αυτά, θα κάνω δύο υποθέσεις. Η μία αφορά τους ακραίους δυσλειτουργικούς, κατ΄εμέ. Είναι κάποιοι χαρακτήρες που δεν μπορούν να κάνουν σεξ -- ούτε εντός ούτε εκτός βδσμ, είτε εντός είτε εκτός συνεδρίας, ούτε σε κανένα πλαίσιο. (Πιστεύω πως δεν υπάρχουν πολλοί, πάντως.) Από την άλλη, υποθέτω πως κάποιοι μεν θα επιθυμούσαν σεξ, αλλά "κωλώνουν" κάπου, έχοντας χάσει τον τρόπο να το απολαμβάνουν -- για παράδειγμα έχουν μικρό πούτσο ή δεν έχουν ικανοποιητική στύση και δεν αντέχουν τις αντιδράσεις της παρτενέρ, αλλά ούτε έχουν αναπτύξει τρόπους λειτουργικής διαχείρισης των θεμάτων αυτών ώστε κάποια σεξουαλική δραστηριότητα να είναι εφικτή.





     
  11. fractal

    fractal Regular Member

    το υπόγειο απλά θα έδινε χρώμα ,αλλά όχι ουσία, όλα είνα μέσα μας . δεν θα συνέβαλλε ουσιαστικά ,νομίζω. η καθημερινότητα είναι στο φως και εκεί θέλει τσαμπουκά. Σημασία έχει να μπορείς να βγείς μέσα στη βροχή για τσιγάρα και ας μην καπνίζεις και σε ενοχλεί ,να σηκωθείς το βράδυ για να φέρεις νερό και ας νυστάζεις , να έχεις το νου σου μη Της λείψει κάτι και να είσαι όσο μπορείς πιο συνεπής. να μη χαλαρώνεις και να κλέβεις κάποιες στιγμές για σένα. Να κάνεις καλό μασάζ ,να αντέχεις τις αλλαγές στη διάθεση Της και να είσαι εκεί στις ελάχιστες στιγμές αδυναμίας Της και να Την στηρίζεις ,όσο μπορείς καλύτερα . να Την ικανοποιείς όπως θέλει ,όταν το θέλει, για όσο το θέλει. να μην περνουν τα μυαλά σου αέρα αν βλέπεις κάποια αποδοχή. να μάθεις να υπομένεις . να κόψεις τις "κακιούλες" γιατί δεν Την κοροιδεύεις ,να είσαι ειλικρινής ( όσο αυτό είναι δυνατό) ,να είσαι διάφανος και κρυστάλλινος.να κερδίζεις την γνώση της κάθε μέρας. κάθε χτυπημα που δέχεσαι είναι ενάντια στον εγωισμό σου και κάθε μπράβο ενάντια στις ενοχές σου.
    απο την άλλη να έχεις κάποια αξιοπρέπεια για να μην νοιώθει οτι κυριαρχεί σε ένα "αντικείμενο" ,αλλά να είσαι και "κάτω" ώστε να μη ξενερώνει. να είσαι vanilla όταν θέλει και οτι άλλο θέλει όταν το θέλει.
    να έχεις ψυχολογία σαμουράι( όσο και να με κοροιδεύουν κάποιοι)

    When you aim for perfection, you discover it's a moving target.
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    ¨"Δεν ειναι καλη η κακη καμμια επιλογη".

    Αν πρεπει να κρατησω κατι απο την τοποθετηση της Δωρας ,θα επελεγα ανεπιφυλακτα την παραπανω προταση.
    Επι της ουσιας,τα παντα ειναι υποκειμενικα. Προσωπικα καλυπτομαι απο τις αποψεις του Mindmaster
    εκτος απο τον χαρακτηρισμο ως "επικινδυνης" της αποψης περι μη αναγκαιοτητας του σεξ σε μια βδσμ σχεση.Απαραδεκτη -και- για μενα ναι,επικινδυνη,γιατι;
    Απο κει υστερα, τι oνοματιζεται ως ΒΔΣΜ ,τι βανιλλα, τι κινκυ κλπ, ουδεμια σημασια εχει στο φιναλε, οπως υπαινιχθη αν αντεληφθην σωστα η imagine,αρκει να αποτελει ενσυνειδητη επιλογη και ικανοποιηση των προσωπικων επιθυμιων ενος εκαστου.
    Αυτος ειναι και ο λογος που δεν θα εκφρασω αντιρρηση για την αποψη της Δωρας περι BDSM ως καταλυτη ελευθεριας ,πλην ισως μιας παρατηρησης: μου θυμιζει τους παπαδες που ευλογανε τα παϊδακια,τα ονοματιζουν καλαμαρακια και θεωρουν οτι νηστευουν. Δεν το κατηγορω,ειναι μια σιγουρη και ασφαλης μεθοδος να τα εχεις παντα καλα με τον εαυτο σου,το κανω και γω συχνα με μεγαλη επιτυχια για την ψυχικη μου ισορροπια και εν τελει ισως αυτη να ειναι η μοναδικη αποτελεσματικη μας αμυνα ,σ'ενα κοσμο που η σφαγη μικρων παιδιων μπορει και να χαρακτηριζεται ως αμυντικη επιχειρηση αποτροπης τρομοκρατικων πυραυλικων επιθεσεων...