Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Επιλογές σωστές ή λάθος.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος amira, στις 26 Σεπτεμβρίου 2006.

  1. skia

    skia Contributor

    αν κάνεις επιλογές οι οποίες δεν είναι σωστές για σένα και κάπου σε ''χαλάνε'',αλλά τις κάνεις απλά για να τις κάνεις,δε θα έλεγα ότι σε καταστρέφουν.απλώς σε πάνε λίγο πίσω.σου δημιουργούν απογοήτευση κυρίως επειδή ήταν δικές σου.σκέφτεσαι ότι πήγες να πιεις νερό από τη πηγή και τελικά ήταν παραίσθηση.αυτό όμως σε κάνει πιο προσεκτικό την επόμενη φορά.δε πρέπει να μετανιώνεις για κάτι που κάνεις.κάποιος κάποτε μου έλεγε πολλές φορές ότι από κάθε λάθος,ότι από κάθετι δυσάρεστο μας συμβαίνει,οφείλουμε να παίρνουμε μόνο τα θετικά στοιχεία και να κινούμαστε με γνώμονα τι θα μας κάνει να είμαστε καλά εμείς και να γινόμαστε καλύτεροι  
     
  2. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Επιλογές σωστές ή λάθος.

    Περίμενα Κάποιος να το θίξει... ευχαριστώ L_Strike  
     
  3. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Επιλογές σωστές ή λάθος.

    Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος μύθος δεν τον έχω ακούσει ποτέ μου,
    Ίσα ίσα άτομα υποτακτικά μπορεί να είναι πολύ δυναμικά στην ζωή τους
    Απλά μπορεί να έχουν μεγαλύτερες ευαισθησίες.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Σπανιότατα υπάρχουν επιλογές μη - αναστρέψιμες. Αλλά η διαδικασία να αποφασίσουμε και να ακυρώσουμε / αναστρέψουμε μία βαριά επιλογή μπορεί να είναι τόσο τραυματική που φοβόμαστε να φτάσουμε ως εκεί. Όταν φτάσουμε τα καταφέρνουμε οι περισσότεροι από μας, αλλά προσπαθούμε να το αποφύγουμε. Πλεονέκτημα επιβίωσης το να αποφεύγουμε τις ακραία απαιτητικές συναισθηματικά καταστάσεις και το θέλουμε. Προτιμούμε λοιπόν και με διαφορά, να "διαλέξουμε σωστά".

    Επιλέγω να δώσω τον έλεγχο της ζωής μου επειδή με ικανοποιεί βαθιά και εκπληρώνει τις ανάγκες μου το να δίνω τον έλεγχο της ζωής μου και αυτή είναι η τελευταία επιλογή που κάνω και είμαι πάρα πολύ ευτυχής γι αυτό. Τόσο ώστε να δέχομαι τις σκληρές και ως πρότινος αδιανόητες ίσως επιλογές, που θα κάνει ο Άλλος για μένα.

    Η λήψη μίας σύνθετης απόφασης είναι πάντα μία συναισθηματική ενέργεια, ακόμα και αν η απόφαση δεν έχει να κάνει με τα ερωτικά μας αλλά είναι τεχνοκρατική.

    Αυτό το κομμάτι της αξιολόγησης κινδύνου έχει να κάνει με την συλλογή και την αξιολόγηση δεδομένων, που πράγματι ο κάθε υποτακτικός πιθανότατα να μπορεί να κάνει, όχι δίχως οξυδέρκεια. Το να καταλήξει κανείς στο "δια ταύτα" είναι άλλη ιστορία. Ένας Πρώσος στρατηγός και φιλόσοφος, ο Κλαούζεβιτς απέδειξε ότι από το τελευταίο στάδιο ανάλυσης ως το πρώτο στάδιο λήψης απόφασης μεσολαβεί πάντα ένα λογικό κενό, το οποίο καλύπτεται από το συναίσθημα.

    Αυτό το συναίσθημα, είναι συχνά δύσκολο να το διαχειριστεί ένα υποτακτικό άτομο, όπως πολύ γλαφυρά περιγράφει το εναρκτήριο ποστ της amira. Όχι απαραίτητα για δευτερογενείς λόγους όπως παλιότερες τραυματικές αποτυχίες και η μεροληψία και έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητές μας που προήλθαν από αυτές. Για πρωτογενείς λόγους. Δεν έχει πάντα το υποτακτικό στοιχείο αυτή την αντοχή να πάρει αποφάσεις.

    Δεν τα λέω γι άλλες αυτά. Τον εαυτό μου εκθέτω. Θα έπεφταν από τις καρέκλες τους π.χ. οι συνάδελφοί μου αν πληροφορούνταν ότι μου καίει την ψυχή το να πρέπει ν αποφασίσω αν θα μπω σε μία σχέση ή όχι, γιατί ο μύθος είναι ότι και καλά όσοι συμπεριφερόμαστε ως δυναμικοί άνθρωποι είμαστε και δυναμικοί άνθρωποι, αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το άντεχα αυτό το πράγμα.

    Ν αποφασίσω αν κάποιος είναι καλός για μένα ή όχι. Πραγματικά δεν το σήκωνα συναισθηματικά. Τόσο που για ν αντέξω το βάρος μετέθετα το ερώτημα και το έκανα "θα είμαι εγώ καλή γι αυτόν;" Όταν το έθετα έτσι, κάτι μπορούσα να κάνω, κάπως μπορούσα να το χειριστώ.

    Ότι η υποταγή δεν είναι συνώνυμο της ανικανότητας, το δέχομαι. Απαιτεί εσωτερική δύναμη και αρκετές ικανότητες για να βάλεις τα θέλω κάποιου Άλλου πάνω από τα δικά σου. Ότι το υποτακτικό άτομο δεν είναι ανάξιο, το βρίσκω αυτονόητο.

    Όμως για μένα είναι επίσης γεγονός ότι αν του δοθεί η ευκαιρία στη ζωή του να μην κάνει επιλογές, το υποτακτικό άτομο θα νιώσει άπειρα ικανοποιημένο που έχει απαλλαγεί από αυτό το βάρος.

    Εξίσου μύθος με το ότι το υποτακτικό άτομο είναι ανίκανο να ελέγξει τον εαυτό του ίσως να είναι και το ότι το υποτακτικό άτομο είναι το δυναμικό, το αξιόπιστο, το υπεύθυνο, το αυτοελεγχόμενο.
     
    Last edited by a moderator: 26 Σεπτεμβρίου 2006
  5. hugger

    hugger Regular Member

    Αρμυρη μου amira,

    Τοσα forums εκει εξω, εδω βρηκες να παρεις συμβουλές? Εδω ειματε ολοι "ανωμαλοι", το λιγοτερο θα προπαθησουμε να σε παραπλανησουμε, να σε παρασυρουμε, να παραποιησουμε την πραγματικοτητα, και να σε αιχμαλωτισουμε ισοβιως νασαι καταδικασμενη να μην αντεχεις αν δεν μπαινεις στο φορουμ αυτο δις ημερησιως μεχρι που η οπτικη σου θα διαστρεβλωθει τοσο, που θα βρισκεις ομοιοκαταληξια στα ποιηματα,λογικη στις ερωταπαντησεις, και αυθεντια στους οδηγους αυτου εδω του φορουμ. Το χειροτερο δε που θα παθεις, ειναι οτι θα πιστεψεις οτι εδω ειναι πραγματι BDSM forum μετα απο ολα αυτα, και αργα η γρηγορα θα δηλωνεις αποχωρηση ενω θα συνεχιζεις να ποσταρεις με μανια.
    Οπως βλεπεις, ηδη η πρωτη λαθος σου επιλογη εχει γινει και ειναι - λυπαμαι που το λεω- μη αναστρεψιμη.

    Welcome to Hotel California  
     
  6. gaby

    gaby Guest

    hugger να σαι καλά, μ έκανες και γέλασα   ελπίζω να μπορέσω να σου ανταποδώσω το καλό που μου έκανες τώρα δα  
     
  7. female

    female Contributor

    ...πολύ καλό!   ​
     
  8. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Ο μυθος υπαρχει και καλλιεργειται συστηματικα απο κατά δήλωση "κυριαρχους". Αν το νημα αυτο συνδυαστει με το νημα της Θελμα μάλλον μπορουμε να καταληξουμε οτι οι κυριαρχικες τάσεις σε καποιους ειναι συνωνυμο της ανικανοτητας.
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Εδώ θα πω πως κατά την άποψη μου οι έννοιες "σωστό" και "λάθος" είναι πολύ σχετικές.
    Όλα είναι επιλογές, είμαι υπέυθυνος για αυτές τις επιλογές και υπεύθυνος σημαίνει πως αντιλαμβάνομαι κάθε επιλογή και τις όποιες συνέπειες της, όχι σαν σωστές ή λάθος, αλλά σαν εμπειρίες που μου προσφέρουν μαθήματα και εφόδια για το μέλλον.
    Πόσες φορές μια "λάθος" επιλογή, μια "κακή" εμπειρία δεν έγινε εκείνη η εμπειρία χάρη στην οποία μεγαλώσαμε, ωριμάσαμε, όσο κι αν μας πόνεσε, και χάρη στην οποία ανακαλύψαμε πόσο δυνατοί είμαστε ή τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και μας οδήγησε σε άλλες επιλογές "σωστές" που δεν θα είχαμε ούτε τα κότσια ούτε θα διανοούμαστε να κάνουμε πριν?
    Κάπως έτσι  

    Καλωσόρισες amira  
     
  10. blindfold

    blindfold Contributor

    λοιπόν θα πω αυτό που περίμενα να μην έχει γράψει κανείς

    εγώ προσωπικά πίο πολλές φορές μετάνιωσα για όσα δεν έκανα παρά για όσα έκανα...

    Υ.Γ. και μίας το ρίχνετε και στο στιχουργικό "αξίζει να ζείς για ένα όνειρο και ας είναι η φωτία του να σε κάψει.." (πιστεύω στο BDSM ταιρίαζει απόλυτα... )
     
  11. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Επιλογές σωστές ή λάθος.

    Και εγω θα επελεγα να δωσω τον ελεγχο της ζωης μου σε καποιον.Θα με ικανοποιουσε απολυτα.Αλλα ολο τον ελεγχο.....οχι μονο ποτε θα φαω,ποτε θα πιω ,τι θα φορεσω κλπ.Να ελεγχει τις εννοιες μου,τα προβληματα μου,τις υποχρεωσεις μου...ολα.Αλλα να μου τα λυνει κιολας.Γιατι ετσι ελεγχο...ναχουμε να λεμε....μπορω να ελεγξω και εγω ολο τον κοσμο.
    Λοιπον...ποιος θελει να με αναλαβει???
    οσοι πιστοι προσελθετε 
     
  12. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Επιλογές σωστές ή λάθος.

    Που ήσουνα κορίτσι μας εσύ; Έτσι μπράβο έλα και πες τα   
    Μα τι λες τώρα να αναλάβουν μια σκλάβα με τα προβλήματα της και τις δυσκολίες τις; Όχι!!
    Επιλέγουν Αυτοί με πια θα ασχοληθούν και πια τους αρέσει τα αλλά άντε κόψε το λαιμό σου.
    Λέμε τώρα για να αστειευτούμε και λίγο.
    Η πλειοψηφία είναι αυτοί, όμως καλά που υπάρχουν και άτομα που είναι πραγματικά Άντρες.
     
    Last edited: 27 Σεπτεμβρίου 2006