Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ερώτηση προς τις Κυριαρχικές Γυναίκες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος Necrotik, στις 19 Δεκεμβρίου 2010.

  1. Necrotik

    Necrotik Dead Member

    Απάντηση: Ερώτηση προς τις Κυριαρχικές Γυναίκες

    Άψογη.
    Χαίρομαι γι' αυτά που διαβάζω.
    Ειδικά από σένα κάτι τέτοιο περίμενα μάλλον.
    Ήξερα ότι ξέρεις τι θέλεις.

    ---------- Post added at 18:10 ---------- Previous post was at 16:36 ----------

    Δεν μπορώ να συμφωνήσω. Δηλαδή εσύ γαμάς ότι να 'ναι; Μάλλον όχι. Κάνεις επιλογές. Αυτές οι επιλογές βασίζονται κάπου. Δεν θα επέλεγες μια αρρωστιάρα, μια κακομοίρα, μια γυναίκα με 3 μάτια. Θα επέλεγες μια γυναίκα που σε κάνει να νιώθεις ότι θα δώσει γερούς και υγιείς απογόνους. Γι' αυτό πχ κατά γενική ομολογία η φαρδιά λεκάνη (καμπύλες) στη γυναίκα είναι σέξι: επειδή δείχνει ότι η γυναίκα θα έχει εύκολη γέννα.
    Από 'κει και πέρα δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν σου αρέσουν και σένα οι δυναμικές γυναίκες.
    Δηλώνεις σαδιστής. Τι προτιμάς; Μια γυναίκα που θα αρχίσει τα κλαψουρίσματα και τις υστερικές κραυγές μόλις αρχίσει ο πόνος ή κάποια πιο δυνατή που θα αντέχει πολύ; Φαντάζομαι το δεύτερο. Θα σε ερεθίζει περισσότερο=θα την προτιμάς για ζευγάρωμα=υποσυνείδητα θα την προτιμάς για μάνα, επειδή έχει αντοχή στον πόνο, είναι σκληρό καρύδι, θα δώσει ενδεχομένως πιο ανθεκτικούς απογόνους, θα αντέξει πιο εύκολα τους πόνους της γέννας.

    Από ΄κει και πέρα παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες.
    Η θεωρία μου: η ερωτική έλξη καθορίζεται από τρεις παράγοντες.
    1) ο φυσικός (να αποπνέει ο άλλος υγεία, ζωντάνια, δυναμισμό)
    2) ο βιωματικός (να μας θυμίζει ο άλλος στοιχεία των γονιών μας, αφού είναι οι πρώτοι που μας χάιδεψαν, φίλησαν, φρόντισαν, αγκάλιασαν, με άλλα λόγια οι πρώτοι με τους οποίους νιώσαμε την αίσθηση της αποδοχής, η οποία υπάρχει και στις ερωτικές σχέσεις. Υποτίθεται πως οι ερωτικές σχέσεις είναι μια "αναβίωση" της σχέσης που είχαμε με τους γονείς μας (ειδικά του αντίθετου φύλου) κατά τα πολύ πρώιμα στάδια της ζωής μας. Επίσης όλοι θάλουμε ο σύντροφος να μας κάνει να νιώθουμε ανακούφιση και σιγουριά έτσι; Όχι να νιώθουμε άβολα. Με ποιον θα νιώσουμε σιγουριά; Με κάποιον που μας θυμίζει τους γονείς μας, αφού αυτοί ήταν που μας παρείχαν πρώτοι τη σιγουριά, οπότε σαν παιδιά συνδέσαμε αυτήν την αίσθηση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Παράδειγμα: μια σκλάβα θέλει σκληρότητα απ' τον παρτενέρ της, πιθανόν γιατί τέτοιο άτομο ήταν ο πατέρας της: έδινε ξύλο και ήταν βίαιος, οπότε συνέδεσε την αίσθηση της θαλπωρής και της ασφάλειας με τη βιαιότητα)).
    3) ο κοινωνικός (τι επιτάσσει δηλαδή η κενωνία, ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν. Σήμερα θεωρείται (ακόμα) απαραίτητο τα ηνία να τα κρατάει ο άντρας. Αυτός "ΟΦΕΙΛΕΙ" να κάνει κουμάντο, αλλιώς είναι ρεζίλης. Αυτό από που πηγάζει; Ας γυρίσουμε χιλιετίες πριν. Τότε οι άνθρωποι ήταν τροφοσυλλέκτες και υπήρχε ο ομαδικός γάμος. Πολλοί άντρες και γυναίκες μαζί. Ζευγάρωναν αναμεταξύ τους. Εφόσον δεν μπορούσαν να ξέρουν ποιος ήταν ο πατέρας, η κοινωνία ήταν μητριαρχική, αφού από 'κει "κρατούσε το σόι". Τα δικαιώματα του παιδιού καθορίζονταν από τη μάνα, αφού ο πατέρας δεν μπορούσε να είναι γνωστός. Σιγά-σιγά η οικογένεια έγινε ζευγαρωτή, επειδή οι συγγενείς μέσα σε κάθε γένος (γονείς με παιδιά, αδέρφια) αποκλείονταν για ζευγάρωμα. Μετά ο άνθρωπος άρχισε να καλλιεργεί τη γη: δηλαδή κάποια άτομα απέκτησαν ατομική ιδιοκτησία και περιουσία. Αυτή η ατομική ιδιοκτησία έπρεπε να μεταδωθεί στους απογόνους της οικογένειας, αλλά για να είναι γνωστοί θα έπρεπε ο άντρας να επιβληθεί στη γυναίκα ώστε να ξέρει ότι δεν θα ζευγαρώσει με κανέναν άλλο. Έτσι η γυναίκα σκλαβώθηκε στον άντρα, έγινε ένα αντικείμενο τεκνοποιείας. Από εκεί πηγάζει η μειονεκτική θέση της γυναίκας στις μέρες μας.


    Ξέφυγα απ' το θέμα και είπα πολλά, που όμως έπρεπε να υποθούν κάποια στιγμή. Θα επανέλθω...
     
  2. Manipulator

    Manipulator Regular Member

    Απάντηση: Ερώτηση προς τις Κυριαρχικές Γυναίκες

    λυοιπόον... όπως έχω ξαναπεί σε παρόμοια κουβέντα, θεωρώ πως το θηλυκό είναι το ισχυρό φύλλο, γιατί πολύ απλά η φύση το έχει προικίσει να φέρνει ζωή στον κόσμο, και όταν λέω ισχυρό φύλλο, εννοώ εγκεφαλικά, γιατί το αρσενικό με τα 2 του κεφαλάκια παθαίνει conflict... γιατί πάνε να σκεφτεί και με τα 2 μαζί και κάπου μπλοκάρετε το σήμα, άσε δε οι ποσότητες τεστοστερόνης... ενιγούεη, αλλά τα στενά μυαλά, ας μην το πάρουν ντε καλά μόνο σε D/s περιβάλλον!

    Προσωπικά τα βλέπω πολύ απλά τα πράγματα, οι κυρίαρχες είναι γυναίκες με ότι συμπεριλαμβάνει αυτό, δυναμισμό, εξυπνάδα, πονηράδα, ευαισθησίες, αυταρέσκεια, ναρκισσισμό, ματαιοδοξία, είναι και αυτές άνθρωποι, οπότε το τι λέμε δεν έχει σημασία, σημασία έχει το τι πράττουμε στο τέλος, γιατί όπως έλεγε και ένας φίλος-φιλόσοφος, τα λόγια είναι λέξεις, το θέμα είναι τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις!
    Οπότε be yourself και ότι είναι να γίνει, θα γίνει και ότι δεν είναι να γίνει, δεν θα γίνει…

    Θα έγραφα και παραδείγματα, αλλά θα γίνω μάλλον κουραστικός!


    παρ. το παραπάνω είναι προσωπική, ταπεινή άποψη δεν σημαίνει πως ντε και καλά είναι το σωστό ε?!
     
  3. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Ερώτηση προς τις Κυριαρχικές Γυναίκες


    Ναι, αγαπητέ, δεν είναι σωστό, και καλά που θυμήθηκες να προσθέσεις πως είναι προσωπική άποψη. Και θα συμφωνήσω με το "ταπεινή", μιά και θεωρώ ανάλογες γενικεύσεις (που βασίζονται -και πάλι, πήξαμε σήμερα- σε παρωχημένα στερεότυπα) πολύ απλοϊκές, ακόμη και ως προσωπικές απόψεις...


     
  4. Manipulator

    Manipulator Regular Member

    Απάντηση: Ερώτηση προς τις Κυριαρχικές Γυναίκες

    @ MindMaster

    διαφωνείς στα 2 κεφαλάκια? (χουμορ) 

    Η άποψη είναι σαν την κολ…δα, όλοι έχουν!   (σοφό ρητό)

    Πέραν του ότι το θηλυκό θεωρείτε το ισχυρό φύλλο επειδή φέρνει την ζωή στον κόσμο, που όποιος έχει ασχοληθεί λίγο με κάποιο βιβλίο ψυχολογίας το αναφέρει και είναι γνωστό χρόνια τώρα… θα μου επιτρέψετε τότε να αναφέρω μερικά παραδείγματα τα οποία υποστηρίζουν ότι λέω και τα έχω δει με τα μάτια μου και έχω ακούσει με τα αυτιά μου (ήμουν παρών δηλαδή και όχι ράδιο αρβύλα όπως είναι η σύνηθες ασχολία πολλών στο μικρό μας χωριό).
    Έχω δει λοιπόν μάστερ να κρέμεται από το μπαλκόνι του περιμένοντας την υποτακτική του να έρθει και να είναι μέσα στην αγωνιά μην τυχόν και τον στήσει για άλλη μια φορά!
    Έχω δει μάστερ να αγοράζει υλικά αγαθά, ενώ ήταν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, επειδή τα επέβαλε (με χρήση πουτανιας, βλ. αντίστοιχο θρετ) η υποτακτική του, έχω ακούσει γκοριαν μάστερ να γίνετε γατούλα στο κινητό του όταν μιλούσε με την υποτακτική του, έχω και άλλα παραδείγματα, γιατί τόσα χρόνια έχω δει και έχω ακούσει πολλά όπως προείπα δια ζώσης.

    Και για να το πάμε και σε D/s επίπεδα, ας μην ξεχνάμε δε, πως η υποτακτική επιλέγει και διαλέγει τον κυρίαρχο της. Εάν αυτή δεν θέλει, δεν πάει να κάνει τούμπες, να φέρνει τον κόσμο πάνω κάτω, (ο κυρίαρχος) δεν γίνεται τίποτα… και επιπλέον πως ένας μάστερ υφίσταται μόνο όταν έχει υποτακτική. (πολύ παλιός νόμος του bdsm).

    Για τις κυρίαρχες δεν θα αναφέρω κάτι, γιατί ένας gentleman δεν λέει ποτέ! 

    υγ. ευχαριστώ συνονόματε για την ευκαιρία, ενός ωραίου διαλόγου!  
    Παρ. χωρίς καμία διάθεση κόντρας!
     
  5. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Ερώτηση προς τις Κυριαρχικές Γυναίκες

    Δεκτά τα παραδείγματα σου και υπάρχουν δεκάδες ακόμα, αλλά αυτά δεν τα έχεις δει σε Master, αλλά σε κάποιους που απλά κουβαλούσαν την ταμπέλα του Master.

    Mην είσαι τόσο απόλυτος.
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Ερώτηση προς τις Κυριαρχικές Γυναίκες


    Ναι, χωρίς διάθεση κόντρας, ασφαλώς...

    1) Διαφωνώ, όντως, ως προς τα "δύο κεφαλάκια". Γιά να είναι μπερδεμένοι κάποιοι δεν τους χρειάζονται δύο, τα καταφέρνουν μιά χαρά και με το ένα...

    2) Αυτά που αναφέρεις γιά τους Μάστερ-σκλάβους και τις σκλάβες-Μίστρες, θα είχαν νόημα αν είχες δεδομένα και γιά ανάλογα gay ζευγάρια. Εάν έχεις, μ' ενδιαφέρει να τα διαβάσω. Εάν όχι, μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε πως το ζήτημα δεν είναι εάν στην ουσία είναι ισχυρότερη η γυναίκα από τον άντρα γενικώς, αλλά οι σκλάβοι από τους Αφεντάδες, γενικώς...

    3) Κάποια βιβλία ψυχολογίας έχω διαβάσει κι εγώ, αλλά προφανώς διαφορετικά. Εκείνα που διάβασα εγώ δεν μιλούσαν περί υπεροχής του γυναικείου φύλου, και δη επειδή "φέρνει τη ζωή στον κόσμο"...

     
  7. Manipulator

    Manipulator Regular Member

    Απάντηση: Ερώτηση προς τις Κυριαρχικές Γυναίκες

    χρόνια γνωστοί μάστερ του χώρου (απο 1998 νομίζω) που μιλάς και εσύ μαζί τους και τους έχεις αποδεχτεί και εσύ και το ευρύτερο βdsm κοινό ως μάστερ. Δεν τους αμφισβητώ, απλά υπογραμμίζω την κολ...δα μου, εεε.... την άποψη μου εννοώ...

    και ρε παιδιά, ψυχραιμία, ενίοτε ψυχραιδύο! δεν είπα κανένα καμπούρη, απλά πως η γυναίκα είτε δηλώνει κυρίαρχη, είτε υπό, κατά βάθος αυτή κοντρολάρει το παιχνίδι... αιώνες τώρα... τι να λέμε ...



    δεν είμαι απόλυτος, είπαμε... άποψη...προσωπική!  

    ---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:24 ----------

    Ασφαλώς… το βλέπω  

    1.αναφέρεσαι προφανώς σε αυτούς που πηδάνε μόνο, ή σε αυτούς που δεν πηδάνε.
    2.εάν δεις καλύτερα αναφέρομαι στο αρσενικό-θηλυκό. Gay ζευγάρια δεν έχω γνωρίσει ακόμα, μεμονωμένους πολλούς, αλλά και πάλι δεν βρίσκω που το νόημα, γιατί μιλάμε για αντίθετα φύλλα.
    3.προφανώς και υπάρχουν και άλλα πολλά βιβλία και τι καλά που υπάρχουν!
     
  8. anima0

    anima0 Regular Member

    Απάντηση: Ερώτηση προς τις Κυριαρχικές Γυναίκες

    σε ποιά γωνια?
     
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ερώτηση προς τις Κυριαρχικές Γυναίκες

    Κατ' επιλογήν θα κατανάλωνα χρόνο μόνο με όσους συμπίπτουν οι ερωτικές μας προτιμήσεις και συμφωνούμε συνειδητοποιημένα για τους ρόλους που θα εφαρμόσουμε.

    Επειδή έχουμε κατά πολύ ξεπεράσει την περίοδο που επιδρούσε πάνω μας πρωτίστως το ένστικτο, θεωρώ ότι παίζουν πολλά άλλα πράγματα ρόλο στον έρωτα και τις ερωτικές//σεξουαλικές μας επιλογές.

    Προσωπικά ελκυστικούς θεωρώ τους άνδρες και τις γυναίκες που δεν χρειάζεται να προσποιούνται. Όλα όσα προανέφερες εμφανίζονται ως κοινωνικές εκδοχές του φύλου και δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν - κατά τη γνώμη μου πάντα - επιχειρήματα επιλογής.

    (η) Uther
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Ερώτηση προς τις Κυριαρχικές Γυναίκες

    Περί οράσεως, ουδείς λόγος... "Άλλα τα μάτια του λαγού" άλλωστε, "κι άλλα του φωτογράφου"...  

    Αναφέρομαι σ' αυτούς που δεν κάθονται να τους πηδήξουν, γιά να πηδήξουν... Θεωρείς πως δεν υπάρχουν τέτοιοι, παρά μόνον οι λοβοτομημένοι ή οι βαθέως (και ατέχνως) περιτετμημένοι;

    Κι όμως, δεν αναφέρεσαι στο αρσενικό-θηλυκό καθαρά, μιά και όλα τα παραδείγματά σου αναφέρονται σε M/s ή D/s ζευγάρια. Λέω λοιπόν πως πιθανώς εν προκειμένω το θέμα δεν είναι κατά πόσο ισχυρότερο είναι το αρσενικό ή το θηλυκό, αλλά το κατά πόσο είναι ισχυρότερο αυτό που (έχουμε μάθει να) ονομάζουμε Κυριαρχικό ή αυτό που ονομάζουμε υποτακτικό σκέλος. Γι' αυτό και πιστεύω πως εάν είχαμε κάποια παραδείγματα από ομοφυλόφιλα M/s ζευγάρια, θα ήταν σαφέστερο εάν η ζυγαριά γέρνει προς τα εκεί που γέρνει λόγω του ειδικού βάρους του κάθε φύλου, ή του ειδικού βάρους του κάθε "ρόλου"...

    Αυτό, ορθότατο...


     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ερώτηση προς τις Κυριαρχικές Γυναίκες

    Νομίζω ότι ο MindMaster εδώ τοποθετεί το ερώτημα στην ουσιαστική του βάση, Μια που στο D/s μπορεί εύκολα να γίνουν αποδεκτές οι ψυχολογικές "αδυναμίες" του υ ατόμου ανεξαρτήτως φύλου.

    Και αν αυτό βοηθάει το τελευταίο σκέλος της τοποθέτησης σου MindMaster, Έχοντας σταθερή ομοφυλοφιλική σχέση, θα ήθελα να σημειώσω ότι ο τρόπος που διαλέγουμε σύντροφο και η βαρύτητα που δίνουμε στο δυναμισμό του/της, (ή κάποιες αρετές που αφορούν την ποιότητα της συμβίωσης) , δεν άφορα το φύλο.
     
  12. Απάντηση: Ερώτηση προς τις Κυριαρχικές Γυναίκες

    Απάντησα στο σχόλιό σου για όλα τα έμβια όντα και όχι μόνο για τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος σαφώς και έχει επιλογές, η βιολογική βάση όμως είναι η ίδια με των ζώων. Αυτό μπορεί να επεκταθεί: όσο πιο καλλιεργημένος είναι ο άντρας (επιβήτορας), τόσο λιγότερο ερωτικός είναι (έτσι λέγεται... εγώ διαφωνώ!  ), γιατί φεύγει από το ζωώδες πρότυπο που του επιβάλλει να γαμάει ότι να 'ναι, μέχρι τελικής πτώσης.

    Ποιός σου είπε ότι δε θα διάλεγα μια αρρωστιάρα, κακομοίρα, πρεζόνι, ευρισκόμενη σε πλήρη ένδεια κ.λπ??? Αν και μάλλον εσύ μιλάς για το τι θα διάλεγα για να παντρευτώ... Μα, εγώ δε θέλω να παντρευτώ. BDSM θέλω να κάνω. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε ένα site για ανώμαλους  Σε κάποια φάση της ζωής μου καύλωνα με καμμένες (εγκαυματίες) και μάλιστα είχε τύχει να πάω με κάποια που ήταν πραγματικά χάλια, με το μισό της πρόσωπο ουλοποιημένο. Ακόμα θα με θυμάται (αμφιβάλλω αν της την έχει πέσει άλλος άνθρωπος από τότε:lol2 
    Επίσης, η φαρδιά λεκάνη ΔΕΝ μου αρέσει. Προτιμώ τα σώματα των μοντέλων, που έχουν στενές λεκάνες. 


    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνεις αυτό...Είναι δυνατόν να μη δέχεσαι ότι δε μου αρέσουν οι δυναμικές γυναίκες και όλα τα άλλα που λες ??? Μόνο εγώ μπορώ να πω την άποψή μου για εμένα. Και σε πληροφορώ ότι όχι, δε μου αρέσουν οι δυναμικές γυναίκες περισσότερο από τις ηπίων τόνων.Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, ούτε καν στον εαυτό μου, για να χρειάζομαι τόνωση της αυτοπεποίθησής μου με την υποταγή μιας δυναμικής γυναίκας... Οι υ εξάλλου είναι συνήθως ηπίων τόνων. Αν τύχει τώρα να είναι και δυναμική, το βλέπουμε το θέμα ανάλογα. Εάν τώρα, κάποια φωνάζει περισσότερο από το επιθυμητό, προτείνω ένα θαυμάσιο εργαλείο από καουτσούκ που έχω, με το οποίο κάνεις gagging και ταυτόχρονα εξαιρετική σίγαση. Τρέχουν και τα σάλια της στο πάτωμα, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Αν δεν αρκεί, πριν το μπαλάκι, βάζεις και ένα πατσαβούρι στο στόμα.  
    Όλο το κόλπο φίλε μου, είναι το σημείο που θα σου δώσει τη συναίνεση να φτάσεις. Αυτή που προτιμώ λοιπόν, είναι αυτή που είναι διατεθειμένη να φτάσει παραπέρα και δε θα με ξενερώσει πετώντας safewords μετά την πρώτη δυσκολία.


    Προσπαθώ πάντα να διατηρώ στο φόρουμ ένα ήπιο προφίλ και να μη προκαλώ. Δεν επιθυμώ να το κάνω και μαζί σου. Παρ' όλα αυτά, δε μπορώ να μην πω ότι κάνεις μια παράθεση τετριμμένων κλισέ, που δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον σήμερα και ιδιαίτερα σε αυτό το φόρουμ. Ίσως σε κάποιο site γνωριμιών γάμου.
    Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι 1. γίνεται φυσική επιλογή συντρόφων, αλλά μάλλον οικονομική - από όσους τεσπα προσπαθούν να κάνουν επιλογές βάσει προτύπων και όχι βάσει της καύλας τους.
    2. Δεν πιστεύω στο οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Καλά τα έλεγε ο Φρόϊντ αλλά... ποτέ δεν ένιωσα ερωτική έλξη για τη μάνα μου. Ούτε και έχω κάποιες ανασφάλειες που να απαιτούν την αναβίωση της σιγουριάς και της ανακούφισης που μου παρείχε. Είπαμε. BDSM θέλω να κάνω.
    3. Ποιά είναι αυτή η κοινωνία που περιγράφεις??? Σε ποιά πόλη ή χωριό συμβαίνουν αυτά? Έχεις καταλάβει πόσες γυναίκες διευθύνουν εργαστήρια πανεπιστημιακών ιδρυμάτων? Πόσες είναι πετυχημένες επιχειρηματίες? Ακόμη και η Γερμανία, έβγαλε γυναίκα πρωθυπουργό! Και εσύ μου λες ότι είσαι ρεζίλης αν δεν κάνεις κουμάντο στην κυρία σου? Άσε που κατ' αρχήν, οι περισσότεροι εδώ μέσα την έχουμε χεσμένη την άποψη της κοινωνίας, άσχετα αν φαινομενικά τη σεβόμαστε, ως ενταγμένοι σε αυτήν.