Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εσύ ; Ναι εσύ , γιατί εδώ ;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 3 Μαϊου 2006.

  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Εσύ ; Ναι εσύ , γιατί εδώ ;

    Ειμαι εδω για το ταξηδι,ειμαι εδω γιατι οι συνεποιβατες μου εχουν τον ιδιο προορισμο με εμενα,ειμαι εδω γιατι το bdsm ειναι τροπος ζωης μου,ειμαι εδω για να μαθενω πραγματα που μπορη να μην ξερω,ειμαι εδω για να γνορισω ατομα με τα ιδια ενδιαφεροντα με εμενα, ειμαι εδω για να γνορισω την υποτακτικη,την σκλαβα,την Μιστρες, τον Μαστερ, κ.λ.π.της διπλανης πορτας, τους ανθρωπους υπερανο υποψιας που αν δεν ειπηρχε αυτος οχωρος ισως δεν γνωριζα ποτε,και τελος ειμαι εδω γιατι ετσι μου αρεση.
     
  2. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Εσύ ; Ναι εσύ , γιατί εδώ ;

    Περαστικη ημουν,(απο το φορουμ ,οχι απο τον χωρο) αλλα επειδη μαρεσε η παρεα ειπα να μεινω.
    Εκτος απο την ενδιαφερουσα ιδιαιτεροτητα του χωρου, μαρεσει να παρατηρω αντιδρασεις,εμμονες και επιμονες, χαρακτηρες,οψεις και αποψεις.Παντα κατι μενει....
     
  3. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Ειμαι εδω γιατι εδω ανοικω.
    Ειμαι εδω γιατι μοιραζομαι τις σκεψεις, τις εμπειριες μου, τις πεποιθησεις Μου με αλλους Φ/φιλους.
    Ειμαι εδω γιατι στις σελιδες του υπαρχουν συναισθηματα μοναδικα, γραμμενα απο ατομα που βιωνουν εντονα τον ιδιαιτερο αυτο τροπο ζωης.
    Ειμαι εδω για να Σ/σας βασανιζω.
    Eιμαι εδω για να με μισειτε αλλα και γιατι ξερω οτι δεν μπορειτε να κανετε χωρις εμενα.
    Tελικα ειμαι εδω γιατι ετσι μου αρεσει.
     
  4. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Θα δεχτώ ότι όλοι θέλουν να ανήκουν κάπου και στην προσπάθειά τους αυτή καταλήγουν πολλές φορές σε μέρη όπου δεν έχουν καμία σχέση με αποτέλεσμα να φαίνονται τελείως έξω απ' τα νερά τους.Όσον αφορά όμως το bdsm θα διαφωνήσω με την άποψη ότι κάποιοι απλά βρέθηκαν εδώ χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται.
    Ο λόγος είναι απλός.Η διαφορά ενός forum που αφορα στο bdsm και σε όλα τα υπόλοιπα είναι ότι οι αρχές του bdsm είναι έμφυτες και υπάρχουν σε όλους μας ,είτε το ξέρουμε είτε όχι.Κι εξηγούμαι.
    Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος παύει να είναι μόνος του , δημιουργείται αυτομάτως η ανάγκη εξεύρεσης ενός τρόπου , μιας συμπεριφοράς μέσω της οποίας θα μπορέσει να επικοινωνήσει μα τους υπόλοιπους.Το κύριο στοιχείο αυτής της διαδικασίας είναι η προσπάθεια δημιουργείας μιας συμφωνίας μέσω της οποίας θα καταστεί δυνατή μια επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών , η οποία θα απολαμβάνει την κοινή αποδοχή.Κοινώς λαμβάνει χώρα μια σύμβαση.Και νομίζω ότι αυτή η σύμβαση που κάνει ο καθένας μας με τους άλλους είναι το κλειδί της κοινωνίας μας.
    Μπορεί να ακούγεται πολύ κοινωνιολογικό και μπλα μπλα αλλά θα ήθελα να με ακούσετε πρώτα και μετά ας τις φάω τις ντομάτες 
    Όλοι μας , λοιπόν , κάνουμε συμβάσεις με τους άλλους.Κάποιες απ' αυτές είναι στιγμιαίες και αφορούν πχ το πώς θα μιλήσουμε στον εισπράκτωρα που μας τσάκωσε χωρίς εισητήριο κλπ. Άλλες πάλι έχουν πιο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και μπορεί να αφορούν σχέσεις με οικογένεια , φίλους , γκόμενους/ες , συζήγους κλπ.
    Όσο στιγμιαίες ή μακροπρόθεσμου χαρακτήρα κι αν είναι οι αντιδράσεις μας εντούτοις δε πάυουν να αποτελούν μέρος ενός κοινού συνόλου , το οποίο δεν είναι άλλο από τη γενικότερη σύμβαση που κάνουμε (συνήθως ασυνείδητα) με την κοινωνία.
    Τώρα όπως γνωρίζουμε όλοι , μια οποιουδήποτε είδους σύμβαση έχει σαν κύριο της χαρακτηριστικό την επίτευξη μιας συμφωνίας πάνω στα θέλω των εμπλεκομένων μερών.Αυτό νομίζω είναι κατανοητό καθώς αν έχουμε να κάνουμε με την εξ' ολοκλήρου ικανοποίηση των επιθυμιών μιας εκ των δύο πλευρών,τότε πλέον σταματούμε να μιλάμε για σύμβαση και πάμε προς τον ολοκληροτισμό.Τι γίνεται λοιπόν όταν έχουμε την αντιπαράθεση των "θέλω" δύο πλευρών?
    Εκεί νομίζω μπαίνει η έννοια της εξουσίας σαν παράμετρος που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη χροιά της επικείμενης συμφωνίας.Η ουσία λοιπόν είναι η εξής :
    Όλες οι διαπροσωπικές μας σχέσεις ανεξαρτήτως του αποδέκτη είναι κατά βάθος σχέσεις καθαρά εξουσιαστικού χαρακτήρα.
    Στο δια ταύτα λοιπόν.Εκεί που άλλοι βλέπουν την όλη υπόθεση του bdsm σαν άλλη μια κάστα ατόμων με ιδιαίτερα γούστα, εγώ διακρίνω απλά την ερωτική έκφραση μιας κοινωνίας που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο χαρακτηριστικό της εξουσίας αλλά και που παράλληλα η ίδια προσπαθεί και να την υποβαθμίσει όσο μπορεί , για λόγους που δε θα αναλύσω τώρα για να μη γίνω περισσότερο κουραστικός απ' ότι ενδεχομένως έχω γίνει ήδη.
    Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν θα έλεγα ότι , κατά τη γνώμη μου όλοι ανεξαιρέτως θα έπρεπε να είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο bdsm comunity και να αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να αποκτήσουν μια καλύτερη συναίσθηση των ρόλων που παίζουν σε αυτή τη ζωή.Γιατί αυτοί οι ρόλοι υπάρχουν κι εμείς τους παίζουμε είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.
    Όταν βλέπω κάποιον ο οποίος δείχνει να μην έχει σχέση με το forum ή να δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει το γιατί είναι εδώ , νοιώθω παρόλλα αυτά την ανάγκη να τον καλωσορίσω και να προσπαθήσω να κάνω τη ζωή του όσο μπορώ πιο άνετη.Γιατί ξέρω ότι στην ουσία υπάρχει λόγος για τον οποίο αποφάσισε να μπεί στο forum και ότι το πιο πιθανό είναι να τον τράβηξε εδώ μια περιέργεια όπως ειπώθηκε,που όμως τελικά ίσως να μην είναι τόσο επιφανειακή όσο νομίζουμε και μεις κι αυτός.Και ενδεχομένως μέσα από αυτή του τη περιέργεια έχει να αντιμετωπίσει πολλές ανασφάλειες,πολλά κοινωνικά στερεότυπα που του έχουν γίνει ένεση στον εγκέφαλο , πολλές ενοχές ή ακόμη και την αποδοκιμασία από τον ίδιο του τον εαυτό για κάτι που ενώ του έχουν μάθει ότι αποτελεί άλλη μια κατά κόσμον "κοινωνική διαστροφή",εντούτοις του προκαλεί μια ανεξήγητη έλξη κάνοντάς τον ενδεχομένως στα μάτια του "βρώμικο".Θα έλεγα λοιπόν ότι δε χρειάζεται να είμαστε τόσο δεικτικοί απέναντι σε άτομα που δείχνουν να μην "κολλάνε" με το κλίμα εδώ.Μου αρέσει να δίνω ευκαιρείες σε όλους.Το χρειάζομαι.Ειδικά όταν ξέρω ότι προέρχομαι από ένα χόρο ο οποίος είναι γνωστό ότι υφίσταται έναν κοινωνικό αποκλεισμό , βομβαρδίζόμενος σε καθημερινή βάση από σχόλια του τύπου "παράξενο","διαστροφή"κλπ.

    Sorry για τη μακρυγορία παίδες.Ξέρω ότι το παράχεσα.Περιμένω σχόλια.Σειρά έχουν οι ντομάτες.Ένας,ένας όμως.
    Με σεβασμό σε όλους , Γρηγόρης.
     
  5. Astarty

    Astarty Contributor

    Ενδιαφέρουσα προσέγγιση Sudden. Δεν πετάμε ντομάτες εδώ πέρα. Μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα εφόσων δεν προσβάλλεις άλλους χρήστες.

    Επί του θέματος, λοιπόν. Βλέπεις ακόμα και τις ερωτικές σχέσεις υπό αυτή την άποψη, του εξουσιαστικού χαρακτήρα; Θα ήταν ενδιαφέρον να σε ακούσω.
    Και αν διέπει τις ερωτικές μας σχέσεις αυτή η συμφωνία επικυριαρχίας και υποταγής συνεπώς, από που πιστεύεις ότι πηγάζει; Στον αέναο ανταγωνισμό θηλυκού-αρσενικού;

    Καλώς ήρθες
    Αστάρτη
     
  6. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Καλώς ήρθες και καλώς μας βρήκες!
    Εντυπωσιακή η προσέγγιση σου στο θέμα και δεν απέχει από την πραγματικότητα.
     
  7. month

    month Regular Member

    Δηλαδή, είδα φως και μπήκα! Καθαρά και ξάστερα! Να πώ την αλήθεια είμαι εδώ απο μια μικρή ίσως απόκλιση του εαυτού μου απο αυτό που είμαι. Μετά απο ένα σημείο βρήκα ότι κάποια πράγματα που για άλλους είναι περίεργα για μένα βγαίνουν καθαρά και εύκολα. Μια φορά στην διάρκεια του χμμμμ, μου έριξε κλοτσιά καταλάθος, γερή κλοτσιά για να πώ την αλήθεια. Στην διάρκεια δεν κατάλαβα τίποτα, μόνο το ότι πήρα λίγο παραπάνω φόρα. Η κοπέλα βέβαια ήταν, ωχ συγγνώμη. Τέλος πάντων, ψάχνω ακόμα να βρώ τι μου αρέσει και τι όχι, και εδώ είναι ένα μέρος που μπορώ να το ξεψαχνίσω χωρίς να κούσω βλακείες απο τους χψ λοιπούς που πάντα μπλέκονται αρνητικά. Καλός λόγος;
     
  8. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Συγχωρηστεμε αν κανω καποιο ορθογραφικο λαθος γιατι τα αρχαια δεν ειναι ο καλυτερος τομεας μου"Γυρασκω αει διδασκομενος" αυτος ειναι και ο λογος που ειμαι εδω και που με εκανε να γραφτω σε αυτο το φορουμ.Πιστευω πως μεσα απο τους αλλους γινεσαι καλυτερος,σε βοηθουν να δεις,να μαθεις,να δωσεις,να παρεις,να διδαξεις και να διδαχθεις.Ως προς την απορεια της αγαπητης Astartys η προσωπικη μου αποψη ειναι πως παντα θα υπαρχει αναμεσα σε ολες τις διαπροσωπικες σχεσεις το αισθημα του ανταγωνισμου,της εξουσιας και της υποταγης.Δεν ειναι θεμα αρσενικου και θυληκου ειναι θεμα ποιο πολυπλοκο που πηγαζει απο παρα πολλες παραμετρους(κοινωνια,παιδειας,κλισεις,χημειας και πολλων αλλων ακομα)και επιρεαζει και τα δυο φυλα και προς τις δυο κατευθηνσεις(εξουσιας-υποταγης)απλα καποιοι το καταλαβαινουν νωρις αλλοι ποιο αργα και αλλοι ποτε.
     
  9. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια.Αστάρτη μου σαφώς και θέτω όλες τις ερωτικές σχέσεις υπό το πρίσμα της εξουσίας.Αυτό βέβαια όχι απαραίτητα με βάση την εμφάνιση σε αυτές χαρακτηριστικών που έχουν να κάνουν με το bdsm lifestyle,αλλά περισσότερο με μια απλή μέθοδο αναγωγής από ένα κοινωνικό μοντέλο που αφορά στις πανταχώθεν διαπροσωπικές σχέσεις.
    Οι ερωτικές σχέσεις είναι ένα υποσύνολο των διαπροσωπικών μας σχέσεων και άρα ενέχουν και αυτές το χαρακ/κο της εξουσίας.Όσον αφορά στο σκέπτικό του αέναου ανταγωνισμού μεταξύ ανδρών και γυναικών , πιστεύω ότι αυτός έχει καλλιεργηθεί με πολύ κόπο και επί σειρά ετών , σε μια προσπάθεια δημιουργίας κάποιων ρόλων μέσα στη κοινωνία που αποσκοπούν στη δημιουργεία μιας βάσης , ενός μπούσουλα , βάση του οποίου να μπορούμε να κινηθούμε.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι αυτοί οι ρόλοι είναι πάντα αντικείμενο αλλαγών με βάση την εκάστοτε εποχή.100 πριν ο όρος ισότητα φάνταζε "περίεργος" για να το πω κάπως κομψά.Αυτή τη στιγμή όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει.Αλλά μήπως πάλι δίνουμε πολύ σημασία στον ανταγωνισμό αυτό?Μήπως δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ ανδρών ή γυναικών?Σαφώς και υπάρχει.Τι μας κάνει λοιπόν να ανάγουμε τον ανταγωνισμό τών δυο φίλων σε μείζων ζήτημα?Μα φυσικά το γεγονός ότι αυτός σχετίζεται άμεσα με τη διαιώνιση της κοινωνίας μας.Στο βάθος όμως ,ο ανταγωνισμός διαίπει όλες τις σχέσεις μας και η φύση του αλλάζει ανάλογα με τις εκάστοτε διαφοροποιήσεις στις οποίες υποβάλλεται το κοινωνικό μας οικοδόμημα.
    Για να μην παρεξηγηθώ δεν κάνω λόγο για την ανάγκη εξωβελισμού στο πυρ το εξώτερο των ρόλων που υπάρχουν σε μια κοινωνία καθώς αυτοί είναι απαραίτητοι για την ίδια της την ύπαρξη.Περισσότερο νοιώθω επιτακτική την ανάγκη κατανόησης τους και την προσπάθεια συνείδητοποίησης από μέρους μας αυτών των ρόλων.Ο λόγος είναι ότι θεωρώ ότι μέσα απο αυτή τη διαδικασία ο άνθρωπος μπορεί να πάψει να είναι άθυρμα των καταστάσεων και να αρχίσει να κατευθύνει πιο συνειδητά πλέον αυτούς τους ρόλους με σκοπό τη βελτίωση των "συμβάσεων" που κάνει μέσα στην κοινωνία.Και πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να διαφοροποιήσει και τελικά να αναβαθμίσει ποιοτικά την ίδια τη ζωή μας.
    Κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουμε τη τάση να κινούμαστε και να πράττουμε μηχανιστικά κατά 90%,ξεχνώντας πολλές φορές το γεγονός ότι συμμετέχουμε ενεργά είτε το θέλουμε είτε όχι σε όλες τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτοί οι ρόλοι στους οποίους εντριφούμε δεν είναι ούτε δεδομένοι ούτε αυταπόδεικτοι.
    Όπως αρέσκομαι να λέω,"η πουστιά συντελείται όταν είμαστε ακόμη μικροί και ανήμποροι και βρισκόμενοι σε κάποιο πάρτυ μας βάζουν να επιλέξουμε ανάμεσα σε ροζ και μπλέ δωράκια αναλόγως το φύλλο".Δε ξέρω για σας , αλλά εγώ έχω την εντύπωση ότι αν τελικά είχα διαλέξει το ροζ , ίσως τώρα να είχα πολύ διαφορετική άποψη επί των πραγμάτων.Όπως επίσης θεωρώ ότι το απέναντι κοριτσάκι θα είχε αναπτύξει πολύ διαφορετικά ένστικτα αν αντί για κούκλες της αγόραζαν ψεύτικα πιστόλια , όταν είταν μικρή.
    Έτσι λοιπόν θεωρώ το bdsm μια διαδικασία αυτογνωσίας που εκφράζεται με μια πιο συνειδητοποιημένη αποτίναξη και επανεγκαθύδριση των ρόλων που καλούμαστε να παίξουμε στη ζωή μας.Για τις φερόμενες ως "νορμαλ" σχέσεις αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα πιο ασυνείδητα και με πιο ήπιες μορφές.Σε αυτές τις σχέσεις μια διαδικασία εξουσιαστική μπορει να έχει τη μορφη του " δε σε πέρνω τηλέφωνο" ή "κατεβάζω μούρη" ή ακόμη "πετάω μια καλοζυγισμένη σπόντα που ξέρω εκ των προτέρων ότι θα δημιουργήσει αντίδραση"κλπ..Αν και τις περισσότερες φορές ο ψυχικός εξαναγκασμός είναι πολύ πιο "βαρύς" απ' ότι η σωματική βία.Γνωρίζω γυναίκα η οποία όντας σε ηλικία των 38 είχε μια σχέση με τον πατέρα της τέτοια που αρκούσε ένα βλέμμα του για να την κάνει να κατουρηθεί επάνω της κυριολεκτικά.Κι όλα αυτά χωρίς ποτέ να υπάρξει η παραμικρή υπόνοια άσκησης σωματικής βίας από μέρους του.
    Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ σχετικά και η κατανόηση τους γίνεται ακόμα πιο δύσκολη αν σκεφτούμε ότι το ιστορικό του καθενός και ο τρόπος με τον οποίο έχει μεγαλώσει διαμορφώνουν μια οπτική , ένα κόσκινο μέσα από το οποίο φιλτράρωνται τα πάντα και που μας κάνει να έχουμε μια σαφώς υποκειμενική άποψη επί των πραγμάτων.Προς το παρών αυτό που με απασχολεί είναι η ανακάλυψη από μέρους μου των μηχανισμών που δρουν υπογείως όταν λ.χ. έχω μπροστά μου μια κοπέλα δεμένη και τη μαστιγώνω αλύπητα καθώς και του πώς τελικά αυτοί οι μηχανισμοί συνδέονται με μια φεμινιστική διάθεση η οποία διαίπει τις απόψεις μου.Ανεξήγητα πράγματα που όμως τελικά πρέπει να έχουν κάποια εξήγηση,έστω κι αν εγώ δε μπορώ να τη δώ ακόμη.Είδωμεν.

    Για να μη μακρυγορήσω άλλο ,εύχομαι σε όλους μας καλές και όσο περισσότερο γίνεται συνειδητοποιημένες συμβάσεις .
     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    γιατ βρισκομαι εδω .... μμμμμ ναι ...... μμ ... χμμμμ ... μαλιστα .....
    Γιατι θελω να αερολογω και καποιος να με ακουει , ενιοτε να απαντα κιολας .....
    Ως δηλωμενος Perv , προφανως ειναι ο μονος χωρος που μπορει να με ανεχτει ... ωστοσο συστηνομαι ως κυνηγος των ψευδαισθησεων σας ... (εκτος των δικων μου φυσικα)..
    Μια καποια .... να μην το πω εξυπναδα ... κατι τελος παντων... , καταχρασμενη με τον χειροτερο τροπο , μου επιτρεπει να διακρινω και να βγαζω καποια επιτυχη συμπερασματα .. με μονο οφελος την τροφη του προσωπικου μου εγω και λιγο χειροκροτημα ...
    Λανθασμενα θεωρω οτι η παραπανω ικανοτητα σε συνδοιασμο με καποιο χιουμορ μου δινει το δικαιωμα να πατω ευαισθησιες που ουδεποτε αξιωσα να εχω και μαλιστα με τροπο που να φαινεται και χαριτωμενος (μονο σε μενα) ...
    Στις σελιδες αυτες επισης μου δινεται η δυνατοτητα να διαβασω .. οοχιι για να μαθω .. αλλα για να πω οτι τα ηξερα .... συν αλλα τοσα ...

    φυσικα αρνουμαι καθε σχεση με το παραπανω κειμενο και καθε ομοιοτητα με τον συκεκριμενο χαρακτηρα ...
     
  11. Απάντηση: Re: Εσύ ; Ναι εσύ , γιατί εδώ ;

    Συμφωνώ απόλυτα...
    Η μόνη ουσιαστική απάντηση που με εκφράζει σε τούτο το νήμα..
     
  12. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Εσύ ; Ναι εσύ , γιατί εδώ ;

    Είμαι εδώ επειδή νόμιζα πως να συζητάς και να ανταλλάσσεις απόψεις επί του bdsm σε φέρνει πιο κοντά σε αυτό, απο θεωρητική άποψη.
    Τελικά ανακαλύπτω οτι οι γνώσεις δεν μπορούν να μεταδοθούν από ανθρώπους που αυτοθεωρούνται αυθεντίες του χώρου. Πρέπει να είσαι ταπεινός για να σε λάβει ο μαθητής σοβαρά υπόψη. Πρέπει να τον κερδίσεις με τις γνώσεις σου και οχι με την έπαρση ή την απέχθεια και την καχυποψία σου. Η ανάγκη για επίδειξη (ικανοτήτων, κ.α.)είναι αρρώστια. Χωλαίνει τον νου και την γλώσσα.
    Όσοι δακτυλοέδειξαν θα δακτυλοδειχθούν εν καιρώ.
    Τελικά είμαι εδώ αλλά στην ουσία δεν είμαι. Το bdsm είναι ιδέα για μένα και δε θα αφήσω να μου την χαλάσει κανείς.