Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ευχαριστώ, Συγνώμη, Κυρίαρχοι και D/s σχέσεις.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 21 Σεπτεμβρίου 2006.

  1. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Ποια είναι ή σχέση σας με τις λέξεις «ευχαριστώ», «συγνώμη» και την sub σας; Τις λέτε ποτέ; Αν ναι το κρίνετε απαραίτητο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες;
     
  2. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Χμμμμ... τώρα είναι που θα Με πούνε όλοι οτι δεν στέκω και οτι χαλάω την πιάτσα  

    Ναι, χρησιμοποιώ και τις δύο λέξεις, αν π.χ. η μικρή Μου φέρει νερό που της ζήτησα τότε θα πώ το ευχαριστώ, αν κάνω κάποιο λάθος και αποδειχθεί οτι ήμουν όντως λάθος (π.χ. νομίζω οτι κάτι γίνεται με κάποιον Χ τρόπο ενώ γίνεται με Ψ τρόπο) τότε όντως θα πώ οτι ήμουν λάθος και θα ζητήσω και συγγνώμη. Άλλωστε η ευγένεια είναι προσόν όπως και οι καλοί τρόποι, ανεξερέτως status και βαθμού οικειότητας.
     
  3. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Φυσικά χρησιμοποιώ και τις δύο λέξεις.
    Είναι θέμα ευγένειας και δεν χαλάει την πιάτσα Master Spiler  
    Πρέπει να είμαστε πάντα ο εαυτός μας  
    Δεν δείχνει κακόν Κυρίαρχο όταν λές μία συγγνώμη ή ένα ευχαριστώ και πιστεύω ότι είναι γαϊδουριά αν μη τι άλλο εάν σου φέρει ένα ποτό ή κάτι άλλο και δεν πεις ευχαριστώ
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Το να Του φέρω το ποτό Του και να μου πει "ευχαριστώ" θα ήταν σχεδόν μαχαιριά κατάστηθη. Σα να μην ήταν κάτι δεδομένο ότι θα Του πήγαινα το ποτό. Σα να μην ήμουν εγώ αυτή από την οποία περιμένει το ποτό.

    Το να μου πει κάποια στιγμή "με ευχαρίστησες", είναι χάδι και το έχω ανάγκη πότε πότε και το απολαμβάνω και δείχνει ευγένεια ψυχής από την πλευρά Του.

    Για την πιό δυσκολοπρόφερτη λέξη της ελληνικής γλώσσας τώρα... τη "συγνώμη", για σοβαρά θέματα ελπίζω να μη χρειάζεται να φτάσουμε στο να πρέπει να πει "συγνώμη". Αν χρειαστεί, προτιμώ η συγνώμη να εκφράζεται με πράξεις διόρθωσης του προβλήματος που δημιουργήθηκε, αποκατάστασης της κακής μου συναισθηματικής κατάστασης και ίσως και ένα χάδι. Σε περιπτώσεις μικρο"διαφωνιών" ή παρανοήσεων, χρειάζομαι να μου δείξει ότι καταλαβαίνει πώς προέκυψαν και δεν θεωρεί το λάθος δικό μου, εφόσον πράγματι σύμφωνα με την κρίση Του δεν είναι.

    Οπωσδήποτε είναι ανάλογο με τη σχέση και οπωσδήποτε ευχαριστώ περιμένω να ακούω από άλλους, ασχέτως στάτους, όταν έχω καταβάλει κάποιον κόπο, κάποια φροντίδα ή και για τους τυπικούς λόγους ευγενείας.
     
    Last edited by a moderator: 22 Σεπτεμβρίου 2006
  5. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Ευχαριστώ, Συγνώμη, Κυρίαρχοι και D/s σχέσεις.

    Όσο Σκληρός τόσο Τρυφερός ,όσο Απότομος τόσο Ευγενικός, όσο πόνο τόσο χάδι.
    Κυριαρχία για μένα δεν είναι η σκληρότητα και η αγένεια ,εκτιμώ αφάνταστα την ευγένεια και την τρυφερότητα όπως και όλα τα άλλα .
    Με ¨σκλαβώνει¨ πραγματικά να ακούω αυτές τις λέξεις από Τον Κυρίαρχο μου
    δείχνει επίπεδο ,εξάλλου δεν περιμένω από τις λέξεις να με κάνουν να υποταχτώ και να εκτιμήσω.
    Γενικά λατρεύω τις αντιθέσεις όταν είναι ταυτόχρονα σε έναν άνθρωπο.
     
  6. Μaster_Spiler wrote:
    "Χμμμμ... τώρα είναι που θα Με πούνε όλοι οτι δεν στέκω και οτι χαλάω την πιάτσα"

    Sweet_Distress πετάει ένα ολοκαίνουργιο στυλό διαρκείας bic χρώματος μαύρου προς Βορρά (Master_Spiler μεριά, Salonica μεριά)

    Ξέρεις τι να κάνεις με αυτό αγαπητέ μου .... γράφτους  
    Kαι μην ξεχνάς να είσαι αυθεντικός!!!
     
  7. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Προτιμώ το κόκκινο χρώμα παρακαλώ, και κυρίως το πορφυρό!

    Just like kings do  
     
  8. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Ας πάρουμε την κάθε λέξη "φωτιά" χωριστά:

    "Ευχαριστώ"
    Ένδειξη ευγένειας και αγωγής. Καταρρίπτει το μοντέλο του "Master Βέλτσου", δείχνοντας ότι πρόκειται για άτομο που δεν προσπαθεί να επιβληθεί με το να παρουσιαστεί ως τραχύς και άκαμπτος. Επιπλέον, το άκουσμα της λέξης αυτής την στιγμή που η σκλάβα κάνει μια μικρή χειρονομία προς ευχαρίστησή Του, αποτελεί κατάδειξη της προσοχής Του, που είναι στραμμένη επάνω της, ακόμα και όταν δεν (φαίνεται να) το δείχνει ξεκάθαρα.

    "Συγνώμη"
    Ένδειξη άρτιας κριτικής ικανότητας και απόδειξη σταθερότητας χαρακτήρα. "Έσφαλα, όπως κάθε άνθρωπος". Προς δόξα του εγωισμού Του δεν υποβαθμίζει την αλήθεια, προσπαθώντας να δικαιολογήσει ένα σφάλμα Του. Αν κάποια σκλάβα πιστεύει ότι η στάση Του αυτή Τον "ρίχνει από τον θρόνο Του" ας επανεξετάσει τα κριτήριά της. Αυτονόητο είναι πως η λέξη που αποδεικνύει την αναγνώριση του σφάλματος θα ακολουθείται και από ανάλογη στάση που να την επιβεβαιώνει.
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα έπρεπε κάποιος να πει στο σκλάβο του "ευχαριστώ" επειδή έκανε κάτι που ήταν (από επιλογή του) υποχρεωμένος να κάνει. Εκτός αν γίνεται λόγος για κάποια ευγενική χειρονομία έξω από τα καθήκοντά του. Η tender_lilly ορθώς επεσήμανε τη διαφοροποίηση του "ευχαριστώ" ως έκφραση στα πλαίσια των συμβάσεων αστικής ευγένειας και του "είμαι ευχαριστημένος/η από εσένα" που αποτελεί μία απερίφραστη και ουσιαστική φιλοφρόνηση προς το υποτακτικό μέλος.

    Ωσαύτως και περί συγγνώμης.
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Προσωπικά όταν μου Λέει "ευχαριστώ μικρό" και το Λέει πάντα όταν έχω φέρει εις πέρας κάτι που μου Ζήτησε, νιώθω να πετάω στα σύννεφα από χαρά που Τον ευχαρίστησα.
     
  11. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Ευχαριστώ, Συγνώμη, Κυρίαρχοι και D/s σχέσεις.

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. LordAini

    LordAini Regular Member

    +1 και συμφωνώ απόλυτα με το θέμα. Το να κάνει κάτι που ζητήθηκε σηκώνει μόνο ένα μπράβο, άμα έγινε καλύτερα απο τις προσδοκίες του Κ. Ευχαριστώ απο την άλλη, πιστεύω, μόνο για μία χειρονομία αυθόρμητη, και, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, έξω απο τα καθήκοντά του.
    Το συγνώμη απο την άλλη, νομίζω οτι είναι πιο περίπλοκο. Άμα κατα λάθος τη λούσω με καυτό καφέ, θα πς το συγνώμη και ας με πάρει ο διάολος.