Εχει όρια η ταπείνωση ;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Haris_D, στις 7 Ιουνίου 2009.

 1. Haris_D

  Haris_D New Member

  Θεωρώ πως η ταπείνωση με την έννοια του υποβιβασμού της αξιοπρέπειας, και εφόσον αυτό είναι φυσικά θεμιτό απόλυτα από αυτούς που μετέχουν στην διαδικασία, θα έπρεπε να έχει ως μόνο όριο την φαντασία.
  Πολλοί ίσως βιαστούν να απαντήσουν θετικά, ωστόσο θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν πως δεν έχουν όλοι όμοια όρια στη φαντασία, καθώς επίσης διαφέρει και η νοσηρώτητα αυτής στον καθένα. Έτσι, έχουμε για παράδειγμα μια κατάστασης απόλυτης υποδούλωσης στη φαντασία του Master, οπου φυσικά το κορμί του σκλάβου χρησιμοποιείται για να εκφράσει ακριβώς το βαθμό της επιβολής του σε αυτόν. Και φυσικά έχουμε τα λεγόμενα "άβουλα" όντα που πολύ απλά έχουν ανάγκη τον Master προκειμένου να αποκτήσει νόημα η ζωή τους. Μέχρι που είναι διατεθιμένος να φτάσει ένας σκλάβος? έχει όρια για αυτόν η ικανοποίηση του αφέντη του? Η αξιοπρέπεια και η αξίες αποτελούν φραγμούς για αυτόν?
  Για μένα δεν θα έπρεπε. Εχει το δικαίωμα (ναι το δικαίωμα) να επιλέξει ή να απορίψει εξ'αρχής αυτήν την κατάσταση. Αν αξιολογήσει σωστα τον Αφέντη και καταλήξει στο να τον επιλέξει, τότε θα πρέπει να κρέμετε από αυτόν και να έχει μια σχέση απόλυτης εξάρτησης....
  Πάντως έχει σημασία η κοινή απόφαση όσο αφορά τον χαρακτήρα και το βαθμό της σχέσης. Αλλιώς δεν έχει αξία...

  Θα ήθελα την γνώμη σας (κυρίως slave ατόμων)
   
  Syrah likes this.
 2. Georgia

  Georgia Owned

  Σε μια ουτοπική σχέση, ο σκλάβος θα έπρεπε να μην έχει όρια, ή έστω τα όριά του να μην σταματούν πριν τα όρια του Κ.
  Η γνώμη μου είναι πως μιας και τα όρια δεν (μπορούν να) είναι σταθερά, δεν πρέπει να θέτονται εξαρχής σταθερές, αλλά να ψάχνουν, να δοκιμάζουν, να συζητάνε κλπ κατά την διάρκεια της σχέσης και των παιχνιδιών, ώστε να περνάνε και οι 2 καλά, να χαίρονται αυτό που κάνουν και να νιώθουν ασφαλείς.


  Αν θέλεις ριξε και μια ματιά στα παρακάτω νήματα, σχετικά με τον εξευτελισμό, τα όρια και την ασφάλεια:

  Ασφάλεια και Εξευτελισμός

  Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)
   
  Fanshawe likes this.
 3. Haris_D

  Haris_D New Member

  Ασφαλώς και έτσι είναι. Η διαδικασία αποκτά νόημα, αν πρωτίστως υπάρχει επικοινωνία και συνεννόηση από κοινού απο αυτούς που μετέχουν. Ας μην ξεχνάμε πως τελικά το θέμα αφορά ΟΛΟΥΣ όσους μετέχουν και όχι μόνο έναν. Τελικά ο καθένας εντοπίζει τον ρόλο ή τον χαρακτήρα που του αναλογεί (που του αρμόζει) και τον τηρεί πιστά. Θέλεις και κάνεις ότι κάνεις.... Ουσιασιτικά και ο σκλάβος για παράδειγμα, θέλει και επιδιώκει να τον ταπεινώνουν, ασχέτως αν αυτή η δύναμη της απόφασης του μεταφέρεται στον αφέντη του για λόγους ισχύος. Είναι κάτι που αποφασίστηκε κοινά (έστω και υποσυνείδητα).
   
 4. swally

  swally New Member

  Απάντηση: Εχει όρια η ταπείνωση ;

  Με όλο το σεβασμό,θα πρέπει να ξεχωρίσετε τις δύο διαφορετικές σχέσεις(Αφέντρα/ης-σκλάβα/ος καί Κυρίαρχη/ος-υποτακτική/ός).
  Στη δεύτερη περίπτωση σαφώς πρέπει να υπάρχουν όρια καθώς είναι μία σχέση ανάμεσα σε Ανθρώπους,ενώ στην πρώτη περίπτωση πού η σκλάβα/ος δεν είναι τίποτε περισότερο από ιδιοκτησία Της/Τού Ιδιοκτήτριας/η τους,τα μοναδικά όρια είναι αυτά που έχει Η Αφέντρα ή Ο Αφέντης κι αφορούν τον τρόπο πού επιθυμεί να διαχειρίζεται την περιουσία Της/Του.

  Ξέχασα επίσης να γράψω πως γιά ένα πραγματικό σκλάβο/α δεν υπάρχει κάτι πού να είναι εξευτελιστικό.
  Εξευτελισμός υπάρχει μόνο Στούς Ανθρώπους κι όπως Έλεγαν Προηγούμενοι Ιδιοκτήτες μου,οι σκλάβοι είμαστε από κατασκευής μας εξευτελισμένα ζωντανά
   
  Last edited: 20 Ιουνίου 2009
 5. whipmarks

  whipmarks Regular Member

  οι αρχαοι ειχαν 12 θεους στον ολυμπο...αυτο το φορουμ εχει πολυ περισσοτερους.λοιπων χαρι μια συμβολη απο εμενα,μην μπερδευης τις φαντασιωσεις σου με την πραγματικοτιτα.αν θελεις να ζεις εμπειριες βδσμ?τοτε βαλε πολυ νερο στο κρασι σου.κοψε αυτους τους προβληματισμους που εχεις και μην τους θετεις προς συζητηση.Ανθρωπους θα βρεις σε αυτο το φορουμ,και οχι πλασματα τις φαντασιας σου.....
   
 6. slavesissy

  slavesissy New Member

  Η επιλογή δεν είναι μόνο προνόμιο Του/Της Κυρίαρχης αλλά και του υποτακτικού.
  Με βάση αυτό εννοώ πως αν μια Κυρία με πείσει ότι πράγματι είναι μέσα στις δικές μου αναζητήσεις τότε όχι η ταπείνωση για μένα δεν έχει όρια
   
 7. slave111pireas

  slave111pireas New Member

  Απάντηση: Εχει όρια η ταπείνωση ;

  δεν υπαρχουν ορια !!!!!!!!!!!!!!
   
 8. sapfw

  sapfw αιρετική

  Απάντηση: Εχει όρια η ταπείνωση ;

  διαφωνώ ριζικά
   
  lara likes this.
 9. : Εχει όρια η ταπείνωση ;

  SLAVESISSY συμφωνω απόλυτα μαζι σου

  ΜΙανος
   
 10. madlene

  madlene Contributor

  Re: Απάντηση: Εχει όρια η ταπείνωση ;

  [​IMG]

  Εγώ μόνο αυτά τα ''ζωντανά'' γνωρίζω...:)
   
 11. pax

  pax New Member

  Re: Απάντηση: Εχει όρια η ταπείνωση ;

  @madlene, ναι και εγώ κάτι τέτοια μόνο ξέρω.

  Όχι για όλους. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που να καθορίζει τα πλάσια μιάς σχέσης στα όρια του bdsm (εκτός από το SSC ή/και το RACK). Η δυναμική σε μια σχέση καθορίζεται από αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, είτε είναι μια σχέση αφέντρα/ης-σκλάβα/ος είτε είναι μια σχέση κυρίαρχη/ος-υποτακτική/ός. Κάποιοι μπορεί να έχουν περισσότερους παραμέτρους και κάποιοι λιγότερους.

  Τι πάει να πει «πραγματικός σκλάβος; Ποιος το καθορίζει αυτό; Δεν υπάρχουν «πραγματικοί» σκλάβοι. Όλοι έχουμε όρια, ο καθένας έχει τα δικά του και δεν έχει να κάνει με το αν είναι «πραγματικός» σκλάβος ή όχι.

  Όσο για το «από κατασκευής εξευτελισμένα ζωντανά» αν μια τέτοια προσέγγιση σε εκφράζει δικαίωμα σου, μη το γενικοποιείς όμως, γιατί δεν είναι κάτι που εκφράζει το σύνολο.
   
  Last edited: 15 Ιουλίου 2009
  Durcet and madlene like this.
 12. puppetmaster

  puppetmaster New Member

  Re: Απάντηση: Εχει όρια η ταπείνωση ;

  ...βάλε και το τακίμι τους για να "κλείσουν" ως D/s

  [​IMG]