Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ζήλια και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Queen87, στις 6 Μαϊου 2023.

  1. Queen87

    Queen87 Contributor

    Μιλάμε για D/s.

    Αντιμετώπισε κανείς το πρόβλημα της ζήλιας του υπο του;

    Ποιος είναι υπεύθυνος και ένοχος, είναι σκόπιμο να επιβληθούν ποινές; Πώς μπορείτε να αλλάξετε για να αποκλείσετε αυτό το συναίσθημα και να ανταποκριθείτε στον Κ σας;

    Παραθέτω κάποιους πιθανούς λόγους που σκέφτηκα:

    1. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση του υπο. Δεν πιστεύει ότι έχει τόσο μεγάλη αξία για τον Κ. Ανησυχία για μελλοντική αλλαγή του/της και εγκατάλειψη.

    2. Δυσπιστία στον Κυρίαρχο σας. Εάν ένας υπο δεν εμπιστεύεται το d/s που έχει, και το Κ μέλος έχει καταλαβεί τα πάντα για το υπό μέλος, τα ταξίδια που κάνει με το υπο "στο πλάι" θα καταντήσουν ως αναζήτηση αντικαταστάτη διότι το υπο δεν ικανοποιεί την d/s σχέση με κάτι. Αυτό θεραπεύεται μόνο με τον χρόνο, την πλήρη διαφάνεια και την απουσία ψεμάτων από τη Βουλή. Και το γεγονός ότι τα συμφέροντα του υπο λαμβάνονται πάντα υπόψη από το Κ μέλος (σημείωση - όχι επιθυμίες, αλλά αντικειμενικά συμφέροντα).

    *Συμφέρον μπορεί να είναι και η έννοια του ''ανήκω'' και δεν είμαι αδέσποτο υπό.

    3. Το γεγονός ότι ο υπο δεν παίρνει αυτό που χρειάζεται από τη σχέση, και, κατά συνέπεια, υποπτεύεται ότι και ο Κ είναι δυσαρεστημένος. Σε αυτήν την περίπτωση, το καθήκον του υπο είναι να καταλάβει, αν είναι δυνατόν, τι ακριβώς του λείπει και να ενημερώσει το Κ ότι κάτι λείπει.
     
  2. iolanda

    iolanda Contributor

    Διάβασα αυτήν την παράγραφο 3-4 φορές, αλλά και πάλι δεν κατάλαβα τίποτα.
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Να σας πω έναν λόγο ακόμη; Ιδιοκτησιακή αντίληψη του υ ως προς το Κ.

    Για μένα η ζήλια είναι μια βαριά αποσκευή από τον vanilla κόσμο, άτοπη, άσκοπη και μεγάλη φθορά για τον φορέα της.

    Δεν χρειάζεται τιμωρία, συμπεριφορική εκπαίδευση χρειάζεται. Στρώνει.
     
  4. Queen87

    Queen87 Contributor

    @gaby_m Χαίρομαι πάντα να σας διαβάζω. Απαντάτε πάντα του the point. Ήθελα να θέσω ένα ακόμη ερώτημα αν προχωρούσε το νήμα αλλά με αφορμή της απάντηση σας θα το κάνω τώρα.

    Σύμφωνοι η βαλίτσα αυτή είναι βαριά κ πρέπει να από τιναχθεί.

    Μονογαμικό υπό ~ μονογαμικό Κ (ανά περίπτωση). Του Κ του αρέσει το φλερτ και είναι γοητευτικός. Η υπό γνωρίζει το παρελθόν του Κ. Ο Κ έχει υπάρξει κ πολυγαμικός. Εδώ τι γίνεται; Εξακολουθεί να σέρνει την βαλίτσα;
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    μπαούλο ολόκληρο, με γιούκο αποπάνω.
     
  6. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Η Ζεν ήταν παρούσα στο first date;
     
  7. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Τα παραδείγματα που αναφέρεις, αφορούν ανασφάλειες υπό ένταξη σε D/s συσχέτιση υπό. Δεν βλέπω ζήλια σε αυτά. Με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν να ξεπεραστούν.
     
  8. ζήλεια = ΕΦΥΓΕΣ
     
  9. Queen87

    Queen87 Contributor

    Ποια είναι η Ζεν;
     
  10. skia

    skia Contributor

    Η ζήλεια είναι ένα στάδιο που λίγο πολύ υπάρχει ειδικά στις αρχές κυρίως από το υπό. Εξαφανίζεται τελείως όταν υπάρχουν σαφή όρια κι από τους δυο κι όταν δημιουργηθούν σωστές βάσεις.
    Γενικώς, οι πολλές αναλύσεις είναι που δημιουργούν το πρόβλημα. Στα λόγια εύκολα χανόμαστε. Οι πράξεις είναι αυτές που χτίζουν εμπιστοσύνη.
    Δε περνά κανείς καλά κάπου; Δε κάνει κάποιος στον άλλο ; Φεύγει. Απλά, όμορφα κι ωραία.
     
    Last edited: 7 Μαϊου 2023
  11. Queen87

    Queen87 Contributor

    Η κτητικότητα και η ζήλια στο bdsm δεν διαφέρουν από αυτές στις σχέσεις βανίλιας. Το υπό μέλος θα πρέπει να αφήσει τις βαλίτσες που κουβαλάει από τον βανίλα κόσμο. Καλά τα λέμε στα λόγια αλλά στην πράξη δεν νομίζω ότι ισχύει. Φυσικά ζήλια μπορεί να εκδηλωθεί και από το Κ μέλος απλά έχουμε δεδομένο οτι έχει ένα υπάκουο υπο που δεν του δίνει αφορμές.
    Υπάρχουν άνθρωποι που ζηλεύουν περισσότερο, υπάρχουν αυτοί που ζηλεύουν λιγότερο ή δεν ζηλεύουν καθόλου (δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν άνθρωπο που να μην ζηλεύει αλλά οκ ας μην σταθούμε σε αυτό).

    Όλα χτίζονται στην απόλυτη εμπιστοσύνη. Αλλά στην πράξη, φυσικά, δεν υπάρχει διαφυγή από τη ζήλια - αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά της αγάπης. Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι το Κ μέλος χάρισε την αποκλειστικότητα στο υπό στην αρχή ενώ γνώριζε οτι το υπό μέλος είναι μονογαμικό. Που πάει λοιπόν η εμπιστοσύνη και η αφοσιώση όταν του Κ του αρέσει να τον φλερτάρουν και δίνει αφορμές; Οι σταθερές του υπό αλλάζουν. Ποιος έχει την ευθύνη; το υπό που ήταν ξεκάθαρο από την αρχή; Ή ο Κ που έδωσε αφορμές και τάραξε το υπό;

    Και έχουμε ένα υπό που βρίσκεται σε σύγχυση. Φταίει που νιώθει ζήλια ενώ το προκάλεσε ο Κ; Άραγε δεν είναι τόσο καλό υπό; μήπως τελικά φορέσει την βαλίτσα της βανίλας και να φύγει; Και εδώ έχουμε ένα υπό μπερδεμένο, ενοχικό διότι δεν ξέρει πως να διαχειριστεί την ζήλια και δεν ξέρει ποιος φταίει.
    Διότι σε σε κόφτει εσένα τι κάνει το Κ μέλος; εσύ σκάσε και κολύμπα είσαι υπό... το υπό δεν μιλάει, δεν λαλάει.

    ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

    Παραδόξως, η κτητικότητα στο BDSM έχει ορισμένες αποχρώσεις.

    Τι είναι η κτητικότητα; Αυτό συμβαίνει όταν ένα άτομο αντιλαμβάνεται έναν σύντροφο περισσότερο ως δικό του πράγμα και όχι ως ελεύθερο άτομο.

    Σου ανήκω αλλά δεν μου ανήκεις. Α! ναι σωστά αυτά είναι για τους βανίλα. Εσύ με χτυπάς και εσύ θα με γιατρέψεις. Γιατί με σωστή εκπαίδευση η ζήλια μειώνεται - φεύγει ποιος ξέρει; Ζήλια που προκάλεσες εσύ.

    Οι σχέσεις στο σύνολο τους χτίζονται σε πραγματική και όχι πλασματική γνώση ότι το ένα ανήκει στον άλλο.
     
  12. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Υπάρχει. Αρκεί να βρεθεί η αιτία της ζήλειας.
    Η αγάπη δεν έχει σκοτεινή πλευρά. Αν υπάρχει σκοτεινή πλευρά δεν είναι αγάπη.