Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και....παιδιά

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 29 Δεκεμβρίου 2010.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφυλων και....παιδιά

    Αν θες, δες το κι έτσι. Δεν εννοούσα εσένα όμως.
    Αλλά αφου ψοφάς για απολογία, απολογήσου και για το ....προπατορικό αμάρτημα.
     
  2. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφυλων και....παιδιά

      
      
      
      
         
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφυλων και....παιδιά



    cadpmpc θες να πεις εσύ ποιους εννοούσες ή η δική σου αγωγή δε σου το επιτρέπει; (σου επιτρέπει βέβαια πολύ εύκολα να προσβάλεις τις απόψεις των άλλων όπως βλέπω)
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφυλων και....παιδιά

    Δεν προσβάλλω.
    Είμαι ειλικρινής.
    Δεν κατονομάζω.
    Δεν είναι ανάγκη.
    Δεν θέλω να πείσω.
    Τα συμπεράσματα είναι πάντα των συνομιλητών.
    Η άποψή μου απλά καταχωρείται, όπως άλλωστε και η δική σου.
     
  5. bodyfull69

    bodyfull69 Regular Member

    Ένα θέμα που βρίσκεται στην κορυφή των συζητήσεων τα τελευταία χρόνια κατορθώθηκε να ταλαιπωρείται από ασχετοσύνες και εξυπνακίστικα σχόλια.
    Γράφτηκαν πολλά αλλά ελάχιστα κατόρθωσαν να πιάσουν το νόημα της συζήτησης που είναι η ικανότητα των ανθρώπων, πέραν την συμβατικής πυρηνικής οικογένειας, της ανατροφής παιδιών στα δεδομένα κοινωνικά πλαίσια.
    Εν συντομία:
    Το μοντέλο πυρηνικής οικογένειας που γνωρίζουμε (άνδρας-γυναίκαα) είναι σχεδόν πρόσφατη ανακάλυψη καθότι για αιώνες στην Ευρώπη κυριαρχούσε η ευρύτερη οικογένεια (παππούδες/γιαγιάδες, κλπ) στα πλαίσια του ίδιου νοικοκυριού. Η οικογένεια είναι ένας κοινωνικός θεσμός που εξελίσσεται μαζί με την κοινωνία, αν και πιο σε πιο αργούς ρυθμούς.
    Η διαμόρφωση ενός παιδιού σαφώς προκαθορίζεται από το οικογενειακό πλαίσιο, αλλά σταδιακά η κοινωνικοποίηση τους νεαρού ατόμου αναπτύσσεται ευρύτερα με τον άμεσο περίγυρο της παρέας, βρεφονηπιακός - παιδικούς σταθμούς και φυσικά το σχολικό περιβάλλον.
    H “ανάγκη προτύπων” είναι η επιτομή μίας ψυχαναγκαστικής μηχανικής που συντηρητικοποιεί και τεμαχίζει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ύπαρξης σε δύο δεδεμένες αντιθετικές συμπεριφορές πρότυπα, αυτό του δυνατού άνδρα και αυτό της αδύναμης γυναίακς προετοιμάζοντας τα νεαρά άτομα για τον ευρύτερο κοινωνικό διαχωρισμός εργασίας και ζωής που θα αντιμετωπίσουν στο υπόλοιπο του ενήλικου βίου τους.
    Το διεθνές κίνημα LGBT έχει βάλει σαν στόχους τόσο τον γάμο όσο και την υιοθεσία και ανατροφή παιδιών επειδή έχει πια αναγνωριστεί ότι η ανατροφή παιδιών δεν μπορεί να βασίζεται στην τυποποίηση άνδρα-γυναίκα ως μόνη και αναγκαία συνθήκη ικανής ανατροφής. Το παράδειγμα των μονογονεϊκών οικογενειών έχει δημιουργήσει την πρώτη ικανή βάση δεδομένων σε αυτή την κατεύθυνση.
    Σαφώς βέβαια χρειάζεται και η ανάγκη ευρύτερων αλλαγών και πλαισίων στήριξης για την αποδοχή κυρίως στα σχολικά πλαίσια παιδιών που προέρχονται από μη παραδοσιακά οικογενειακά σχήματα, στον αντίστοιχο βαθμό που σε Ευρωπαϊκές χώρες στηρίζονται θεσμικά και κοινωνικά οι μονογονεϊκές οικογένειες.
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφυλων και....παιδιά


    Φυσικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να εκφράζουμε και να καταχωρούμε τις απόψεις μας εδώ μέσα.
    Οι χαρακτηρισμοί όμως «μαλακίες» στις απόψεις άλλων είναι προσβλητικοί και όταν δεν δικαιολογούνται με κανένα τρόπο δε μου αρέσουν καθόλου.


    Άνθρωποι είμαστε βέβαια και λάθη κάνουμε οπότε το θεωρούμε άτυχη στιγμή και συνεχίζουμε.
     
  7. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφυλων και....παιδιά

    Ετούτο το θέμα είναι ένα από εκείνα που προκαλούν έντονες (και συνήθως ανένδοτες) αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές, και ίσως χρωματίζονται και από τα προσωπικά βιώματα του καθενός. Επειδή έχω ζήσει μοντέλο ομοφυλόφιλων γονέων μέσω φίλων αλλά και δυστυχώς περιπτώσεις "κλασικής" οικογένειας που όμως θα ευχόσασταν να μην της ανήκε κανένα πιτσιρίκι, θα τοποθετηθώ μαζί με όσους θεωρούν πως οι σεξουαλικές προτιμήσεις των γονέων δεν καθορίζουν το αν είναι καλοί ή όχι και αν το παιδί θα μεγαλώσει σωστά ή όχι.

    Αυτό που για μένα καθορίζει ένα καλό γονέα, μεταξύ άλλων, είναι η ουσιαστική προτεραιότητα που δίνει στο παιδί του. Και η αλήθεια είναι πως στην περίπτωση του Elton John, αυτό είναι που με προβληματίζει. Όταν είσαι 63 ετών και φέρνεις στην ζωή ένα νέο ον (άσε που θα μπορούσε να υιοθετήσει κάποιο από τα χιλιάδες άμοιρα πιτσιρίκια που υπάρχουν), παίρνεις μία συνειδητοποιημένη απόφαση ότι θα αφήσεις το παιδί σου ορφανό πριν από το "νορμαλ". Υπάρχουν και άλλα παιδιά που δυστυχώς θα το ζήσουν αυτό βέβαια, αλλά να, είναι που για αυτά τα παιδιά φταίει η έλλειψη τύχης. Ενώ για ετούτο είναι κάτι που θα συμβεί γιατί ο πατέρας του έτσι το αποφάσισε. Αυτό λίγο με προβληματίζει.

    astrovroxi μου συγνώμη αν ξέφυγα στο τέλος με το θέμα , απλά ήθελα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου μαζί σας

    sk
     
  8. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφυλων και....παιδιά

    Κανένα πρόβλημα κοριτσάκι....σεβαστές όλες οι απόψεις.
     
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφυλων και....παιδιά

    Non answer. Το αντπαρέρχομαι.
     
  10. bodyfull69

    bodyfull69 Regular Member

    Θα συμφωνήσω με τα sk, όντως η εγωϊστική επιλογή ζευγαριών σε μεγάλη ηλικία να αποκτήσουν παιδιά, στερεί από τα τελευταία της χαράς της νιότης των γονιών, τι μπορεί να ευχαριστηθεί ένα 12χρονο άτομο από έναν γονέα 60+ ετών; Και φυσικά, υπάρχει πλήθος μικρών παιδιών που στοιβάζονται στα ιδρύματα, ενώ τα ετερόφυλα ζευγάρια κατευθύνονται από ιατρούς (τεχνητές γονιμοποιήσεις, θεραπείες) ή της παρενθεσίας, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Και φυσικά αυτή είναι μία συμπεριφορά που πηγάζει από την κοινωνική χρήση της μητρότητας που καλλιεργείται στα πλαίσια των ετερόφυλων ζευγαριών και οικογένειας. Για την ιστορία και μόνον, το κίνημα LGBT, ευνοεί την υιοθεσία.
    Μιά σημείωση: Ένα ομοφυλόφιλο άτομο δεν χαρακτηρίζεται από την σεξουαλική του προτίμηση, η επιλογής της ομοφυλοφιλίας δεν είναι σεξουαλική προτίμηση, αλλά συνολικά ψυχοκοινωνική στάση και επιλογή.
     
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ζευγάρια ομοφυλόφυλων και....παιδιά

    Καλά κάνεις.
     
  12. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Re: Ζευγάρια ομοφυλόφυλων και....παιδιά

    έχεις απόλυτο δίκιο - αυτό εννοούσα στην ουσία, ελλειπώς διατυπωμένο, με την έννοια ότι δεν είναι μόνο θέμα κρεβατιού. Σ' ευχαριστώ για την διόρθωση.

    sk
     
    Last edited: 30 Δεκεμβρίου 2010