Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ζευγαρι Κυριαρχιας/υποταγης. Ο Κρυσταλος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Elvira, στις 17 Δεκεμβρίου 2006.

  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ζευγαρι Κυριαρχιας/υποταγης. Ο Κρυσταλος

    Νομίζω ότι παρ'όλη την καλή πρόθεση και την σωστή τοποθέτηση σε σχέση με την καθημερινότητα ενός D/s ζευγαριού, και παρότι καταλαβαίνω ότι εστιάζει σε μερικές μόνο πλευρές, το κείμενο, Οι πλευρές που παραλείπει να αναφέρει είναι αυτές που κάνουν μία σχέση τόσο δύσκολη και τόσο σπάνια. Θεμελιώδεις πλευρές της κοινωνικής επίδρασης και της Ελλάδας αλλά και της παγκοσμίου κοινότητας. Για τους νέους θα έλεγα, ότι ίσως είναι ένα καλό εισαγωγικό αλλά όχι κάτι στο οποίο μπορούν να βασιστούν. Αν ήμουν νεότερη, διαβάζοντάς το θα πίστευα ότι μία τέτοια σχέση μπορεί να δημιουργηθεί με οποιαδήποτε γυναίκα έχει τάσεις υποτακτικότητας.
     
  2. Elvira

    Elvira Regular Member

    thaleia μετά από τόσα χρόνια που θάφτηκε αυτό το κείμενο πίστεψα πως είχε μπει στο χρονονοντούλαπο της λήθης, χαίρομαι που διαβάζω οτι βοήθησε και κάποιον άλλον εκτός από εμένα.

    Uther, θα ήθελες να μας πεις τι κατά την γνώμη σου λείπει;

    ΥΓ. Τώρα που το ξαναδιαβάζω ανακαλύπτω πως έχω κάνει άθλια μετάφραση....Θα ακολουθήσει το κείμενο σωστά μεταφρασμένο με διορθώσεις.
     
  3. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Ζευγαρι Κυριαρχιας/υποταγης. Ο Κρυσταλος

    Λείπει κατά τη γνώμη μου το βασικότερο στοιχείο. Ότι όλα αυτά είναι το πλαίσιο το οποίο χρησιμοποιεί ο σαδομαζοχισμός για να μπορεί να εκφράζεται. Όπως και ότι για να φτάσει ένα ζευγάρι σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είναι πλήρως κατανοητό πως όταν ο ένας λέει : "Θα είσαι το αντικείμενό μου", εννοεί ότι : "Συχνά αυτό θα σε κάνει να υποφέρεις ψυχικά και σωματικά κι εγώ εκείνη την ώρα θα χύνω στη μούρη σου".

    Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εξηγήσεις σε βανίλλα τον τρόπο που αγαπάμε το ταίρι μας, ούτε τον τρόπο που εκφράζουμε αυτή την αγάπη, όπως μας είναι αδύνατον εμάς να καταλάβουμε.

    Θεωρώ ότι αυτό το κείμενο, με τα ελληνικά δεδομένα, ενώ έχει σωστές και καλές προθέσεις και έχει τοποθετηθεί στο σωστό του πλαίσιο αν αναφερόμαστε σε Γερμανούς ή ακόμα και αγγλους, δεν αναγνωρίζει το ελληνικό πλαίσιο στο οποίο επιχειρήθηκε να μεταφραστεί με αποτέλεσμα να τραβήξει, ακόμα περισσότερα βανίλο-απογοητευμένους σε ένα βαθύτερο μπέρδεμα και απόγνωση.
     
  4. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Ζευγαρι Κυριαρχιας/υποταγης. Ο Κρυσταλος

    αγαπητη Uther
    αποψις μου ειναι οτι το πλαισιο της 24/7 σχεσεως δεν το χρησιμοποιει ο σαδομαζοχισμος
    αλλα οι σχεσεις Κ/υ οπου συνηθως εμπεριεχουν κι αυτον,
    γιατι ο σαδομαζοχισμος απο μονος του δεν μπορει να υποστηριξει μια σχεση 24/7

    και για ποιον λογο να τον εξηγησεις σε βανιλλα ?

    το κειμενο θεωρω οτι απευθυνεται σε ατομα του χωρου κι οχι σ ολο τον κοσμο ..
     
  5. Elvira

    Elvira Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Ζευγαρι Κυριαρχιας/υποταγης. Ο Κρυσταλος


    Αγαπητή Uther,

    θα συμφωνήσω πως στον χώρο υπάρχουν πάρα πολλοί βανιλοαπογοητευμένοι, όμως θα διαφωνήσω σε όλα τα άλλα για τους εξής λόγους.

    Επειδή βρισκόμαστε στον χώρο που βρισκόμαστε και επειδή μιλάμε για Σαδομαζοχισμό το βρίσκω απλά δεδομένο πως αυτό που λές παραπάνω ισχύει. Όποιος παρανοεί και θεωρεί πως μία τέτοια σχέση είναι καρδούλες και ροζ γουνάκια απλά έχει παρανοήσει τα βασικά.

    Μία σχέση πλήρους χρόνου Κυριαρχίας/ υποταγής δεν είναι το μόνο πλαίσιο στο οποίο μπορεί και εκφράζεται ο Σαδομαζοχισμός. Μπορούν και άλλα πλαίσια να ικανοποιήσουν τον Σαδισμό και τον μαζοχισμό μέσα στο ΒΔΣΜ, χωρίς απαραίτητα να ικανοποιεί και την Κυριαρχία και την υποταγή σε 24/7 επίπεδο.

    Το κείμενο δίνει κάποια (όχι όλα) πρίσματα μίας τέτοιας σχέσης από την οπτική γωνία ενός ζευγαριού. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα όπως και εσύ διαπίστωσες και σίγουρα και άλλοι.

    Ο λόγος που αγαπάμε τον σύντροφό μας σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης νομίζω πως είναι ακριβώς ο ίδιος για όλους μας. Γιατί μαζί με το ταίρι μας νιώθουμε πλήρεις, ότι και να σημαίνει αυτό για τον καθένα μας. Το γιατί είναι κάτι που ο καθένας απαντάει για τον εαυτό του, και σίγουρα δεν υπάρχει κανένος είδους εγχειρίδιο για να το κάνει κάποιος αυτό κατανοητό σε κάποιον άλλον. Ο τρόπος που δείχνουμε την αγάπη μας, είναι πάντα ανάλογος του είδους της πληρότητας που νιώθουμε και των αναγκών που καλύπτουμε μέσα από αυτήν.

    Δεν θεωρώ πως το ΒΔΣΜ αλλάζει αναλόγως της χώρας. Σίγουρα υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε κάθε πραγματικότητα,αλλά το πλαίσιο είναι ίδιο, οι λέξεις ίδιες, οι έννοιες επίσης.

    Ναι υπάρχουν πολλοί βανιλοαπογοητευμένοι οι οποίοι ίσως βρίσκουν πάτημα σε πολλά από αυτά που γράφει αυτό το κείμενο και άλλα μέσα σε αυτό το φόρουμ και σε πολλά άλλα φόρουμ του είδους. Αργά ή γρήγορα όταν μπουν στην διαδικασία ενός τέτοιου πλαισίου ή άλλου πλαισίου έκφρασης Σαδομαζοχισμού απομακρύνονται από τον χώρο. Όπως και να έχει δε νομίζω πως υπάρχει λόγος ενασχόλησης με τέτοια άτομα.

    Αυτό που θεωρώ αξιόλογο σε αυτό το κείμενο είναι πως με απλά λόγια εκφράζουν πως μπορεί να είναι στην σημερινή κοινωνία μία καθημερινότητα μίας πλήρους χρόνου Κυριαρχίας/ υποταγής σχέση χωρίς να χάνει την ουσία της.

    Δυστυχώς ή ευτυχώς μέσα σε αυτό το φόρουμ ασχολούμαστε με πάρα πολλά και λέμε ακόμα περισσότερα, όμως εδώ και πολύ καιρό έχουμε σταματήσει να ασχολούμαστε με τις δυσκολίες ή ευκολίες της καθημερινής τριβής μας με το ΒΔΣΜ. Τα εργαλεία της συνεχούς υπακοής, των καθημερινών αναγκών, της συμβίωσης.
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ζευγαρι Κυριαρχιας/υποταγης. Ο Κρυσταλος

    Αυτό θα το κάνω λάβαρο...

    Είναι τόσο πιο σημαντική η εικόνα για τους πλείστους που είναι ανίκανοι να μιλήσουν ειλικρινά.
    Δεν υπάρχουν δυσκολίες!
    Όλα είναι τέλεια αγγελικά πλασμένα, με την καλημέρα απόλυτη υποταγή κι υπακοή και όλες οι ανάγκες καλυμμένες και χωρίς κανένα απολύτως ποτέ πρόβλημα... 
     
    Last edited: 8 Σεπτεμβρίου 2011
  7. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ζευγαρι Κυριαρχιας/υποταγης. Ο Κρυσταλος

    Ωραία

    1. Θάλεια , με τον τρόπο που το θέτεις θα πρέπει να αναλύσουμε ξανά την ανακάλυψη του τροχού. Οι σχέσεις Κ/υ που δεν συμπεριλαμβάνουν σαδομαζοχισμό συνήθως είναι οι σχέσεις του 1050 που καμιά φορά κι αυτές είχαν στοιχεία σαδομαζοχισμού. Εκτός αυτού το αν η σχέση Κ/υ πηγάζει ή είναι ουσιαστικά μία μορφή σαδομαζοχισμού είναι άλλο κεφάλαιο. Πήρα σαν δεδομένο ότι το 80% των σχέσεων Κ/υ ξεκινάνε απο την βαθύτερη ανάγκη μας, να έχουμε ένα πλαίσιο στο οποίο θα μπορούμε να εκφράζουμε τον σαδομαζοχισμό μας και ότι η καταπίεση, η κυριαρχία και ο έλεγχος είναι μορφές σαδισμού, και με αυτό το δεδομένο εξέφρασα την -πάντα προσωπική - γνώμη μου.

    2. Σε σχέση με το target group το οποίο θα εξηγήσει το σκεπτικό μου και στην Elvira. Θα προσπαθήσω να το καθορίσω (όχι με διαφημιστικούς όρους). Συμφωνώ με την Elvira ότι σε αυτό το χώρο έχουμε ασχοληθεί πολύ λίγο με καθιερωμένες σχέσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα. Ή ίσως με τις πραγματικές συνέπειες που μπορεί να συναντήσει κάποιος όταν περνάει για χρόνια σε αυτή την κατάσταση ή για το ongoing interaction και τη διαπραγμάτευση.

    Το κείμενο όμως δεν αναφέρεται καθόλου σε μακροχρόνιες συνέπειες. Πχ θα μπορούσε να αναφέρει μία περίπτωση που το υ χάνει τον δυναμισμό του σε άλλα ζητήματα πλυν του οικονομικού και δυσκολεύεται να πληρεί την απαίτηση του/της Κ για έναν δυναμικό και αυτάρκη σύντροφο. Ανεξάρτητα απο το παράδειγμα, υπάρχουν βαθύτερες συνέπειες, καλές και κακές σε μία 24/7 σχέση που δεν συμπεριλαμβάνει συμβόλαιο χρόνου. (Χωρίς αυτό το στοιχείο ,βέβαια ,γίνεται αμφισβητήσιμο το κατά πόσο θα έπρεπε η σχέση να ονομάζεται 24/7-ανεξάρτητα απο την προσωπική αντίληψη του καθενός επί του θέματος)

    Όσοι ζούμε σε πραγματικές καταστάσεις μέσα σε D/s σχέσεις και όχι με ημερομηνία λήξης, νομίζω ότι ξέρουμε πολύ καλά του κινδύνους αυτούς,ιδρώνουμε για την πρόβλεψή τους και πραγματικά θα βοηθούσε να μπορούσαμε να έχουμε διάλογο με αυτά τα δεδομένα. Εδώ όμως ακόμα συζητάμε για το αν το bdsm είναι ο καλύτερος τρόπος για να χύνει κάποιος και μπερδεύουμε την παιδική σεξουαλικότητα με τα πρωτόγνωρα αισθήματα της βίας. Επίσης όμως ξέρουμε ότι η σχέσεις δεν έχουν την τερατώδη μορφή των επιθυμιών μας, ακόμα κι αν σε βαθύτερα επίπεδα είναι πολύ πιο ουσιαστικά τερατώδεις. Ο γνώμονας της τερατωδίας τους είναι η ειλικρίνεια απέναντι στον χθόνιο εαυτό, που βλέπει το φως της μέρας μέσα στη σχέση και όχι το χρώμα των τοίχων στο μπουντρούμι.

    Εν κατακλείδι στο target group δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι ζουνε σταθερές "24/7" σχέσεις που δεν έχουν ημερομηνία λήξης στο συμβόλαιό τους. Το κείμενο όπως λέει μάλλον αναφέρεται σε νεοσύστατα ζευγάρια ή σε κάποιο νέο στον χώρο. Νέος στον χώρο δεν σημαίνει απαραίτητα παραπλανημένος, αλλά χαμένος ίσως; Πιστεύετε πραγματικά ότι για νέους στον χώρο αυτο το κείμενο δουλεύει;

    Εγώ αν στα 23 μου που ψαχνόμουν, αναρωτιόμουν για το αν έχω στοιχεία υ και μου το έδιναν να το διαβάσω και μετά έμπαινα στη σχέση επειδή δεν θα μου φαινόταν τρομαχτική κάτω απο αυτά τα πρίσματα, θα θεωρούσα ότι ο/η Κ εσκεμμένα με παραπλάνησε σε σχέση με την εικόνα της σχέσης.

    Επίσης θεωρώ ότι τα 2/4α αυτών που είναι εδώ, είτε είναι βανιλοπαραπλανημένοι, είτε έχουν απλά στοιχεία υ και δεν θα γίνουν ποτέ υποτακτικοί/ες όπως τους καυλώνει να πιστεύουν, είτε είναι εδώ ψάχνοντας, όντας perv ψιλοχαμένοι και ψιλοκαταπιεσμένοι. Και νομίζω ότι το κείμενο του paralax(αν θυμάμαι καλά στο νήμα Υποταγη : αναγκη ή ηδονη ?) για το τί είδους υποτακτικές/οι παίζουν στην ελληνική κοινωνία, ξεκαθαρίζει τους λόγους που πιστεύω ότι αυτο το κείμενο αναφέρεται σε βανίλλα και όχι σε bdsmers.

    Γιατί πολύ απλά αν απευθύνεται στοςυ bdsmers δεν καλύπτει ούτε τα μισά και απο τα όσα καλύπτει τα μισά είναι αχρίαστα. Αφετέρου αν απευθυνόταν σε νέα ζευγάρια δεν καλύπτει την μεγαλύτερη παρεξήγηση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία σε σχέση με το bdsm αψηφώντας το ελληνικό γίγνεσθαί.

    Ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι η αναφορά στις χθόνιες ανάγκες που καλύπτει μία D/s είναι απαραίτητη είναι γιατι στο κείμενο παρουσιάζεται μονο η συντροφικότητα και πώς δουλεύεται αυτή. Δεν θα έπρεπε όμως να είναι ξεκάθαρο ότι αυτοσκοπός της D/s σχέσης δεν είναι μονο η συντροφικότητα αλλά πρωτίστως η έκφραση του σαδισμού;
     
    Last edited: 8 Σεπτεμβρίου 2011
  8. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ζευγαρι Κυριαρχιας/υποταγης. Ο Κρυσταλος

    @ Uther,
    Πώς θα σου φαινόταν αν γρατζουνούσες λίγο το φιλότιμο ενός υποτακτικού ατόμου που έχει χάσει το δυναμισμό του, αναθέτοντάς του έναν καθήκον στο οποίο θα έλεγχες μόνον το αποτέλεσμα γιατί για το υπόλοιπο δεν θα ήξερες πώς γίνεται και θα το είχες πει αυτό στο υποτακτικό άτομο;

    Πέραν τούτων συμφωνώ απολύτως μαζί σου σε αυτά που γράφεις και μόλις μπορέσω να σου δώσω rep θα το κάνω  
     
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ζευγαρι Κυριαρχιας/υποταγης. Ο Κρυσταλος

    Συγγνώμη με μπέρδεψε λίγο η ερώτηση.

    Αν κατάλαβα καλά με ρωτάς πώς θα μου φαινόταν να παραδεχτώ ότι δεν μπορώ να ελέγξω κάθε συνέπεια σε κάθε επίπεδο ;

    Ή εννοείς να ελέγξω το αποτέλεσμα αντί πχ, του τρόπου εφαρμογής ώστε να δώσω χώρο;
     
  10. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ζευγαρι Κυριαρχιας/υποταγης. Ο Κρυσταλος

    Εννοώ το δεύτερο.

    Επουδενί το πρώτο, θα ήταν καταστροφή.
     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ζευγαρι Κυριαρχιας/υποταγης. Ο Κρυσταλος

    Μου φαίνεται καταπληκτική ιδέα. Απαιτώ δημιουργικότητα απο οποιονδήποτε στέκεται δίπλα μου και δεν την εξαναγκάζω μόνο δίνοντας χώρο.

    Σ' έυχαριστώ
    Θα έχω υποψιν μου την συμβουλή σου για μελλοντικά προβήματα

    Για το πρώτο πιστεύω ότι αν ο/η Κ δεν έχουν πλήρη επίγνωση ότι δεν μπορούν να τα ελέγξουν όλα είναι πιο επικίνδυνο, μια που δεν μπορούν να δημιουργήσουν back ups για το απρόβλεπτο και δεν κρατάνε συνέχεια τα μάτια τους ανοιχτά.
     
  12. LuvBdsm

    LuvBdsm New Member

    Ευστοχο κειμενο που αμβλυνει την καλως ή κακως τρομακτικη εικονα που εχουμε για τις Μ/s σχεσεις..
    Παρατηρω βεβαια οτι το κειμενο γραφτηκε εδω το 2006, τα σχολια μεχρι το 11 δειχνουν οτι ακομη η εννοια του Μ/s ειναι θολη και φτανουμε πλεον εν ετη 2015 και βλεπουμε οτι 9 χρονια μετα τιποτε δεν εχει αλλαξει στην αντιληψη μας...και καλα εγω ειμαι καινουργια δε ξερω...αλλα δεν βλεπω να ξερει και καποιος παλιοτερος ....
     
    Last edited: 5 Νοεμβρίου 2015