Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Άποψη σας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasteR_PieR, στις 12 Οκτωβρίου 2008.

  1. Lio

    Lio New Member

    "Τέλος δεν υπάρχουν γνήσιες τάσεις και μη.Αύτα είναι για τους τύπους και άμα εμμέναμε στους τύπους τότε ίσως να υπήρχε λόγος δημιουργίας κοινότητας αλλά τάγματος καποιου συγκεκριμμένου δόγματος."


    Θέλω να πω πως όταν μια ομάδα ατόμων(δεν αναφέρομαι κάπου συγκεκριμένα απλα εστιάζω στο φαινόμενο που ενδεχομένως μπορει να δημιουργηθεί) θεωρεί μια συγκεκριμμένη τάση ως γνήσια και αποκλείει-σνομπάρει συνηδητά ή ασυνήδητα άλλες τάσεις τότε δημιουργεί ένα "τάγμα", μία elite η οποία αποστασιοποιήται από την υπόλοιπη κοινότητα.
    Στο επίπεδο της αποστασιοποιήσης δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, άλλωστε είναι και δικαίωμα τους
    Καμία φορά όμως αυτή η αποστασηοποίηση μπορει να δημιουργήσει ανταγωνισμό και αποξένωση σε άλλες τάσεις.
    Άρα όταν μιλάμε για ένα community θέλω να πιστεύω πως μιλλάμε για δίαφορα άτομα με διάφορες απόψεις γύρω από κάποια θέματα, τα οποία είναι κοινά και επί της ουσίας αποτελλούν το λόγο δημιουργίας του community, υπάρχει σεβασμός(όχι τυπικός) στη διαφορετικότητα και η εκάστωτε τάση-ομάδα-παρέα-συλλογικότητα λειτουργεί και προς όφελος των υπολοίπων(χωρις αυτό να δείχνει υποχρέωση) ή τουλάχιστον όχι εναντίων τους. 
     
  2. cider

    cider Kitchen master

    Με την έννοια της online κοινότητας, όπως την ορίζει ο konstantinos στην παράθεσή του, μια χαρά μου φαίνεται.

    Για το αν είναι ή δεν είναι κοινότητα με την κυριολεκτική έννοια, για μένα καλά κάνει και δεν είναι. Έχω πολύ έντονη την αίσθηση του ατομικού χώρου και δεν συνυπογράφω το σκεπτικό της "εξάπλωσης του lifestyle" (χωρίς να ψέγω αυτούς που το επιθυμούν).
     
  3. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Επιχείρηση σκούπα μάλλον πρέπει να ξεκινήσει πάραυτα. Βέβαια δεν ξέρουμε ποιους θα "σκουπίσουμε" με συνοπτικές διαδικασίες. Τους μη ανήκοντες ξεκάθαρα στον χώρο τούτον ή τους καθαρά και πλήρως ιστάμενους σε αυτόν? Σε ποια από τις δύο εναλλακτικές θα διασωθεί ο πιο πολύς κόσμος? Ή μήπως τελικά η ποσότητα δεν συμβάλλει στην ποιότητα (όπως την εννοεί ο καθένας)
     
  4. Γιατί να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, δεν καταλαβαίνω...
     
  5. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Η Άποψη σας

    Μη ξεχναμε και το inner circle. Θυμομαστε πολλοι τι πολεμος ειχε γινει τοτε για να ξεχωρισουν " οι αμνοι απ'τα εριφια". Σε εναμισι χρονο απο τη δημιουργια του, εχει 214 ποστς. Οπως φαινεται οι ακραιφνεις δε μπορουν να στηριξουν ουτε καν υποφορουμ, ποσο μαλλον φορουμ.
     
  6. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Re: Απάντηση: Η Άποψη σας

    Ίσως και να είναι ζήτημα προτεραιοτήτων, ποσότητα λόγου ή ποιότητα λόγου και για ποιόν σκοπό.
     
  7. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Άποψη σας

    Δεν αντιλεγω και δεν κρινω τις προτεραιοτητες του inner. Αλλα για φαντασου ενα ποιοτικότατο φορουμ με 300 ποστ ολα κι ολα.... σαν περιοδικο υψηλης κουλτουρας που εκλεισε στο 3ο τευχος.
     
  8. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Άποψη σας

    Ας μην ξεχνάμε πως το Ιnner λειτουργεί στα πλαίσια ενός ήδη υπάρχοντος forum, συστάθηκε μετά από 3 χρόνια λειτουργίας του αρχικού, την στιγμή που πολλά θέματα έχουν ήδη αναπτχθεί και διατηρούν την δυνατότητα να επαναφερθούν προς συζήτηση (για όποιον το κρίνει σκόπιμο). Συνεπώς, είναι το λιγότερο αδόκιμη η μεταφορά τους εκεί.
    Ένα forum αμιγώς σαδομαζοχιστικής θεματολογίας δεν θα έμενε στα 300 posts, θα περιόριζε όμως τον αριθμό των posts κατά πολύ, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο "φιλικό και προσιτό" στον χρήστη.
     
  9. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Η Άποψη σας

    Φόρουμ που τιμά τον τίτλο του …χμμ..? Ποιον τίτλο του? Τον τίτλο BDSM ή τον τίτλο forum?

    Ως προς το πρώτο (αν τιμά τον τίτλο του BDSM), το πρόβλημα της ιδεολογικής καθαρότητας απασχόλησε πάντα τα "κινήματα». Οι ρομαντικοί αποτραβήχθηκαν σε μικρές ομάδες που πέθαναν από εσωστρέφεια. Οι ρεαλιστές χρησιμοποίησαν την «ιδεολογική καθαρότητα» για να τσακίσουν τους αντιπάλους και να εδραιώσουν την εξουσία τους. Παίζεται κάτι απ' τα δυο εδώ τώρα, αυτή την εποχή;

    Ως προς το δεύτερο (αν τιμά τον τίτλο του forum), πράγματι, κατά περιόδους είναι πληκτικό.
     
  10. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Ποιοι ειναι οι γνησιοι? ποιοι οι αληθινοι? ποιοι δικαιωματικα αξιζουν να λεγονται bdsm?
    Υπαρχει μετηρητης bdsm επιθυμιας? Ενα μπιντιεσομετρο OMRON ισως?
    Οποιος ανακινει ενα τετοιο θεμα σαφως υπονοει οτι ο ιδιος ειναι καθαρος bdsm. Αν ετσι νοιωθει ομορφα καλα κανει και το πιστευει.
    Ματαιοπονουμε με καθε τετοια συζητηση.
    Η σοβαροτητα που ο καθε ενας αντιμετωπιζει το bdsm θεμα και το κατα ποσο αποτελει προτεραιοτητα στη σκεψη του φαινεται απο απλες κινησεις.
    Ο προβληματισμος που εκφραζει, οι αποψεις του, το κατα ποσο εμβαθυνει αυτο που ζει η περιοριζεται σε μηχανικες κινησεις του βραχιονα του.
    Και το κυριοτερο ερώτημα . Γιατι να μας απαοσχολει να θεσουμε εαυτον ανωτερο απο αλλους?
    Γιατι εμεις οι καθαροι vs οι ακαθαρτοι? Και γιατι να ασχολουμαστε με τους κατα τη γνωμη μας μη καθαρους?
    Μηπως μια βαθεια ριζωμενη ανομολογητη ανασφαλεια?

    ΥΓ το Inner circle αποτελει κατα τη γνωμη μου μια ελιτιστικη μαλακια που απετυχε παταγωδως και δικαιως γιατι δεν καταφερε να κερδισει το ενδιαφερον της πλειοψηφίας του φορουμ σχετικα με τον υποτιθεμενο πλουτο bdsmοστραφων ιδεων και αποψεων που θα εξεφραζε.
     
  11. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Η Άποψη σας

    Νομιζω οτι προχωρησαμε την εξελιξη του θεματος σε μια κατευθυνση που ισως να μην ειναι αυτη που θελει να θεσει ο Μαστερ Πιερ.

    Η απαντηση μου ειναι οχι. Θα μπω στο πειρασμο να ρωτησω που αποσκοπει η ερωτηση σου ?
     
  12. pan0s2

    pan0s2 New Member

    Master Pier, δεν θα μπορουσα να ξερω αλλα ελπιζω πως οχι. Νομιζω οτι καθε φορουμ μπορει να αποτελειται απο μελη τα οποια "επαξια(!) στηριζουν τον τιτλο" (οπως μπορει αυτο να ερμηνευθει) και απο αλλα που μπορει (λεω τωρα) να μην θελουν να στηριζουν καποιο τιτλο.

    Εσενα ομως γιατι σε αποσχολει αυτο? Δεν νομιζεις οτι πιο σημαντικο σε ενα φορουμ ειναι η συμμετοχη και η ανταλλαγη (ενδιαφερουσων) αποψεων?

    Θεωρω πως ενα φορουμ που στο συνολο του θα απαρτιζοταν απο μελη που θα στηριζαν επαξια τον τιτλο που θα εφερε, ο μονος τιτλος που θα μπορουσε να ειχε θα ηταν "ΑΝΙΑΡΟ", το οποιο Αγγλικα (ως ειθισται) θα εκφερετο ισως ως... F@cking BORING!