Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Δανάη και η Χρυσή Βροχή

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος peleas, στις 17 Σεπτεμβρίου 2014.

  1. Βλέπω οτι υπάρχει φιλότεχνο κοινό στο βδσμ. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να παρουσιάσω ένα αγαπημένο μου θέμα, που είναι ο μύθος της Δανάης.

    Η Δανάη ήταν μοναχοπαίδι του Ακρίσιου, βασιλιά του Άργους και της Ευρυδίκης, κόρης του Λακεδαίμονα, και μητέρα του ημίθεου ήρωα Περσέα.
    Ο βασιλιάς Ακρίσιος είχε λάβει ένα χρησμό, σύμφωνα με τον οποίο θα τον σκότωνε ο εγγονός του. Γι' αυτό, αποφάσισε να κλειδώσει τη Δανάη μαζί με την τροφό της σε μια υπόγεια φυλακή της οποίας οι τοίχοι είχαν επενδυθεί με μεταλλικές πλάκες. Τη Δανάη, όμως, ερωτεύθηκε ο Δίας, που μεταμορφώθηκε σε χρυσή βροχή και έτσι εισχώρησε στη φυλακή της και της έκανε έρωτα.

    Το θέμα ενέπνευσε πολλούς ζωγράφους, με πιό γνωστό τον Τισιανό (1553-54, μουσείο Ερμιτάζ)

     

    Προσέξτε την έκφραση εκπλήρωσης στο πρόσωπο της Δανάης, καθώς αφήνεται να δεχτεί το σμίξιμο του Δία, ανοίγοντας με ηδυπάθεια τα πόδια.
    Τέλειο!
     
    Last edited: 17 Σεπτεμβρίου 2014
  2. ...τον Τιντορέττο (1570, Λυών)

     
     
  3. Η Δανάη και η τροφός σε πίνακα της Αρτεμισίας Gentileschi (1612), Μουσείο Τέχνης του Σαιντ Λούις
    (η προτίμησή μου)

     

    Εδώ το άφημα της Δανάης είναι λυτρωτικό. Η χρυσή βροχή διαπερνά όλη της την ύπαρξη. Ηδονή, έκσταση και πόνος. Μόνο μιά γυναίκα θα μπορούσε να αποδώσει το θέμα με αυτό τον υπέροχο τρόπο....
     
    Last edited: 17 Σεπτεμβρίου 2014
  4. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Να υπήρχε like, θα το έβαζα ευχαρίστως...Εμένα η ζωγραφική μου αρέσει αρκετά...Την αντιλαμβάνομαι περισσότερο σε επίπεδο "στομαχιού" ( ομολογώ ότι η προτίμηση μου είναι για την γλυπτική και την αρχιτεκτονική )...Την "σπίθα" μου για την ζωγραφική την είχε "φυσήξει" μια πρώην μου, η οποία ήταν παθιασμένη με το συγκεκριμένο είδος τέχνης...κάνοντας την φλόγα...Και σίγουρα είναι εν' από τα ελάχιστα πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να την ευχαριστήσω...Πολύ ωραίες αναπαραστάσεις που έβαλες σήμερα εδώ φίλε μου...  
     
    Last edited: 17 Σεπτεμβρίου 2014
  5. Orazio Gentileschi (1621)
     


    Ρέμπραντ (1643), φυσικά.
    Αγωνία και προσμονή...
     
     
    Last edited: 17 Σεπτεμβρίου 2014
  6. Σε ευχαριστώ, φίλε Τενέμπρα. Χάρη σένα, που ξέθαψες το νήμα σχετικά με τον Ιερώνυμο Μπος... 
     
  7. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείψει ο Κλιμτ (1907)

     
     
  8. Ο μύθος της Δανάης μιλά για το θρίαμβο του έρωτα, που βρίσκει πάντα τρόπο να εισχωρήσει στα μύχια της ύπαρξης, υπερπηδώντας εμπόδια και φυλακές.
     
  9. Marlen Daudaux

    Marlen Daudaux circle.breath.line

     

    Correggio, Δανάη, 1530, λάδι σε καμβά, 158χ189 εκ., Γκαλερί Μποργκέζε, Ρώμη

    _____________________________________________________________________________________________________________________________


    Έκανα και εγώ την προσθήκη μου με ένα έργο του Κορέτζο. Σε ομορφιά, βέβαια, δεξιοτεχνία, ατμόσφαιρα, θεατρικότητα και μαεστρία, για μένα ο Ρέμπραντ έχει αγγίξει το μύθο καλύτερα από τον καθένα. Πρόκειται βέβαια και για μία ιδιοφυία.. Αυτό δεν το συζητώ. Αλλά η προτίμησή μου τείνει προς τα 'κει...
    Το θέμα από μία γυναικεία πλευρά, έχει αγγίξει με λεπτό και ραφιναρισμένο τρόπο η Αρτεμισία... Και όπως, ευθύβολα έθεσες @peleas, η Αρτεμισία έδωσε το γνώρισμα της απόλαυσης στη Δανάη με τρόπο που, μόνο μια γυναίκα μπορεί να χειριστεί..

    Μόνο μία "επανάληψη" θα κάνω στο έργο του Ρέμπραντ. Επειδή οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο πολλές φορές παραποιούν τα χρώματα και το φως (και είναι πολύ σημαντικά σε ένα έργο τέχνης-ειδικά στην παρακαταθήκη του Ρέμπραντ), τονίζω ότι κανονικά η Δανάη του Ρέμπραντ είναι έτσι..
    Και αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να "πόζαρε" για τις ανάγκες φιλοτέχνησης του έργου η γυναίκα του, η Σάσκια..
    Μέγας μάστορας.. Ανάλογος του Ντα Βίντσι..
    Απλώς χαζεύω αυτή την αγάπη του στο χρυσό και στις αποχρώσεις του πορτοκαλί.. Το πλάσιμο της γυναικείας ομορφιάς της εποχής εκείνης.. Το διάφανο "σεντονάκι" στα πόδια της Δανάης..
    (Ω, μπορεί να μιλάω με τις ώρες..)

     

    Ρέμπραντ, Δανάη, 1636, λάδι σε καμβά, 165χ203 εκ., Μουσείο Ερμιτάζ, Σαιντ Πιτερσμπεργκ
     
    Last edited: 17 Σεπτεμβρίου 2014