Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Ελληνικη BDSM Κοινοτητα δειχνει την Αλληλεγγύη της στις Κακοποιημένες Γυναικες

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DeSade, στις 22 Νοεμβρίου 2007.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Η 25η Νοεμβρίου ανακηρύχτηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα θέμα που συχνά αποσιωπείται.

    Το φαινόμενο της κακοποίησης υπάρχει σε όλες τις κοινωνίες και τα ποσοστά σημειώνουν κάθε χρόνο αύξηση.

    Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πανευρωπαϊκή έρευνα, το 43% των γυναικών έχουν βιώσει κάποια μορφή ψυχολογικής βίας , το 31% των γυναικών έχουν υποστεί μία ή περισσότερες πράξεις σωματικής βίας και το 11% των γυναικών έχουν πέσει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας.

    Οι συνέπειες της κακοποίησης εμφανίζονται σε πολλά επίπεδα. Πέρα από το σώμα, η βία αφήνει σημάδια και στην ψυχή, τόσο στις ίδιες τις γυναίκες όσο και στα παιδιά που εκτίθενται σε αυτές τις καταστάσεις. Οι επιπτώσεις είναι φανερές και σε κοινωνικό επίπεδο. Άλλωστε η βία κατά των γυναικών έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ζήτημα δημόσιας υγείας, καθώς αναφέρεται ως συχνότερη αιτία τραυματισμού των γυναικών απ’ ότι τα τροχαία, οι επιθέσεις ληστείας και οι απόπειρες βιασμού μαζί.

    Στην προσπάθεια του Καταφυγίου Γυναίκας και των εθελοντών του να συμβάλλουν στην εξάλειψη του φαινομένου, παρέχετε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης των γυναικών αυτών. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει η δυνατότητα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ψυχολογικής και νομικής συμβουλευτικής. Παράλληλα πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, κυρίως των νέων ανθρώπων που αποτελούν το μέλλον της. Ένα μέλλον χωρίς βία.

    Από το 2011 περίπου 2.500 γυναίκες έχουν λύσει την σιωπή τους και έχουν απευθυνθεί στο κέντρο μας .

    Μπορείς να συμβάλεις και εσύ στη διάδοση του έργου μας και κατά συνέπεια στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

    Αντέδρασε στη Βία… Μας αφορά όλους!

    Καταφύγιο Γυναίκας - Women's Shelter
     
  2. Iagos

    Iagos Contributor

  3. Iagos

    Iagos Contributor

    ΚΕΘΕΑ: Να «κατέβουν» οι φωτογραφίες των οροθετικών γυναικών από το διαδίκτυο

    «Να σταματήσει τώρα η ατίμωση των οροθετικών γυναικών» και «να παρέμβει η Πολιτεία άμεσα, ώστε να «κατέβουν» όλες οι φωτογραφίες των γυναικών από το διαδίκτυο», ζητά το ΚΕΘΕΑ, με αφορμή τη δίκη, που ξεκίνησε χθες, των οροθετικών γυναικών που είχαν συλληφθεί το 2012, ως «παράνομα εκδιδόμενες» και είχαν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία τους, βάσει διάταξης του τότε υπουργού Υγείας, η οποία είχε αναφορά σε αναγκαστικό νόμο του 1940, σχετικά με τον «περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων».

    «Ο εξευτελισμός και η παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών συνεχίζεται», αναφέρει το ΚΕΘΕΑ, σημειώνοντας ότι «οι φωτογραφίες με τις οποίες έγινε η δημόσια διαπόμπευσή τους, αφού δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία, παραμένουν αναρτημένες σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Ανεξάρτητα από την έκβαση της δίκης, δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ καμία αποκατάσταση για τις γυναίκες αυτές και τους δικούς τους, όσο οι φωτογραφίες της ντροπής συνεχίζουν να βρίσκονται σε κοινή θέα, ποινικοποιώντας την ασθένεια και καταπατώντας τα δικαιώματά τους».

    Όποιος ενδιαφέρεται να υπογράψει μπορεί να το κάνει στον παρακάτω σύνδεσμο

    https://secure.avaaz.org/el/petitio...afies_ton_gynaikon_poy_dia&utm_term=kgtrlb+el

     
     
  4. carlos

    carlos New Member

    Η βιοπολιτικη οπως ακριβως την ειχε "φανταστει" ο Φουκω την εφαρμοσε το κελπνο και ο λοβερδος για να μην ξεχνιομαστε....στην δικη ο τωρα διευθυντης ή κατι τετοιο τελωσπαντον..ζητησε συγνωμη.....
    Αλλα οι αυτοκτονιες, ο εξευτελισμος ο εγκλεισμος δεν ειναι παρα η αλλη οψη του σεξιστικου πατριαρχικου συστηματος που εκφραζεται τοσο καθαρα στο νεοελληνα και στην κοινωνια μας καθημερινα.....
    Αυτη η κοινωνια εχει τα χερια της λερωμενα...
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 32% των κατοίκων αυτής της χώρας δικαιολογεί σε κάποιες περιπτώσεις τον βιασμό....
    Στην ουσία μιλάμε για μια βαθιά συντηρητική, μισογυνική και σάπια κοινωνία της ιδιώτευσης, της μισαλοδοξίας και του ρατσισμού...

    Μια κοινωνία εμποτισμένη με τις βασικές αρχές του πατριαρχισμού δηλαδή την πατρίδα την θρησκεία και την οικογένεια...

    https://www.google.gr/amp/www.altsa...ies-periptosis/amp/?client=ms-android-samsung
     
  6. stratos83

    stratos83 Regular Member

  7. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Τα αποτελέσματα της έρευνας στην οποία αναφέρεστε κύριε Iagos μπορείτε να τα κατεβάσετε από το European Union Data Portal (SP449 Volume A_xls αρχείο, QB10 tab).

    Η συγκεκριμένη έρευνα ξεκινάει με την παραδοχή ότι κάποιοι έχουν την πεποίθηση ότι το μη συναινετικό σεξ δικαιολογείται υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις. Παραθέτει λοιπόν κάποιες από αυτές τις προυποθέσεις και ζητάει από ένα στατιστικό δείγμα 1000 ατόμων κάθε χώρας να τις κατατάξει σε ποσοστιαία βάση.

    Το στατιστικό δείγμα στην χώρα μας πιστεύει ότι το 32% αυτών που δικαιολογούν το μη συναινετικό σεξ το κάνουν για κάποιες από τις προυποθέσεις που παρατέθηκαν στην έρευνα και το 67% για καμία από τις συγκεκριμένες προυποθέσεις. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό το που λέτε ότι υποστηρίζει η εν λόγω έρευνα, ότι δηλαδή το 32% των Ελλήνων ερωτηθέντων δικαιολογεί για κάποιο λόγο το μη συναινετικό σεξ.

    Ελλείψει πραγματικών δεδομένων που να υποστηρίζουν τα ποσοστά που διατυμπανίζει είναι πάγια τακτική του αντιεξουστιαστικού χώρου σε παγκόσμια βάση να κατασκευάζει/κατευθύνει έρευνες ή να παραποιεί και να παραφράζει αποτελέσματα πραγματικών ερευνών. Θα πρέπει να το προσέξετε όμως λιγάκι αυτό γιατί αν δείτε με ανοιχτό μάτι και καθαρό μυαλό το μόνο που καταφέρνετε είναι να δημιουργήσετε έντονο φανατισμό εναντίων των θυμάτων που αυτεπάγγελτα διορίσατε τους εαυτούς σας προστάτες τους.


    Στο άρθρο της Washington Post το οποίο πρωτοδημοσίευσε αυτή την έρευνα αναφέρεται μεταξύ άλλων το ότι "As a result, countries such as Germany also introduced courses for refugees with the declared aim of teaching newcomers respect for women".
    Το γεγονός ότι με την αρχή των ανοιχτών συνόρων που σας έχω ακούσει να υποστηρίζετε και σε συνδυασμό με την έλλειψη επιμορφωτικών δομών όπως αυτών της Γερμανίας, η χώρα μας γίνετε αποδέκτης ακόμη μεγαλύτερων και ισχυρότερων δόσεων πατριαρχισμού, θρησκοληψίας και σεξισμού σας ανησυχεί καθόλου? Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι στις ομάδες ανθρώπων που έχουν την πραγματική ανάγκη μας ως συνάνθρωποι και είναι περαστικοί.
     
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    Αγαπητε @AuroraBorealis αφήστε τα περί αντιεξουστιαστικού χώρου και τα υπόλοιπα που σαφώς και γνωστά είναι και όλοι γνωρίζουμε πως μόνο σκοπιμότητες εξυπηρετούν και απαντήστε μας δημόσια, εσείς τι θα απαντούσατε στο ερώτημα που θέτει η έρευνα...

    Για να ξέρουμε και εμείς που να σας κατατάξουμε....

    Αν το κάνετε τότε με χαρά να συζητούσαμε για τον αντιεξουσιαστικό χώρο αν όχι δεν προτιθεμαι να κάνω καμιά κουβέντα μαζί σας.
     
    Last edited: 1 Δεκεμβρίου 2016
  9. Μυθοπλαστης

    Μυθοπλαστης τώρα που οι λέξεις παλεύουν να με βλάψουν.

    Γράψε ποιο συχνά. Την καλησπέρα μου .
     
  10. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αγαπητέ @Iagos στο ερώτημα θα απαντούσα ότι πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι και στα δύο φύλα που θεωρούν οποιαδήποτε από τις προυποθέσεις που θέτονται δικαιολογία για μη συναινετικό σεξ.
    Και είμαι της γνώμης ότι ενώ μπορεί οι ίδιοι να μη προβούν ποτέ σε μη συναινετικό σεξ σίγουρα προτίθενται να δικαιολογήσουν κάποιον που το έχει κάνει.
     
    Last edited: 2 Δεκεμβρίου 2016
  11. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Είδες καμία προσπάθεια να γίνει διαχωρισμός αυτών των ομάδων από άλλες (που φαντάζομαι για εσένα δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία) που αναφέρεις από κάποιο φορέα? Από οτιδήποτε? Με ποια κριτήρια και πως θα γινόταν αυτός ο διαχωρισμός και από ποιον? Και γιατί?

    Τονίζω το συγκεκριμένο κομμάτι στην πρόταση γιατί μου κολλάει και με το νήμα. Πάντως γενικά, αλοίμονο σε όποιον δεν μπορέσει να πείσει ότι έχει πραγματική ανάγκη ως συνάνθρωπος και μακάρι να μην βρεθούμε ποτέ στη θέση του, είτε ως κακοποιημένες γυναίκες, άντρες, θύματα βιασμού και παρενόχλησης ή πρόσφυγες (ΌΧΙ μετανάστες).

    Edit - καμιά φορά διαβάζεις για αυτές τις περιπτώσεις πχ που λέει ο δικαστής στη γυναίκα, μα καλά, έκατσες να σε βιάσουν? Γιατι δεν κράτησες κλειστά τα πόδια σου? Γιατί δεν έκατσες μέσα στο νιπτήρα? (Όλες προτάσεις από αληθινές δικες). Αναρωτιέμαι λοιπόν πραγματικά, τι περιμένουμε πλέον από τους ανθρώπους? Να μην μας ξεβολεύει η δυστυχία τους, η ανάγκη τους..? Τι?


    http://www.huffingtonpost.com/entry/spain-rape-close-legs_us_56e09db2e4b0860f99d7bbe5
     
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Θα βγούμε πολύ περισσότερο εκτός θέματος, θα μπορούσαμε να την κάνουμε σε άλλο νήμα την συζήτηση αν το επιθυμείς.

    Αλίμονο σε όποιον έχει όντως πραγματική ανάγκη και δεν μπορεί να πείσει τους άλλους για αυτό. Όμως και η γυναίκα στην άκρη του δρόμου που έχει ναρκώσει ένα νοικιασμένο μωρό και ζητάει ελεημοσύνη για πραγματική ανάγκη προσπαθεί να πείσει τους περαστικούς.

    Αν ρωτήσεις εμένα, ο βιασμός μπορεί να είναι πολύ χειρότερος ακόμη και από φόνο για το θύμα, μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή του. Είναι ένα πολύ σοβαρό έγκλημα και συνάμα είναι ένα πολύ εύκολα εκμεταλλεύσιμο έγκλημα. Σίγουρα ακούγεται γελοίο το "μα καλά έκατσες να σε βιάσουν?" σκέψου όμως ότι αν μετά από ένα συναινετικό σέσσιον πας σε ένα νοσοκομείο και καταγγείλεις κακοποίηση και βιασμό από τον σύντροφο σου θα είναι μάλλον απίθανο για αυτόν να αποδείξει την συναίνεση σου. Μπορεί ένας στους χίλιους βιασμούς μόλις να είναι απάτη αλλά αν ήταν πανεύκολο να καταδικάσεις κάποιον για βιασμό δεν θα ήταν αυτό το ποσοστό.

    Το κακό είναι ότι ζούμε σε μία κοινωνία που ο βιασμός αποφεύγεται επειδή υπάρχει τιμωρία όχι γιατί ο βιασμός είναι κάτι τόσο λάθος. Αν κάποιος θέλει να πάρει τα ρίσκα του θα βιάσει.Η παιδεία είναι το αποτελεσματικότερο μέτρο αποφυγής, ούτε η τιμωρία ούτε η εκδίκηση. Η παιδεία είναι αυτό που θα έπρεπε να περιμένουμε από τους ανθρώπους.
     
    Last edited: 2 Δεκεμβρίου 2016