Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Ελληνικη BDSM Κοινοτητα δειχνει την Αλληλεγγύη της στις Κακοποιημένες Γυναικες

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DeSade, στις 22 Νοεμβρίου 2007.

  1. Iagos

    Iagos Contributor

    Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε να διαμορφώνεται ο ανθρωπολογικός τύπος του νεοέλληννα που δικαίως φέρει τον τίτλο "Αλλάς"

    Ο "Αλλάς" είναι απόγονος του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε".

    Και οι δύο ανήκουν στην συνοματαξία "όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες εκτός από τη μάνα μας και την αδερφή μας"

    Βασικά χαρακτηριστικά αυτής της συνοματαξίας είναι η εμμονή στην μετριότητα, η καθήλωση στην ιδιώτευση, η επιμονή στην ημιμάθεια, η μεταφορά των ευθυνών πάντα σε κάποιους άλλους, η άγνοια της ανάληψης της προσωπικής ευθύνης.

    Τους "Αλλάδες" τους αναγνωρίζει κανείς από τα κάτωθι χαρακτηριστικά παραδείγματα

    Δεν έχω πρόβλημα με τους πρόσφυγες αλλά μαζεύονται πολλοί και δεν τους αντέχει η κοινωνία.

    Δεν έχω πρόβλημα με τα μικρά προσφυγάκια αλλά τα δικά μας τα παιδιά ποιος θα τα κοιτάξει;

    Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους αλλά όχι και να γίνει ο γιος μου πούστης

    Ο βιασμός είναι ειδεχθές έγκλημα αλλά αν ντύνεται και προκλητικά η γυναίκα και σου κουνάει τον κώλο τι να κάνει και ο άντρας. Οπότε μην ζητάει και τα ρέστα.

    Συνήθως οι "Αλλάδες" χρησιμοποιούν ερωτήματα της νηπιακής ηλικίας όπως για παράδειγμα
    "και αν η πουτάνα, διότι πουτάνα είναι αφού δεν είναι η μάνα μας και η αδερφή μας, πρώτα πηδηχτεί μετά σε καταγγείλει για βιασμό;"

    Στο παρών νήμα κάποιος κάποτε έδωσε το τίτλο "
    Η Ελληνικη BDSM Κοινοτητα δειχνει την Αλληλεγγύη της στις Κακοποιημένες Γυναικες" θεωρώντας πως μια κοινότητα που ασχολείται με τον συναινετικό σαδομαζοχισμό έχει και την υποχρεώση να καταδικάζει την κακοποίηση των γυναικών χωρίς ναι μεν αλλά....

    Αλλά..... το χουι βλέπετε δεν κόβεται.....

    Προσωπικά συντάσσομαι με την προμετωπίδα του νήματος.

    Δείχνω την Αλληλεγγύη μου στην όποια γυναίκα κακοποιείται χωρίς ....αλλά και ψιλά γράμματα....

    Δεν υπάρχει ουτε μια δικαιολογία που να νομιμοποιεί την χρήση βίας έναντι των γυναικών.

    Σκέψεις όπως "είχε πιει και τα ήθελε ο κώλος της, αφού της είπα να έρθει σπίτι μου και ήρθε τι ζητά τώρα, δεν ήξερε πως όταν πας στο σπίτι κάποιου πρέπει και να κάτσεις να σε πηδήξει" και άλλες τέτοιες που το 32% των ξεπεσμένων νεόπλουτων νεοελλήνων θεωρεί πως μπορούν να δικαιολογήσουν βιασμό ή πράξης βίας οδηγούν στην βαρβαρότητα το ανθρώπινο είδος....

    Αλληλεγγύη λοιπόν στις Κακοποιημένες γυναίκες....

    Ευχαριστώ

    Iagos
     
    Last edited: 2 Δεκεμβρίου 2016
  2. brenda

    brenda FU very much

    Οι συζητήσεις παραπάνω μου θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το ''δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα'', συγχωρέστε μου τηνε, αλλά (αυτό το αλλά και οι αλλάς και τα λοιπά συμπαραμαρτούντα) καλώς ή κακώς ως άνδρες, έχετε μία διαφορετική αντίληψη τής πραγματικότητας απ΄ότι οι γυναίκες.
    Δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσετε σεξουαλικές προτάσεις ή επιθέσεις ή την κακοποίηση από τα μικράτα σας.
    Δεν χρειάστηκε να φοβάστε ανθρώπους του περιβάλλοντός σας από την παιδική σας ηλικία, όταν σάς προσέγγιζαν με αδιαφανείς διαθέσεις.
    Δεν χρειάστηκε να είστε επιφυλακτικοί σε δασκάλους, οικογενειακούς φίλους, γειτόνους, κατηχητές και κάθε λογής αρσενικό που θα μπορούσε εν δυνάμει να σάς θυματοποιήσει.
    Δεν χρειάστηκα να μεγαλώσετε πριν την ώρα σας γιατί έτυχε να έχετε βυζάκια ας πούμε και αυτό προφανώς σάς διαφοροποιούσε από τα υπόλοιπα παιδιά τής ηλικίας σας.
    Δεν χρειάστηκε να κλάψετε βουβά για όλους αυτούς τους βιασμούς των βλεμμάτων, των αγγιγμάτων, των απρεπών χειρονομιών που προσέβαλαν την γενετήσια ελευθερία σας.
    Δεν χρειάστηκε να υποστείτε την κοινωνική αυτή αντίληψη που λέει πως αν ένα κορίτσι, μία κοπέλα, μία γυναίκα είναι όμορφη και ποθητή και ταυτόχρονα ντύνεται κομψά, μοντέρνα ή προκλητικά για κάποιους, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σεξουαλικά διαθέσιμη για όλους.
    Δεν χρειάστηκε να κλάψετε βουβά, μόνοι στο κρεββάτι σας γιατί αυτά που σάς συνέβαιναν δεν μπορούσατε να τα μοιραστείτε με κανέναν, είτε γιατί φοβόσασταν, είτε γιατί ντρεπόσασταν, είτε γιατί νομίζατε ότι κανείς δεν θα σάς πίστευε.
    Δεν δεχτήκατε απειλές για την ζωή και την σωματική σας ακεραιότητα προκειμένου να γίνεται δοχείο αποφόρτισης τής επιθετικής σεξουαλικότητας των άλλων.
    Δεν υποστήκατε αυτό το απίστευτο τραύμα του βιασμού, που πέρα από το σωματικό, είναι αβάσταχτο στο ψυχικό του φορτίο.
    Δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσετε βία, ακόμη κι αν την απεχθανόσασταν, προκειμένου να προστατευθείτε.
    Δεν χρειάστηκε να ψυχαναλυθείτε, να σπάσετε και να επανασυντεθείτε για να μπορέσετε να έχετε μία ''φυσιολογική'' (όσο αυτό είναι δυνατόν) σεξουαλική και κοινωνική ζωή.
    Δεν είχατε να αντιμετωπίσετε την φοβία του βιασμού στην μετέπειτα ζωή σας και τις υπόλοιπες σχέσεις σας.
    Δεν διανοείστε λοιπόν, ότι όλα αυτά τα οποία λέτε, μπορεί να δείχνουν κάποιον βαθμό ενσυναίσθησης, αλλά ούτε την κορυφή του παγόβουνου δεν αγγίζουν καν.
    Θα πρότεινα να αφουγκράζεστε προσεκτικότερα τις γυναικείες φωνές, να μιλάτε λιγότερο, να μην αφορίζετε τους Ελληνάρες απλά, αλλά να προσπαθείτε μόνο να μην είστε εσείς η επανάληψη του μοτίβου, να μην διαιωνίζετε τις λανθασμένες αντιλήψεις με μεγαλόσχημες και κενές νοήματος φανφάρες.
    Όσες γυναίκες έχουν κακοποιηθεί ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ, όσοι άνδρες έχουν κακοποιηθεί, επίσης, αυτό που καταλήγει να με θλίβει και να με θυμώνει ενίοτε, είναι η έλλειψη πραγματικής ευαισθησίας, όταν το θέμα το αντιμετωπίζουμε σαν θέμα πολιτικής ορθότητας κι όχι σαν θέμα ανθρώπινο, όπου οι δηλώσεις μας πρέπει να είναι λιτές και συμπονετικές, αρκεί να ακούμε αυτές και αυτούς που το έχουν υποστεί, για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε την θέση και τα συναισθήματά τους.
    Καμιά φορά μία αγκαλιά αρκεί, ένα χάδι, ένα βλέμμα γεμάτο αγάπη, ένας λόγος συμπαράστασης, δεν χρειάζονται πολλά.
    Δεν έχει κοπάσει μέσα μου η οργή, την διαχειρίζομαι απλά, για εκείνο το κοριτσάκι των 7, ή των 14 ετών που αναγκάστηκε να υποστεί τον βιασμό, όχι μόνο από τα άτομα με την φυσική τους υπόσταση, αλλά τον βιασμό μιας κοινωνίας ολόκληρης που νομιμοποιεί αυτού του είδους τις ενέργειες, με την ανοχή της και με τις πολυάριθμες δικαιολογίες που επινοεί για τους βιαστές και δαχτυλοδείχνει το θύμα. Η συναισθηματική αναπηρία που μπορεί ο βιασμός και η κακοποίηση να προκαλέσουν, με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι κάτι πολύ δύσκολο να περιγραφεί, να αναλυθεί, πολλώ δε μάλλον να γιατρευτεί. Γνωρίζω ότι υπάρχουν γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται σήμερα στο bdsm και έχουν αντίστοιχες εμπειρίες-τραύματα. Αυτοί και μόνο αυτοί και αυτές μπορούν να καταλάβουν τι λέω και τι εννοώ. Στους υπόλοιπους θα πρότεινα λιγότερες δηλώσεις και μεγαλύτερη προσπάθεια για ενσυναίσθηση.
    Το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο για να το κάνετε αρένα όπου θα επιδεικνύετε την -όποια- αυξημένη ευαισθησία σας. Αν θέλετε να βοηθήσετε, κάντε το στο περιβάλλον σας, μιλήστε, ακούστε, συμπαρασταθείτε.
    Ρωτήστε τις γυναίκες με τις οποίες συναναστρέφεστε, μέλη της οικογένειας, φίλες, συντρόφους, νυν και πρώην.
    Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσες από αυτές έχουν κακοποιηθεί σε κάποια φάση τής ζωής τους.
    Δεν αφήνω στην απέξω τους άνδρες-θύματα, γνωρίζω ότι υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά το ποσοστό των γυναικών ξέρω ότι είναι τρομακτικά υψηλό. Φυσικά δεν είναι να απορεί κανείς γιατί τα αποτελέσματα των ερευνών είναι αυτά που είναι στις χρεωκοπημένες αξιακά κοινωνίες της ''πολιτισμένης'' Ευρώπης.
     
  3. Iagos

    Iagos Contributor

    Αγαπητή @brenda σας ομιλεί ένας γάιδαρος ο οποίος λυπάται που δεν έχει την δυνατότητα να κάνει κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις σε προσωπικό μήνυμα γιατί δεν επιθυμεί να τις κάνει δημόσια....

    Όπως και να έχει έχετε ενα δίκιο αλλά δεν σας επιτρέπω να βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα για εμένα...

    Ευχαριστώ

     
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Αν ήθελα να σάς αποκαλέσω γάιδαρο θα το έκανα απροκάλυπτα, δεν έχω λόγους όμως γι΄αυτό, ειλικρινά.
    Αναφερόμουν στο επίπεδο του διαλόγου σας με τον έτερο συνφορουμίτη και χρησιμοποίησα την δημώδη ρήση.
    Ωστόσο, παίρνετε πολλούς πόντους από μένα, αν μη τι άλλο, για το χιούμορ σας. Πολύ καλημέρα σας...  
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Ευχαριστώ. ... 
     
  6. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Μαλώνουμε κύριε @Iagos και χαμπάρι δεν το πήρα?

    Ειλικρινά εγώ νόμιζα ότι μία συζήτηση κάναμε, αφενός για να σας βοηθήσω να καταλάβετε τι ακριβώς λέει το αποτέλεσμα εκείνης της έρευνας (με όλη μου την καλή την καρδιά μιας και όπως ο ίδιος παραδέχεστε σε άλλο νήμα στερείστε λογικής) και αφετέρου για να σας βοηθήσω να με κατατάξετε κάπου.

    Και οφείλω να ομολογήσω ότι μου ήταν μεγάλη η έκπληξη, με κατατάξετε σχεδόν σωστά. Αν και δεν με θυμάμαι ποτέ "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε" ούτε "όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες εκτός από τη μάνα μας και την αδερφή μας" αυτό το "Αλλάς" βρίσκω ότι μου ταιριάζει πολύ, όχι ακριβώς όπως το εννοείτε, αλλά με την έννοια του ότι επειδή πάρα πολλές φορές κάτι δεν είναι στο σύνολο του αυτό που δείχνει ή προσπαθεί να πείσει ότι είναι, καλό είναι να ξεκινάς πάντα με ένα "αλλά" την προσέγγιση. Έτσι μπορείς να διατηρήσεις ένα ανοιχτό πλαίσιο σκέψης.

    Κλειστό πλαίσιο σκέψης, σιγουριά για την γνώμη τους και κανένα "αλλά" έχουν οι φανατικοί και οι ηλίθιοι.

    Για αυτό και εν έτη 2016 με τόσους φανατικούς φαλλοκράτες και τόσους φανατικούς φεμινιστές/ριες σαν και του λόγου σας, το ότι έχουμε μόνο τόσο λίγες κακοποιημένες γυναίκες το θεωρώ θαύμα.

    Δεν θα ασχολούμουν καν με την γνώμη σας, αλλά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό των κακοποιημένων γυναικών το να γράφουμε ότι αποτέλεσμα επίσημων ερευνών έδειξε ότι το 32% των Ελλήνων πιστεύει ότι υπό συνθήκες είναι δικαιολογημένη η κακοποίηση είναι επικίνδυνο το λιγότερο και θεώρησα χρέος μου ως προς την κοινότητα το να σας διορθώσω.

    Μάταια βέβαια γιατί φαίνεται ότι εξαντλείτε πλήρως την ελευθερία σας να βούλεσθε μία συγκεκριμένη ιδιότητα.

    Πολύ καλησπέρα σας...    
     
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    Ευχαριστώ αλλά δεν χρειάζομαι ούτε και ζήτησα την βοήθεια σας...

    Μπορώ να κατανοήσω και μόνος μου...
     
  8. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    @AuroraBorealis εάν θέλεις μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα πριβε.

    Το μόνο που έχω να πω είναι ότι καλύτερα να βοηθήσεις κάποιον που δεν έχει ανάγκη παρά να σου ξεφύγει κάποιος που έχει.
     
  9. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Η έννοια της αλληλεγγύης έχει γίνει πια ταχυφαγείο.
    Χρειάζεται κάτι περισσότερο κι αυτά δεν γίνονται τηλεματικά.
     
  10. Iwn1989

    Iwn1989 Regular Member

    Και καλά έκανες!
    Διότι πολλοί από τους "απέξω" νομίζουν πως οι bdsmers είναι βίαιοι άνθρωποι!!
    Είναι ένα θέμα πολύ παρεξηγημένο......
    Δυστυχώς!
    Στα μυαλά κάποιων ανίδεων δε, ενέχει και την ίδια θέση που έχει στο μυαλό τους και ο βιασμός!!! Μόνο που θεωρούν ότι γίνεται κοινή συναινέση........
    Δε θα μπορούσε να υπάρχει πιο "πρόχειρη" και μηδενιστική προσέγγιση από αυτό!
     
  11. quest

    quest custom title

  12. vanessapret

    vanessapret Regular Member

    Συμφωνώ απόλυτα Η βία είναι καταδικαστέα από όπου κ αν προέρχεται