Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Φιλοσοφία του Goth...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 24 Ιανουαρίου 2006.

Tags:
  1. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Η Φιλοσοφία του Goth...

    δεν ξερω αν και ποσο ταιριαζει αλλα ειναι καταπληκτικο ....
    σχεδον εφαμιλλο αυτων του Cornilios
     
  2. Neuton1956

    Neuton1956 New Member

    Απάντηση: Η Φιλοσοφία του Goth...

    Διάβασα μόλις χθες στο παρόν νήμα που ανοίχθηκε στις 24/01/2006….πέρα από το διαπραγματευόμενο θέμα, που δηλώνω άσχετος,… μου έκαναν φοβερή εντύπωση οι απαντήσεις Νο 3 (αυθημερόν), Νο 9 (11-03-2006), Νο 10 (12-03-06), Νο 14 (25-05-2007) και Νο 22 (20-01-2011).
    Τεράστια απορία μου, αν μην τι άλλο, σε ένα φόρουμ που συνήθως σε κάθε θέμα διυλίζεται ο κώνωπας, που ούτε ένα φυλλαράκι δεν πέφτει κάτω χωρίς πολλαπλό σχολιασμό, που ακόμα και τα ορθογραφικά λάθη λοιδορούνται ενίοτε άκομψα και προσβλητικά, πως μετά την απάντηση Νο 14 (25-05-2007), έπεσε τόση βαθειά σιωπή επί σειρά μηνών,( λάθος μου) ετών εννοούσα….. όπως άλλωστε και με την Νο 22 (20-01-2011), που έπεσε παρόμοια σιωπή τόσες ώρες ( μέχρι αυτήν την ώρα).

    Ειλικρινά θα ήθελα την βοήθεια των μελών του φορουμ, ως προς τι υποδηλώνουν οι πιο πάνω μνημονευθείσες απαντήσεις, με την ελπίδα να μην έχω εγώ καταλάβει καλά και να έχω παρεξηγήσει συνήθεις πρακτικές …..
     
  3. Ninevi

    Ninevi Regular Member

    Απάντηση: Η Φιλοσοφία του Goth...

    Τα αυτονόητα.
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Το goth δεν είναι "φιλοσοφία" ("φιλοσοφικό σύστημα" εικάζω ότι υπονοείται εδώ) και ούτε για αστεϊσμό δεν θα μπορούσε να εννοηθεί ως τέτοια. Εκ των υστέρων θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως πολιτική τοποθέτηση οποιαδήποτε έκφανση της ανθρώπινης έκφρασης, εντούτοις και η φιλοσοφία ως επιστήμη διέπεται από κάποιους κανόνες και καλό θα ήταν να μην λησμονούμε πως άλλο πράγμα είναι κανείς να φιλοσοφεί, και άλλο να είναι φιλόσοφος.

    Το goth δεν είναι κουλτούρα και αυτό που ατυχώς πλην δοκίμως θεωρείται σήμερα ως goth είναι η υποκουλτούρα που έξοχα συνοψίζεται στο post #18 του παρόντος νήματος.

    Περί μουσικής, από τότε που τα ανερχόμενα στελέχη των πολυεθνικών θεώρησαν πρέπον για τους εαυτούς τους να εξασφαλίζουν ένα τραπέζι πλησίον της πίστας στις πλέον δημοφιλείς λαϊκές τραγουδίστριες, οι λοιποί εναλλακτικοί με την επίφαση της διαφορετικότητας, της λογιότητας, της αυθεντικότητας και τον πυρήνα της μιζέριας θεώρησαν πρέπον τις ίδιες ημέρες να μεταβαίνουν στα (άθλια) καταστήματα της Αθήνας που παίζουν μουσική από το Darkwave (γίνεται και λογοπαίχνιο με το dark καθότι το σκοτάδι είναι απαραίτητο για να μην φαίνονται οι σαθροί τοίχοι που ξερνούν κατσαρίδες).

    Περί ευφυίας, αντίστοιχα με τους παρακμιακούς ομοεθνείς στο Rebound, οι decadent Άγγλοι πρώτης γενιάς που σέρνονται στο Camden Town, θεωρούν εαυτούς πνευματώδεις (μακράν οξυδερκέστερους των λοιπών που παρασύρθηκαν από τη φαυλότητα των καιρών μας) πλην παραιτημένους από την μάταιη ζωή (τους).

    Το να μιλά κανείς για απογόνους των Γότθων νοηματοδοτείται τόσο, όσο η σύνδεση του μέσου νεοέλληνα με τον Πλάτωνα.

    Ούτε κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, ούτε μετέπειτα η γοτθική αρχιτεκτονική εκτιμήθηκε ως μη άρτια ή ως κακόγουστη (πλήθος ναών αυτού του τύπου συντηρήθηκαν άψογα και λειτουργούν μέχρι σήμερα). Ο πράγματι μειωτικός όρος gothic που αναδύθηκε μέσα από την Αναγέννηση δεν αναφέρονταν στον πολιτισμό των Γότθων. Γενικώς οι Γότθοι δεν σχετίζονται άμεσα με τη γοτθική αρχιτεκτονική.

    Ο Μεσαίωνας δεν ήταν gothic. Το goth είναι η καρικατούρα του Μεσαίωνα.

    Περί βιβλίων, αν κάποιοι διαβάζουν Πόε, επειδή πιστεύουν ότι είναι goth, καλά κάνουν και τον διαβάζουν - για κάτι τέτοιους αναγνώστες έγραφε ο Πόε και γι αυτό τον εκτιμώ ως άνθρωπο, αν και ως συγγραφέα τον θεωρώ επιεικώς οικτρό. Αν διαβάζουν και Δάντη για τον ίδιο λόγο, τότε δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Και λυπάμαι που θα στεναχωρήσω μερικούς, αλλά στο βιβλίο του Δάντη όπου περιλαμβάνεται η Κόλαση, υπάρχει happy end - ας κάμουνε τον κόπο να το διαβάσουν ως το τέλος.

    Θα ήταν καλό να υπήρχε κάποια πηγή για να τεκμηριωθεί το πώς στο goth ο θάνατος προβάλλεται ως γνώση (υπάρχει πιθανώς και μετενσάρκωση .

    Περί πηγών, παραθέτω μερικά links ως πηγές του αρχικού post αυτού του νήματος, όπως τα βρήκα σε ιστοσελίδες όπου το ίδιο post έχει αναρτηθεί:
    blood-dance.net/goth
    The Goth culture: its history, practices, stereotypes, religious connections, etc.
    GOTH.NET - Welcome
    www.cephasministry.com/goth_what_is_the_goth_culture.html
    Encyclopedia Gothica
    www.yotor.com/wiki/en/go/Goth.htm
     
  5. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Η Φιλοσοφία του Goth...

    Στο post 18 δεν συνοψίζεται το τι είναι το goth ούτε ως κουλτούρα , ούτε ως υποκουλτούρα. Απλά γίνεται μία χιουμοριστική αναφορά μίας προβληματικής έκφρασης του ...ανθρώπινου είδους.

    Το αν το (νεο)goth ειναι κουλτούρα είναι ένα θέμα το οποίο δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αναλυθεί στο παρόν νήμα κατά τη γνώμη μου, γιατί είναι αφελής η προσέγγιση αυτού του είδους.

    Το ρεύμα είναι τόσο μεγάλο σαν φαινόμενο, έχει τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια , που δεν έχει νόημα να θεωρούμε στα στενά πλαίσια κατανόησης μας ότι αφορά την μανιώδη προσήλωση στον σκοταδισμό, την κατάθλιψη, τα επαναστατικά ένστικτα των 16χρονων ή οτιδήποτε τόσο πρόχειρα διατυπωμένο.

    Δεν κάθομαι να γράψω όλο το βιβλίο. Είναι αρκετά ενδιαφέρον στην θεωρητική του προσέγγιση αναλύοντας την σχέση κουλτούρας και υποκουλτούρας αναφέροντας παραδειγματικά κοινωνικά ρεύματα του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα ( Το διάβασα πριν πολλά χρόνια και μπορεί να κάνω λάθος. Μπορεί να συμπεριλαμβάνει και άλλες εποχές.)

    [ame=http://www.amazon.com/Subculture-Meaning-Style-New-Accents/dp/0415039495]Amazon.com: Subculture: The Meaning of Style (New Accents) (9780415039499): Dick Hebdige: Books[/ame]

    Αυτή είναι μία προσωπική παρατήρηση, που δεν συμπεριλαμβάνει μία σοβαρή αντιμετώπιση της σημασίας και της έννοιας των ρευμάτων που κατά καιρούς εμφανίζονται ακμάζουν και παρακμάζουν στον δυτικό πολιτισμό.
     
  6. thanasis

    thanasis Contributor

      Σαν σχόλιο χεβιμεταλά για τον Mahler.
     
  7. Archon

    Archon sometimes sickness has fun

    Απάντηση: Η Φιλοσοφία του Goth...

     

     
     
  8. Yes

    Yes Regular Member

    Τέλη της δεκαετίας του 90 στο Παρίσι. Θυμάμαι ότι το ραντεβού ήταν σε ένα καφέ σε κάποια από τις Πύλες. Δεν θυμάμαι ποια. Το καφέ ήταν μάλλον μίζερο, εργατικής τάξης. Θυμάμαι έναν σχιστομάτη, π ο λ ύ λεπτό και κάτασπρο πρόσωπο αλογοουρά και τεράστια νύχια που μας ενημέρωνε σχετικά με το που θα πάρουμε το πούλμαν. Εμείς (εγώ, οι δύο ξαδέλφες μου, τα είχα με την μία, και η κολλητή της τελευταίας που μας είχε βάλει στο κόλπο), είχαμε πει ότι θα νοικιάζαμε αυτοκίνητο, κάτι που τελικά δεν προλάβαμε να κάνουμε. Επίσης θυμάμαι ότι ο τύπος μου είχε πει μην φορώ ανοιχτά χρώματα. Το πάρτι ήταν σε πύργο έξω από το Παρίσι. Εξ ου και το πούλμαν. Και πάλι δεν θυμάμαι πολλά, πέραν του ότι δεν πήραμε drugs, ότι με είχαν βάψει για πλάκα, αλλά μετά μου το κάνανε εκ συστήματος για πολύ καιρό και ότι στην επιστροφή ξημέρωνε. Κατά τα άλλα πολύ καλή μουσική, ΧΑΜΟΣ από αρρωστόφατσες, ίσως τα πιο καβλωτικά live που έχω δει ποτέ (κυρίως δυο θεϊκές λεσβίες) και κάποιους να κυλιούνται στα δάπεδα. Είχαμε φτάσει κατά τις 8 το πρωί στα Deux Maggots όπου και είχα κατατρομάξει τους σερβιτόρους που με ήξεραν μετά τις 1 και εντελώς καθώς πρέπει. Πήγαμε δυο τρεις φορές και σε ορισμένα άλλα μέσα στο Παρίσι αλλά καμία σχέση. Η φάση αυτή τελείωσε όταν η μικρή ξαδέλφη μου τσακώθηκε την γκοθού φίλη της.
     
  9. Απάντηση: Re: Η Φιλοσοφία του Goth...

    Ρεπ. (Πρέπει να ανοίξω χρυσοσυνδρομή γμτ)
     
  10. Yes

    Yes Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Η Φιλοσοφία του Goth...

    Ανακρέων μήπως σου θυμίζω κανένα συγγενικό σου πρόσωπο. (Θυμάσαι το παλιό τραγουδάκι του Κυριαζή…, μεγαλούλης είσαι, θα το θυμάσαι…). Η ψυχανάλυση έχει εξηγήσει έτσι πολλές φαινομενικά ανεξήγητες εμμονές που έχουμε με συνανθρώπους μας.
    Ελπίζω να βοήθησα.
     
  11. Απάντηση: Η Φιλοσοφία του Goth...

    Μπα, όχι. Η παριζιάνικη φάση ήταν που μου ήρεσε πολύ.
     
  12. Yes

    Yes Regular Member

    Re: Απάντηση: Η Φιλοσοφία του Goth...

    Ναι καταλαβαίνω, και φαντάζομαι και η δεκαετία του 90. Τότε που είτε εγώ ούτε εσύ ήμασταν μεσήλικες. (Συγνώμη για την παρεξήγηση).