Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η αναγκαιότητα της Ανταλλαγής Ισχύος: Γιατί «το BDSM είναι για όσους δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς"»

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος de7, στις 28 Ιουνίου 2026.

1. de7

de7 owned by Iagos

επιτρέψτε μου να αποσαφηνίσω κάτι που αξίζει, γιατί βρίσκεται στον πυρήνα της σκέψης μου για το τραύμα.

Λέτε:
    Η φράση αυτή είναι σωστή ως περιγραφή — αλλά το «τραύμα» εδώ δεν είναι ψυχολογική έννοια. Δεν είναι η προσωπική πληγή που κουβαλά κάποιος από την παιδική του ηλικία, ούτε το τραύμα που η ποπ-ψυχολογία επικαλείται για να εξηγήσει τα πάντα. Είναι κάτι πολύ πιο θεμελιώδες.

έχω αποσαφηνίσει σε αυτό το ποστ ότι:
    Όταν λέω ότι το τραύμα δεν έχει ψυχολογική διάσταση, εννοώ ότι δεν είναι ατομική παθολογία. Δεν είναι κάτι που κάποιος έχει και πρέπει να το γιατρέψει. Είναι δομικό.

Είναι η ρωγμή που μας κάνει αυτό που είμαστε. Και το BDSM — και ειδικά το Total Power Exchange — δεν «θεραπεύει» αυτή τη ρωγμή. Την κατοικεί.

Άρα, όταν λέτε ότι
    έχετε δίκιο — αλλά με μια διόρθωση. Δεν είναι το προσωπικό σας τραύμα που μεταμορφώνεται. Είναι η ίδια η ανθρώπινη ρωγμή που μέσα στο ασφαλές πλαίσιο, αποκτά μορφή.

Η σκέψη μου δεν αντλεί από την ψυχολογία. Αντλεί από τη φιλοσοφία. Και το τραύμα, σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι κάτι που έχουμε — είναι κάτι που είμαστε.

Με την άδεια Του,

de7